A ​Hold sötét oldalán (Sötét Vadászok / Sötét Vágyak Vadásza 10.) 99 csillagozás

Sherrilyn Kenyon: A Hold sötét oldalán

Félig állat, félig ember, és nagyon veszélyes. Az állandóan hajszolt Vérvadász jól ismeri a fájdalmat és a kockázatot. De a java csak most jön…

Susan Michaels régen menő riporter volt, de kelepcébe csalták és tönkretették. Most egy jelentéktelen seattle-i újságnál dolgozik, ostoba cikkeket, ír molylepkeinváziókról, ufogyermekekről, és úgy gondolja, ennél rosszabb nem is lehetne az élete… Aztán egy cikk kapcsán elmegy egy állatmenhelyre, ahol az interjúalany vámpírokról handabandázik, Susan pedig az allergiája ellenére befogad egy macskát. Amikor azonban új házikedvencéről kiderül, hogy jóképű és veszélyes alakváltó, a riporternő ráébred, hogy itt nem csak a karrierjéről van szó…

Ravyn Kontist, a Vérvadászt azok árulták el, akik a legközelebb álltak hozzá. Háromszáz évet töltött lélektelen harcban a daimonokkal, akik az embereket akarják leigázni. A végső harc csak most kezdődik, és mindkettőjük sorsát egy ember, méghozzá ez a nő tartja a kezében…

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Athenaeum, Budapest, 2018
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632937564 · Fordította: Goitein Veronika
>!
Athenaeum, Budapest, 2018
400 oldal · ISBN: 9789632938042 · Fordította: Goitein Veronika

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Ravyn Kontis · Susan Michaels


Kedvencelte 7

Most olvassa 3

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 51

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Sherrilyn Kenyon: A Hold sötét oldalán

Tetszett, de nem ez volt a legjobban sikerült rész, az biztos. Inkább egy kis mellékvágánynak tűnt a Seattle-i vadászokkal. A két főhőst azért bírtam. Az alakváltókat eleve csípem, Susan pedig belevaló egy csaj. Amit nem szerettem, az az elmebajos Nick a bosszúvágyával. Mi lesz még ebből!?

2 hozzászólás
christine>!
Sherrilyn Kenyon: A Hold sötét oldalán

Talán ebben a részben csalódtam a leginkább. Abszolút nem éreztem a szikrát a szereplők között, egyik fél sem volt szimpatikus, és bár a cselekmény haladt előre Ash életével kapcsolatban, mégsem érzem úgy, hogy bármit is hozzáadott volna ez a történet a többi történet okozta érzéshez. :c

Viktória_Erdei P>!
Sherrilyn Kenyon: A Hold sötét oldalán

Alig vártam már, hogy mikor jelenik meg a jel a kezükön. Susan karaktere nagyon tetszett, főleg a szarkasztikus humora. Ravyn nem tett nagy benyomást rám, jó volt, de mégsem egy álom Sötét Vadász. Nálam még mindig Iulianosz a favorit.

_Leelan_>!
Sherrilyn Kenyon: A Hold sötét oldalán

Ezt a részt erősen összekötő résznek éreztem.
Ettől függetlenül nem mondhatom azt, hogy lényegtelen vagy unalmas jelenetek, események sokaságát kaptuk volna.
Itt jobban bele láthattunk a Fegyvernökök életébe, a spathik lassú, de biztos erőre kapásába.
Tetszett, hogy a rosszak oldalára is bepillantást nyerhetünk.
El szoktam gondolkodni, hogy mit tennék, ha Apollita lennék. Várnám a fájdalmas halált a 27. Születésnapomon, vagy daimonná lennék.
Szeretem ezt a sorozatot, mert a sötét oldalt is meg tudom érteni. Alapvetően a gonoszaink is csak élni akartak, de az istenek játékszerei lettek. Miattuk szenvednek.
A szívem meghasadt Nick miatt, de ez a jellemváltozás is tetszik. Ravynnek igaza volt. Minden Sötét Vadász ugyan azon az úton ment végig, amin most Nick.
Kiváncsi vagyok mit hoz neki a sors és nagyon sajnálom, hogy a saját sorozatát nem hozzák el nekünk :(
Cael és az Apollita felesége nagyon érdekes pár.
Szeretném olvasni az ő történetüket is! Igazán fincsi sztori lehetne *-*
Ravyn és Susan könyve rengeteget léptet elő a sorozat egészet nézve, sok olyan dolog megjelenik itt is ami később fontos lesz. Haladunk nagyon a legjobb részélhet! ♥️
A szereplőink nem lesznek a kedvenceim ,!Ravyn sem az álompasijaim egyike. Ettől függetlenül viszont nagyon dinamikus, erős párt alkot Susannel és összeillenek.
Szóval összességében inkább a történetünk előrehaladását szolgálja ez a könyv, ami egy érzéki, véres, izgalmas és egy kicsit romantikus köntösbe van csomagolva. ♥️
Így egyben nézve pedig nagyon tetszett *-*
El sem hiszem, hogy a következő könyvvel már erősen Acheron jövője fele robogunk!

