The ​Wicked Deep – Gonosz mélység 611 csillagozás

Shea Ernshaw: The Wicked Deep – Gonosz mélység

Köszöntünk ​az elátkozott városban, Sparrow-ban.

A Csendes-óceán parti városkában kétszáz évvel ezelőtt három nővért halálra ítéltek boszorkányságért. Köveket kötöttek a bokájukra, és a kikötő mély vízébe lökték őket.

Azóta minden nyáron visszatérnek egy rövid időre, és három lány testébe költözve bosszút állnak azzal, hogy fiúkat csalnak a kikötőbe, és vízbe fojtják őket.

Akárcsak sok helybeli, a tizenhét éves Penny Talbot is beletörődött a várost sújtó átokba. De ebben az évben, a nővérek visszatérésének éjszakáján egy Bo Carter nevű fiú érkezik, akinek fogalma sincs arról, hogy milyen veszélybe csöppent.

Bizalmatlanság és hazugságok kezdenek terjedni az eső áztatta utcákon. Penny és Bo is gyanakszik, hogy a másik titkokat rejteget. A halál pedig gyorsan utoléri azokat, akik nem tudnak ellenállni a nővérek csábításának.

Penny azonban olyasmit is lát, amit mások nem. És muszáj lesz választania: Bót mentse meg, vagy saját… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634578017 · Fordította: Béresi Csilla
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
312 oldal · ISBN: 9789635611010 · Fordította: Béresi Csilla
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
312 oldal · ISBN: 9789635611027 · Fordította: Béresi Csilla

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Bo Carter · Hazel Swan · Penny Talbot


Kedvencelte 62

Most olvassa 11

Várólistára tette 361

Kívánságlistára tette 420

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

Mulán>!
Shea Ernshaw: The Wicked Deep – Gonosz mélység

Szuper kis könyv volt ez, de vannak hiányosságai sok mindent nem értettem benne.
Tetszett a könyv felépítése hogy egy „legenda, egy mítosz” vagy nevezzük ahogyan akarjuk körül lengte és megadta a kezdő lökést a sztorihoz. Vegyes érzéseim vannak mert nem tett hozzám semmit se a sztori, de nem is bírtam le tenni, tudni akartam hogy mi lesz a következő oldalon. Még ennél is többet akartam megtudni vagy még többet akartam kapni a Swan lányokról- ból. Nem tetszett az a befejezés hogy Bo életben maradt és még hozzá Pennyvel maradt hiszen nem is belé volt szerelmes csak a testét láthatta a lelke teljesen másé volt mikor Bo beleszeretett így ezt nem is értem..Az egész világ egy nagy varázslat és boszorkányság kicsi kikapcsolódásnak tökéletes volt a könyv főleg így halloween alkalmával. A kedvenc részem az volt ahogyan Hazel megtanul teljes szívéből szeretni és elengedni.

4 hozzászólás
MissFortune>!
Shea Ernshaw: The Wicked Deep – Gonosz mélység

A történet egy pici városban játszódik, amit a Swan-nővérek rettegésben tartanak immár 200 éve. Minden évben visszajárnak Sparrow-ba, megbosszulni a halálukat.
A legenda lett a könyv legérdekesebb része. Szerettem a kis 2-3 oldalas fejezeteket, amik külön ennek lettek szánva. Pár részletet azért még elbírt volna.
A szereplőkkel az a baj, hogy nem igazán vannak kidolgozva. Bo és Penny a főszereplők, ők is eléggé homályosak maradnak a végére. Nem kedveltem meg kifejezetten senkit.
Próbálok eltekinteni attól, hogy a könyv legnagyobb fordulatát előre kitaláltam, illetve a gyerekes bátorságpróbáktól. Kissé meredek, hiába a fiatalság, bolondság..
Gördülékeny, jól szórakoztam olvasás közben.

Márk_2011>!
Shea Ernshaw: The Wicked Deep – Gonosz mélység

I M Á D T A M!
Minden sorát imádtam!
Alig vártam, hogy olvashassam, szinte éreztem, hogy beleszeretek!
Sparrow, egy gyönyörű kisváros, kétszáz éves titokkal, egy sziget világítótoronnyal(itt már megvett az író). Szerethető szereplők (Penny, Bo, Hasel). Csodálatos utazás volt! A szívem szakadt bele, hogy vége lett!
A cselekmény lassan, de eseménydúsan csordogál! Sejtünk dolgokat, de azt amit kapunk, azt nem! Mindenki küzd valamiért, valakiért, és minden titokra fény derül a könyv végére! Én még pityeregtem is!
Aki szereti a boszorkányosan jó történeteket az ki ne hagyja!

Dóri_Margit>!
Shea Ernshaw: The Wicked Deep – Gonosz mélység

Sajnálom, de amennyire vártam annyira csalódtam.
Nekem nagyon kevés volt és kiszámítható is. Lassan indult be és a szereplők sem lettek szépen felépítve, nem tudtam őket megszeretni.
Mindezek mellett egyedi világot mutat be. Érdekes a szóhasználata is.

Klodette>!
Shea Ernshaw: The Wicked Deep – Gonosz mélység

Hatalmas elvárásokkal állítam neki ennek a kötetnek is, mint pár hete az Örökösök viadalának és az a jó hír, hogy nem kellett csalódnom, hiszen nagyon tetszett. Teljes mértékben egyetértek azokkal az előttem olvasókkal, akik azt nyilatkozták, hogy legelőször a könyv atmoszférája fogott meg.
Egy kellemesen borzongató, kietlenül ködös és kissé gyászos történetről beszélünk, ami tele van vibráló mágiával, egy átokkal, valamint sok-sok értelmetlen halállal.
Sparrow kisvárosi légköre utánozhatatlan. Egyszerre taszító és vonzó. Az ott élő emberekkel nem mindig sikerült egyetértenem, mert egyszerűen nem értettem, hogy miként szervezhetnek fesztivált egy sorozatos haláleseteket okozó átok köré…?
Olvasás közben láttam magam előtt a kikötőt, a hajókat, a világítótornyot és a szereplőket, akik egyszerre várják és félik a Swan nővérek visszatértét.
A boszorkányság és a mágia végig ott lappang, de nincs konkrétan kimondva, nem olyan nyílt, mint más fantasy kötetekben, mégis áthat mindent.
Azoknak bátran ajánlom ezt a kötetet is, akik olvasták és szerették Kendall Kulpertől A tenger boszorkányát, Alice Hoffmantól az Átkozott boszorkákat, valamint Christine Lynn Herman tollából Az elemésztő homályt vagy éppen Kiera Casstól A szirént.
A sztori háromnegyedénél egy olyan durva csavar derül ki, amire bevallom, hogy nem is gondoltam, pedig ha jobban odafigyeltem volna, megannyi utalás volt rá.
Akkor már tudtam, sejtettem, hogy mi lesz a befejezés. Készüljetek fel, hogy egy drámai könyvről van szó, ami nem feltétlenül happy enddel zárul. Igazából nézőpont, hozzáállás kérdése is picit, de többet nem mondok.
Még most sem tudom igazán, hogy mit gondoljak a Swan nővérekről. Egyszerre voltak áldozatok és a történet gonoszai, mégis inkább szánalmat éreztem irántuk.
Nem akartam szívből gyűlölni őket. Igaz viszont az is, hogy a viselkedésükkel kivívták maguk ellen a sorsot, mégis egyértelmű, hogy egy meg nem értett korban éltek, amikor a modern gondolkodású nőket boszorkányoknak bélyegezték a tudatlan, szűklátókörű, betegesen babonás népek.
Hármójuk közül egyértelműen Hazel, a legfiatalabb nővér volt a kedvencem, hiszen az ő története a legtragikusabb, a többiek inkább olyan tipikusan irritáló figurák lettek végül, igazi célok nélkül és persze a bosszúvágy, a gyilkolás öröme hajtotta őket előre.
Egyetlen hibája – számomra – a sablonos mellékszereplők, a buta és elvarázsolt legjobb barátnő, valamint az anyuka, akinek szinte már-már elborult az elméje, ezért senkivel és semmivel nem törődik. Egy anya nem lehet ilyen önző!
Összeségében tehát elmondható, hogy egy izgalmas, fordulatos és rejtélyes regényről beszélünk, amit kimondottan szerettem. A romantika előtérbe került benne, de nem zavaró, nyálas módon. Igazából olyan magától értetődő volt, hogy Penny és Bo szeretik egymást. Mintha ez már eleve így lett volna elrendelve.
Örülnék ha az írónő többi könyve is megjelenne majd magyarul, mert én bátran bizalmat szavaztam neki. :)

Ennél is bővebben pedig:https://klodettevilaga.blogspot.com/2021/04/konyvkritik…

Amál P>!
Shea Ernshaw: The Wicked Deep – Gonosz mélység

Szeretem az ilyen misztikus, boszorkányos történeket. Sparrow gyönyörű kisváros, jó lenne itt élni. A szereplők is nagyon szerethetők voltak Penny, Bo, Hazel. A fordulatok, csavarok meglepőek voltak. Egyedül a lassú lefolyása miatt vontam le fél csillagot. És hát a borító az meseszép, már első látásra beleszerettem.

