Infinity (Chronicles of Nick 1.) 26 csillagozás

Sherrilyn Kenyon: Infinity Sherrilyn Kenyon: Infinity Sherrilyn Kenyon: Infinity

At fourteen, Nick Gautier thinks he knows everything about the world around him, until the night when his best friends try to kill him. Saved by a mysterious warrior who has more fighting skills than Chuck Norris, Nick is sucked into the realm of the Dark-Hunters: immortal vampire slayers who risk everything to save humanity. Nick quickly learns that the human world is only a veil for a much larger and more dangerous one. A world where the captain of the football team is a werewolf and the girl he has a crush on goes out at night to stake the undead. But before he can even learn the rules of this new world, his fellow students are turning into flesh eating zombies. And he's next on the menu. Like starting high school isn't hard enough. Now Nick has to hide his new friends from his mom, hide his chainsaw from the principal, and keep the zombies and the demon Simi from eating his brains, all without getting grounded or suspended! How in the world is he supposed to do that?

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
St. Martin's, London, 2013
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781250047625
>!
Atom, 2011
320 oldal · ISBN: 9781907410222
>!
Atom, 2010
322 oldal · ASIN: B003PPDBV2

2 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Acheron · Simi · Nick Gautier · Tabitha Devereaux


Kedvencelte 3

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

andie88_Sentellion>!
Sherrilyn Kenyon: Infinity

Megmondom őszintén, akármennyire is imádtam felnőtt Nicket a Dark-Hunter sorozatban, kicsit féltem ettől a sorozattól, főleg az első részétől. Hiszen itt Nick még fiatal, még semmit sem tud a természetfeletti harcokról, amik körülötte érte folynak, viszont mi már annyi mindent tudunk a DH-ból, amiről Nick még csak most hall először, amit csak most tapasztal meg, hogy attól féltem a túl sok infó ismétléstől kissé unalmas lesz.

Ennek ellenére nagy meglepetésemre, ez kevesebbszer fordult elő, mint gondoltam. Bár a könyv főcselekmény szempontjából elég lassan épül fel, és ezt a sebességet tartja is egészen a végéig mégsem éreztem igazából unalmasnak. Hogy miért? Hát mert Nick hihetetlenül könnyűvé tette az olvasást. Ő pont az a fajta karakter, akinek a szemén keresztül BÁRMIT képes lennék elolvasni, de tényleg bármit. Persze csak ha ugyanezzel a személyiséggel rendelkezne. HATALMAS arc a srác.

Szerintem nyugodtan mondhatom, hogy amíg a zombi inváziós cselekménnyel sem volt igazán bajom (tetszett a játékos megoldás), mégis csak a karakterek és a kialakuló kapcsolatok, hatalmas, siratós, has-fájdítós poénok, illetve Nick valódi származását körülölelő rejtély az, ami miatt igazán jó volt ez a könyv. És annak ellenére, hogy igazából elég sok mindent már tud a veterán DH rajongó, ugyanannyira élveztem, mintha ezzel kezdtük volna.

P.S.: Imádom, ahogy Kenyon beleépíti a könyvek címét a történetbe:

„To infinity then.” (Bubba)
„What’s that mean?” (Nick)
„It’s something my dad used to say when I was a kid. To infinity, meaning you’d see something through to the end.” (Bubba)
„Infinity is never-ending.” (Nick)
„That’s right, which means you keep going and going no matter what happens or what obstacles you meet. Over, under, around or through. There’s always a way. And if you have to chase something to infinity, strap on your big-boy pants, hiking boots, and go.” (Bubba)

Bővebben: http://konyvekhaboruja.blogspot.hu/2013/07/kritika-sher…

5 hozzászólás
Tufuka>!
Sherrilyn Kenyon: Infinity

Értékelés később.
Addig is: http://i.giphy.com/BrcFBNFKBD4Zi.gif

Update 1: Köszönöm @andie88_Sentellion, @Gabriella666_Sentellion, @Nusejka_Sentellion, amiért annak ellenére, hogy utáltam Nick-et mégis meggyőztetek, hogy kezdjek bele a sorozatba. :)

