Halj ​meg kétszer! 65 csillagozás

Sharon Bolton: Halj meg kétszer!

Ragyogóan indul hajnalban a léghajós kirándulás az angol táj fölött. Ám a tizenhárom utasból nemsokára csak egyvalaki marad életben. Éppen az, aki szemtanúja volt egy kegyetlen gyilkosságnak, amelyet akkor követtek el, amikor a léghajó ellebegett a szörnyűség fölött.

JESSICA LANE. A túlélő szemtanú. A nővérének szánta születésnapi ajándékul a kirándulást. Tényleg minden hátsó szándék nélkül választotta a különleges meglepetést?
AJAX MALDONDANDO. Az eljáró nyomozó. A férfi még soha ennyire elszántan nem fogott hozzá egyetlen ügyhöz se. Vajon milyen magánéleti szálak mozgatják?
PATRICK FAA. Az elvetemült gyilkos. De kit ölt meg, akinek eltűnését senki nem jelenti a rendőrségen?

És legfőképp: milyen ördögi játszma, milyen sötét erő hozza egyetlen történetbe ezt a három embert? Hiszen semmi közük nincs egymáshoz. Vagy mégis?

>!
Lettero, Budapest, 2019
400 oldal · ISBN: 9786155921155 · Fordította: Daróczi Péter
>!
Lettero, Budapest, 2019
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155921148 · Fordította: Daróczi Péter

Kedvencelte 4

Most olvassa 4

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 94

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Sharon Bolton: Halj meg kétszer!

A második regényem volt ez Sharon Boltontól. Csavaros volt és izgalmas, feszültségben tartott végig. Sokáig fogalmam sem volt, hova fogunk kilyukadni. Egy bajom volt vele: az eredeti címe a könyvnek spoiler lelőtte a csattanót, illetve voltak olyan csavarok, amikre túl egyértelmű utalások bukkantak fel. Nálam az az öt csillag, ahol ezek az apró utalások olyan szituációban jönnek elő, hogy észre sem veszem őket, csak a végén gondolok vissza, hogy tudhattam volna! Meg lehet nem J. D. Barker után kellett volna belekezdenem. :) Összességében nem volt rossz.

Niitaa P>!
Sharon Bolton: Halj meg kétszer!

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/09/sharon-bolton-h…

„Egy krimitől két dolgot szoktam elvárni: mozgassa meg az agyamat és lepjen meg. Számomra az alapvető követelmény, hogy kellőképp felcsigázzon, gondolkodásra ösztönözzön, így tartva fenn a figyelmemet. Emellett pedig szolgáljon olyan megoldással, ami túlmutat a fejemben megszülető képeken. Járjon túl az eszemen. Sharon Bolton Halj meg kétszer! című könyvének sikerült. Bravúros cselekményszál és meghökkentő fordulatok jellemzik. A szerző úgy csűri-csavarja az eseményeket, hogy bátran ki merem jelenteni: egy gyakorlott krimi-olvasó sincs, aki minden titkára magától rájönne. Amennyiben pedig képes elültetni a kíváncsiságot az ember fejében már a legelején, akkor pedig biztosan el fogja az utolsó szóig kerülni az unalom. Engem megvett magának. Érdekelt, hogyan fog ennek a három embernek a sorsa összefonódni, illetve a leginkább az foglalkoztatott, hogy vajon Jessica miért nem célirányosan a rendőrségre ment, miért kezdett magánakciózásba. Nem hagyott nyugodni, míg meg nem találtam a választ. Ugyanakkor hihetőségi szempontból sokszor rezgett alatta a léc. A kutyákat megszégyenítő szaglással rendelkező gyilkos, akit hajszálokon múlva, de simán át lehet vágni… Nem volt a leghitelesebb karakter, de igazából nem lehet egyöntetűen cáfolni sem ezt a tényt, sem az események hihetőségét. Én úgy döntöttem, elhiszem a szerzőnek, hogy ezek a helyzetek így, ahogy vannak, megvalósulhatnak. Kell hozzá egy adag szerencse, Sors vagy bármi és miniatűrnyi esély van rá, de akkor is lehetséges. És nem utolsósorban: nagyon élveztem olvasni. Sharon Bolton jó fantáziával megáldott író, aki nem hagyja veszni tehetségét. Remélem, sok hasonló, de mégis egyedi történetet olvashatunk majd még tőle a jövőben.”

