A ​szomszéd pár 90 csillagozás

Shari Lapena: A szomszéd pár

A ​szomszédod azt mondta, nem akarja, hogy átvidd a hat hónapos kislányodat a vacsorapartira. Ez nem személyes ügy, egyszerűen nem bírja a gyereksírást. A férjed azt mondta, minden rendben lesz. Hiszen tényleg csak a szomszédba mentek. Viszitek a bébiőrt, és felváltva átugrotok megnézni, hogy jól van-e a kicsi. A lányod édesen alszik, alig egy órája, hogy utoljára ránéztél. De most, ahogy rohansz fel a lépcsőn a síri csendben, a legszörnyűbb rémálmod válik valóra. A kisbaba eltűnt. Még soha életedben nem kellett kihívnod a rendőrséget, most meg tele van velük az egész ház. És ki tudja, mit találnak.
A szomszéd pár letehetetlenül izgalmas thriller, fordulatos és hátborzongató, egyben érzékeny és okos regény, amely nem mulasztja el feltenni a kínzó kérdést: vajon te elég jó szülő vagy?

„A valódi férfiak női írókat olvasnak – az olyan könyvek miatt, mint ez.”
Lee Child

„Finoman kidolgozott és borotvaéles. A szomszéd pár az elolvasása után még sokáig nem… (tovább)

>!
Alexandra, Pécs, 2017
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634470427 · Fordította: Bujdosó István

Kedvencelte 8

Most olvassa 7

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 59

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

EssentialHencsi P>!
Shari Lapena: A szomszéd pár

Hááát… Eléggé bugyuta történetecske, pedig az alapötlet egész jó. Kezdjük azzal, hogy az összes szereplő ellenszenves. Kivéve Jennings nyomozót, mert az nem csinált semmit, csak mindig bement abba szobába, ahová a másik nyomozó. Anne és Marco, a két szerencsétlen szülő, akikre egy molylepkét sem bíznék rá, nemhogy egy csecsemőt. A csaj szülei, azok is idegesítőek voltak. A szomszédok is. Szerintem a kisbaba is az lett volna, ha többet szerepelhetett volna és nem rabolják el. Talán csak az a Rarsard vagy mittoménhogyhívják nyomozó volt szimpi egy kicsit.
Aztán a döbbenetes fordulatok, hah! Hagyjuk is, legyen elég, hogy nem nagyon döbbentem meg.
És a szó- és mondatismétlések, szűzanyám! A szinte sajnálta szófordulat körülbelül hatvanötször olvasható.
Lee Child és Harlan Coben már megint olvasás nélkül írt ajánlást, aztán felmarkolta a lóvét. Vagy Shari Lapena az ügyvédjük, és paráznak tőle.
Még az sem igaz, hogy jobb, mint A lány a vonaton, mert ugyanolyan rossz.

7 hozzászólás
Infierno>!
Shari Lapena: A szomszéd pár

Nem igazán krimire számítottam, amikor belekezdtem a könyvbe, sokkal inkább az általam imádott pszicho-thrillerre. Ehelyett kaptam egy ízig-vérig nyomozós történetet. Ezt elfogadtam, és megpróbáltam élvezni. Ami sikerült is, alig bírtam letenni. Amikor éppen kezdtem volna megunni, mindig előjött egy új nyom, amin haladva talán előrébb juthatunk.

A címet nem igazán értem. Igen, azzal indítunk, hogy két főszereplőnk a szomszéd párnál vacsorázik, amikor eltűnik a kislányuk. De lényeges szerepük szerintem nem igazán van, főleg nem a pár férfi tagjának, Grahamnek.

Egyik szereplőt sem sikerült megkedvelnem, elvesztették a szimpátiám, amikor magukra hagyták egy vacsora kedvéért a fél éves kislányukat. Ezenkívül sírtak, zokogtak és remegtek. Anne annyiból volt ellenszenves, hogy rögtön a szüleiért ugrott, akik aztán jól ellátták őket pénzzel. Ez Marco szemszögéből nagyon zavaró lehet, hogy mindenbe be kell őket vonni, csak mert pénzük van. Mintha nem kettejükről szólna ez a házasság, hanem Anne+Marco+Anne szülei.És persze, ha van pénz, az embernek máris el kell adnia magát, csak mert úgy érzi, tartozik. Szóval szerintem egy házasság két emberről szól. Lehet bármennyi pénze a szülőknek, nem mászhatnak be a lányuk magánéletébe.

Talán annyiból volt benne egy kis pszicho szál, hogy Anne-nek volt egy kis mentális betegsége. Ami aztán a végén úgy fejbe csapott! Kíváncsi lettem volna nagyon, hogy hogyan fojtatódik, de kicsit váratlan volt. Összességében egész élvezhető kis történet volt.

smetalin>!
Shari Lapena: A szomszéd pár

Tökéletes iskolapéldája ez a könyv annak, mikor egy író fejben összehoz egy sztorit. Annyira nem is lenne rossz, vannak benne csavarok, pont ezt is szeretné, hogy ne legyen sablonos történet. Majd leül és elkezdi írni…………de sajnos azt pont nem tud, megteremteni egy jó karaktert, gördülékennyé tenni a cselekményt, párbeszédet. Minden darabos,élettelen szereplők, vérszegény párbeszéd. Aki tud írni, az tud írni, aki nem, annak meg hiába van jó ötlete ha nem tudja megvalósítani.
Pár szó a történetről, van egy baba akit elrabolnak míg a szülők a szomszéd házban vannak egy bulin, félóránként ránéznek a kicsire, aki még így is eltűnik. Vajon ki rabolta el és miért, mik derülnek ki a szülőkről, talán ők is benne vannak? Valami ennél rosszabb történt? Hát mogyoróhéjban ennyi:)