Update 2:
Ez a könyv fogadalom olvasmány volt. Szeretem Kenyon-t és a DH-t, de szegény Nick-et annyira rühelltem, hogy az volt az elsődleges célom, hogy minél hamarabb túlessek rajta. Igyekeztem előítéletek nélkül nekikezdeni és minden esélyt megadni, annak ellenére is, hogy a történet zombis volt. Ez nálam ilyen mumus. Valahogy nem nagyon érdekelt ez a paranormális vonal eddig, sőt inkább kerültem. Így tehát gyakorlatilag úgy érezhettem, hogy minden összeesküdött az ellen, hogy ez egy jó sztori legyen. De mégsem így lett! De nem ám. :D

Új kedvencet avathattam. Nick-et nem akartam itt egyszer sem fejbe verni egy szeneslapáttal és a szereplők is, és a történet is annyira érdekes volt, hogy nem lehetett nem megszeretni ezt az egészet.
Azt gondolhatnánk, hogy YA és spin-off így belefutunk a klisékbe, de nem. (Időnként Kenyon fejébe is szeretnék belebújni és megvizsgálni, hogy mégis, hogy képes ilyen dolgokat kitalálni, de utána rájövök, hogy jobb inkább az ilyet nem tudni. :D) A könyvben a fő zombis szál a végére lezárult, de ott van a háttérben az átívelés, és a jövőbe is bepillantunk időnként.
Nagyon sok új és néhány régebbi karakter is szerephez jut. Nick mellett (nem hittem, hogy ezt valaha leírom), Bubba és Caleb volt a kedvencem, de a többiek is érdekesek. Egyedül talán Nick anyukája kicsit túlaggódó, de ez végül is valamilyen szinten érthető.
Több DH-s karakter is feltűnt, mint például Ash, Simi és Kyrian. Gondolom a későbbiekben még számíthatunk mások szereplésére is.

Nagyon érdekes ez az egész univerzum, amit Kenyon Nick köré teremtett, remélem ha valaha is a végére érünk, akkor nemcsak a múltbéli, hanem a jelenbeli énjét is meg fogom szeretni. A sztori pörgős volt, humoros és akciódús jelenetekkel. Remélem minden kötet legalább ilyen jó lesz. :))

9 hozzászólás
Ravey>!
Sherrilyn Kenyon: Infinity

One billion and one more stars. And I can't help but love ya lil boy. Ain't never forget ya. <3
Elfogult vagyok, de egyszerűen nem tehetek róla… Nagyon tetszett, nekem ez egy egészen más szintű utazás. Már hiányzott. :)

Toffy_Sentellion>!
Sherrilyn Kenyon: Infinity

Nem volt rossz. Sokkal többet kaptam mint amire vártam. :)
Oké, hogy kezdetek, de Nick annyira pipi husi itt még és gyerek… Olyan érzésem volt – jujj, egy perverz állat vagyok, amiért imádom Nicket…
A sztori nekem bejött, annak ellenére, hogy nem bírom a zombikat. Tényleg tetszett.
Többieket is imádtam, az utolsó pár sor az epilógusban pedig még egy shotot adott a szűnni nem akaró nevetésemhez. :)

>!
Atom, 2011
320 oldal · ISBN: 9781907410222
Kiera>!
Sherrilyn Kenyon: Infinity

én naiv fejjel azt hittem, hogy majd csak elolvashatom mi is történt Nickkel, mikor még nem volt fegyvernök, hogyan csatlakozott, stb. de ez sokkal jobb volt :) néhol egy kicsit túl gyorsan váltakoztak a dolgok így nagyon kellett figyelni, és ha nem ismerném a fősorozatot, akkor most én is vakargatnám a fejemet, hogy mi is történt itt. annyira örülök, hogy legalább rajongóiban el tudtam olvasni, bár a további köteteket nem találom, de talán majd idővel vagy hivatalos magyar fordításban vagy más módszerrel ráakadok. remélem.