Anarchia_Könyvblog >!
Sharon Bolton: Halj meg kétszer!

Sharon Bolton előző könyve: Az egyikünk hazudik, már sok emberrel megismertette az írónőt. Izgalmakkal és cselszövésekkel teli fordulatok,- amelyek a Halj meg kétszer! című regényéből sem hiányoznak. Most megjelent könyve tökéletesen bemutatja, hogyan is verjük át az olvasót, nem egyszer, nem kétszer. Leesett állal figyeltem a cselekmények kibontakozását, amelyre egyszerűen nem lehetett számítani.

Több szálon futó, fokozatosan építkező történet, amely visszavezet bennünket a múltba, így ismerjük meg Izabella és Jessica történetét. Megtudjuk, miért vonult zárdába olyan fiatalon Bella, testvére legnagyobb bánatára. Mi az, ami után Jessica olyan elszántan nyomoz, ami nem hagyja nyugodni. Gyerekkoruk mozzanataiba láthatunk betekintést: hogyan cseperedtek fel és változtak meg a körülmények az életükben.
Ajánló folytatása:
https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/06/03/sharon_bol…

KönyvMoly_1989>!
Sharon Bolton: Halj meg kétszer!

Rendkívül izgalmas krimi, alig bírtam letenni! Nagyon tetszett! Végre egy igazi thriller, ahol tényleg nem tudhatod, hogy mi lesz a végkifejlet. Rengeteg csavar és nem várt fordulat tette letehetetlenné a könyvet. Már az eleje érdekes eseményeket vonultatott fel, majd fejezetről fejezetre egyre jobban belegabalyodtunk a pók hálójába.
Nekem már az írónő előző, magyarul megjelent regénye is nagyon tetszett, és ha lesz újabb, azonnal vevő leszek rá!
Ajánlom.

3 hozzászólás
Kókuszka >!
Sharon Bolton: Halj meg kétszer!

A skót határ közelében lévő hegyekben megölnek egy fiatal nőt, amikor épp felette repül el egy hőlégballon 13 utasával. A könyörtelen gyilkos arcát az egyik utas meglátja, mobiljával felvételeket készít. Ez a közjáték az utasok életébe kerül, de pont az egyetlen tanú életben marad, megkezdődik az izgalmas macska egér játék. Aztán a hőlégballonos katasztrófa és az üldözési jelenetek hirtelen átcsapnak egy átfogó bűnténnyé. Múlt és jelen váltakozása, családi tragédiák, emigránsok, szervkereskedelem. Feszültségben nem volt hiány, de a végén a sok csavar már zavaró volt.

showtimee>!
Sharon Bolton: Halj meg kétszer!

A borítón lévő ajánlással – miszerint Agatha Christie mesterműveihez méltó – erősen vitatkoznék.
Egyáltalán nem gondolom mesterműnek, sőt…
Érdekesen indul a történet, egy hőlégballonos kirándulás tragédiába fullad, az egyedüli túlélő pedig menekül a rendőrök elől. Három szemszögből olvashatunk a történetről, a túléló, a gyilkos, és nyomozást vezető rendőr szemszögéből.
Tetszett, hogy rövidek voltak a részek, így viszonylag gyorsan tudtam vele haladni, és fenn tudta tartani az érdeklődésem.
Ahogy haladtam az olvasásával, nem tudtam hová fogunk kilyukadni, amit krimiknél jó előjelnek tekintek, ilyenkor várom azt a csavart, ami meghozza azt a bizonyos katarzisélményt. Itt azonban hiába vártam.
Azok a bizonyos dolgok, amik a könyv csattanóját alkották volna, számomra túl kiszámíthatóak, vagy legalábbis unalmasak voltak. Az egyedüli dolgon, ami meglephetett volna spoiler sem tudtam meglepődni, mivel ez az információ is csak úgy oda volt vetve – nesze neked csattanó- és nem okozott akkora hatást, mint kellett volna.
Összességében nem volt egy rossz könyv, olvasmányos, egyszer olvasós történet, amit nem bánok, hogy olvastam, viszont különösebb hatást nem gyakorolt rám.