5 hozzászólás
Iustitia>!
Shari Lapena: A szomszéd pár

Akár működhetett volna. Sőt, az első kétharmadban milyen jól működött is! Aztán kezdtek valahogy félremenni a dolgok, az amúgy épp eléggé, de nem túlságosan bonyolult szálakat nem tartotta eléggé kordában az írónő, így a végére az irányítás egy kicsit kicsúszott a kezéből. Az elgondolás érdekes volt, az első és még a második csavar is izgalmas, viszont a harmadik már igazán felesleges. Nem attól lesz feltétlen jó egy könyv, hogy ide-oda kapkodhatja az olvasó a fejét, én sokkal inkább örültem volna ebben az esetben még egy kerekebb, tisztességesebb lezárásnak, legalább egy későbbi after jelenetnek, amiben talán elnyerhették volna a szimpátiám a főszereplők.

Zanit >!
Shari Lapena: A szomszéd pár

Kétségeim voltak, hogy egyáltalán végig tudom-e olvasni, annyira felpiszkált már a könyv eleje. Hogy a bánatban lehet egy csecsemőt egyedül otthon hagyni? Akkor is, ha csak a szomszédba mész át…
Aztán egyik csavar jött a másik után, úgy gondoltam, ebből még lehet valami. A végére már túl sok lett a fordulatokból, spoiler
Összességében nem rossz, bár az eleje túl vontatott, a vége túl tömény.

Lobelin P>!
Shari Lapena: A szomszéd pár

Kb. a háromnegyedéig eléggé egyszerű történetnek tűnt, gondolkodtam is, hogy most ez miiii? Na, de az utolsó egynegyed…

CheshireCat>!
Shari Lapena: A szomszéd pár

Kicsit félve álltam neki a könyvnek a sok negatív értékelés okán, viszont azt kell, hogy mondjam, számomra nem volt olyan gáz ez a könyv. Sőt, nagyon élveztem az olvasását, vártam, hogy mik lesznek az újabb csavarok, fejlemények. A szomszéd pár, akár ezekről, akár azokról van szó, a végtelenségig unszimpatikusak. A nagyszülők szintúgy. Maximum a nyomozó adott okot némi szimpátiára, viszont összességében nem tetszett a karakterek kidolgozása. Viszonylag hamar átrágtam magam a sztorin, így pozitív csalódás volt, nem bántam meg, hogy megvettem! :)

napsugar213>!
Shari Lapena: A szomszéd pár

Ez volt az első könyvem amit kölcsönkértem , de nagyon megérte. Nagyon tetszett a könyv. És ez volt a második pszicho thriller könyv amit elolvastam, És idáig mind a két könyv nagyon tetszett, úgy hogy nem ez volt az utolsó ilyen könyv.

Viv89>!
Shari Lapena: A szomszéd pár

Szuper jó könyv. Nálam a letehetetlen kategória volt.

sárköziági>!
Shari Lapena: A szomszéd pár

Nem nagyon szoktam krimit olvasni, a nyomozós sorozatok is untatnak. Ezekben a történetekben az áldozatok csak a rejtélyt jelentik, egy izgalmas kihívást, nem jelenik meg az emberi oldal.

Nos, ez nem mondható el erről a regényről. A 320 oldal nagy részét a sírás, a gondolkodás, saját maguk és mások hibáztatása tölti ki. Ennek ellenére sem tudtam igazán együttérezni a szülőkkel, egyik szereplő sem lett szimpatikus számomra. Anne, az anya hihetetlenül életképtelen, valahol megragadhatott gyerekszinten ("a rendőrség nem a barátjuk" – egy érett ember nem így fogalmazná meg). Akármennyire sajnáltam, mert el sem lehet képzelni a fájdalmát, olyan sokszor lett leírva róla, hogy sír, zokog, remeg, hogy már arra gondoltam, valaki adhatna neki egy pofont. Vagy ha számoltam volna a „sír” szó összes előfordulását, jó ivós játékot játszhattam volna. Marco, az apa legpozitívabb tulajdonsága (nekem) az olasz származása volt… A nyomozó kevesebbet szerepelt, mint vártam, a könyv második felében alig jelent meg.

Az író stílusán még csiszolhat, nekem túl rövidek voltak a mondatok, néhol feleslegesen említett meg egyértelmű dolgokat, a belső monológok, a függő beszéd pedig kissé döcögött. A párbeszédek élethűbbek voltak.

Lassan indultak be az események, a végére maradtak a legnagyobb izgalmak. A kedvencem a csattanó volt a legvégén. Így kellett ezt befejezni! *thumbs up*

Egyszeri olvasásnak jó szórakozás volt – most pedig adom is tovább anyukámnak, aki kifejezetten szereti a krimiket.


Népszerű idézetek

>!

Csakhogy az ember nem marad örökre huszonkét éves.
Mindenki felnő egyszer. A dolgok változnak.

2 hozzászólás
>!

A rendőrautók kísérteties fénye még mindig ott játszik a falakon.


Említett könyvek


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Heidi Perks: Mint a szemed fényére
Chevy Stevens: Aznap éjjel
Gilly Macmillan: Kilenc nap
Mary Higgins Clark: Hová tűntek a gyerekek?
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház
Carla Norton: Hajszál híján normális
Amy Gentry: Ki ez a lány?
Mary Higgins Clark: Ha kimondod a nevem
Ali Land: Én vétkem
Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje