Vihar ​szeli ketté (Égszakadás 1.) 275 csillagozás

Shannon Messenger: Vihar szeli ketté

„Fergeteges ​és romantikus: egy viharos szerelmi történet” – Becca Fitzpatrick a New York Times bestseller listás Hush, Hush (Csitt, csitt) című sorozat szerzője

MEGTÖRT A MÚLT
ELVÁLASZT A JÖVŐ
ÖSSZEKÖT A SZERELEM

A tizenhét éves Vane Westonnak fogalma sincs arról, hogyan élte túl tíz éve a pusztító tornádót, amely megölte a szüleit. Azt sem tudja, hogy a gyönyörű, sötét hajú lány, aki a vihar óta minden éjjel felkavarja álmait, vajon valóban létezik-e. Csak reménykedik benne.
A lány létezik, de nem ember. A tizenhét éves Audra szilf, egy levegőelementál, aki képes kommunikálni a széllel. Ezenkívül őrző – Vane őrzője –, és esküt tett, hogy bármi áron megvédi a fiút. Még ha a saját életét kell is feláldoznia.
Miután egy meggondolatlan lépés elárulja hollétüket az ellenségnek, aki mindkettőjük családját meggyilkolta, Audra kénytelen emlékeztetni Vane-t a származására. Tudásával együtt azonban Vane egy olyan emléket is felidéz, amelyet Audra… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
ÉTK, Budapest, 2014
ISBN: 9789635132294 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
ÉTK, 2013
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635132294 · Fordította: Komáromy Zsófia

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Vane Weston · Audra Eastend


Kedvencelte 36

Most olvassa 11

Várólistára tette 218

Kívánságlistára tette 197

Kölcsönkérné 15


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté

Még januárban jelöltem a könyvet a to-read listámra, egyszerűen imádtam a borítót, különleges, gyönyörű. De arra nem számítottam, hogy a tartalom messze túlszárnyalja a várakozásaimat.
Levegő elementálokról van szó, más szóval szilfekről, akik a négy égtáj szeleinek tudnak parancsolni. Eleve hagyományokkal szakító a gondolat, hogy itt a női főszereplő védi a fiút, katonákat megszégyenítő fegyelemmel áll a munkájához immár tíz éve. A srác pedig egy édes, szelíd, tipikus 17 éves srác, akinek valahogy eddig egy randija sem sikerült, persze, mert a háttérből Audra irányított, nehogy közel kerüljön valakihez. Most, hogy szemtől szembe megismerik egymást és együtt kell küzdeniük, egy csodás kapcsolat alakul ki közöttük, egy nagyon jól felépített világban. Csodálom az írónőt, hogy annak ellenére, hogy ezzel a regénnyel debütált, máris magasra tette a lécet. A karakterek fejlődése, alakulása remek, ahogy a történet is különleges. Az egész olvasás alatt Adele Skyfall dala zúgott a fejemben és azt gondoltam, a fenébe is, az ebből a könyvből készülő filmnek kellene főcímdalának lennie. Mert ebből remek mozit csinálhatnának, a végén a nagy összecsapás, forgószelekkel, a szélerőművekkel teli domboldalon – hát az nagyon ütős lenne. Nos. A vége egy picit keserédesre sikeredett az én ízlésem szerint. Függővég, de nem annyira, hogy lerágd a körmöd, de reményteli, amin elgondolkodsz, mi is lesz a következő részben. Kívül belül gyönyörű könyv, imádtam.

Szinna>!
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté

Mostanában nagyon nincs türelmem a butaságokhoz. Basszus emberek, ez a könyv erről szólt úgy 380 oldalon keresztül:

Audra: Jaj fel kell áldoznom magam! Nem akarom, de muszáj, mert bűnös vagyok és megérdemlek minden rosszat. Úgy megcsókolnám Vane-t, de nem lehet! Különben is harcossá kell képeznem Vane-t úgy négy nap alatt.
Vane: Hú, de dögös Audra! Úgy megcsókolnám, de nem akarja! Mi a szar? Harcosnak kell lennem? Miért nem veszi le a kabátját Audra?
Audra: Bűnös vagyok! Megidéztem a szelet. Anyukám sem szeret, megöltem mindenkit. Szó sem lehet arról, hogy megcsókoljam Vane-t, vagy levegyem a kabátom, és a hajam sem bontom ki! Ki kell képeznem Vane-t harcosnak és akkor talán nem kell feláldoznom magam.
Vane: Audra dögös. Nem engedem, hogy feláldozza magát értem. Úgy megcsókolnám! Audra nem vagy bűnös! Egyél sültkrumplit!
Audra: A sültkrumpli finom. Megcsókolom Vane-t.
Vane: Végre, végre Audra megcsókolt. Egyikünk sem bűnös!
Audra: Levetem a kabátom és a hajam is kibontom! Mégsem vagyok bűnös!