Smurfettereads>!
Shea Ernshaw: The Wicked Deep – Gonosz mélység

Hát nem teljesen vagyok megelégedve ezzel a könyvvel, de a borítóját imádom. ❤ Az volt az első, ami felkeltette a kíváncsiságom, mert gyönyörű szép. ❤ De a történet… Az első 50 100 oldalt majdnem csak halálra untam, mert semmi izgi nem történt, csak a titkok, meg Swan nővérek így, Swan nővérek úgy csináltak, meg majd jönnek, spoiler Penny az elején hihetetlenül idegesített, agyamra ment, hogy próbálta kiszedni Bo titkait, miközben ő is ugyanúgy hazudott, majdnem mindenben. Rose se volt túlságosan szimpi, főleg a vége felé kész ideggóc lett, Bo szimpi volt, de túl titokzatos, rejtélyes fazon, tele titkokkal, de néha tök cuki volt. spoiler Olivia és Gigi, hááát nem szimpik, se előzte, se utána, bár a végén sajnáltam őket, és Hazelt, annyi szenvedés után, és megvetés, meg gyűlölet után ezt érdemelték… Hazel sokkal szimpibb volt, mint Aurora vagy Margaret. Nagyon kíváncsi lennék egy róluk szóló történetre, mert ennyi nem volt elég. De ezen kívül a történettel semmi bajom sincs, mert tényleg nem rossz, csak lassú lefolyású, és eléggé kiszámítható volt egyes részei, spoiler meg sok a felesleges szövegelés, Swanékról alig derül ki valami, nagyon rejtélyes, és titokzatos az ő múltjuk, nem igazán feküdt rá az írónő, hogy még jobban kidolgozza az ő szálukat a könyvben, de nem volt annyira rossz. A helyszínek leírását viszont élveztem, gyönyörű hely Sparrow, és a sziget, meg a tenger. A Bo és Penny közötti romantikus szál viszont aranyos volt, csak gyenge, nem igazán erőteljes, Hazel-é viszont tragikus, nagyon, nagyon sajnáltam őt, amikor kiderültek a dolgok vele kapcsolatban, és elszomorított, ő tényleg sokat szenvedett, és sokat veszített. Az ő karaktere sokkal szerethetőbb volt, ezért is kedveltem meg csak őt, meg persze Bo-t, mert ő is aranyos volt azért. Penny anyját is sajnáltam, spoiler De azért ajánlom mindenkinek, mert tényleg nem olyan rossz ez, a borítója nagyon tetszik nekem, és az írónő stílusa is tetszik. :)

link

bfanni P>!
Shea Ernshaw: The Wicked Deep – Gonosz mélység

Egyedi és különleges történet volt. Ami talán felejthetenné teszi számomra, az az atmoszférája. Örülök, hogy borús, esős időben olvastam, teljesen oda tudtam magam képzelni az elátkozott Sparrow városába. A vége meglepett, bár számítottam rá, hogy ilyesmi fog történni. Ez egy igazi keserédes történet, de vétek lenne kihagyni.

bhannaa>!
Shea Ernshaw: The Wicked Deep – Gonosz mélység

Nagyon nagy elvárásokkal kezdtem bele ebbe könyvbe, hisz nagyon sok jót hallottam róla.
Picit csalódtam, de jó értelemben mert nem erre vártam. Én egy pörgős, titokkal teli történetre vágytam helyette megkapta a sok titkot de mégsem volt annyira pörgős. Lassú lefolyású, de mégis fent tartja az olvasó érdeklődését. Mikor elkezdtem eleve 3 csillagról indult, aztán szép lassan tornázta fel magát aztán most itt ülök a gép előtt írom a véleményt, még sem tudom 4,5 vagy 5 csillagot adjak rá.
A végkifejlett történet tetszett, tényleg jó volt de még is hiányolok valamit.
A könyv hangulata teljesen magába szippantott, Sparrow egy teljesen varázslatos kis városnak hat, aztán mikor megismered megváltozik a véleményed és egy nyomasztó, szörnyű átok sújtotta hely tárul a szemed elé. Ahogyan az író bemutatta nekünk, teljesen letaglózott és olyan volt, mintha már 1000 éve Sparrow lakosa lennék. Mindig is ilyen helyen szerettem volna élni-vagy New York-ban- szóval ebből a szempontból hibátlan volt a könyv.
A szereplők nekem teljesen semlegesek maradtak, egyedül a nővérek voltak olyanok akik teljesen bennem maradtak hisz az a sok szörnyűség amit elkövettek és közben kapunk egy kis „morzsát” a múltjukból szerintem tökéletes összhangot alkotott. Egyszerre akartad őket szeretni, ám utálni is. Így, hogy befejeztem a könyvet és tudom a végét, még most sem tudom eldönteni hogy szeretem vagy utálom őket?
Bo egy titokzatos fiú volt, aki „csak úgy” érkezett Sparrow-ba. Nyílván mindenre fény derül, és egy elvarratlan szál sem maradt a könyvben.
Voltak olyan csavarok a könyvben, hogy csak lestem. Nyílván egy-két fordulatra lehetett számítani, de az író teljesen semminek mutatta ezeket a jeleket és elfeledtette az olvasóval, és mikor fény derült rá akkor nyílván mindenki lesett, hogy TESSÉK?! aztán visszagondolt hogy mit olvasott és fogta a fejét, hogy „ahh nem hiszem el” mert az írónő teljesen csőbe húzott minket :D
Az is nagyon tetszett, hogy értelmet nyert a borító. Sosem találkoztam még olyan könyvvel, aminek a borítójára később a könyvben fény derül. Ez is nagyon különleges volt, nyílván az más ha egy-egy könyvnek filmes borítója van.
Ezért is vagyok bizonytalan a csillagozásban.
Minden esetre, aki vágyik egy titokzatos, borús hangulatú, lassú lefolyású könyvre amiben van egy kis boszorkányság, szerelem annak ez egy jó választás lesz! :)

