Hite-riport ​A nők szexuális életéről 1 csillagozás

Shere Hite: Hite-riport A nők szexuális életéről

A kötet az amerikai szociológusnő nők körében végzett statisztikai kutatómunkájának gyümölcse: 14 és 78 éves kor között Amerika-szerte több ezer nő felelt – a Hite által összeállított kérdőívnek a szexuális élet minden területét felölelő kérdéseire. A válaszadók megoszlása mind földrajzi, mind társadalmi, mind életkori szempontból a lehető legváltozatosabb. A szöveg zömét a kérdésekre adott válaszok szó szerinti közlése alkotja, a szerző a feleletek kommentálására és a konklúziók levonására szorítkozik. A könyv a nagyközönségnek szól: a nőknek, hogy jobban megismerjék önmagukat. A férfiakat, hogy jobban megismerjék a nőket.

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 2000
446 oldal · ISBN: 9635470878

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Rézi
Shere Hite: Hite-riport A nők szexuális életéről

Jó könyv, mindenkinek ajánlom. Olvasni lehet benne arról, hogy mennyire nem kielégítő a nők számára az a fajta szex, ami bevett és elterjedt a patriarchális tárdasalmunkban, és arról is, hogy miért nem kielégítő. Nekem az volt a megdöbbentő, hogy mennyi férfi van aki önérzetességből nem hajlandó a nő kéréseit teljesíteni. Azt meg csak szomorúan konstatáltam, hogy hát igen, sok férfi az érintést csak a szex részeként, bevezetéseként tudja elképzelni.
A fordítás borzalmas, már-már vérlázító, hemzseknek benne a magyartalan kifejezések. Meg például olyant ír, hogy „leszbianizmus”. Heh.


Hasonló könyvek címkék alapján

Koronczai Magdolna – Hollósi Nikolett (szerk.): A szexualitás egészségkönyve
Roberta Giommi: Kislány vagyok / Kisfiú vagyok
Catherine Millet: A féltékenység
Szerdahelyi Szabolcs: Szex-tusa
B. Élthes Eszter: Óda az erotikához
Grethe Fagerström: Peti, Ida és Picuri
Paul Joannides: A nemi örömszerzés enciklopédiája
Szabó Evu: Szerelem, szex, gyengédség
Oszlár Kálmán András: Időtlen orgazmus
Janet G. Fox – Adam R. King: Swinger Kalandok