7 hozzászólás
Fancsee>!
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté

Hogy lehet, hogy ez a könyv csak 82%-os értékelésű?:O És hogy lehet, hogy én pont emiatt húztam, halasztottam ezt idáig?
Audra egy fantasztikus lány. Kitűnő harcos, elkötelezett, mindent megtenne Vane védelme érdekében. Emellett kitartó, nagyszerű ember, végtelenül lelkiismeretes és rendkívül szeretetreméltó. Sajnáltam őt végig. Annyi áldozatot kellett már hoznia az esküje miatt, ő mégis szó nélkül tűrt mindent. Igazán örültem, hogy lázadni kezdett és az utolsó döntéseinél csak a saját érdekét tartotta szem előtt.
Vane pedig egy nagyon aranyos, kedves srác. Tiszteletreméltó, ahogyan elfogadta a tényeket, mindent megtett annak érdekében, hogy Audra helyzetét könnyebbé tegye, megmentse a lányt. És nem utolsó sorban azért, hogy megnyerje magának a lányt.
Kettejük szerelme csodálatos, a közöttük lévő vonzalom már kezdetekről fogva világos számukra, és az olvasó számára is.
Ahogyan egyre többet tudunk meg a szelekről, a viselkedésükről, a képességeikről, úgy egyre inkább szeretnék én is a világhoz tartozni és elsajátítani az összes szél nyelvét. De mivel ez nem lehetséges, inkább várom a második részt, hogy folytathassam az utazást a szélvándorok birodalmában….:) Az biztos, hogy az írónő nagyon magasra tette a lécet ezzel, kíváncsi vagyok, hogy a folytatás képes-e azt megütni.

MFKata>!
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté

Régóta vágytam a könyvre, de mégis szükségem volt nekem is egy viharra, hogy el tudjam képzelni azokat a szeleket, melyekkel a szilfek képesek bánni, beszélgetni, érezni, harcolni.
Ezért az eleje nagyon lassan ment, majd szépen összehangolódtunk és nagyon kellemes olvasmány lett belőle.
Bővebben a blogon hamarosan.

K_A_Hikari P>!
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté

"Ha így. Ha úgy.
Ha…
Végtelen sok lehetőség. És egyik sem számít.
Csak az számít, ami itt és most van."

Végre, nem egy fullosan klisés történet, amit olvasva olyan érzésem van, hogy már három másik könyvben találkoztam ezzel vagy azzal a fordulattal. Ez a könyv újra álmodozó gyerekké tett.
Nem bántam meg, hogy véleményalkotás céljából másodszor is elolvastam, bár igaz, ami igaz, nem voltam most tőle annyira elragadtatva.
Az biztos, hogy egy tök új ötlettel dolgozó fantasy, de nem szabad elfelejteni azt sem, hogy azért mégiscsak ifjúsági könyv, úgyhogy talán ezért lehetett, hogy hat éve jobban tetszett, mint most.
Igazából kicsit olyan regény, mint amilyen a szélvihar: két dolgot tehetsz, ha belekerülsz; vagy rábízod magad, és lesz ami lesz, vagy még az elején menekülőre fogod.

P.S.: @Merit_könyvek van esély valamikor a 2. rész magyar megjelenésére?