meteoritastar>!
Sherrilyn Kenyon: A Hold sötét oldalán

Nem volt meglepetés számomra, hogy Ravynt egyből megkedveltem. Ezért sajnáltam is, ahogy ebben a sorozatban az összes nehéz sorsú főszereplőt, amiatt, ami vele történt és történik a családja miatt.
Susannal már nehezebb dolgom volt. Kellett jó pár oldal, hogy igazán megkedveljem. Nem tudom, hogy miért éreztem a távolságot…. A stílusát megkellett szoknom. Talán kicsit beképzelt volt?
Miután Susan elfogadta a dolgokat, hogy mibe csöppent, szerethető lett. Ki hitte volna, hogy egy harcos lesz belőle. Meglepett. De ezek után nagyon élveztem, ahogy ezek ketten társalogtak egymással. Jókat nevettem.
És persze Savitar is beköszönt :D :D
Itt is volt dárma, szívfájdalom, de mivel Ravyn és Susan olyan „lazán” kezelt mindent, így a komolyabb pillanatok se voltak annyira megrázóak. Vagyis amiben konkrétan részük volt.
Amiből viszont kimaradtak…. húú megdöbbentem. Eleinte átverésre gyanakodtam. Utánna majd meghasadt a szívem. Először is spoiler Másodszor, Acheront sajnáltam és annyira, de annyira felmérgeltek a Vadászok. Különösen spoiler
A vége sokkolt. Stryker és az spoiler meg Stryker terve. Szegény Ash és csak remélhetem, hogy Styker elszámólta magát és spoiler
Ilyen befejezéssel, NAGYON NAGYON szeretném a folytatásokat!!!!!!!!!!!!!!

Trice29>!
Sherrilyn Kenyon: A Hold sötét oldalán

Ó Nick, mi lesz veled?
Azt kell mondanom, hogy Styker ebben a részben egészen elviselhető volt. Susan nagyon tetszett. Ravyn is elnyerte tetszésem, de nem volt kiemelkedő. Ash sem hagyott most sok nyomot bennem. Jó volt a fegyvernökökből kicsit többet kapni. Azt azonban nem tudom ez a rész hova vezet.

Evika82 P>!
Sherrilyn Kenyon: A Hold sötét oldalán

Egy kicsivel gyengébb volt az előző résznél, de így is szerettem ezt a könyvet. Még mindig imádom a Kenyon által felépített világot. Na meg persze Acheron az egyik leg-leg-leg-legjobban imádott könyves álompasim.♥♥♥
Sajnos most nagyon keveset kaptunk belőle.
Ravyn és Susan párosa szerintem jól sikerült. Tetszettek nekem ezek ketten együtt. A cselekményszál pedig egyre csak bonyolódik és bonyolódik, egyre érdekesebb információkat csöpögtet nekünk az írónő. Viszont Nick-re nagyon haragszom, jó lenne, ha nagyon hamar helyrebillenne a buksija, mert eddig őt is bírtam. Értem én hogy nagy a vesztesége, dühös meg minden, de ebben a könyvben egy igazi p.cs.
Nagy szívfájdalmam, hogy nagyon lassan csorognak a sorozat új részei felénk, de egye fene, addig amíg biztosan jönnek a folytatások még ezt is elviselem. Minden vágyam, hogy Acheron könyve, lakója legyen a könyvespolcomnak.
Az ő könyve a 15., úgyhogy van remény. ;)
Mint már mondtam ő annyira♥♥♥.

2 hozzászólás
Dixy05 P>!
Sherrilyn Kenyon: A Hold sötét oldalán

Nehezen indult számomra ez a könyv. Talán, mert túl sok idő telt el, mióta a legutóbbi részt olvastam és sokat kellett várni a folytatásra. Viszont most is megérte. Persze vissza kellett rázódnom ebbe a világba, fel kellett idéznem az előzményeket. A sorozat korábbi köteteihez képest ezt kicsit gyengébbnek éreztem. Azonban pár fejezet után mégis magával rántott, és már nem akartam letenni. Mindig ráébredek mennyire szeretem a Kenyon alkotta világot, a karaktereket, a történetüket. Sőt külön imádom, hogy az írónő minden kötettel újabb szegletét fedi fel ennek a világnak és újabb titokról rántja le a leplet. Ha választanom kellene melyik páros a kedvencem, nehéz helyzetbe kerülnék. Abban azonban 100%-ig biztos vagyok, hogy ezután is lelkes Kenyon rajongó maradok.

