Álomszerető (Sötét Vadászok / Sötét Vágyak Vadásza 1.) 572 csillagozás

Sherrilyn Kenyon: Álomszerető

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy ​férfi, akit arra kárhoztattak, hogy örök élete során több ezer asszony szeretője legyen. Julian mindent tud a nőkről; miként szóljon hozzájuk, mi a lelkük kulcsa és legfőképpen, hogyan tüzelje fel a testüket. Ám Julian átkozza azt a napot, amikor büszke spártai katonából szerelmi rabszolga, dicsőséges hadvezérből vágyakozó nők szexuális játékszere lett. Másnak a gyönyörű testek, a kéjes női sikolyok elérhetetlennek tűnő vágyak, neki véget nem érő kínok. Egy napon Grace Alexander hívatja a szexrabszolgát, hogy kielégítse vágyait, de a fenséges asszony – oly sok nő közül először – felfigyel a büszke férfira, és kettőjük szerelme talán még a szörnyű átkot is megtörheti…

A paranormális romantikus regények királynője, J.R. Ward, és Charleine Harris mellett a legnagyobb név a műfajban. Az Álomszeretővel induló Sötét Vágyak Vadászai sorozata a műfaj legnagyobb sikersorozata, regényei pedig világszerte több, mint tízmillió példányban fogytak eddig, és uralják a sikerlistákat.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632541778 · Fordította: Varga Zsófia

Kapcsolódó zóna

!

Sötét vadászok

138 tag · 30 karc · Utolsó karc: 2022. január 18., 12:52 · Bővebben


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Iulianosz · Dr. Grace Alexander


Kedvencelte 104

Most olvassa 12

Várólistára tette 215

Kívánságlistára tette 151

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

DarknessAngel >!
Sherrilyn Kenyon: Álomszerető

Erről a sorozatról nem sokat hallottam, így teljesen vakon kezdtem neki a könyvnek, viszont kellemesen meglepett. Imádom a görög mitológiát, úgyhogy ez már egy plusz, aztán ugye ott van még Iulianosz is… :D Nem semmi egy pasi. <3 Érdekes volt a történet, tetszett ez az egész átok dolog, még ha ez miatt lassabban is haladt a szerelmi szál. Grace és Iulianosz is féltek kötődni a másikhoz, féltek szerelembe esni, mert már átélték a csalódást. Viszont még egyikük sem érzett olyan mélyen senki iránt, mint most.
Nem mondom, hogy a könyvnek nem volt hibái, mert volt egy párszor, hogy csak ráncoltam a homlokomat egy-egy részen, de egészében élvezhető volt. Folytatni fogom a sorozatot, még ha nem is azonnal. Érdekel, hogy kik, mik ezek a sötét vadászok, mert itt egyáltalán nem volt említve.

18 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Sherrilyn Kenyon: Álomszerető

"De jó ideje most először látott maga előtt jövőt is, olyan jövőt, amelyre érdemes volt várnia. Ami boldogsággal töltötte el.
És nem fogja hagyni, hogy Iulianosz az egészet eldobja.
Benyitott a házba, elszántabban, mint valaha, és veszedelmesen mosolyogva szólt oda Iulianosznak.
– Nem fogsz elmenekülni előlem, Makedóniai Iulianosz. Lehetséges, hogy visszaverted a rómaiakat, de biztosíthatlak, ők piskóták voltak hozzám képest."

Mit ne mondjak imádtam.
Persze már meg sem lepődöm, hisz eddig nem volt olyan könyv, amitől ne csillogott volna a tekintettem és mind ezt köszönhetem, imádott barátnőmnek, @Demise ! Szóval nagy köszönöm és mi egyebek olyan csajosan. :D♥

Visszatérve a könyvhöz, az eleje volt a legjobb, legalább is, ami a humoros részét tekinti.
Nekem is kell egy ilyen barátnő, mint Selena…valljuk be totálisan kattant, de a szíve helyén van…és akár mit is tett, azt csakis Grace miatt tette.
Végig követte a két fiatal „szenvedését” és próbált mindenből a legjobbat kihozni, több – kevesebb sikerrel.
Grace, mint főhősnő, hol belopta magát a szívembe, hol agyon tudtam volna ütni.
Tulajdonképpen nem csinált semmi rosszat, mert őrület volt amin keresztül kellett mennie és a lelke is igen csak megsínylette ezt az egészet, mégis bátor volt és sokszor se embert, se istent nem nézett csak a szeretett férfit és szembe mert szállni bármivel és bárkivel. Ezt a tulajdonságot nagyon hiányolom nem csak a főhősnőkből, de a mai világunk hölgyeményeiből is. Na mindegy.
Iulianosz (te jó ég, ez a fordítás megint!!) ember próbáló múlttal, hatalmas karakter fejlődést produkált. Ahogy haladtam a történettel egyre pozitívabb képet alkottam róla, igen most jön, miért az elején nem?! És igen, engem nem hatott meg, hogy szegény fiú milyen átok súlyt. Kellett az a sok minden ahhoz, hogy olyan képet alkossak róla, mely megállja a helyét és határozottan állíthassam imádtam.
Szóval úgy görög mitológustól és az isteneikkel együtt jó ez a sorozat kezdés.
Pörgős, humoros, tele szenvedéllyel, mély igazságokkal…eredetinek érzem és nem egy huszadik koppintásnak.
Pottyantom is a kedvencek közé és a fél csillag levonás a fordítás miatt van, mert néhol hidegrázásom volt, de komolyan.
Ettől eltekintve tessék olvasni…remek estés program egy meleg itókával párosítva!♥♥

