Angyali ​csók (Sötét Vadászok / Sötét Vágyak Vadásza 5.) 297 csillagozás

Sherrilyn Kenyon: Angyali csók

Wulf Tryggvasen egykor viking harcos volt, most halhatatlan Sötét Vadász, akinek súlyos emlékezetvesztést előidéző ereje van. Bárki, aki emberi alakjában találkozik vele, öt perc múlva már nem emlékszik rá. Egyéjszakás kalandoknál nagyon hasznos ez a tulajdonság, ám megnehezíti, hogy értelmes és tartalmas kapcsolatokat alakítson ki; igaz szerelem nélkül azonban soha nem lesz képes visszanyerni a lelkét.
Legújabb küldetése rémálommá változik – rettenetes démonhordával kell megküzdenie, s megvédenie Cassandrát, az elátkozott faj hercegnőjét. Cassandra leendő gyermeke menti majd meg a világot a nagy Pusztító rémuralmától, ám egy ősi átok miatt a lány ideje véges: huszonhét évesen kínhalált kell halnia – addig pedig alig néhány hónap van csak hátra…
Kettejüknek kell szembeszállniuk a mindenre elszánt szörnyekkel, s a bátor nő végül rabul ejti Wulf fagyos, érzéketlen szívét, s talán elnyerhetik a boldogságot…

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543000 · Fordította: Gazdag Tímea

Kapcsolódó zóna

!

Sötét vadászok

139 tag · 31 karc · Utolsó karc: 2023. szeptember 16., 10:57 · Bővebben


Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Acheron · Simi · Zarek · Kyrianosz · Talon · Katra Agrotera · Urian · Wulf Tryggvasen · Christopher 'Chris' Eriksson · Cassandra 'Cass' Elaine Peters · D'Aria


Kedvencelte 34

Most olvassa 3

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 57

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

christine I>!
Sherrilyn Kenyon: Angyali csók

„Wulf arcán mosoly terült szét, amikor meghallotta a kincset érő szavakat. Bízzuk csak Cassandrára az ügyet! A lány rendkívül makacs tud lenni, ha valamit a fejébe vesz.
Ez volt az egyik dolog, amit Wulf a legjobban imádott benne.
Wulf szíve egy pillanatra kihagyott, amikor a gondolat tudatosodott benne. Rengeteg minden miatt szerette a lányt."

Meglepően jó volt ez a rész, nagyon tetszett, kellemes volt, olvastatta magát, alig bírtam letenni. Imádtam a két szereplő közti ragaszkodást, az írónő szépen kialakította ezt a szálat.
Az események érdekesek voltak, a szereplőkkel sem volt semmi bajom. Strykerről és Kat-ról szívesebben olvastam volna többet, az ő személyiségük is nagyon megfogóra sikeredett, főleg az a jelenet… :D
Imádtam az összeröffenős részt, végre ismét találkozhattam az előző részek férfi szereplőivel. :D
Várom a következőt. ^^

Nikyy18>!
Sherrilyn Kenyon: Angyali csók

Tetszett ez a rész is. Furcsa de aranyos párost alkotott Wulf és Cassandra. Jó volt egy kicsit többet megtudni az apollitákról.

Trice29 P>!
Sherrilyn Kenyon: Angyali csók

Ez a rész lelkileg volt nehéz, ami meglepett. Rég fogyasztottam ennyi zsepit. Ugyanakkor a dream team kiugrott vadász találkozó megdobogtatta a szívemet. Sőtt Zarek humora feltette a koronát a történetre. Imádat van :o)

3 hozzászólás
catilde>!
Sherrilyn Kenyon: Angyali csók

Továbbra is nagyon jó sorozat. Nagyon tetszett Wulf és Cassandra. Itt is egy nagyon jó történetbe ismerhettem meg őket. Nem volt az a húza – Vona hogy kellenek-e egymásnak vagy nem. Így már tudtam, hogy szeretni fogom. Persze imádtam a végét, amikor egy kicsit kaptam a régi pasikból.

