Álomszerető (Sötét Vadászok / Sötét Vágyak Vadásza 1.) 504 csillagozás

Sherrilyn Kenyon: Álomszerető

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy ​férfi, akit arra kárhoztattak, hogy örök élete során több ezer asszony szeretője legyen. Julian mindent tud a nőkről; miként szóljon hozzájuk, mi a lelkük kulcsa és legfőképpen, hogyan tüzelje fel a testüket. Ám Julian átkozza azt a napot, amikor büszke spártai katonából szerelmi rabszolga, dicsőséges hadvezérből vágyakozó nők szexuális játékszere lett. Másnak a gyönyörű testek, a kéjes női sikolyok elérhetetlennek tűnő vágyak, neki véget nem érő kínok. Egy napon Grace Alexander hívatja a szexrabszolgát, hogy kielégítse vágyait, de a fenséges asszony – oly sok nő közül először – felfigyel a büszke férfira, és kettőjük szerelme talán még a szörnyű átkot is megtörheti…

A paranormális romantikus regények királynője, J.R. Ward, és Charleine Harris mellett a legnagyobb név a műfajban. Az Álomszeretővel induló Sötét Vágyak Vadászai sorozata a műfaj legnagyobb sikersorozata, regényei pedig világszerte több, mint tízmillió példányban fogytak eddig, és uralják a sikerlistákat.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632541778 · Fordította: Varga Zsófia

Kapcsolódó zóna

!

Sötét vadászok

133 tag · 23 karc · Utolsó karc: 2019. május 2., 23:27 · Bővebben


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Iulianosz · Dr. Grace Alexander


Kedvencelte 99

Most olvassa 16

Várólistára tette 198

Kívánságlistára tette 141

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
DarknessAngel
Sherrilyn Kenyon: Álomszerető

Erről a sorozatról nem sokat hallottam, így teljesen vakon kezdtem neki a könyvnek, viszont kellemesen meglepett. Imádom a görög mitológiát, úgyhogy ez már egy plusz, aztán ugye ott van még Iulianosz is… :D Nem semmi egy pasi. <3 Érdekes volt a történet, tetszett ez az egész átok dolog, még ha ez miatt lassabban is haladt a szerelmi szál. Grace és Iulianosz is féltek kötődni a másikhoz, féltek szerelembe esni, mert már átélték a csalódást. Viszont még egyikük sem érzett olyan mélyen senki iránt, mint most.
Nem mondom, hogy a könyvnek nem volt hibái, mert volt egy párszor, hogy csak ráncoltam a homlokomat egy-egy részen, de egészében élvezhető volt. Folytatni fogom a sorozatot, még ha nem is azonnal. Érdekel, hogy kik, mik ezek a sötét vadászok, mert itt egyáltalán nem volt említve.

18 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P
Sherrilyn Kenyon: Álomszerető

"De jó ideje most először látott maga előtt jövőt is, olyan jövőt, amelyre érdemes volt várnia. Ami boldogsággal töltötte el.
És nem fogja hagyni, hogy Iulianosz az egészet eldobja.
Benyitott a házba, elszántabban, mint valaha, és veszedelmesen mosolyogva szólt oda Iulianosznak.
– Nem fogsz elmenekülni előlem, Makedóniai Iulianosz. Lehetséges, hogy visszaverted a rómaiakat, de biztosíthatlak, ők piskóták voltak hozzám képest."

Mit ne mondjak imádtam.
Persze már meg sem lepődöm, hisz eddig nem volt olyan könyv, amitől ne csillogott volna a tekintettem és mind ezt köszönhetem, imádott barátnőmnek, @Demise ! Szóval nagy köszönöm és mi egyebek olyan csajosan. :D♥

Visszatérve a könyvhöz, az eleje volt a legjobb, legalább is, ami a humoros részét tekinti.
Nekem is kell egy ilyen barátnő, mint Selena…valljuk be totálisan kattant, de a szíve helyén van…és akár mit is tett, azt csakis Grace miatt tette.
Végig követte a két fiatal „szenvedését” és próbált mindenből a legjobbat kihozni, több – kevesebb sikerrel.
Grace, mint főhősnő, hol belopta magát a szívembe, hol agyon tudtam volna ütni.
Tulajdonképpen nem csinált semmi rosszat, mert őrület volt amin keresztül kellett mennie és a lelke is igen csak megsínylette ezt az egészet, mégis bátor volt és sokszor se embert, se istent nem nézett csak a szeretett férfit és szembe mert szállni bármivel és bárkivel. Ezt a tulajdonságot nagyon hiányolom nem csak a főhősnőkből, de a mai világunk hölgyeményeiből is. Na mindegy.
Iulianosz (te jó ég, ez a fordítás megint!!) ember próbáló múlttal, hatalmas karakter fejlődést produkált. Ahogy haladtam a történettel egyre pozitívabb képet alkottam róla, igen most jön, miért az elején nem?! És igen, engem nem hatott meg, hogy szegény fiú milyen átok súlyt. Kellett az a sok minden ahhoz, hogy olyan képet alkossak róla, mely megállja a helyét és határozottan állíthassam imádtam.
Szóval úgy görög mitológustól és az isteneikkel együtt jó ez a sorozat kezdés.
Pörgős, humoros, tele szenvedéllyel, mély igazságokkal…eredetinek érzem és nem egy huszadik koppintásnak.
Pottyantom is a kedvencek közé és a fél csillag levonás a fordítás miatt van, mert néhol hidegrázásom volt, de komolyan.
Ettől eltekintve tessék olvasni…remek estés program egy meleg itókával párosítva!♥♥

