Ki ​a leggonoszabb a vidéken? (Ever After High 2.) 22 csillagozás

Shannon Hale: Ki a leggonoszabb a vidéken?

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az örökség napja után az Ever After High-ban minden a feje tetejére áll! Mivel Raven Queen nem írta alá a Mesehősök Végzetkönyvét, és nem fogadta el benne szereplő sorsát, akaratlanul is veszélybe sodorta Holnemvoltország lakóinak életét. Raven sem vágyik másra, mint hogy boldogan éljen, amíg meg nem hal, de akkor Hófehérke lánya, Apple White sem harapna soha mérgezett almába, és nem ébresztené őt fel soha csókkal a hercege. És még hányan vannak, akik a papírforma szerint szeretnék élni mesebeli életüket?!
Raven nem akarta követni anyja, a Gonosz Királynő példáját, de talán mégis éppen ettől lesz ő a leggonoszabb. Tette ugyanis példaképül szolgál a zendülők számára, akik hozzá hasonlóan szabadon szeretnének dönteni saját sorsuk felől.
Az iskola két csoportra szakad: előkelőkre és zendülőkre. Ellentétük káoszt, felfordulást és bizonytalanságot hoz az Ever After High-ba.

A CSATÁROZÁSOK ÁRTATLAN ÁLDOZATOT KÖVETELNEK!

Eredeti mű: Shannon Hale: The Unfairest of Them All

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 2014
344 oldal · ISBN: 9789631197549 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Madeline Hatter · Raven Queen · Apple White · Ashlynn Ella


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
sztinus P
Shannon Hale: Ki a leggonoszabb a vidéken?

Nagyon édes könyv. Minden szempontból tökéletes. Jópofa belülről is, minden oldal rózsás cukis. A történet mèg engem is elvarázsolt, kicsit úgy éreztem, mintha a Once upon a time-ot olvasnám.
Üzenete is van, meg vagyok elégedve, szerintem a cèlcsoportnak kiváló: igènyes, vicces.

>!
perpetua P
Shannon Hale: Ki a leggonoszabb a vidéken?

Ez a rész is rendkívül bájos, aranyos és imádnivaló. :)
Most is élveztem az Ever After High gimiben zajló eseményeket. A központban továbbra is Raven „lázadása” áll. A diákok két táborra szakadtak, aszerint ki elégedett sorsával és ki nem. A Gonosz Királynő lányát tekintik az egyik tábor vezetőjének, de ő nem érzi annak magát. Saját problémájával van elfoglalva, hiszen maga se tudja eldönteni tényleg helyesen döntött-e. A mindig mosolygós Apple igyekszik lecsillapítani a kedélyeket, de nehezen birkózik meg a feladattal. Mindkettőjüknek kapóra jön, hogy találkozhatnak pár korábbi szereplővel, hogy tanácsokat kérjenek a saját jövőjükkel kapcsolatban. Nagyon élveztem, hogy több eredeti szereplővel is találkozhattunk, megismerhettük, hogy ők hogyan élik jelenleg életüket. Ezen a vonalon Cerise anyukájának látogatása tetszett leginkább. Piroska személyisége saját meséjében nem igazán ismerhető meg, de most egy erős, független és bátor szereplőként mutatták be. Itt lelepleződött Cerise titka is, nem gondoltam ilyen verzióra, de nagyon tetszett ez a megoldás, és hogy ő is kiáll saját magáért, igyekszik felvállalni önmagát. :)
A másik nagyobb szál Meddie körül mozgott. Egy szerencsétlen véletlen folytán a kicsapás veszélye fenyegeti. Ám Raven nem engedi, hogy legjobb barátnője elhagyja az iskolát, ezért Apple karöltve igyekeznek megoldani a problémát. A két lány egyre jobban össze tud dolgozni, főleg, ha ilyen nemes a cél, amiért harcolnak. Még jobban tetszett, hogy a többi szereplő is ilyen jól össze tudott fogni, amikor igazán szükség volt rá.
Mivel ezt is ennyire szerettem, nagyon várom az utolsó részt, kíváncsi vagyok, hogy a Gonosz Királynő belefog-e még kavarni az eseményekbe.

>!
Orsi_olvas 
Shannon Hale: Ki a leggonoszabb a vidéken?

Azon gondolkodtam én vajon melyik oldalra állnék? Elfogadnám-e szó nélkül a számomra kijelölt utat? Hagyomány tisztelő vagyok, de örök lázadó. Szeretem a rendet, a harmóniát, de egy perc alatt fel tudok rúgni minden szabályt, ami úgy érzem értelmetlenül korlátoz.
Lázadó lennék. A saját sorsom kovácsa. Akkor is, ha ez a nehezebb út. Ha bizonytalan, ha ismeretlen, ha másoknak nem is tetszik. Mert a saját boldogásomért egyedül én felelek.
Nem is csoda, hogy Raven a kedvenc karakterem.
Modern tündérmese, elgondolkodtató üzenettel.