6 hozzászólás
smetalin>!
Sharon Bolton: Halj meg kétszer!

Ez a hőlégballonos rész nagyon jó volt! Jól kitalálta az írónő, nem sok ilyenben van részünk, persze lezuhannak, de hogy mi játszódik le közben az emberekben és miért is történik ez, jó volt, ezt tudom mondani.Na, utána jöttek a visszaemlékezések különböző időpontokban, ez már kicsit zavaró volt, nagyon ugrált az időben, de nagyon. Kicsi kuszaság következett, sokáig az sem derült ki, hogy most ki kivel van, kinek a kije, mi a munkája és miről is szól ez a könyv? Cseppenként kaptuk az információkat, a kezdeti lendület nálam visszaesett és a végére sem kapott erőre. Jól indult de döcögős lett, és a címe is rejtély maradt számomra, de egy olvasást megér.

cicus61 P>!
Sharon Bolton: Halj meg kétszer!

Már olvastam az írónőtől az Egyikünk hazudik könyvet, az is nagyon tetszett, ez is jó volt.
Nem az a sablonos krimi, amiket már volt szerencsém olvasni. Ez a könyv tényleg kilóg a sorból, de jó értelemben. A szereplőket nagyon utáltam. Jó volt a múltba menős szál, hogy milyen életük volt a nővéreknek. A vége érdekes volt, valahol éreztem, hogy ez lesz :) Végig izgalmas volt, tetszett.

OctoberRain P>!
Sharon Bolton: Halj meg kétszer!

Közel sem volt olyan jó, mint az írónő előző könyve, de kész felüdülés volt olvasni azok után, amiket mostanában kifogtam.
Itt most a csavar sem ütött olyan nagyot, csak megtudtuk az igazat, és kész. Valahogy nem esett le tőle az állam. Szerintem túl sokféle dolog lett belezsúfolva a történetbe, vagy számomra az volt zavaró, hogy teljesen másra számítottam, hogy most ki meg miért meg mit csinál(t).
Fura volt, hogy spoiler
Egyszer mindenképp érdemes elolvasni, mert kellően kikapcsol és összességében egész jó olvasmány.

Dagan72>!
Sharon Bolton: Halj meg kétszer!

Nagyon kevés az olyan krimi, amelyet szívesen olvasok el még egyszer, hiszen már tudom, mi a vége, de ez biztosan olyan lesz, alig bírtam rávenni magam, hogy elajándékozzam. :-) Tetszett a hangulata, szinte mindenkivel együtt tudtam érezni. A címet és a fülszöveget ne olvassa el senki. :D Szerintem mérföldkövekkel jobb volt, mint az Egyikünk hazudik (igaz, a magyar cím ott egy bosszantó nagy spoiler), és üdítő módon nem egy kaptafára készült, ha jól számolom, összesen két hasonlóság van a két könyv között : spoiler – ebből az egyik megbocsátható. :-) A kezdő szituációból tényleg sokkal többet ki lehetett volna hozni (olyan igazi AC-sen, mint mondjuk a Tíz kicsi néger vagy a Halál az Orient expresszen), de nem baj, azt majd megírja más. Volt benne egy logikai vagy fordítói baki, de annyira a végén, hogy már nem zavaró. Ajánlom.


Népszerű idézetek

Dagan72>!

Még egy álló óra is naponta kétszer pontos időt mutat – motyogta Mary.

70. oldal

KönyvMoly_1989>!

ENNEK A NŐNEK -JESSICA LANE-NEK- MEG KELLETT VOLNA HALNIA.

(első mondat)

[névtelen]>!

Olyan régen volt, amikor a világ olyan volt, amilyennek lennie kell.


Hasonló könyvek címkék alapján

M. J. Arlidge: Üsd, vágd
Sophie Hannah: Bántó távolság
Dorothy Koomson: Az utolsó csepp
Tom Wood: Az ellenség
Manda Scott: Tisztítótűz
Tom Rob Smith: A 44. gyermek
B. A. Paris: Összeomlás
David Mitchell: Felhőatlasz
Alice Feeney: Időnként hazudok
Lee Child: Esti iskola