Bűnös ​éj (Sötét Vadászok / Sötét Vágyak Vadásza 8.) 152 csillagozás

Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj

A ​Sötét Vadászok birodalmában még a halhatatlan rosszfiúknak is be kell tartaniuk a becsületkódexet: Nem árthatsz az embereknek. Nem szívhatsz vért. Nem lehetsz szerelmes.
Néha egy-egy Sötét Vadász mégis azt hiszi, hogy ő a Törvény fölött áll. Ekkor jövök én. Hogy ki vagyok? Az, akitől még a rettenthetetlenek is félnek. Ha megszeged a törvényt, az én haragom sújt le rád. Az én szívemet nem lehet meglágyítani. Könyörtelen vagyok, nincsenek érzéseim.
Legalábbis ezt hittem, amíg nem találkoztam egy Sötét Vadásznővel. A neve Danger. Veszély. Ez nem csupán a neve, hanem maga az élete. Nem bízik bennem, de nem hibáztathatom ezért. Egyedül ő tudja, miért jöttem: hogy bírája, esküdtszéke és valószínűleg hóhéra legyek a barátainak. Csak Danger segíthet, hogy néhányuk megmeneküljön. Nélküle mind meghalnak.
Dangereuse St. Richard halálos őrület a számomra. Van benne valami, ami feléleszti rég halottnak hitt szívem. De a gonosz elleni harcban az emberiség egyetlen reménye,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Athenaeum, Budapest, 2016
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632935355 · Fordította: Goitein Veronika
>!
Athenaeum, Budapest, 2016
336 oldal · ISBN: 9789632935492

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Acheron · Alexion (Ias) · Dangereuse 'Danger'


Kedvencelte 10

Most olvassa 1

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 52

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj

Nagyon szeretem azt a világot, amit Kenyon alkotott, angolul már rég átrágtam magam vagy húsz részen, de nagyon örülök, hogy az Athenaeum folytatja a kiadást. Alexion és Danger története anno nem fogott meg annyira, alig emlékeztem rá, pedig kimondottan jók együtt. A történet elég rövidke, inkább csak étvágyat csinál ahhoz, hogy tovább olvassuk. Kenyon világa nem rózsaszín cukormáz, ugyanannyi szenvedés is jut (ha nem több) a hőseinek, mint amennyi boldogság. Egy kis görög mitológia összekutyulva egy kis vámpirológiával és máris megkapjuk a Sötét vadászokat. Aztán persze az írónő még belekotyvasztotta Atlantisz legendáját is, csak tudjunk kiigazodni a sok név között. Kedvenceim mégis az alakváltók/árkádiaiak, pl. Wren történetét is nagyon szerettem. És legközelebb pont ő következik.

Sippancs P>!
Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj

Majdnem egy éve tartogattam már ezt a könyvet „rosszabb időkre”, de most, hogy jön a folytatás, muszáj volt levennem a polcomról.
Hát… az eddig megjelent kötetek közül nem ez lesz a kedvenc részem. Összességében annyira nem volt rossz, sőt, a Sötét Vadászok világa még mindig elvarázsol, inkább azt mondanám, hogy egy kicsit összeszedetlen volt – kevés volt benne a harc, az akció, felszínesek és kapkodósak voltak az érzelmek Danger és Alexion között, és nem éreztem elég kidolgozottnak a cselekményt sem. Ettől függetlenül a Simi-Ash-Xirena mellékszálat imádtam, és úgy faltam a regény sorait, mint ahogy egy Kenyon könyvnél ez lenni szokott.
Vajon mennyi idő kell még, hogy magyarul olvashassuk Ash történetét?!

christine I>!
Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj

Egy csöppet csalódtam ebben a részben.

A megszokott Acheronos harc szál tetszett, az a megszokott volt, örültem, hogy a történet ezen szála tett egy jó nagy lépést előre. spoiler

Jó volt végre egy női sötét vadászról olvasni. Kenyonnak sikerült bemutatnia az általa kreált élőlények azon oldalát, amivel jobban át tudtam érezni az életük hátrányosságait. Ám Danger karaktere hagy maga után kivetnivalót, és valahogy Alexiont sem sikerült teljes mértékben megkedvelnem. Passzoltak egymáshoz, és a civakodásuk is rendben volt, de engem valahogy hidegen hagytak. Nem hoztak lázba. Nem követelték ki maguknak azt, hogy az életem árán is kiderítsem, mi lesz a sorsuk, hogyan fog végződni a történetük.