27 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Sherrilyn Kenyon: Álomszerető

Imádtam. Jó volt újraolvasni.
Iulianosz imádlak. Ha ilyen történelemtanárom lett volna, mint te ahogy meséled a görög mitológiát és történeteket, biztos kitűnő lettem volna belőle. :D
Megértettem Grace-t, hogy nem akarta hogy visszabújjon a könyvbe, egy ilyen pasit én se hagynék.
Ha hiszitek, ha nem, én egy iskolai előadásban spártai katonát alakítottam. :D

1 hozzászólás
Krisztina_Németh_2>!
Sherrilyn Kenyon: Álomszerető

Nem lett nagy kedvenc, de rossz sem volt. Nem tudom még, hogy szeretném-e a sorozatot a polcomon látni. Azt hiszem kap még egy esélyt, és elolvasom a második részt is. Ami nagyon tetszett a könyvben az a görög mitologia. Az összes Xéna és Herkules részt megnéztem gyerekkoromban és most olyan volt mindha valamelyik filmbe csöppentem volna, csak kicsit helyesebb szereplökkel. Szoval jöhet a következö…

2 hozzászólás
csillagka P>!
Sherrilyn Kenyon: Álomszerető

Nagyon jól szórakoztam néhol, azután pedig nem. Nagyon nagy gondom vele, hogy nem látom, hogyan lett ebből sok-sok részes sorozat. Tipikus átlagos egykönyves történet, azokkal a fránya hibákkal amiket szinte minden szerző elkövet aki a görög mitológiához nyúlik vissza. 3000 évre lefagy a világ és éppen ebben a percben olvad fel a jég, semmi nem történik közötte, nincs átmenet csak az izgalmas régmúlt és a jelen. Lulianosz nagyon bírtam, a többi szereplőt is, csak a logikai körítéssel voltak gondjaim és azzal, hogy semmiféle késztetést nem érzek a sorozat folytatására.
2. Most éppen érzek :)

3 hozzászólás
Nikyy18>!
Sherrilyn Kenyon: Álomszerető

Nagyon jó volt újra elolvasni mert nagyon jó könyv.Nem lehet unatkozni rajta mert mindig történik valami érdekes. A szereplőket nagyon bírtam és Grace helyében én sem nagyon akartam volna elengedni Iulainosz-t :) Iulianoszt sajnáltam azért ami a múltban történt vele. Nagyszerű párt alkottak.

Pillecukorkám>!
Sherrilyn Kenyon: Álomszerető

ÁÁÁÁÁ nekem is kell egy Makedóniai Iulianosz!!!!!! Nagyon kell!!!! Persze nem azért amire a kis huncutak gondolnak,jajj dehogy!!! Na mindegy :) Engem annyira megfogott ennek a könyvnek a személyisége, hogy szerintem itt sürgős könyvtár látogatás lesz a második részért!!! Így a borítót elnézve még mindig…. igen, még mindig Iulianoszról álmodozom!!! És igen annyira szexyyyyyy! Nem tudom,de engem valahogy már ott az első pár oldal úgy megfogott, hogy még reggel suliba indulás előtt is ezt olvastam…….., de komolyan ez felháborító, nem???? De, az nagyon is!!! Na mindegy!! Most valószínűleg eegen nehezen,de túlteszem a hatásán magam….!♥

2 hozzászólás
christine>!
Sherrilyn Kenyon: Álomszerető

Újraolvasás volt, és biztos, hogy ismét el fogom olvasni.
Imádom a humorát, a világot, egyszerűen mindent.
Kedvenc ugyan nem lett, nem olyan kiemelkedően jó, hogy a kedvencem legyen, de mindenképp a polcomon fog pihenni, a sorozat többi részével együtt. <3

2 hozzászólás
Trice29 P>!
Sherrilyn Kenyon: Álomszerető

Azt hiszem ez a sorozat is függőséghez vezet :o)
Tetszett, hogy a görög mitológiára épül. A szereplőket hamar megszerettem. Működött a kémia is, a legjobban viszont a könnyed fogalmazás és a humor varázsolt el. Folytatós!

