Ha ​azt mondjuk: Phoenix, Arizona / A Disznószemű legendája 4 csillagozás

Sherman Alexie – Rick Bass: Ha azt mondjuk: Phoenix, Arizona / A Disznószemű legendája

Sorozatunk ​olyan vállalkozás, amely két nyelven szól, angolul és magyarul – és kettős célt is szolgál: az egyre többet használt angol nyelv szépirodalmi szintű bemutatása mellett tőlünk távolabb eső, izgalmas, sokszínű kultúrákkal is szeretné megismertetni a magyar olvasót – angol nyelven írt kortárs szerzők novelláin keresztül, egyszerre szolgálva a tanulást és az olvasás örömét.
Sherman Alexie a legígéretesebb fiatal indián írók egyike. 1966-ban született, Spokane, illetve Coeur d'Alene indián szülőktől egy rezervátumban. Egész gyerekkorát végigbetegeskedte, ennek köszönhette korai olvasási szenvedélyét. Tanulmányait a Washington State University-n fejezte be, 1991-ben és 1992-ben költészetéért ösztöndíjat kapott. Addigra mintegy 300 verset, esszét, prózai írást publikált. Számos antológiában szerepelt, díjakat nyert, zenével és filmmel is foglalkozik. Egy novelláskötet és két regény áll mögötte. Írásaiban a mai Amerika rezervátumon élő indiánjainak életébe pillanthatunk… (tovább)

>!
C+S, 2003
80 oldal · ISBN: 9632064240 · Fordította: Abody Rita, Szigeti L. László

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

negoti P>!
Sherman Alexie – Rick Bass: Ha azt mondjuk: Phoenix, Arizona / A Disznószemű legendája

Alexietől a Juniort olvastam és tetszett maga a történet és az író stílusa is. Ez a két rövid történet is érdekes volt a maga módján. Az első, Ha azt mondjuk: Phoenix, Arizona egy pénztelen indián fiatalról, Victorról, szól akinek elhunyt apja ügyeit kellene elintézni, de még repülőjegyre sincs pénze, így egy régi barát-nem barát, Tűzépítő Thomas, segít neki. Thomas karaktere volt az érdekesebb, nekem a sámánok jutottak róla eszembe, hogy miért, az kiderül a történetből. A második novella, Rick Bass műve, nekem annyira nem izgatta a fantáziámat, mert a bokszolásról volt szó, de érdekesebb részek azért voltak benne. Ez a kétnyelvű kiadvány pedig nagyon praktikus, jól lehet vele az angolt gyakorolni. Én lusta voltam és csak néha néztem rá az angol szövegre.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jack London: Keesh, the son of Keesh / Kís-fia Kís
Sütő Fanni: Double Vision
Gabriel Wolf: Something Sickly Unique
Oscar Wilde: Gránátalmaház / A House of Pomegranates
Edgar Allan Poe: Kegyetlen mesék / Cruel tales
Oscar Wilde: The Model Millionaire – A mintamilliomos / The Sphinx without a Secret – A titok nélküli szfinksz
Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes emlékiratai / The Memoirs of Sherlock Holmes
Saki: Selected Stories / Válogatott elbeszélések
Arthur Conan Doyle: A reigate-i urak / The Adventure of the Reigate Squires – Az Apátság major / The Adventure of the Abbey Grange
Kosztolányi Dezső: A gipszangyal / The Plaster Angel