3 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Shea Ernshaw: The Wicked Deep – Gonosz mélység

Nem is tudom mi volt ez, horror Ya fantasy? Elég sok műfajt összekombinált a szerző, mert közben romantika is volt, de tetszett. A történet maga egy kétszáz éves boszorkányhistória évenkénti megelevenedése, három halálra ítélt nővér bosszúhadjárata. Ezek a bigott amcsik nem hallottak még Könyves Kálmánról, aki kijelentette, hogy boszorkányok pedig nincsenek! Egyébként a harmadik nővér kiléte nem volt nagy titok, és én őt sajnáltam leginkább, hiszen Hazel egyetlen bűne az volt, hogy szerelmes lett.
„ A szerelem olyan, mint a vízbefulladás” – És tényleg


Népszerű idézetek

fannislibrary P>!

– Maradni mindig van elég ok – mondja. – De csak egyetlenegyet kell találnod arra, hogy elmenj.

Garbai_Ildikó P>!

-Ne gondolkozz, csak gyere! Amikor túl sokáig agyalsz valamin, mindig az a vége, hogy lebeszéled magad róla.

15. oldal

fannislibrary P>!

Talán mindannyiunkban rejtőzik valamennyi különcség, hóbort, amit megpróbálunk elrejteni; amit sehogyan sem tudnánk megmagyarázni; amire vágyunk; ami elől menekülünk.

54. oldal

Könyvmolyocska1>!

Halk zümmögéssel kezdődik, ami a dagállyal érkezik. Oly légies, elhaló ez a hang, hogy összetéveszthető a deszkazsaluzatot zörgető, a kikötőben állomásozó hajók ablakain és a küszöbök alatti réseken befújó szél sustorgásával. Ám az első éjszakát követően már letagadhatatlan a hangok harmóniája. Bűvös himnusz surran a vízfelszínen, hűvösen, puhán és csábítón. Felébredtek a Swan nővérek.

fannislibrary P>!

– Azt hiszem, az elme könnyen felejt. Elnyomja, háttérbe szorítja az emlékeket.

Babett_Jávor>!

Hamarosan felkel a nap. Megújul az ég, és vele együtt talán megújulok én is.

3 hozzászólás
NikolettH>!

Úgy néz rám,mintha a dagály hozott volna magával,ritka,sebesült,összetört ajándékként. Egy lányt,akire a háborgó vizekben talált,egy komor mese legmélyén. Úgy néz rám,mintha szeretne.

207. oldal

fannislibrary P>!

– Gondoltál már arra, hogy itt hagyd ezt a helyet?
Felszegem az államat.
– Természetesen.
– De?
– Bonyolult.
Hüvelykujjával ráver a palackra.
– Nem ezt szokás mondani, amikor ódzkodunk beismerni az igazságot?
– Valószínűleg… Csakhogy az igazság általában bonyolult. És bonyolult az én életem is.

Könyvmolyképző KU>!

A víz legszélén álló két lány, mintegy varázsütésre, egyszerre mozdul, s ellenállhatatlan vonzásnak engedelmeskedve pár tántorgó lépést tesz befelé.
Egy csoport fiú azonban utánuk megy, és kivonszolja őket a partra. Elmúlt a vakmerőség ideje. Többé senki nem buzdítja a lányokat, hogy ússzanak a kikötőbe; nem ösztökélik csipkelődve arra diáktársaikat, hogy tegyék meg a habokban az oda-vissza utat. A veszély hirtelen főbe kólintóan valóságos.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Jacqueline West: Csal minden álom
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Csóti Lili: Hetedvérig
Astrid Scholte: Négy halott királynő
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete
Robert Beatty: Szerafina és a Fekete Köpeny
Tara Altebrando: A távozás
Frances Hardinge: Hazugságok fája