A vége abszolút nem tetszett. Ráncoltam a szemöldökömet, és néztem magam elé, nem értettem, hogy most mi a sz.r történik. Ennyi? EZ a vége? Az nem lehet! Az egész abszurd volt, hihetetlen, nem Kenyonhoz illő. Csalódás volt.

Viktória_Erdei P>!
Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj

Ebben a könyvben minden volt szerelem, hit, akció, remény, bizalom. Kicsit hiányoztak a többi Sötét vadászok. Danger és Alexion aranyosak voltak. Egy kis időnek el kellett telnie, hogy bízzanak egymásban, de végül mindketten rájöttek milyen érzés, amikor tényleg megbízhatunk a másikban. Simi és Acheron még mindig cukik együtt.

Nikyy18>!
Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj

Már egy párszor újra olvastam a sorozat egyes részeit de ez valahogy mindig kimaradt. Ami nagy kár mert fantasztikus rész ez is. Kicsit másabb hangvételű mint a többi, de nagyon tetszett. Danger és Alexion remek párost alkottak. Kyrost és a többi vadászt megtudtam volna csapkodni, hogy térjenek észhez. A vége szomorú, de mégis mindenki azt kapja amit érdemelt.

Diana_Z I>!
Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj

Mondja már meg nekem valaki, hogy lehet egy ennyire jó sorozathoz tartozó regénynek ennyire rossz borítót készíteni? Aki olvasta a regényt, az pontosan tudja, kevés esély van arra, hogy Danger csipkés selyemkombinét vegyen fel akár a vadászathoz, akár az ágyba. Akkor már inkább egy szürke agyonmosott flanelpizsama.
Talán ez a rész nyerte el legkevésbé a tetszésemet, pedig maga a sztori kifejezetten jó, csak kicsit összecsapottnak éreztem.
Alexiont és Dangert, a két főszereplőt nagyon megszerettem és remélem hébe-hóba még találkozom majd velük a későbbiekben, ahogy Xirenával is. Alexion egy…, hmm. nos…, ő…, hogy ki is valójában? Arra igazán nem jöttem rá. Ő Alexion, az Alexion. De aki rájött, hogy pontosan ki is, mi is ő, az legyen olyan kedves és keressen meg – Itt jegyzem meg, nem az érdekel, hogy a múltban ki volt ő, mert az megvan, hanem mi is az Alexion. – Az kevés, ha azt mondod ő Halál Angyala. Ez gyenge jellemzés lenne. Érzéketlen, kíméletlen, mégis ad egy esélyt mielőtt lesújtana.
Danger maga a veszély. Gyors, kemény, cinikus. Nincs senki, akiben teljesen, minden fenntartás nélkül megbízna.
A nagy kedvencem továbbra is Simi. Imádom a “nőt”. Újabban azon kapom magam, hogy Acheron mellett, Simi felbukkanásait várom a legjobban. A csillogó csecsebecsék iránti rajongása mindig megnevettet.
https://dianalandry73.wordpress.com/2016/05/03/konyvaja…

Trice29 P>!
Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj

Különleges hangulatú volt ez a rész, de nekem tetszett. Jókat nevettem Danger szarkasztikus humorán. Nagyon megszerettem a női vadászt. Továbbra sem lesz a kedvencem Stryker. Nem tudom, még meddig hagyja Sher garázdálkodni őt. A vége erősen zsepis lett, de tetszett ♥

Ács_Milán>!
Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj

Ha valaki bármikor is azt mondta volna nekem, hogy lesz egy olyan fantasy műfajú könyv, amit maximális csillaggal fogok jutalmazni, nagy valószínűséggel kinevettem volna. Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy ez a műfaj eléggé kiesik a komfortzónámból.
De! Most pontosan megvalósult az, amit nem hittem volna, mert 5 csillagra értékeltem ezt a könyvet. Egy hihetetlen jó történetet olvashattam. Eseményekben és cselekményekben gazdag volt a történet és mindig történt valami. Az írónő szinte odaragasztotta a szemeimet a lapokhoz. Egy percig nem unatkoztam, oldalról oldalra egyre jobban érdekelt és izgatott, hogy mi fog még történni.
A sorozat előző részeit nem olvastam, de egyáltalán nem éreztem a hiányukat, mert ez a rész önmagában is egy érthető, élvezhető, kerek, egész történet volt.
Kellemes meglepetéssel lettem gazdagabb. Olyan olvasóknak is bátran ajánlom a könyvet, akik hozzám hasonlóan nem a fantasy műfajt részesítik előnyben. Ugyanis helyet kapott azért itt romantika, szerelem és erotika is.