3 hozzászólás
ancsee P>!
Sherrilyn Kenyon: Álomszerető

Imádom, imádom, imádom, kétszer is olvastam! :) Szeretem az ilyen evődős-happyendes történeteket, a görög mitológiát pedig pláne! :) Grace igazán kedvelhető karakter, ahogy Iulianosz is. Nagyon jókat nevettem Grace folyamatos zavarán, főleg a fehérnemű vásárláson. :)


Népszerű idézetek

Kripsz>!

– Aggódóm a ti korotok férfijaiért, Grace. Mind komplett hülyének tűnnek.

168. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Grace Alexander · Iulianosz
zsofy0312>!

– Mivel sosem ismertem a szerelmet, nem tudhatom, fáj-e, vagy sem. De nem tudom elképzelni, hogy az, ha szeretnek, tud annyira fájni, mint ha nem.

188. oldal

veri7>!

– Nem félhetsz a haláltól, ha nincs miért élned.

155. oldal

Mhysa>!

– Sok szerencsét a szabadságod kivívásához. Vezessen Árész ereje és Athéné bölcsessége!
– Neked pedig Hádész sütögesse meg a vén lelkedet.
Cupido nevetett.
– Elkéstél. Már csinálta a harmadik században, és nem is volt olyan rossz.

Kapcsolódó szócikkek: Iulianosz
NenaK>!

Végül is, a férfiaknak csak három dologra van szükségük a boldogsághoz – ételre, szexre és egy távirányítóra.

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság · férfiak · szexualitás · televízió
Kripsz>!

– Oké, eléred a pedálokat?
– Én a te pedáljaidat szeretném elérni…
– Iulianosz! – vágott a szavába Grace újra. A pasi igazán túl buja volt. – Koncentrálnál, kérlek?
– Rendben, koncentrálok.
– Nem a mellemre, úgy értem.
A férfi éhes tekintete az ölére vándorolt.
– És oda sem.

268. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Grace Alexander · Iulianosz
Sunshine>!

Semmilyen külső erő nem késztethet egy embert arra, hogy szeresse a másikat. A szerelem a szívből jön.

126. oldal

Sunshine>!

Egy ápolónő nyitott be az ajtón, és habozva megállt a küszöbön.
– Khmm, dr. Alexander – mondta Iulianosznak –, van kint egy pár, azt állítják, a rokonai. Ők… izé… – suttogássá halkította a hangját. – Motorosok.
– Hé, Iulianosz – kiáltott be Erósz az ápolónő háta mögül. – Mondd meg ennek a Gorgónak itt, hogy minden oké velünk, hogy végre bemehessünk, és körbeugrálhassuk a bébiket.

Cardamon>!

De jó ideje most először látott maga előtt jövőt is, olyan jövőt, amelyre érdemes volt várnia. Ami boldogsággal töltötte el.
És nem fogja hagyni, hogy Iulianosz az egészet eldobja.
Benyitott a házba, elszántabban, mint valaha, és veszedelmesen mosolyogva szólt oda Iulianosznak.
– Nem fogsz elmenekülni előlem, Makedóniai Iulianosz. Lehetséges, hogy visszaverted a rómaiakat, de biztosíthatlak, ők piskóták voltak hozzám képest.

363. oldal, Tizenhatodik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Grace Alexander
Viktória_Erdei P>!

– Mivel gúnyoltak?
Grace hanyagul vállat vont. Mostanra már nem gyötörték ezek a régi emlékek. Régóta megbékélt velük.
– Hogy nincsen cicim. A fülem eláll, és tele vagyok szeplőkkel.
– Cici?
– Mell.
Megesküdött volna, hogy érzi a férfi forró, ráérős pillantását a mellén.
Oldalra pillantva látta, hogy helyes volt a sejtése. Úgy nézett rá, mintha nem is lenne rajta póló, és épp a közepében lennének egy szenvedélyes…
– Nagyon szép melled van.
– Köszönöm – mondta félszegen, de a szokatlan bók valami miatt mégiscsak felmelegítette. – És veled mi a helyzet?
– Nekem nincs mellem.
Ezt olyan pléhpofával mondta, hogy Grace-ből kitört a nevetés.

160. oldal, 8. fejezet


A sorozat következő kötete

Sötét Vadászok / Sötét Vágyak Vadásza sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Kresley Cole: Vámpírbosszú
V. E. Schwab: Addie LaRue láthatatlan élete
Richelle Mead: A szukkubusz éjszakája
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Jeaniene Frost: Síri csendben
Anna Banks: Poszeidón
Karen Chance: Holdvadász
Richelle Mead: A halál csókja