Halj ​meg kétszer! 17 csillagozás

Sharon Bolton: Halj meg kétszer!

Ragyogóan indul hajnalban a léghajós kirándulás az angol táj fölött. Ám a tizenhárom utasból nemsokára csak egyvalaki marad életben. Éppen az, aki szemtanúja volt egy kegyetlen gyilkosságnak, amelyet akkor követtek el, amikor a léghajó ellebegett a szörnyűség fölött.

JESSICA LANE. A túlélő szemtanú. A nővérének szánta születésnapi ajándékul a kirándulást. Tényleg minden hátsó szándék nélkül választotta a különleges meglepetést?
AJAX MALDONDANDO. Az eljáró nyomozó. A férfi még soha ennyire elszántan nem fogott hozzá egyetlen ügyhöz se. Vajon milyen magánéleti szálak mozgatják?
PATRICK FAA. Az elvetemült gyilkos. De kit ölt meg, akinek eltűnését senki nem jelenti a rendőrségen?

És legfőképp: milyen ördögi játszma, milyen sötét erő hozza egyetlen történetbe ezt a három embert? Hiszen semmi közük nincs egymáshoz. Vagy mégis?

>!
Lettero, Budapest, 2019
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155921155 · Fordította: Daróczi Péter
>!
Lettero, Budapest, 2019
400 oldal · ISBN: 9786155921148 · Fordította: Daróczi Péter

Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 81

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Anarchia_Könyvblog P
Sharon Bolton: Halj meg kétszer!

Sharon Bolton előző könyve: Az egyikünk hazudik, már sok emberrel megismertette az írónőt. Izgalmakkal és cselszövésekkel teli fordulatok,- amelyek a Halj meg kétszer! című regényéből sem hiányoznak. Most megjelent könyve tökéletesen bemutatja, hogyan is verjük át az olvasót, nem egyszer, nem kétszer. Leesett állal figyeltem a cselekmények kibontakozását, amelyre egyszerűen nem lehetett számítani.

Több szálon futó, fokozatosan építkező történet, amely visszavezet bennünket a múltba, így ismerjük meg Izabella és Jessica történetét. Megtudjuk, miért vonult zárdába olyan fiatalon Bella, testvére legnagyobb bánatára. Mi az, ami után Jessica olyan elszántan nyomoz, ami nem hagyja nyugodni. Gyerekkoruk mozzanataiba láthatunk betekintést: hogyan cseperedtek fel és változtak meg a körülmények az életükben.
Ajánló folytatása:
https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/06/03/sharon_bol…

>!
KönyvMoly_1989
Sharon Bolton: Halj meg kétszer!

Rendkívül izgalmas krimi, alig bírtam letenni! Nagyon tetszett! Végre egy igazi thriller, ahol tényleg nem tudhatod, hogy mi lesz a végkifejlet. Rengeteg csavar és nem várt fordulat tette letehetetlenné a könyvet. Már az eleje érdekes eseményeket vonultatott fel, majd fejezetről fejezetre egyre jobban belegabalyodtunk a pók hálójába.
Nekem már az írónő előző, magyarul megjelent regénye is nagyon tetszett, és ha lesz újabb, azonnal vevő leszek rá!
Ajánlom.

3 hozzászólás
>!
smetalin
Sharon Bolton: Halj meg kétszer!

Ez a hőlégballonos rész nagyon jó volt! Jól kitalálta az írónő, nem sok ilyenben van részünk, persze lezuhannak, de hogy mi játszódik le közben az emberekben és miért is történik ez, jó volt, ezt tudom mondani.Na, utána jöttek a visszaemlékezések különböző időpontokban, ez már kicsit zavaró volt, nagyon ugrált az időben, de nagyon. Kicsi kuszaság következett, sokáig az sem derült ki, hogy most ki kivel van, kinek a kije, mi a munkája és miről is szól ez a könyv? Cseppenként kaptuk az információkat, a kezdeti lendület nálam visszaesett és a végére sem kapott erőre. Jól indult de döcögős lett, és a címe is rejtély maradt számomra, de egy olvasást megér.

>!
Alexandra_Tóth P
Sharon Bolton: Halj meg kétszer!

Az Egyikünk hazudik c. könyv nálam hatalmas sikert akartott, ezért is nyúltam azonnal ezután a könyv után(:

Mindenki tudja, hogy elfogult vagyok a Letteros könyvekkel szemben, mert imádom őket(:

Azt kell, hogy mondjam, NEM kellett csalódnom!

Volt ebben a könyvben minden, egy jól felépített szori, a háttértörténet csepegtetése… és az utolsó 100 oldalban a többszörös megrökönyödés.. az ember csak lapozgat vissza, ugyanis amint eljutsz odáig, teljesen összezavar…

Mint amikor rakod a kirakót, 1 db hiányzik, ami nem illeszkedik és a könyv írója megfogja az asztalt, amin rakod.. és felborítja az egészet :D
Eszméletlen..

>!
Nóri_Varga
Sharon Bolton: Halj meg kétszer!

Csak olvastam, olvastam és olvastam. Minden oldala lekötött. Nagyon tetszett, hogy ugrál az időben és fokozatosan tudunk meg egyre több információt a múltban történt eseményekről. A vége is fordulatos volt, sikerült meglepni.

Csak ajánlani tudom!

>!
Tet68
Sharon Bolton: Halj meg kétszer!

Nagyon nem tetszett:( Az írónő előző könyve klasszisokkal jobb volt,amit mindenképpen olvasásra ajánlok,de ezt a kötetet semmiképp…


Népszerű idézetek

>!
KönyvMoly_1989

ENNEK A NŐNEK -JESSICA LANE-NEK- MEG KELLETT VOLNA HALNIA.

(első mondat)

>!
asosevoltnyar

Olyan régen volt, amikor a világ olyan volt, amilyennek lennie kell.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Mario Puzo: A Keresztapa
Karen Rose: Sikíts értem
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: A Karamazov testvérek
J. D. Robb: Halálos híresség
Réti László: Kaméleon