andie88_Sentellion>!
Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj

El sem hiszem, hogy itthon is folytatódik ez a sorozat. Valaki csípjen meg! Tény, hogy még mindig nem azt a marketinget/törődést kapja, amit érdemelne és ami passzolna hozzá (EZ NEM EGY EROTIKUS SOROZAT!!!), egyelőre örülünk annak, ami van és reménykedünk.

A Sins of the Night, azaz a Bűnös éj az egyik kedvenc kötetem a sorozatból. Fontos tudni, hogy én összevissza kezdtem el olvasni és még mindig van, amit nem olvastam, de NEM ajánlom, hogy ezzel a résszel kezdje valaki a sorozatot. Nem azért, mert a cselekményt nem lenne így is érthető, sokkal inkább azért, mert nem lenne meg az a hatása, amire épít a kötet cselekménye.

Ezt a könyvet nem az akció teszi a kedvencemmé, mert abból nincs túl sok, kb. három jelenetre húzhatjuk rá ezt a címkét. Viszont tele van ármánykodással, drámával, kellő adag humorral, természetesen újabb titkokra derül fény, teóriák repkedhetnek ide-oda a fejünkben olvasás közben, és Kenyonnak ismét sikerült egy fergeteges szereplőgárdát összehoznia erre a részre.

(bővebben a blogon)

6 hozzászólás
meteoritastar>!
Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj

Ez a sorozat még mindig hihetetlen jó. / Acheron meg,.. falom az infó morzsákat róla./
Egyébként kicsit tartottam ettől a résztől. Féltem, hogy a páros bizalmatlansága, ami jogos volt, sokáig fog tartani és csak erről fog szólni az egész könyv. De nem így lett. Persze volt bizalmatlanság. Danger, Sötét Vadászhoz méltóan üdvözölte először Alexiont. De még is kitudna egy ilyen pasinak sokáig ellenállni? Egyik oldalról kegyetlen, érezelemmentes, a másik oldalról pedig kíváncsi, őszinte és vicces. De Dangernek is nehéz ellenállni. Alexion se tudta tartani a távolságot. Danger sok mindenen ment keresztül, de így is tudta élvezni az életet. Szeretett vadász lenni, segíteni az embereknek. Ez nagyon tetszett. Ahogy az is, hogy Alexion „élete” nem volt épp boldog, de ott volt neki Ash és Simi.
Mondanom se kell, hogy Simit még mindig imádom. Ez a vásárlás mániája :D :D Hangosan nevettem. De Danger és Alexion humora is nagyon sok mosolygos pillanatot okozott nekem. Sokat nevettem miattuk is.
Danger akkor lopta magát végérvényesen a szívembe, mikor közölte, hogy Orlando Bloomot Legolasként nem dobná ki az ágyából :D :D De amúgy végig, megingások nélkül már a történet elejétől megkedveltem a párost.
Acheron ismét nem kapott sok lapot, de mikor ott volt, minden sor nagyon értékes volt nekem. Ahogy meg elrendezte a dolgokat *-* *-*spoiler De azért Ash ismét feladta a leckét. spoiler
Szánom bánom, de én olyan jót nevettem rajta. spoiler
Nekem nagyon tetszett ez a rész.


Népszerű idézetek

Zsazsóó>!

Soha semmit nem dönt el végérvényesen a sors. Egyetlen pillanat megváltoztathat mindent. Egy meleg, napsütéses reggelen is támadhat egy apró fuvallatból hurrikán, amely mindent elpusztít, ami az útjába kerül.

Kapcsolódó szócikkek: Acheron
Zsazsóó>!

Az élet csupa kompromisszum. Senki sem kaphat meg mindent. Mindenkinek áldozatot kell hoznia az álmaiért; kinek ilyet, kinek olyat.