angelmanna>!
Sherrilyn Kenyon: Infinity

Régen szórakoztam ilyen jót egy könyv felett.
Nick Gautier hozza a pofátlan kamaszfiú sémáját, mindezt olyan szarkasztikus dumával, hogy lehetetlen nem felvihogni olvasás közben.
Szellemes, és szórakoztató.
Nem kell hozzá feltétlen előolvasni a Dark-Hunters sorozatot, de aki kihagyta, az nem fogja érteni az összefüggéseket a történetben.
Szerettem olvasni, nagyon élveztem a történetet, és ezen felbuzdulva újra előveszem a Sötét Vadászokat.

eSsZ P>!
Sherrilyn Kenyon: Infinity

miért nem adjáák ki kenyon könyveit itthon???????
miért van az, hogy ami jó és 4csllagtól nem tudsz rá rosszabbat adni,azok a sorozatok nem kellenek???
kenyon sötét vadász írásai nagyszerűek, sőt szuper, és minden ami ebből kifolyólag kikerül a kezei közül tökéletes kikapcsolódást nyújt, széles és nagyon változatos képzelet világgal.
valaki figyeljen már fel végre erre!!!

Nene>!
Sherrilyn Kenyon: Infinity

Féltem, hogy milyen lesz ezt olvasni, úgy hogy a DH sorozatban csak a 17. részig, a Dream Warrior-ig jutottam. Meg kell mondanom, hogy néhol nekem egy kicsit zavaros volt a történet, de ezt annak veszem, hogy viszonylag rég olvastam a DH sorozatot, elszoktam ettől a sötét vadász „légkörtől”, és ez előtt egy csomó más könyvet olvastam…

Lehet, hogy csak nekem, de nekem hatalmas spoiler volt, hogy ki is Ambrose!!! Eddig direkt kerültem a DH-s oldalakat, posztokat, erre itt belefutok egy ilyenbe! :O

Ami még zavart engem egy kicsit, hogy ilyen zombi dolognak lett beállítva az egész sztori! :( Oké, értem, hogy így volt viccesebb, jobban be lehetett mutatni ezt a világot stb., de akkor is… Meg nem mondanám, hogy unalmas, de nem is történik benne sok minden, ez az egész könyv egy max. 15 perces bemutatónak felel meg, hogy vázolja a szereplőket, a helyzetet és ennyi! :(

Amire meg nagyon kíváncsi vagyok (bár, lehet, hogy csak az én figyelmem kerülte el a válasz), hogy hogy lehet Nincknek ereje, grimorja, fegyvere, ha a sima DH-ban nincs semmije, csak egy sima fegyvernök. Csak mert nem hinném, hogy valaki kitörölte az emlékét, mert az elvileg nem megy senkinek!

De az azért pozitív, hogy Nick már kamaszként is egy poéngyáros volt, az öltözéke szinte ugyan olyan, mint felnőttként, bár mint megtudhattuk ebben közre játszott az anyukája! :D

Örültem, hogy megjelent itt is, még ha csak kisebb-nagyobb időre is: Simi, Acheron, Kyrian, Tabitha, Nick anyja.
Aki nagyon tetszett, és így hirtelen nem is rémlik a DH sorozatból, az: Bubba és Caleb, fergeteges karakterek! :)

Várom a folytatást, de ezek után csak félve… imádom a DH világot, karaktereket, nem akarok olyat olvasni, ami ennyire nem jön be, és ha a továbbiak is ilyenek lesznek… akkor inkább kihagyom ezt a mellékszálat!

vensz>!
Sherrilyn Kenyon: Infinity

Nos én hibám, annyira rámartam a könyvre, hogy el sem olvastam a fülszöveget (na jó máskor sem nagyon szoktam) és bár tudtam, hogy ez most egy másik sorozat kezdete, azért nem erre számítottam. Bővebben:
http://amitjudeolvas.eblog.hu/sherrilyn-kenyon—infinity-15905


Népszerű idézetek

andie88_Sentellion>!