meteoritastar>!
Sherrilyn Kenyon: Angyali csók

Itt mosolygok és rázom a fejem, hogy mit írhatnék Wolf és Cassandra történetéről.
Annyira, de annyira nem vonzott ez a rész, erre, annyira, de annyira tetszett.
Más volt az elöző részektől. Hiába volt az alap szinte ugyanaz. Bátor, szerelmes nő és egy bátor, erős harcos, meg a barátaik szemben az ellenséggel, de Wolf és Cassandra más volt.
Cassandra a bátraknál is bátrabb volt. Persze neki is voltak gyengébb pillanatai, de neki a legnagyobb félelemmel kellett szembe néznie. Halála pontos dátumával. Így érthetőek voltak a reakciói.
Aztán ott volt Wolf. Eddig sajnáltam, de így hogy közelebbről is megismerhettem az átkával együtt…..senkinek se kívánom ezt. Ott van a többi Sötét Vadász, mindegyiknek meg van/volt maga keresztje, de ilyen magányos élete egyiknek se volt. Rá még a saját szakácsa se emlékszik.
Cassandra és Wolf találkozása úgymond „Álomszerű” volt és nem volt túl sok beleszólásuk. Igaz, emiatt később nem panaszkodtak.
Nagyon tetszett, hogy minden fájdalom, félelem, sötét jövő mellett tudták élvezni a pillanatot. Az a sok szeretetteljes piszkálódás miatt nem csak ők, de én is sokat nevettem. Különösen a könyv második felétől lett több kedvenc jelenetem. spoiler
Továbbra is a legnagyobb titok Acheron. Aggodtam, hogy most a háttérből fog csak beavatkozni a dolgokba és kevés jelenete lesz. De szerencsére nem így volt.
Kész rejtély a pasi. Mikor úgy gondoltam, hogy rájöttem a titkára, a következő pillanatban már semmit se tudtam :D :D De remélem lesz alkalmam kideríteni rola mindent.
Rengeteg minden miatt kezdtem ezt az értékelést, úgy, hogy mosolyogva rázom a fejem. De az Epilógustól , a három pasi vitájától kész lettem :D :D spoiler
Ezt a történetet remény, reménytelenség, elfogadás, szerelem, barátság és váratlan helyről érkező segítség, valamint titok sok sok titok jellemezte. Sokkal szomorúbb és meghatóbb hangvételű volt ez a könyv, de még is két könnycepp között humorban se volt hiány.
Nagyon tetszett.

Hoppá!!
Úgy belemelegedtem a könyv dicséretébe, hogy majdnem elfelejtettem megemlíteni egy aprócska dolgot, ami miatt haragszok az írónőre.
A végső összecsapáshoz vezető uccsó „fordulatot” elbagatelizálta. Olyan egyszerű és kiszámítható lett, ami ráadásul még müködött is, hogy fájt.
De ezzel együtt is nekem tetszett és alul van értékelve. Ennyi!!!!

Viktória_Erdei P>!
Sherrilyn Kenyon: Angyali csók

Imádtam benne, hogy a régi szereplők is feltűntek, igaz csak a végén. Nem volt az igazi Kenyon-féle könyv, valami hiányzott belőle. Cass és Wulf kapcsolata, nem igazán fogott meg. De a humor megmaradt. A Sötét Vadászok mindig is a kedvenc fantasy sorozatom lesz.

Paulina_Sándorné P>!
Sherrilyn Kenyon: Angyali csók

Megható és szerintem gyönyörű történet volt. Imádtam Wulf-ot. Annyira tetszett, ahogy működött köztük a kémia Cassandrá-val. Jó párost alkotnak. Egyszerre sírtam és nevettem azon, ahogy spoiler Imádtam Wulf levelét. Sokat kacagtam azon, ahogy Chris leadta, hogy „vigyázott” rá Wulf. Mulatságos. Sok mindenen mentek keresztül együtt, de tetszett az összetartozásuk.

Shad>!
Sherrilyn Kenyon: Angyali csók

Hát lehet le leszek hurrogva, de ez nekem semmilyen volt… a történet Talon és Zarek történetével párhuzamosan fut. Urian meglepően új színfolt volt és pozitívum volt, hogy sokkal többet megtudtunk az apoliták oldaláról is. Fura volt, hogy egy-két beszélgetést már olvashattunk Talon könyvében is, de így abszolút éreztük és értettük Ash miért tűnt el adott időszakokban. Ellenben képtelen voltam elmenni amellett, hogy ez csak egy kitöltő rész volt. Sajnálom nekem ez történetileg kevés volt, ha meg a romantika oldalát nézem még kevesebb:( talán a következő

2 hozzászólás
ladydark>!
Sherrilyn Kenyon: Angyali csók

Elolvasva.
Nem volt se jobb, se rosszabb, mint a sorozat eddigi részei.
Most kicsit meguntam ezt a sorozatot, ugyan az ismétlődik körbe-körbe, csak pepitába, szóval, most kicsit szüneteltetem, aztán pár hónap múlva lehet megint újdonságként hat majd.

Vii>!
Sherrilyn Kenyon: Angyali csók

És vissza a civilizációba Nagyon kíváncsi voltam a titokzatos Wulfra. Épp hogy csak megemlítették és ez aztán igazán felkeltette az érdeklődésemet. Ő is egy elég különleges eset és egy igazán szerethető halhatatlan. Felmerült bennem a kérdés, hogy mégis hányféleképpen válhat az emberből sötét vadász. Van egy olyan érzésem, hogy vele nem értünk a lehetőségek végére. És még más is, de ennek egyenlőre nem adok hangot. Jó volt Cassandra által megismerni a népét, a szokásaikat és általa a démonokat. Akik nem csak öldöklésből állnak. Újabb szereplők érkeztek és nem tudom még kinek a történetét olvashatom majd, de bárki jöhet persze vannak elsőbbséget élvező kedvencek és ezt szeretem igazán ebben a sorozatban. Na meg azt, hogy soha nem unatkozom.