Silverlight>!
Sherrilyn Kenyon: A Hold sötét oldalán

Nekem ez most annyira nem tetszett. Valahogy a többi része eddig jobban a kedvemre volt. Valószínűleg ennek az oka, hogy most sem a szereplők nem tetszettek, sem a cselekménnyel nem voltam kibékülve. Bár az eleje nagyon jól indult és úgy éreztem, hogy ez a történet is nagyon jó lesz, de valahogy aztán elfáradtam az olvasásban, vagy csak a sztori vált unalmasabbá. Igazából vannak benne nagyon jó részek és sok laposabb rész. Elégé hullámzott az egész, akárcsak az én érzelmeim közben. Nekem az átalakulós történetek amúgy tetszenek, mivel elég sok ilyesmit is olvastam már. Ez most mégis nem az én regényem volt.

>!
Athenaeum, Budapest, 2018
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632937564 · Fordította: Goitein Veronika
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Sherrilyn Kenyon: A Hold sötét oldalán

Sötét Vadászok 10

Ez a rész is nagyon izgalmas volt, nagyon tetszett.
A lány, Susan egy talpraesett karakán újságíró, akinek tönkrement a karrierje és egy gagyi lapnál talált állást. Légből-kapott paranormális történeteket jelentetnek meg, hogy el tudják adni az újságot. Aztán egyszer csak valósággá válik a természetfeletti.
Ravyn egy alakváltó macska, aki hajdan árulás áldozatául esett, minek következtében kiirtották az egész családját és klánját, majd vele is végeztek, de Artemis istennő örök életet adott neki, cserébe a szolgálataiért. Egész életében harcolt és gyilkolt, míg találkozott Susannal, aki megolvasztotta a jeget a szíve körül, melyet az évszázados bizalmatlanság uralt.
Volt a könyvben sok kaland, ármány és szerelem, erotikával fűszerezve.


Népszerű idézetek

Viktória_Erdei P>!

– Napsugár – suttogta.
Amaranda visszafojtotta a könnyeit. Ezt a becenevet Cael az esküvőjükön adta neki… a fogadalmat ő maga írta.
Én csak éjjel járok a szabadban, de soha nem vesz körül sötétség, amíg te mellettem vagy, napsugaram.

342. oldal, 16. fejezet

Viktória_Erdei P>!

– Van néhány hírem, aminek örülni fogsz.
Angie borzasztó hangja ellenére Susan mosolyogni kezdett.
– Hugh Jackman elvált, meglátta a fényképemet valami régi cikkben, és úgy döntött, engem vesz feleségül?
Angie nevetett.

19. oldal, 1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Hugh Jackman
krisztin1 >!

– Ti, férfiak, néha tényleg csak magatokkal vagytok elfoglalva.
– Persze, mert ti, nők, soha.

Kapcsolódó szócikkek: Ravyn Kontis · Susan Michaels
Nikodéme>!

– Kérdezhetek valamit, mielőtt elindulsz?
– Igen.
– Tudod, hol van Acheron?
Savitar gondolkodás nélkül válaszolt.
– Igen.
Sue várta a választ. Mivel továbbra sem kapta meg, Ravyn sürgetni kezdte Savitar.
– És hol?
– Hogy úgy mondjam, egyéb kötöttségei vannak.
– Ezt mégis hogy érted?
– Ki van kötözve. Az ágyhoz…

217. oldal

Hunter20>!

…ha üzletet kötsz az ördöggel, számolnod kell a következményekkel.

163. oldal, 7. fejezet

Evika82 P>!

– Őrült hallucinációim vannak. Nem tudom, mi váltotta ki belőlem ezt az egészet, de őszintén remélem, hogy ennél rosszabb már nem lesz.
– Tekintve, hogy engem talált el az összes lövedék, örülnék, ha nem panaszkodnál.
– Szállj le rólam, csizmás kandúr! Nagyon rossz napom van.
– Nekem is.

64. oldal

Evika82 P>!

– Fegyvernökként beszámolási kötelezettségünk van a Sötét Vadászok felé. Az olyanok felé, mint Ravyn, valamint a vezérük, Acheron felé is. Lényegében a szolgáik vagyunk. Mi védjük őket a nyilvánosságtól.
Sue tettetett örömmel válaszolt.
– Ennél jobb hírt nem is közölhettél volna, Leo. Mindjárt kicsattanok a boldogságtól, de előtte önként és dalolva kiszúratom a szemem.
Otto nevetni kezdett.
– Azt hiszem, lassan megkedvellek.

89. oldal

Evika82 P>!

– Én csak éjjel járok a szabadban, de soha nem vesz körül sötétség, amíg te mellettem vagy, napsugaram.

342. oldal

Hunter20>!

– Vannak dolgok, amikért érdemes szenvedni.

353. oldal, 15. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Susan Michaels

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: A szukkubusz dala
Gena Showalter: Éjsötét titkok
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Karen Chance: Holdvadász
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa
Deborah Harkness: Az élet könyve
Gail Carriger: Changeless – Változatlan