The ​Giving Tree 27 csillagozás

Shel Silverstein: The Giving Tree

To ​say that this particular apple tree is a „giving tree” is an understatement. In Shel Silverstein's popular tale of few words and simple line drawings, a tree starts out as a leafy playground, shade provider, and apple bearer for a rambunctious little boy. Making the boy happy makes the tree happy, but with time it becomes more challenging for the generous tree to meet his needs. When he asks for money, she suggests that he sell her apples. When he asks for a house, she offers her branches for lumber. When the boy is old, too old and sad to play in the tree, he asks the tree for a boat. She suggests that he cut her down to a stump so he can craft a boat out of her trunk. He unthinkingly does it. At this point in the story, the double-page spread shows a pathetic solitary stump, poignantly cut down to the heart the boy once carved into the tree as a child that said „M.E. + T.” "And then the tree was happy… but not really." When there's nothing left of her, the boy returns again… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, London, 2014
64 oldal · ISBN: 9780060256654 · Illusztrálta: Shel Silverstein
>!
Particular Books, London, 2010
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781846143830 · Illusztrálta: Shel Silverstein

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
AniTiger MP
Shel Silverstein: The Giving Tree

Ez életem legszomorúbb története… mondjuk az egyik legszebb is, de akkor is.
Szép volt, szerettem.

>!
Coralie
Shel Silverstein: The Giving Tree

Érdekes történet. Nem igazán tudom, hogy ez most jó vagy rossz. Értem a fa önzetlenségét és értem az ember önzőségét. Viszont nem vagyok benne biztos, hogy a fák így viselkednének, ha valóban beszélni tudnának (szerintem inkább lenne egy pár keresetlen szavuk hozzánk). Az is erősen kérdéses, hogy a gyerekek és a szülők mit olvasnak ki belőle. Valahogy nem hiányzik a világnak még több olyan gyerek, aki azt hiszi, hogy annak is örül majd a fa, ha kivágják…

>!
Szanya
Shel Silverstein: The Giving Tree

Egyszerű, bölcs, végtelenül szomorú és kötelező jellegű…

Adott egy rendkívül rövid történet és minimalista rajzok – mindez mégis egy életnyi bölcsességet és tudnivalót ad át a maga egyszerűségében. Nem csak gyerekeknek, de felnőtteknek is kötelező ez a kis mese a mindenét odaadót, önzetlen fáról és persze a (szinte) soha meg nem elégedő, mindig másra, nagyobbra, jobbra, szebbre vágyó kisfiúról. Avagy ilyen egy velős összefoglalás a következő témákról: a gyermeki kíváncsiság, fantázia, leleményesség, önzetlenség, a felnőttek becsvágya, törekvése és az öregkor megnyugvása – mindez egy papír alapú könyv oldalaira nyomtatva… Isn't It Ironic?

>!
imma AP
Shel Silverstein: The Giving Tree

Az a baj, hogy fogalmam sincs, ez a könyv kinek szól, és mit akar mondani. Vagy csak nem akarom érteni, mert azzal nem tudnék egyetérteni.
De szeretem a fákat.

1 hozzászólás
>!
Batus
Shel Silverstein: The Giving Tree

Gyönyörű. A külleme, a „története”, minden.

>!
Brigi007
Shel Silverstein: The Giving Tree

Öhm, juj. Nagyon meglepett ez a könyv, mert nem erre számítottam, de nagyon sok mondani való volt ezekben az egyszerű rajzokban és ebben a rövid történetben. Ajánlom mindenkinek… elgondolkodtató. Tényleg.


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Varga Domokos – Berki Viola: The Forest Year
Marie-Louise Gay: Stella, Star of the Sea
Sven Nordqvist: Findus Disappears!
Éva Janikovszky: Basil and Barnabas
Mélanie Watt: Scaredy Squirrel Has a Birthday Party
Fellinger Károly: A kincsesláda / The Treasure Chest
Marie-Louise Gay: Stella, Princess of the Sky
Kárpáti Tibor: Valentine
Veronika Marék: The Ugly Little Girl
Oliver Jeffers: Up and Down