The ​Wicked Deep 20 csillagozás

Shea Ernshaw: The Wicked Deep Shea Ernshaw: The Wicked Deep Shea Ernshaw: The Wicked Deep

Hocus ​Pocus and Practical Magic meets the Salem Witch trials in this haunting story about three sisters on a quest for revenge—and how love may be the only thing powerful enough to stop them.

Welcome to the cursed town of Sparrow…

Where, two centuries ago, three sisters were sentenced to death for witchery. Stones were tied to their ankles and they were drowned in the deep waters surrounding the town.

Now, for a brief time each summer, the sisters return, stealing the bodies of three weak-hearted girls so that they may seek their revenge, luring boys into the harbor and pulling them under.

Like many locals, seventeen-year-old Penny Talbot has accepted the fate of the town. But this year, on the eve of the sisters’ return, a boy named Bo Carter arrives; unaware of the danger he has just stumbled into.

Mistrust and lies spread quickly through the salty, rain-soaked streets. The townspeople turn against one another. Penny and Bo suspect each… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Simon Pulse, 2019
puhatáblás
>!
Simon Pulse, 2018
320 oldal · keménytáblás
>!
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781471166136

3 további kiadás


Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 33


Kiemelt értékelések

FairyDust P>!
Shea Ernshaw: The Wicked Deep

Hangulatos kis könyv volt ez, sőt kifejezetten tetszett!
Nos, nem árulok zsákbamacskát, a The Wicked Deep kifejezetten az a könyv, amit magamtól soha nem olvastam volna el. Kerülöm a boszorkányos, fantasy könyveket, mert félek attól, hogy csalódást okoznak. Ellenben ezt „muszáj” volt elolvasnom egy maraton keretein belül, és jelentem, hálás vagyok érte, hogy megtettem, mert hiba lett volna kihagyni. :)
A könyv röviden összefoglalva három nővér átka köré épül. A nővérek az 1800-as években érkeztek Sparrow városába, és határtalan szépségüknek köszönhetően a városka férfi lakóit el-el csábítgatták, függetlenül attól hogy az urak már házasságban éltek, avagy nem. Ennek köszönhetően a lányokat boszorkánysággal vádolták, és vízbe fullasztották. Azonban nem éppen úgy sikerült a gyilkossági kísérlet, ahogy várták, hisz a nővérek haláluk után minden évben visszatérnek, és 3 ártaltan lány bőrébe bújva, további fiúkat csábítanak a vízbe, borítékolva a fulladásukat.

Számomra a történet legerősebb pontja az atmoszféra. Nagyon borongós, misztikus, néhol ijesztő (!). Komolyan, éjszaka olvastam, és egy két résznél szabályosan kirázott a hideg (főleg az elején mikor még semmit nem értettem).
Az írói stílus egyszerűen zseniális! Nincsenek faék egyszerű mondatok, de a túlírást is elkerülte az írónő. Választékos, szép, és mégis könnyen érthető! Magic!
A szereplőkkel közömbös maradt a kapcsolatom, amit még nem is bántam, ellenben a szerelmi szál egyáltalán nem tetszett. Túl gyors, túl felszínes, nem szeretem az indokolatlan instalove-ot. :(
A másik fájó pontom, az egy megválaszolatlan kérdésből fakad. Ezt nem írtam a negatív pontok számlájára, hisz lehet csak én siklottam át felette, de nem értem spoiler

A csavarokat előre kitaláltam, úgy tűnik túl sok krimit olvasok, de ezt egyáltalán nem bántam, talán még érdekesebbé is tette az olvasási élményemet.