7 hozzászólás
Vivi_>!
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté

Igazából nem tetszett annyira a sztori, mint vártam.
A borító alapján nagyon megtetszett a könyv, és már régóta szerettem volna elolvasni, de nem érte el nálam a várt hatást.
A két főszereplőt se kedveltem meg nagyon – talán Vanet – , de Audrát biztosan nem. Sőt, az anyukáját még jobban nem.
A sztori alapja nagyon érdekes lenne, ha nem így lenne megírva… Még a szilfekről sem hallottam, pláne nem ilyenekről. Kezdetben azt hittem, hogy egy város választja el őket egymástól, azért vihar, vagy mit tudom én.:D De még gondolni sem gondoltam volna ilyenre.
Már az elején untam, és gondoltam akkor mi lesz még itt. Hát a legjobban a csata tetszett, szerintem az volt a legjobb.
A folytatásra is kíváncsi vagyok, ezért kicsivel több pontot adtam – féllel –, mint amit akartam.

2 hozzászólás
Shanara>!
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté

Nagyon vártam már, hogy a sok-sok fantasy lény után az elementálokról is olvassak végre egy történetet. Nem is okozott csalódást a regény, amelyről továbbra is úgy érzem, hogy a szilfek világával friss fuvallatot hozott a YA könyvek sorába ez a regény.
Fontos szempont, hogy a főhős ebben a könyvben egy kamaszfiú, ennek az időszaknak minden nyűgjével és vadságával.
A regény olvasmányos, mozgalmas, fiatalosan poénos, a történetvezetése a váltott nézőpontok ellenére is folyamatos, kiegyensúlyozott, nincsenek fölösleges időbeli ugrások, túlzott átfedések, hanem a szereplők szinte zökkenőmentesen folytatják az események ismertetését. A két nézőpont nagyon jót tett a történetnek, hiszen Vane szemszögéből megismerjük a nehézségeket, amelyeket át kell élnie és a jellemében bekövetkezett változás sem elhanyagolható, Audra szemszögéből viszont a szilfek társadalmába, annak hierarchiai felépítésébe és az események közeli múltjába nyerünk betekintést.
Nekem nagyon tetszett a regény, a maga különleges világával és fiatalos lendületével.
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2013/09/shannon-messenge…

nykyriana>!
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté

Imádtam :) a borító gyönyörű, az egyik kedvencem lett :)
Számomra egy kis felüdülés volt betekintést nyerni a szilfek világába :) el is bűvöltek :)Nem olyan természetfelettiek, amikről mostanában „tizenkettő egy tucat„ történetek íródnak.
A két főszereplő nagyon szerethető karakter :) Vane „lázadozó„ tinédzser magatartása nagyon szórakoztató volt. Később viszont, amikor már megtanult parancsolni a szeleknek és belepottyant a katyvasz sűrűjébe…. olvasás közben, a „szemünk láttára„ vált férfivá :)
Szeretem az ilyen történeteket, amelyek nagy hatást gyakorolnak az emberre, még napokkal az olvasásuk után is :) lehet kicsit hülyén hangzik… ma nagyon felhős és szeles volt az idő…egyszerűen nem tudtam nem megállni és lehunyni a szemem… hallgattam a szelet… közben vigyorogtam, mint a tejbetök :D :D párom elég furán nézett rám :D ah, ez még belefér :D :D :D
nagyon várom a folytatást :)

Lettka>!
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté

Már akkor tudtam, hogy szeretni fogom, amikor egyhuzamban elolvastam száz oldalt, és konkrétan fel sem tűnt. Olvastatja magát, teljesen beszippant ez a légkör. Ezernyi pozitív indokot tudnék mondani, miért is érdemes elolvasni, míg egyetlen negatív sem jut eszembe. Akárhogy is gondolkozom… Már maga a téma is különleges, ami még jobban felkelti az ember érdeklődését. Nem olvastam még hasonlót, és tetszett, hogy valami egyedit tarthattam a kezemben. Ez egy teljesen új világ volt számomra.
Ami egyértelműen szimpatikus volt még, hogy nemcsak a szerelem állt a középpontban. Illetve tudom, nagyon fontos szerepet játszik a szálban, de akkor is megkönnyebbülés volt olvasni. Hiszen nem egy csöpögős, nyáladzós sztoriról volt szó.
Szerettem, hogy mindkét szereplő szemszögéből megismerhettem a történetet, illetve a saját világukat. Vane lett számomra az új kedvenc. Eleinte féltem egy kicsit, hogy egy szerencsétlen srác szerepét kapta, de hamar elillant ez a félelem. Bizonyította az ellenkezőjét, és hát… jó könyvmolyként beleszerettem ebbe a fiúba. :) Audra szintén lenyűgözött. Tetszett, hogy végre nem egy fiú alakította a hős, megvédő szerepet, hanem egy nő. Végre ez is megtörtént. Természetesen voltak olyan karakterek, akiket nem szívleltem, de hát nélkülük nem lett volna kerek a történet.
Összegezve: ez egy igazán fantasztikus, viharos szerelmi történet. Egyszerűen gyönyörű. :)