Népszerű idézetek

Sayara>!

– Chris nem értene egyet veled.
– Szerintem Chris egy kresztáblával sem értene egyet.

224. oldal

Natsu>!

A tény, hogy képes vagy valamire, még nem jelenti azt, hogy meg is kell tenned…

405. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Acheron
Natsu>!

– Az élet egy színes szőttes, amelynek szálait a döntéseink alkotják.
– Ne etess ezzel a pszeudopszichoblablával, Ash!

417. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Acheron · Wulf Tryggvasen
bbabri>!

– Szerelmes vagy belé. – Kijelentés volt, nem kérdés.
– Alig ismerem.
A férfi félmosollyal válaszolt:
– A szív nem tud mit kezdeni az idő fogalmával

295-296. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wulf Tryggvasen
Sayara>!

– Egy percig se aggódj, Chris. Abban a pillanatban, amikor egy Sony PlayStation megtámadja a földet, és elpusztítással fenyegeti, már hívunk is!

383. oldal

Sunshine>!

Az embereknek megvan az a szokása, hogy nem veszik észre, ami a szemük előtt van.

Kapcsolódó szócikkek: Cassandra 'Cass' Elaine Peters
Sunshine>!

– Astrid azt akarja, hogy szerezzek barátokat. Fogalmam sincs, minek. Ez is a szokásos furcsa női ötletek egyike. Megpróbál társasági lénnyé varázsolni.
Ash e szavak hallatán harsány hahotára fakadt.
Zarek sokatmondó pillantása jelezte, hogy maga is igen szórakoztatónak találja az elképzelést.
[…]
– A dzsungel törvénye. Az, akit elárultak, fölfalja az árulót.
Zarek vidáman ránézett.
– Az én dzsungelem törvénye más. Öljük meg mindet, aztán Hádész majd besorolja őket, ki hová való.
Dante ezen jót mulatott.
– Ez tetszik, Ash. Ez a fickó megért minket.
– Azta, Z! – fordult oda Zarekhez Ash. – Azt hiszem, sikerült egy új barátra szert tenned végre. Astrid ki fog bújni a bőréből örömében.
Zarek feltartotta a középső ujját.

Kapcsolódó szócikkek: Acheron · Astrid · Zarek
2 hozzászólás
verzorozsa>!

– Te aztán szereted a feketét!
Wulf szájának egyik sarka fölfelé húzódott.
– A célnak megfelel. Nehéz lenne félelmetesnek látszani habos rózsaszínben.

Martha_Tailor>!

– Ash – üdvözölte az atlantiszit –, elég régóta nem vetettél árnyékot az ajtómra.
– Dante – Ash kezet rázott vele.
Dante lenézett az összeráncolt homlokú kisdedre.
– Simi?
A baba mosolygott.
Dante halkan füttyentett, és hátralépett.
– A francba, Ash, bárcsak előre figyelmeztetnél, amikor arra készülsz, hogy a démonoddal együtt látogatsz el hozzánk. Szóljak a fiúknak, hogy megérkezett a zabagép?
– Nem kell – felelte Ash, és finoman megringatta a babát. – Ma este csak démonhúst nyammog majd.

394. oldal, 16. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Acheron · Simi
Sunshine>!

Wulfnak e pillanatban csak egyetlen vágya volt, hogy puszta kézzel széttéphesse az apollitából lett Sötét Vadászt.
– Akkor nagy szerencsém van, hogy itt élek Alaszkában, ahol nem érhetsz el, mi?
– Ezt meg hogy csinálod?
– Telepatikus képességeim vannak. Hamarabb tudom, mit gondolsz, mint te magad.
– Akkor miért viselkedsz úgy, mint egy hatalmas seggfej?
– Mert telepatikusak a képességeim, nem empatikusak. Marhára nem érdekelnek az érzelmeid, csak az, hogy mit gondolsz.

Kapcsolódó szócikkek: Wulf Tryggvasen

A sorozat következő kötete

Sötét Vadászok / Sötét Vágyak Vadásza sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jeaniene Frost: Az első vércsepp
Gena Showalter: Éjsötét szenvedély
Richelle Mead: A szukkubusz éjszakája
Kresley Cole: A sötétség démona
J. R. Ward: A megmentő
Jennifer L. Armentrout: The Struggle – A küzdelem
Karen Chance: Holdvadász
Nalini Singh: Angyalcsók
J. R. Ward: Irigység
Laura Thalassa: Dark Harmony – A lélektolvaj