A könyv vége kifejezetten tetszett, spoiler

Szerintem megéri elolvasni, de ha teheted inkább Halloween környékén vedd elő, úgy lesz a tuti! ;)

2 hozzászólás
Nymeria96>!
Shea Ernshaw: The Wicked Deep

Nagyon ígéretesen indult a könyv, pillanatokon belül magába szippantott és egyszerűen imádtam olvasni. Egy ideig úgy gondoltam, hogy talán kedvenc is lehet belőle.
Az atmoszféráját és a hangulatát különösen szerettem. Borzongató volt, a város sötét és kegyetlen múltja pedig csak fokozta ezt a hatást. A múltbéli jelenetek szintén nagyon tetszettek.
Valahol a könyv felénél jártam, mikor elkezdtem furcsállni, hogy szó sem esik arról, hogy spoiler de erre a fordulatra egyáltalán nem számítottam.
A történet vége viszont hatalmas csalódásként ért.
Számomra szörnyen összecsapottnak, (különösen az spoiler és semmilyennek tűnt.
Így bármennyire is élveztem az elejét, a plot twist után képtelen voltam ugyanúgy tekinteni a történetre és a szereplőkre, ahogy azelőtt, ezért sajnos keserű szájízzel fejeztem be.

>!
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781471166136
gabiica P>!
Shea Ernshaw: The Wicked Deep

Bármennyire is tartottam a könyvtől, bármennyire nem akartam belevágni, mondván, hogy ez nem az én világom, annyira megszerettem a végére.
Nagyon izgalmas volt, a végére elértem a letehetetlenség érzését. Nem akartam addig abbahagyni, míg nem tudom, mi lesz a történet vége.

A borongós hangulat azt éreztette velem, hogy én is ott vagyok a vízen, a szigeten, mindenhol, ahol a Swan testvérek tevékenykednek. Ernshaw zseniálisan írta meg ezt a könyvet. Tökéletes volt a feszültségkeltés, a titokzatosság, a sötétség, minden megfelelő egyensúlyban volt az én olvasatomban.

Tetszett a romantikus szál is. Megfelelően volt elválasztva a misztikumtól, de épp kellőképpen keveredett bele.

Bo karakterét nagyon megszerettem. Vitt egy kis tisztaságot és fényt a borongós világba, noha a motivációja inkább a sötétség felé húzott.

Nagyon boldog vagyok, hogy végül mégis belevágtam a könyv olvasásába. Talán elindít egy úton, amire nem gondoltam, hogy rálépek, de ez a misztikus-boszorkányos történet nagyon belopta magát a szívembe.

Arwen>!
Shea Ernshaw: The Wicked Deep

Új kedvencet avattam ezzel a csodálatosan megírt regénnyel. Ilyen hangulatos könyvet legutoljára egy éve olvastam, amikor kézbe vettem a The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender nevezetű remekművet. Bár ez a könyv nem mágikus realizmus, hanem fantasy, a hangulata mégis eszembe juttatta. Imádtam minden oldalát, ebédszünetben mindig faltam a sorokat, és alig vártam, hogy otthon folytathassam.

A történet maga nagyon különös, adott egy oregoni kisváros, ahol minden év június 1-jén elkezdődik a Swan season. A Swan lányok hárman voltak féltestvérek, de erős kapocs alakult ki köztük, és 1821 novemberében együtt indultak el hajóval Sparrowba, hogy új életet kezdhessenek, távol az anyjuktól. Ám nem sejtették, hogy nem sokáig élvezhetik a kisváros nyugalmát, ugyanis hamar elkezdték őket kiközösíteni. Boszorkányoknak hitték őket, mert a férfiak nem tudtak ellenállni nekik, és parfümöket gyártottak nőknek, hogy csábítóbbá váljanak. A lakóknak ennyi elég is volt, és hamar sor került az íteletre – a nyári napéjforduló napján belefojtották őket az óceánba.
Ez azonban csak a kezdet…
Ugyanis az elkövetkező minden évben június 1. és 22. között elsajátították 1-1 lány testét, aztán elkezdődtek a fulladásos halálesetek, ugyanis a nővérek fiúkat csábítottak az óceánba, hogy megfojtsák őket – csak úgy, mint őket egyszer.
A jelenben Penny Talbot szemszögéből olvashatjuk a történéseket, 200 évvel a nővérek halála után.