27 hozzászólás
>!
Krisztina_Németh_2
Sherrilyn Kenyon: Álomszerető

Nem lett nagy kedvenc, de rossz sem volt. Nem tudom még, hogy szeretném-e a sorozatot a polcomon látni. Azt hiszem kap még egy esélyt, és elolvasom a második részt is. Ami nagyon tetszett a könyvben az a görög mitologia. Az összes Xéna és Herkules részt megnéztem gyerekkoromban és most olyan volt mindha valamelyik filmbe csöppentem volna, csak kicsit helyesebb szereplökkel. Szoval jöhet a következö…

2 hozzászólás
>!
Viktória_Erdei 
Sherrilyn Kenyon: Álomszerető

Imádtam. Jó volt újraolvasni.
Iulianosz imádlak. Ha ilyen történelemtanárom lett volna, mint te ahogy meséled a görög mitológiát és történeteket, biztos kitűnő lettem volna belőle. :D
Megértettem Grace-t, hogy nem akarta hogy visszabújjon a könyvbe, egy ilyen pasit én se hagynék.
Ha hiszitek, ha nem, én egy iskolai előadásban spártai katonát alakítottam. :D

1 hozzászólás
>!
Pillecukorkám
Sherrilyn Kenyon: Álomszerető

ÁÁÁÁÁ nekem is kell egy Makedóniai Iulianosz!!!!!! Nagyon kell!!!! Persze nem azért amire a kis huncutak gondolnak,jajj dehogy!!! Na mindegy :) Engem annyira megfogott ennek a könyvnek a személyisége, hogy szerintem itt sürgős könyvtár látogatás lesz a második részért!!! Így a borítót elnézve még mindig…. igen, még mindig Iulianoszról álmodozom!!! És igen annyira szexyyyyyy! Nem tudom,de engem valahogy már ott az első pár oldal úgy megfogott, hogy még reggel suliba indulás előtt is ezt olvastam…….., de komolyan ez felháborító, nem???? De, az nagyon is!!! Na mindegy!! Most valószínűleg eegen nehezen,de túlteszem a hatásán magam….!♥

2 hozzászólás
>!
Nikyy18
Sherrilyn Kenyon: Álomszerető

Nagyon jó volt újra elolvasni mert nagyon jó könyv.Nem lehet unatkozni rajta mert mindig történik valami érdekes. A szereplőket nagyon bírtam és Grace helyében én sem nagyon akartam volna elengedni Iulainosz-t :) Iulianoszt sajnáltam azért ami a múltban történt vele. Nagyszerű párt alkottak.

>!
christine P
Sherrilyn Kenyon: Álomszerető

Újraolvasás volt, és biztos, hogy ismét el fogom olvasni.
Imádom a humorát, a világot, egyszerűen mindent.
Kedvenc ugyan nem lett, nem olyan kiemelkedően jó, hogy a kedvencem legyen, de mindenképp a polcomon fog pihenni, a sorozat többi részével együtt. <3

2 hozzászólás
>!
Trice29 P
Sherrilyn Kenyon: Álomszerető

Azt hiszem ez a sorozat is függőséghez vezet :o)
Tetszett, hogy a görög mitológiára épül. A szereplőket hamar megszerettem. Működött a kémia is, a legjobban viszont a könnyed fogalmazás és a humor varázsolt el. Folytatós!

3 hozzászólás
>!
ancsee
Sherrilyn Kenyon: Álomszerető

Imádom, imádom, imádom, kétszer is olvastam! :) Szeretem az ilyen evődős-happyendes történeteket, a görög mitológiát pedig pláne! :) Grace igazán kedvelhető karakter, ahogy Iulianosz is. Nagyon jókat nevettem Grace folyamatos zavarán, főleg a fehérnemű vásárláson. :)

>!
Lunèa_Charlotté
Sherrilyn Kenyon: Álomszerető

Ulálá! Ez … ájájáj! Miért is féltem ettől a könyvtől? :) Igazi manna volt! ;)
Te jó ég! miegynagyszerűtörténet! Most komolyan! Egy ilyet kitalálni kész műalkotás. Nem unatkoztam benne egy cseppet sem. Izgalmas és magával ragadó!
Julian jeleneteit annyira bírtam, mert ott biztos van valami meglepetés, ami miatt már-már sírsz a nevetéstől. Egy olyan színvonalat biztosított a történetnek, hogy csak néztem kifele a fejemből.
A történet nagyon jól össze volt dolgozva, el se tudom képzelni, hogy született meg ez a remekmű, mert igazán káprázatos. Este sokszor alig akartam letenni, még suli időben is fenn maradtam egy kicsit tovább, mert annyira érdekelt, hogy mi történik. Szóval a szokásos csak még egy fejezetet szindrómát okozza. :P
És hogy nem kezdtem hamarabb fogalmam sincs… De minden esetre pótolni kellesz ezt a sorozatot. :))

9 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Kripsz

– Aggódóm a ti korotok férfijaiért, Grace. Mind komplett hülyének tűnnek.

168. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Grace Alexander · Iulianosz
>!
zsofy0312

– Mivel sosem ismertem a szerelmet, nem tudhatom, fáj-e, vagy sem. De nem tudom elképzelni, hogy az, ha szeretnek, tud annyira fájni, mint ha nem.

188. oldal

>!
veri7

– Nem félhetsz a haláltól, ha nincs miért élned.

155. oldal

>!
NenaK

Végül is, a férfiaknak csak három dologra van szükségük a boldogsághoz – ételre, szexre és egy távirányítóra.

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság · férfiak · szexualitás · televízió
>!
Mhysa

– Sok szerencsét a szabadságod kivívásához. Vezessen Árész ereje és Athéné bölcsessége!
– Neked pedig Hádész sütögesse meg a vén lelkedet.
Cupido nevetett.
– Elkéstél. Már csinálta a harmadik században, és nem is volt olyan rossz.

Kapcsolódó szócikkek: Iulianosz
>!
Sunshine

Semmilyen külső erő nem késztethet egy embert arra, hogy szeresse a másikat. A szerelem a szívből jön.

126. oldal

>!
Kripsz

– Oké, eléred a pedálokat?
– Én a te pedáljaidat szeretném elérni…
– Iulianosz! – vágott a szavába Grace újra. A pasi igazán túl buja volt. – Koncentrálnál, kérlek?
– Rendben, koncentrálok.
– Nem a mellemre, úgy értem.
A férfi éhes tekintete az ölére vándorolt.
– És oda sem.

268. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Grace Alexander · Iulianosz
>!
Sunshine

Egy ápolónő nyitott be az ajtón, és habozva megállt a küszöbön.
– Khmm, dr. Alexander – mondta Iulianosznak –, van kint egy pár, azt állítják, a rokonai. Ők… izé… – suttogássá halkította a hangját. – Motorosok.
– Hé, Iulianosz – kiáltott be Erósz az ápolónő háta mögül. – Mondd meg ennek a Gorgónak itt, hogy minden oké velünk, hogy végre bemehessünk, és körbeugrálhassuk a bébiket.

>!
Cardamon

De jó ideje most először látott maga előtt jövőt is, olyan jövőt, amelyre érdemes volt várnia. Ami boldogsággal töltötte el.
És nem fogja hagyni, hogy Iulianosz az egészet eldobja.
Benyitott a házba, elszántabban, mint valaha, és veszedelmesen mosolyogva szólt oda Iulianosznak.
– Nem fogsz elmenekülni előlem, Makedóniai Iulianosz. Lehetséges, hogy visszaverted a rómaiakat, de biztosíthatlak, ők piskóták voltak hozzám képest.

363. oldal, Tizenhatodik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Grace Alexander
>!
Sunshine

– Honnan jöttél?
– Makedóniából.
– Az Kaliforniában van? – kérdezte a lány. – Olyan szörfös típusnak nézel ki, aki egész nap a parton lóg.
A férfi a homlokát ráncolta.
– Kalifornia?
– Görögországból jött – közölte a lánnyal Selena.
– Ah! – nézett a lány.
Iulianosz figyelmeztetően emelte a szemöldökét Selenára.
– Makedónia nem…
– Öcsi – vetette oda Selena sütivel teli szájjal –, errefelé jól körül kell nézned, hogy találj valakit, aki felfogja a különbséget.


A sorozat következő kötete

Sötét Vadászok / Sötét Vágyak Vadásza sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sylvia Day: Megigézve
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Chloe Neill: Ha eljön a péntek
Melissa Marr: Veszélyes játék
J. R. Ward: Éjsötét szerető
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Karen Marie Moning: Új nap virrad
Jeaniene Frost: Sírig hű szerelmed