>!
gab001 P
Shannon Hale: Ki a leggonoszabb a vidéken?

Ott folytatódik a történet, ahol az első rész véget ért. Raven lázad a sorsa ellen, s többen osztják az elképzeléseit. Viszont vannak, akik jobb szeretik tudni, hogy mi vár rájuk, így ragaszkodnak a meséjükhöz. Feloldhatatlannak látszik az ellentét. Aztán történik egy nem várt fordulat, s mégis szükség van az együttműködésre. Megnyugtató, hogy Apple és Raven az összes különbség ellenére milyen jó csapatot alkotnak. Ráadásul muszáj a Gonosz Királynőtől segítséget kérniük, ami nem épp egyszerű. Olvasni viszont annál inkább, hiszen folyamatosan történik valami érdekes. Ráadásul a többi szereplőt is jobban megismerhetjük. Nagyon tetszett ez a rész, kíváncsian várom a folytatást. Varázslatosan mesés.

>!
Móra, Budapest, 2014
344 oldal · ISBN: 9789631197549 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás
>!
schesztiஐ P
Shannon Hale: Ki a leggonoszabb a vidéken?

Nagyon-nagyon édes ez a könyv, jöhetne a folytatás mielőbb!! :)

Imádtam, ahogy Raven kiállt magáért az első kötetben, itt pedig imádtam (rajta kívül) Apple-t, ahogy bizonytalankodik, ahogy igyekszik, ahogy segít Raven-nek. :)
Bár az elején egy kicsit meglepett, hogy totál buta libuskából most okosnak állítja be az írónő, így sokkal jobban szerettem!

Örülök, hogy Cerise-ről is megtudtam a nagy titkot :D, őt is nagyon kedvelem!
És nagyon édes ötletekkel volt tele ez a könyv is – ahogy Nevermore-t visszaküldi Raven a játszótérre a gyerekekhez, Briar extrém-mániája vagy a kunyhó… de ezt olvassátok el magatok! :))

>!
KillerCat
Shannon Hale: Ki a leggonoszabb a vidéken?

Nagyon aranyos kis történet,élvezet volt olvasni gyerekkorom hőseinek utódairól. Tinédzsereknek is bátran ajánlom,egyáltalán nem dedós :-)

>!
Indie P
Shannon Hale: Ki a leggonoszabb a vidéken?

Ebben a részben sem unatkozhatunk az biztos. Raven tette két részre osztotta az iskola tanulóit. Ez a két csoportot a zendülők, és az előkelők alkották. A zendülőkhöz tartoztak azok akik nem tudják elfogadni a nekik szánt mesében lévő szerepet. Szeretnének a saját sorsuk kovácsa lenni. Az előkelők pedig ragaszkodnak a saját meséjükhöz. Ezek után érezhető a feszültség, és mindenki Raven-t hibáztatja. Én teljesen egyet értettem Raven döntésével, nem gondolnám, hogy mindenkire illik az adott szerep, ez a mese folyamán tapasztalhatjuk is. Sok új szereplőt is megismerhetünk a mesék világából. Érdekes volt régi kedvenceinkkel találkozni a példakép napon. A császáros (a császár új ruhájában szereplőre gondolok) részen nagyot nevetem, egyedien oldotta meg Shanon a karaktereit, bele vitte a régit, de mégis tett hozzá valami újat. A csoportok konfliktusából kialakul egy nem várt esemény. Szegény Madie bajba kerül, és nem segíthet rajta más mint Raven és Apple. Tetszett ez a rész, ahogy a két lény összefogott barátnőjük érdekében. Találkozhatunk a Gonosz királynővel is, én úgy
Gonosz királynő (forrás)
gondolom, nem szabad róla megfeledkeznünk, fog ő még meglepetést okozni nekünk, és a mese hőseinek is. Az izgalmak mellett ott volt a humor is, szeretem Maddie megnyilvánulásait. Kicsit a többi szereplőről is tudtunk meg új dolgokat. Szerintem ez a rész is élvezhető volt, és nagyon aranyos. Apple-el még mindig nem tudok teljesen megbarátkozni, nem tudom miért van ez. Ebben a részben szerethetőbb volt, és megmutatkozott bátrabb oldala is, remélem a következő részben már vele is jobban szimpatizálok majd. A vége jóra sikerült, nagyon kíváncsi vagyok miket kell még kiállniuk a lányoknak :)
Bővebben a blogunkon:
http://konyvjelzobloog.blogspot.hu/2015/10/shannon-hale…

>!
Marée_Noire
Shannon Hale: Ki a leggonoszabb a vidéken?