Olyan feszültségtől pattogó atmoszférát, amit az írónő teremtett, nem sűrűn tapasztaltam még. Egyszerűen csodálatosan volt megírva, s szerencsére a cselekmény is ugyanannyira megfogott. Nem egy könnyű olvasmány egyébként, fulladás és öngyilkosság is van benne, és nem körvonalakban.
Persze romantika is jelen van, igazából valamennyire insta-love, de most abszolút nem zavart, mert imádtam őket együtt.

A vége… atya ég. Sejtelmem sem volt, hogy ez fog történni, de a történet szempontjából tökéletes volt.

hkriszti>!
Shea Ernshaw: The Wicked Deep

Még mindig feláll a szőr a karomon… Sokszor voltam így olvasás közben, de a legutolsó résznél különösen. Egyébként ez volt az egyik dolog, ami nagyon tetszett, hogy sok fejezet között vannak egyéb “részek” is rövidek, tömörek. Főként a múltbéli történések derülnek ki belőle, ami számomra üdítő volt, mivel kifutok a világból, mikor egy könyvben párbeszéd közben két mondat között oldalak telnek el visszaemlékezésekkel. Ez a felépítés, amit az írónő választott, eszméletlen jó volt, és így a problémámat ki is küszöbölte vele. Az írásmód is nagyon klassz volt, olvastatta magát rendesen!!! A hangulat, hát az pedig csillagos 10-es!!! Nyomasztó, sötét, hideg, vizes, hidegrázós… Imádtam!! Egyedül a végével nem vagyok maximálisan kibékülve, nekem maradt egy kis keserű szájízem, és most nagyon spoiler jön, úgyhogy óvatosan! —> spoiler
Viszont ennek ellenére sem tudok levonni egy fél csillagot sem, mert a borító, a szerkezet, az írásmód és a hangulat maximálisan kárpótolt.
Összességében imádtam az egészet és remélem sokan el fogják olvasni, mert élmény volt!!!!! ♥

kávésbögre P>!
Shea Ernshaw: The Wicked Deep

A gyönyörű borító miatt rendeltem meg, szinte meglepett, mennyire tetszett a történet, kedvenc lett! Az előtörténet szerint sok-sok évvel ezelőtt Sparrow városába költözött három nővér, Marguerite, Aurora és Hazel. A Lady Astor nevű hajóval érkeztek, ami el is süllyedt egy évvel később. A nővérek sosem tudtam beilleszkedni a helyi közösségbe, mindig kívülállónak számítottak, boszorkánynak hitték őket, akik mások pasiját-férjét szeretik el. Aztán egy június végi napon köveket kötnek rájuk, és nem messze a Lumiere szigethez az óceánba dobták őket.
Itt lakik a főszereplőnk, Penny az édesanyjával, akinek 3 évvel ezelőtt az apja (minden nyom nélkül) eltűnt.
spoiler
Nagyon jó hangulata van a könyvnek, a szereplők szerethetők, és még ha néhány része ki is található (pl. Penny titka), nekem nem volt le az értékéből.

heysunny P>!
Shea Ernshaw: The Wicked Deep

Adott három testvér egy kicsi oregoni városból, Sparrow-ból: Marguerite, Aurora és Hazel Swan (a nevüket is imádtam), akiket 1822-ben vízbe fullasztottak, miután több férfi (köztük sokan már rég házasok) elcsábítása eredményeképpen boszorkánynak titulálták őket. Azóta a három testvér egy szörnyű átok miatt minden nyáron június elsején visszatér, hogy megszállják három sparrow-i lány testét és az óceánba csábítsanak fiatal fiúkat – a biztos halálba. Minden nyáron legalább három fiú hullája tűnik fel az óceán habjain, de van, hogy több is; van, amikor a nővérek telhetetlenebbek az átlagnál. A majdnem kétszáz éve tartó átok városi attrakcióvá vált az évek során, így minden júniusban a kisvárost turisták lepik el, hogy ők is részesei legyenek ennek a romantizált városi legendának, ezzel önként vállalva a kockázatot, hogy az áldozatok egyikévé válnak.

