The ​Goose Girl (Books of Bayern 1.) 4 csillagozás

Shannon Hale: The Goose Girl Shannon Hale: The Goose Girl Shannon Hale: The Goose Girl Shannon Hale: The Goose Girl

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

She was born with her eyes closed and a word on her tongue, a word she could not taste. Her name was Anidori-Kiladra Talianna Isilee, Crown Princess of Kildenree, and she spent the first years of her life listening to her aunt’s stories and learning the language of the birds, especially the swans. And when she was older, she watched as a colt was born, and she heard the first word on his tongue, his name, Falada.

From the Grimm’s fairy tale of the princess who became a goose girl before she could become queen, Shannon Hale has woven an incredible, original, and magical tale of a girl who must find her own unusual talents before she can lead the people she has made her own.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 1681193167
>!
Bloomsbury, London, 2009
400 oldal · ISBN: 9780747598008
>!
Bloomsbury, London, 2005
400 oldal · ISBN: 9781582349909

Kedvencelte 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
agiking
Shannon Hale: The Goose Girl

Különösebb előzetes tudás nélkül vettem a kezembe a könyvet. (Mondjuk azért elolvastam a Libapásztorlány nagyon rövidített történetét előtte.
Néhol szívmelengető, néhol szívfacsaró mese a kissé „furcsa” hercegnőről. Lélekemelő a finomsága, frissessége, természetessége és természetközelisége. Izgalmas is, végig szurkoltam a jóknak, és a lónak, mert bár tudtam, hogy mesefeldolgozás, mégsem volt teljesen egyértelmű számomra a végkifejlet. Meg hát ezekkel a mai átírásokkal mit lehet tudni. Nagyon tetszett a valóság és a varázslat keveredése. Mindig máshol és máshogy bukkantak fel, mint ahogyan számítottam. Összességében nagyon tetszett, kedvenc is, és bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a finomságot, a szó delicate értelmében.

>!
tashley
Shannon Hale: The Goose Girl

Nem olvastam még ennél jobb újramesélést, pedig nagy rajongója vagyok a műajnak! Nagyon szép a nyelvezete, szinte költői és sajátos hangulatot teremt, ami elringat, lebilincsel. Mindeközben a történet izgalmas, sodró, a szereplőknek határozott karaktere van. Megdobogtatta a szívemet, de meg is ríkatott.
Nagyon izgalmas az is, ahogy az eredeti Grimm meséhez hozzányúl. A mágikus, mesebeli képességekhez hol elvesz, hol hozzáad és ez a hosszú feldolgozás is meseként működik, mesebeli elemekkel, sajátos logikájú világgal (szemben mondjuk olyan mese-átdolgozásokkal, amelyek az embervilágba ültetik a történetet és valahogy a varázslatos elemek nem tudnak szervesen beépülni).
Biztos vagyok benne, hogy a tinédzserek is ráharapnak, mert sok olyan kérdés van benne, ami az életkorukra jellemző (kilógás a sorból, önbizalom-fejlődés, szerelem, harc a közösségért, fel nem ismert tehetség, stb.)
Kiforrott hangja van az írónőnek, fogok tőle mást is olvasni.


A sorozat következő kötete

Books of Bayern sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Catherynne M. Valente: The Girl Who Circumnavigated Fairyland in a Ship of Her Own Making
Gail Carson Levine: Ella Enchanted
Edith Pattou: East
L. Frank Baum: The Complete Stories of Oz
Neil Gaiman: Fortunately, the Milk
J. R. R. Tolkien: The Hobbit
Alan Alexander Milne: Winnie-the-Pooh
Neil Gaiman: Coraline (angol)
Angie Sage: Flyte
Tove Jansson: Who Will Comfort Toffle?