Ugyanolyan hangulatú, mint az első rész, aranyos volt. Ebben már kicsit jobban tudtam izgulni értük, ám még mindig nem szippantott úgy magába, mint ahogy azt vártam volna. Édes megoldásokat találtak a problémáikra, legjobban talán Ravent és Cerise-t bírom, utóbbi „színvallásának” kimondottan örültem. :)
Időközben csak megrendeltem a 3. részt is, mert ugyan nem lesz a kedvencem, ám azért kíváncsi vagyok arra, mi történik velük a továbbiakban. ;)

>!
Anna_Sera
Shannon Hale: Ki a leggonoszabb a vidéken?

Nekem nagyon bejönnek ezek a mese feldolgozások.Ez a rész is szuper volt,tetszettek a különleges szavak,kilapul helyett kipalacsintul,meg hogy a forró kása csak azért van az ebédlőben,hogy a macskáknak legyen mit kerülgetniük,meg a nem éppen átlagos szereplők,pl a vasorrú bába járkáló háza,ami még tojást is rak.Magával ragadó ez a világ,amit az író megteremtett.

>!
Szabella
Shannon Hale: Ki a leggonoszabb a vidéken?

Bájos. Tetszik, hogy a mesehősöknek is megvannak a mondhatni racionális tini gondjai, s nekik is fel kell nőni valahogy, bár nem tér ki rá a történet azért határozottan ott van, hogy errőlvolna szó lényegében. S az örök nagy kérdés: Lenni vagy nem lenni? Na jó, csupán hogy: Ki vagyok én?


Népszerű idézetek

>!
Ninácska

Egy ölelés és egy csésze tea mindenre gyógyír.

53. oldal

>!
Orsi_olvas 

Ha a Gonosz Királynőnek egyetlen szóval kellett volna jellemeznie aktuális életkörülményeit, azt mondta volna: szűkös.

(első mondat)

>!
Ninácska

– Ó, Raven – kiáltott Maddie –, hallom a szavaid mögött rejlő fájdalmat. Ez az a fájdalom, amit egy csésze érez, ha nincsen benne tea, vagy amit egy fehér nyúl érez, akinek egy rendes kabátja sincsen.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Madeline Hatter
>!
kellyolvas P

– Raven! Bocs, nem láttam, hogy itt vagy. Csak segítettem Ashlynn-nek, nem akartam összefogdosni a cuccaidat. De véletlenül megláttam, hogy megvan neked a legújabb Lady Bába album. Tudtad, hogy ő igazából a Vasorrú Bába unokahúga?

318. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ashlynn Ella
>!
Ninácska

Az emberek sok mindenre képesek, ha él bennük a remény, hogy végül sikerrel járnak.

270. oldal

>!
Ninácska

A legtöbb embernek jó a szíve, tudod, drágám, és még a gonoszok lelke mélyén is lapul egy kis jóság. Mindenkinek szüksége van egy baráti mosolyra, még ha ezt nem is hiszi el.

99. oldal

>!
Ninácska

Szóval hogyan lehetséges, hogy egy ilyen mesésen intelligens lány nem képes megérteni azt, amiről Raven tudta, hogy igaz: hogy a sors csak béklyó vagy drót, amin rángatnak, mint egy fabábut, és hogy csak akkor lehet valaki igazán boldog, ha szabad is?

39 - 40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Raven Queen
>!
Ninácska

– A tekintély alapja a rend! – jelentette ki a császárné, és kinyújtva felemelte a két karját, mintha az egész világot át akarná ölelni. Szikrázó, zöld szemével Apple-re nézett, és a lány vállára tette ruháktól nehéz kezét. – Ha elveszíted az irányítást, oda a rend, és ha oda nem a rend, te nem vagy többé a vezető!

69. oldal

>!
Ninácska

Mesélő? Mesélő, te cuki sütipofa, merre bujkálsz?

92. oldal

>!
Ninácska

Tündérország egy, a miénkkel párhuzamosan létező világ. A legtöbb ember számára láthatatlan. Csak a lakói, a tündérek, manók, koboldok és hozzájuk hasonlók képesek szabadon járkálni Tündérország és Holnemvoltország között. Néha, teliholdas éjjeleken vagy eső után az ember megérezheti a tündérországi virágok illatát, mert édes aromájuk ilyenkor rövid időre áthatol a mi világunkba.

206. oldal


A sorozat következő kötete

Ever After High sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. R. Tolkien: A hobbit
Matt Haig: A lány, aki megmenti a karácsonyt
Nyulász Péter: Ciprián
J. R. R. Tolkien: A babó
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
C. S. Lewis: Az ezüsttrón
Salman Rushdie: Luka és az élet tüze
Melissa de la Cruz: Az Elveszettek szigete
J. K. Rowling: Bogar bárd meséi
Tina Markus: Pircsi és a zombizűr