Sose hullámoztam még az óceán lágy ölén egy ladikban, gyér holdvilágban, de e könyv olvasása közben végig úgy éreztem magam. A The Wicked Deep legnagyobb és legerősebb vonzereje a teljességgel magával ragadó, hátborzongató, de mégis mágikus hangulata, ami már az első lapoknál a bőröd alá kúszik és nem hátrál onnan az utolsó sorokig.

Ernshaw az igazi boszorkány, nem a Swan nővérek, engem legalábbis teljesen elbűvölt. Hihetetlenül gyönyörűen ír, lírikus stílusban, de nem tömi tele a sorait mérhetetlen mennyiségű irreleváns információval csak azért, hogy ezt a tehetségét megmutathassa. Nagyon gördülékenyen pörögtek a sorok az ujjaim alatt, a csodálatos stílus karöltve a kísérteties hangulattal nagyon kellemes olvasási élménnyé formálta számomra ezt a könyvet.

A románc az én átlagos mércémmel mérve instalove-ra hajaz, de ebben a könyvben valahogy mégse zavart. Annyira körbezárt a könyv mágikus kísértetiessége, hogy eszem ágában nem volt ilyenek miatt fortyogni; és mivel ez is gyönyörűen lett megírva, abszolút nem is zavart. spoiler

Van egy sorok között megbúvó nyomasztó érzés, ami átjárja a könyvet, főleg a vége felé kezd igazán nehéz lenni a vállaidon. A könyv végtelen titokzatossággal keverve egy kicsit néha túl nehézzé válik, és olyankor én is azt kívántam, bár az én környezetemben is lenne egy Alba Feledékeny Tortái cukrászda, ahova bemehetnék, és személyre szabottan ízesített mini tortát majszolhatnék a rossz emlékek és gondolatok elűzése érdekében.

Ha valaki nagyon atmoszférikus és titokzatos, mágikus borzongással teli könyvre vágyik, mindenképp vegye a kezébe ezt a könyvet.

manami P>!
Shea Ernshaw: The Wicked Deep

Hű, hát nem is tudom.

Nagyon szépen megírt, kifejezetten hangulatos történet, egészen kiemelkedő, hiszen teljesen magával ragadott. A végkifejletet immár ismerve, valóban logikus volt minden, amit olvastunk, nagyon szépen megoldott mindent az írónő, elrejtette a jeleket, de tökéletesen – a „csattantót” lehetett is sejteni, és mégsem.

És az egyetlen problémám pont ezzel a csattanóval van. Gyűlöltem, utáltam, de teljes szívemből. Úgy éreztem magam, mint akit átvertek spoiler, mert annyira másra számítottam, annyival másabb végkifejletet akartam – az agyam tiltakozott a jelek ellen, és igyekezett azokat másképp értelmezni spoiler, így egy picit csalódtam. De megmondva az őszintét, ez nem kifejezetten rossz dolog, legalább érzéseket váltott ki belőlem. Nem minden könyv képes erre.

Ez konkrétan nem vesz el semmit a könyv értékéből, hiszen tényleg nagyon jól meg van írva a történet, nekem kizárólag azért nem tetszett, más végre vágytam. A szerelmi szál picit túl gyors spoiler, és eléggé spoiler.

A vég nagyon szépre sikeredett, kivéve spoiler.

Nagyon szép történet volt, remekül megírva (tényleg, mind hangulatilag, mind cselekményét tekintve jól sikerült), és csak itt-ott akadt vele egy kis problémám. Ettől függetlenül mindenképp újraolvasom, méghozzá nem is sokára.

kuruczbia>!
Shea Ernshaw: The Wicked Deep

Bár az olvasási tempómon nagyon nem ez látszik, de nagyon élveztem ezt a könyvet!

Igazából nem volt semmilyen elvárásom iránta, nagyon a történetet se ismertem, főleg egy impulzusvásárlás volt (a borító egyszerűen gyönyörű). Lehet pont ezért élveztem ennyire, mert nem vártam tőle túl sokat. A történet talán kicsit lassú volt, de ez nem volt feltétlenül baj.

