Princess ​Academy (Princess Academy 1.) 2 csillagozás

Shannon Hale: Princess Academy Shannon Hale: Princess Academy Shannon Hale: Princess Academy Shannon Hale: Princess Academy Shannon Hale: Princess Academy

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miri lives on a mountain where, for generations, her ancestors have quarried stone and lived a simple life. Then word comes that the king's priests have divined her small village the home of the future princess. In a year's time, the prince himself will come and choose his bride from among the girls of the village. The king's ministers set up an academy on the mountain, and every teenage girl must attend and learn how to become a princess.

Miri soon finds herself confronted with a harsh academy mistress, bitter competition among the girls, and her own conflicting desires to be chosen and win the heart of her childhood best friend. But when bandits seek out the academy to kidnap the future princess, Miri must rally the girls together and use a power unique to the mountain dwellers to save herself and her classmates.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Bloomsbury, London, 2013
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781408836804
>!
Bloomsbury, London, 2007
336 oldal · ISBN: 9781599900735

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Mercour 
Shannon Hale: Princess Academy

Az emberek többsége, miután meglátja a címet, valószínűleg valami ilyesmit gondol: tudom, milyen könyv ez; kislányos, vattacukros-édes, teli csillogó ruhákkal és bálokkal, stb. De a Princess Academy annyira, de annyira más, mint a többi ifjúsági hercegnős regény. Itt nincsenek is hercegnők, hanem falusi lányok, akiket, mint a cím is sugallja, „kiképeznek”, hogy egyikőjükbúl hercegnő lehessen. És a regény inkább szól a barátságról, nők és lányok közötti kapcsolatokról, felnőtté válásról, családról, az oktatás fontosságáról mintsem ruhákról és bálokról és hercegekről. Shannon Hale az egyik kedvenc íróm, és itt sem kellett benne csalódnom. Hiába middle grade könyvről van szó, nem nézi le az olvasóit, összetett karaktereket alkot és mer komolyabb témákat behozni, és ismét sikerült egy hiteles, érdekes fantasy világot alkotnia (egy csipetnyi mágiával megfűszerezve), ahova nagyon szívesen ellátogatnék. Nyilván nem egy egetrengető könyv ez, de nagyon kedves, aranyos és szívet melengető, fontos üzenettel. Nagyon örülök, hogy elolvastam, alig várom, hogy folytassam a következő két résszel.

>!
Viki55
Shannon Hale: Princess Academy

Igazán kedves kis olvasmány volt. Sok Goodreads listában találkoztam ezzel a könyvvel, de a borító miatt azt hittem, hogy kisgyerekeknek való, ezért sokáig nem akartam elolvasni. Közben kiolvastam Kiera Cass könyveit, és hasonló témájú történethez volt kedvem, így újra belebotlottam Shannon Hale könyvébe.
Igazából az egyetlen dolog, amiben hasonlított rá, az az volt, hogy a hercegnek több egykorú lány közül feleséget kellett választania. Tetszett a felépített világ, a történet egy gyönyörű hegyvidéken játszódik. Ami nem tetszett, vagy inkább aki nem tetszett, az Miri volt. Néha igazán idegesítő volt, sokat nyávogott, főleg hogy milyen gyenge, meg hogy nem engedi az apja, hogy segítsen a kőfejtőben, holott a faluból mindenki ott dolgozott, ezek miatt a történet is vesztett az értékéből.
Ez egy könnyed olvasmány, ajánlom bárkinek, aki szereti a középkori királyságokban játszódó történeteket, és na persze a hercegnőket, hiszen, mégiscsak az a fő cselekmény, hogy hercegnőket képeznek ki a sok falusi kislányból.


A sorozat következő kötete

Princess Academy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: The House of Hades
Gail Carson Levine: Ella Enchanted
Gail Carson Levine: The Two Princesses of Bamarre
Kate Elliott: Court of Fives
Lisa Desrochers: Personal Demons
Anna Milbourne: The Usborne Complete Shakespeare
Jasmine Jones: Enchanted
J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows
Christopher Paolini: Inheritance
Catherynne M. Valente: The Girl Who Circumnavigated Fairyland in a Ship of Her Own Making