“I don’t intimidate you at all, do I?" (Acheron)
„Well, when you chased me through Kyrian’s house, I did wet my pants a bit. Guess I’m not housebroken after all. My mom will be so disappointed after all she went through to potty train me. But once you let me live…your big mistake…now I know you think I’m too cute and fluffy to kill.” (Nick)

Kapcsolódó szócikkek: Acheron · Nick Gautier
3 hozzászólás
csillagka P>!

Nick: How can this be your car?
Acheron: Well, I wrote a really big check that didn’t bounce to the dealer and then the most amazing thing happened…the salesman gave me the keys and let me take it home. It was like magic.

Chapter 8

andie88_Sentellion>!

„Hello? Mr. Human Boy Person? Can you hear the Simi? Or are you dead? Hello?”

Kapcsolódó szócikkek: Simi
3 hozzászólás
andie88_Sentellion>!

“You’re really not right, are you?"
„Yeah, I know. It was all the paint chips I ate as a kid. They were good, but chromosomally damaging.”

andie88_Sentellion>!

„Hop in? Dude, are you out of your ever-loving mind? I can’t touch this. I might leave a fingerprint or something.” (Nick)
"Oh the horror. Guess I’ll have to trade the piece of junk in and get a new one if that happens.” (Acheron)

Kapcsolódó szócikkek: Acheron · Nick Gautier
andie88_Sentellion>!

„It’s four o’clock, guys. I’m going up to watch Oprah. Unless the shop catches fire or we’re under massive zombie invasion, I don’t exist for the next hour. On second thought, don’t bother me if it’s zombies – I’ll deal with them later. Today’s a special episode on how to make peace with people who piss you off. And I definitely need to find my Zen.”
„Your Zen’s shooting stuff, Bubba. Embrace your inner violence.”
"Fine, then. My inner violence says I’ll cut your throat if you bother me until Oprah ends, so sod off. ”

4 hozzászólás
andie88_Sentellion>!

I got a shotgun and a backhoe and no one looks under a septic tank for a dead body.

sztimi53>!

„Hey now, I make this look good. And you're a fine one to talk.Why you wearing those sunglasses inside when it's dark, Geek boy?”
Ash let fly a cocky grin." 'Cause no matter where I go, the sun is always shining on me."

4 hozzászólás
andie88_Sentellion>!

Nick rolled his eyes at the response that grated on his last nerve. “What do your parents do?”
There was a strange look on Caleb's face. When he spoke, his tone was completely stoic. „My dad's a broker and my mom is his eternal unwilling concubine who sold her soul to him to buy the equivalent of a Ferrari.”

andie88_Sentellion>!

“But, Bubba? Aren’t you and Mark friends?"
„Ah, hell no. Mark’s not my friend, he’s my minion.”
Mark stiffened. “I prefer sidekick. I tried once for the title of Padawan, but Bubba wigged out saying that mentors are always killed off in books and movies and he’d be damned if he was going to die once he taught me everything I needed to know about killing zombies."
„Then why let you be his sidekick? Isn’t that the same thing?” Nick asked.
Mark laughed. "Uh, no. In the movies, the sidekicks are the ones who die.”


A sorozat következő kötete

Chronicles of Nick sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Ilona Andrews: Magic Slays
Marissa Meyer: Cress (angol)
Yana Toboso: Black Butler 2.
Rick Riordan: The House of Hades
Masashi Kishimoto: Naruto 29. (angol)
Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)
Eiichiro Oda: One Piece 2.
Joss Stirling: Challenging Zed