Nagyon tetszettek a múltbeli jelenetek, sokat adtak a könyv hangulatához. És ha már hangulat, az írónő hihetetlenül ért az atmoszféra teremtéshez! Szinte éreztem a tenger illatát, meg az egész sötétebb hangulat átjárt olvasás közben. A három lányt nagyon megkedveltem egyébként, lehet főleg azért, mert a múltbeli jelenetek, amikben ők voltak a középpontban, nagyon el voltak találva.

A főbb csavarokat mind kitaláltam, kb. mielőtt elkezdtem olvasni, azelőtt gondoltam, hogy spoiler, de ez nem vett el semmit az élményből. A fél csillagot azért vontam le, mert a végével nagyon nem vagyok kibékülve, spoiler

Összességében nagyon ajánlom, szuper olvasmány volt!

Brigi21>!
Shea Ernshaw: The Wicked Deep

Na, ez felülmúlta az elvárásaimat. Maga az alapkoncepció nagyon tetszett, kíváncsi voltam, hogy mi lesz belőle, soha nem olvastam még ehhez hasonlót. Egy percig nem unatkoztam, az írónő nem hagyta. Amikor azt hittem, hogy már van valami elképzelnivalóm, hogy mi fog történni, volt egy csavar és csak néztem, hogy ez most komoly? Wow. Penny a narrátor, ő mutatja be nekünk a helyzetet, az évszázadok óta felderítetlen titkot, melynek minden évben több fiú is áldozatául esik. Bo nagyon szimpatikus volt, igazából így átgondolva elég szürke karakter volt, ő csak egy kellék volt, nem tett semmi emlékezetest, de ezek ellenére megnyert. spoiler
A vége keserédes volt, de ehhez a történethez teljesen illett, persze nem maradhatott el előtte egy újabb csavar.
Szerintem egy nagyon szerető könyv Young Adult kategóriában, különleges helyszínnel, hangulattal és persze történettel.


Népszerű idézetek

hkriszti>!

Born on the same day. Died on the same day.

122. oldal

[névtelen]>!

    He stands up from the chair and walks to the window, pressing his shoulder against the wood frame, a hard line from his jaw up to his temple. “How did you know you were in love?”
    His question makes my fingertips tingle with the need to touch his face, show him the feeling bursting from my seams. “It felt like sinking,” I say. I know it might be an odd way to describe it, considering the prevailing death in this town, but it’s how it comes out. “Like you’re drowning, but it doesn’t matter, because you don’t need air anymore, you just need the other person.”

hkriszti>!

I've even forgotten entirely about the world outside this little island.
But I know it will find a way in. It always does.

104. oldal

manami P>!

In the dark, Lumiere Island feels eerie and macabre. A place of ghosts and mossy hollows, where long-dead sailors surely haunt the reeds and wind-scoured trees. But it’s not the island you should fear—it’s the waters surrounding it.

manami P>!

A WARNING

We wait for death. We hold our breath.
We know it’s coming, and still we flinch when it claws at our throats and pulls us under.

[névtelen]>!

Apparently, love is the worst kind of madness.

heysunny P>!

Magic is a tricky thing. Not easily measured or metered or weighed.

heysunny P>!

Love is an enchantress—devious and wild. It sneaks up behind you, soft and gentle and quiet, just before it slits your throat.

2 hozzászólás
heysunny P>!

We wait for death. We hold our breath. We know it's coming, and still we flinch when it claws at our throats and pulls us under.

heysunny P>!

Loving someone is dangerous. It gives you something to lose.


Hasonló könyvek címkék alapján

Alice Hoffman: The Probable Future
Kresley Cole: Poison Princess
Chandelle LaVaun: The Fallen Witch
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Naomi Novik: Uprooted
Meg Cabot: Jinx (angol)
Cassandra Clare: The Mortal Instruments – The Graphic Novel 1.
Ilona Andrews: Clean Sweep
Kendare Blake: Girl of Nightmares
Gena Showalter: Unraveled