Kapcsolódó szócikkek: Alexion (Ias)
Diana_Z I>!

[…]
– Simi? A képzeletbeli barátod, akivel társalogtál, az is egy ilyen pikkelyes szörny?
– Nem! – felelte sértődötten Alexion. – Simi kedves. Kifejezetten szép… már a maga démoni módján – tette hozzá.
– Ó, hogyne – hitetlenkedett Danger. – És ő is a padlóba szokta verni a fejedet?
– Szándékosan nem … nem sokat. Csak néha elfelejti, milyen erős.
– Aha. Szerintem agykárosodást okozott neked a sok csapkodással.

10. Fejezet

Kapcsolódó szócikkek: képzeletbeli barát
Zsazsóó>!

[…] – Mi ez?
– A Trója.
A férfi összevonta a szemöldökét, mintha nem értené. Aztán felcsillant a szeme.
– Ó… Ilion! – mondta halkan.
Ezt a szót Danger akkor hallotta utoljára, amikor még klasszikus görög történelmet tanult a zárdaiskolában. Rádöbbent valamire a vendégéről.
– Ókori görög vagy, ugye?
Alexiont egy pillanatra megzavarta a kérdés, de hamar magához tért. És persze nem válaszolt, hanem visszakérdezett.
– Miért nézed ezt?
Danger a képernyőre mutatott, ahol épp az a jelenet ment, amiben Brad Pitt Akhilleuszként meztelenül fekszik egy ágyon, két ledér hölggyel.
– Amiatt ott. A legszebb fenék a világon – mondta elismerően.

Kapcsolódó szócikkek: Alexion (Ias) · Dangereuse 'Danger'
Zsazsóó>!

Acheron azt mondaná, néha veszíteni kell a győzelemért. Akár tetszik, akár nem, az univerzumnak megvan a maga rendje. Nehéz megérteni, és gyakran nagyon nehéz elfogadni, de attól még létezik, és a döntéseinket magunk hozzuk. A vereség is az élet része, és senkinek sem sikerülhet mindig minden.

Kapcsolódó szócikkek: Alexion (Ias)
_Leelan_>!

Ash felnyüszített, amikor Xirena elkezdte magyarázni Siminek a Charonte démonok párzási szokásait.

336

Diana_Z I>!

… a műsorban megszólalt egy telefonáló.
– Helló! – csiripelte egy éneklő női hang.
– Ó, üdv, Miss Simi – köszönt a műsorvezető. – Örülünk, hogy ismét velünk van.
– Ó, köszönöm – mondta Simi. – Imádom a csillogó csecsebecséket. Rengeteget akarok belőlük! Mennyi kapható most? Szóljatok a többi vevőnek, hogy vegyenek mást, a Diamonique mind a Simié! Vadiúj hitelkártyám van, alig várja, hogy felavassam.

_Leelan_>!

– Valami nem stimmel a nővéremmel. Állandóan azt mondogatja, hogy a gazdám és parancsolóm vagy, pedig csak az apucim vagy, ugye akri?
Ash megvonta a vállát.
– Fogalmam sincs miért mondja. Magyarázd el neki!
– Hmm… – Simi átkarolta a nővére vállát, és a sarokba kísérte, ahol a tévéképernyői voltak. – Nézd, Xirena, nálunk úgy van, hogy a Simi azt csinál, amit akar, akri meg azt mondja, hogy „oké, Simike, ahogy szeretnéd". Kivéve, ha megakarok enni valakit. Azt nem szokta megengedni., de minden mást igen. Minden másban az van, amit a Simi akar. Látod?

334

krisztin1 >!

— Mi a terv ma estére?
A férfi lezseren vállat volt.
— Migrén, hiábavalóság, talán halál. Mint mindig. Csak a szokásos.

Kapcsolódó szócikkek: Alexion (Ias) · Dangereuse 'Danger'

A sorozat következő kötete

Sötét Vadászok / Sötét Vágyak Vadásza sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: A szukkubusz éjszakája
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán
Karen Chance: Holdvadász
Kresley Cole: Vámpírszerető
Gail Carriger: Időtlen
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Darynda Jones: Második sírhant
Leia Stone: Fallen Academy – Bukottak Akadémiája: Második év
Leda D'Rasi: Utolsó kívánság
Mary Janice Davidson: Egy haláli szingli meséi