Dsheavenofbooks>!
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté

Egy tipikus gyorsan olvasós könyv, ami szól is valamiről. Nekem nagyon tetszett, szerintem kicsit alul is van értékelve.:)
Érdekel a folytatás, ezer örömmel fogom olvasni.^^


Népszerű idézetek

szilvamag_>!

– Ebben tévedsz, Vane. Te vagy az egyetlen reményünk.
Nevetnem kellett. Úgy hangzik, mintha Leia hercegnő mondta volna. Segítsen, Obi-Wan Kenobi! Ön az utolsó reményünk.

67. oldal

cassiesdream>!

Ma negyvenkét fok van. Olyan nap, amikor a helybeliek elüldögélnek, és arról dumcsiznak, milyen „kellemes lett az idő” , hiszen két napja még ötvenkét fok volt.

12. oldal, 3. fejezet - Vane

Kapcsolódó szócikkek: Vane Weston
dor_i>!

Bárki másnál jobban tudom, hogy a múltat nem lehet átírni. Az egyetlen lehetőség az előrehaladás.

27. oldal

MFKata>!

Szülők: saját csemetéik megszégyenítésének legnagyobb szakértői, mióta világ a világ.

187. oldal

Vivi_>!

Ennek kábé annyi értelme van, mint a tavaly tanult másodfokú függvényeknek.

2 hozzászólás
Vivi_>!

Utálom az olyan lányokat, akik fiúk jelenlétében nem hajlandók enni, mintha attól rettegnének, hogy kövérnek gondoljuk majd őket csak, mert látjuk, amint történetesen étel kerül a szájukba.

Merit_könyvek KU>!

Szerencsés vagyok, hogy egyáltalán életben maradtam.

(első mondat)

2 hozzászólás
Merit_könyvek KU>!

Nem emlékszem. Se arra a napra, se a múltamra. Semmire.
Legalábbis semmire, aminek hasznát vehetném.
Emlékszem a félelemre.
Emlékszem a szélre.
Aztán… óriási űr tátong a memóriámban. Mintha az emlékeim mind kilökődtek volna a fejemből, amikor a földre zuhantam.
Kivéve egyet.
Egyetlen különálló emlékképet… …
Egy arc, amint a tomboló viharban engem figyel.
Egy lány. Sötét a haja. Sötét a szeme. Egy könnycsepp gördül le az arcán. Aztán elsöpri őt a dermesztő szél.
Azóta is kísért álmaimban.

5. oldal, 1. fejezet

Greylupus>!

Audra ügyet sem vet ránk, berúgja szobám félig csukott ajtaját, és bevetetlen fekhelyemhez támogat. Az ágyra fektet – nem olyan gyengéden, mint szeretném –, és segít felemeli a lábamat, miközben az anyám az ajtóból „felügyel” minket.
Egek, besétál a házba egy dögös csaj, és máris totál lőttek a bizalomnak!
– Minden oké? – kérdi Audra, ahogy ficánkolva igyekszem kényelmesebben elhelyezkedni. Alapvetően csak kalimpálok.
– Igen.
Többet is mondanék, de édesapám beáll anyám mellé az ajtóba, bár az ő arcán nem aggodalom ül, inkább úgy fest, mint aki a Discovery Channelt nézi.
Hát nem lebilincselőek a kamaszok udvarlási szokásai, édesem?

185-186. oldal

Vivi_>!

Szóval… most egy olyan lányt stírölök, aki talán nem is ember.
Arról nem is beszélve, hogy jelenleg nincs eszméleténél.
Remek időzítés, haver!


Hasonló könyvek címkék alapján

Josephine Angelini: Istennő
Joss Stirling: Misty
Nalini Singh: Angyalvér
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
P. C. Cast – Kristin Cast: Megkísértve
Melissa de la Cruz: Leleplezés
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Victoria Schwab: Az Archívum