Holnemvolt ​Csodaország (Ever After High 3.) 30 csillagozás

Shannon Hale: Holnemvolt Csodaország

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Minden ​a feje tetejére állt.
De kinek a feje tetejére?

Az Ever After High diákjai eddig kötelességtudóan aláírták a Mesehősök Végzetkönyvét, ezzel megfogadták, hogy eljátsszák a mesében előre megírt szerepüket.
A suliba azonban betoppant Raven Queen, és már az elején mindent felbolygatott! Az örökség napján szembeszegült a sorsával, s azóta senki meséje nincs biztonságban, még az előkelő Apple White-é sem!

A világ azonban akkor áll csak igazán a feje tetejére, amikor egy különös csodaországi lény beszabadul Holnemvoltországba, és kerge varázserejével mindent összezavar. Úgy tűnik, egyedül Lizzie Hearts, a Szívkirálynő lánya és Csodaország trónörököse nem bolondult meg teljesen. És persze a fából faragott Cedar Wood, Pinokkió lánya, na meg és Madeline Hatter, a Bolond Kalapos lánya sem. (Vagy legalább nem lett bolondabb, mint volt.) Most rajtuk áll, hogy megmentsék barátaikat a csodaországi varázslattól, ami megfosztaná őket és Holnemvoltország összes… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

>!
Móra, Budapest, 2015
304 oldal · ISBN: 9789631198508 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Madeline Hatter · Apple White · Briar Beauty · Cedar Wood · Kitty Cheshire · Lizzie Hearts


Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

perpetua P>!
Shannon Hale: Holnemvolt Csodaország

Azt hittem az utolsó részre meg fogom adni az öt csillagot, de végül mégse. Nagyon élveztem ezt is, az tagadhatatlan, de kicsit többet szerettem volna a lezárásra.
A fő vonal Raven lázadása volt az első két részben, ami most se tűnt el, de erőteljesen háttérbe szorult. Sajnáltam, hogy ilyen egyszerűbb lezárást kapott. De tetszett, amit helyette kaptunk. Csodaország lakói kerültek most a középpontba, őket ismerhettük meg jobban. Maddie-t szerintem mindenki a szívébe zárta már és most igazán nagy feladatot kapott. Lizzie személyiségét eddig nem értettem. Persze ismerjük az anyját, mégis kicsit érthetetlen volt távolságtartó magatartása és „hangos” stílusa. Most végre beleláthattam a gondolataiba és teljesen meglepődtem, hogy tulajdonképpen kedvenccé vált. Sokkal több van benne, mint korábban sejthettük és az igazán nehéz helyzetekben megállja a helyét, lehet rá számítani. A másik igazibb főszereplő Cedar volt, ő is megvívta a belső csatáit, sokat fejlődött ebben a részben, de őt még se tudtam annyira megszeretni, mint a másik lányt.
Visszagondolva az egész sorozatra újra a bájos és aranyos jelzőket tudnám leginkább használni, mert tényleg az. :) Hiába mese én nagyon ajánlanám idősebb olvasóknak is, mert mindig jó kicsit a gyerekkorba. :)

schesztiஐ P>!
Shannon Hale: Holnemvolt Csodaország

Shannon Hale harmadszorra is megcsinálta: ez a könyv éppoly cuki, mint az első két rész! :)) Bár a hangsúly most nem kedvenc Raven-emen van, új szereplőket tett kedvenccé: Cedar-t és Lizzie-t. Csapjátok le a fejét! :D Maddie-t eddig is nagyon kedveltem, most új szerepkörrel bővül a repertoárja, ami persze rém jól áll neki. :)))

Nagyon ötletes ez a rész is, kalamajka akad bőven, de a lányokat igazán nem kell félteni. Cedar jóvoltából pedig megható kis jelenetekre is számíthatunk, ebben a részben nagyon belopta magát a szívembe.

Na jó, akkor most visszaadom a lányomnak a könyvet, hadd olvassa ő is. Bár jócskán teleszórtam színes jelölőkkel… XD

altagi>!
Shannon Hale: Holnemvolt Csodaország

Sajnos nem volt annyira jó, mint az előző két része a sorozatnak, pedig Csodaország és Maddie abszolút kedvenceim voltak eddig, Gruffacsórt pedig alig vártam. Azt hiszem, Cedar rontotta el nekem, őt sajnos képtelen voltam annyira kedvelni, mint a többi szereplőt, és nekem nagyon hiányzott kicsit több Raven is a sztoriból. Ezen kívül a Gruffacsór is nagy csalódás volt, szerintem én nem ugyanazt az Alice-t olvastam… :/
Lizzie Hearts viszont (szinte) mindenért kárpótolt, egyik legeredetibb szereplője a könyvnek.
off

Orsi_olvas>!
Shannon Hale: Holnemvolt Csodaország

Nagyon szerettem ezt a sorozatot és szívből remélem, hogy egyszer a kislányommal újra olvassuk majd!
Varázslatos tündérmese, modern köntösben, szerethető karakterek, szépséges borító. Édes, bűbájos, szívet melegető – ezzek a szavakkal tudnám legjobban leírni.
Ebben a részben Csodaország és lakói kerültek a középpontba. Maddie abszolót kedvenc lett, mellett Raven karakterét szerettem még legjobban. Sajnálom, hogy vége lett, nekem kiscsit befejezetlen érzésem maradt, szívesen kalandoztam volna még kedvenc meséim főszereplőinket leszármazottaival.
Nem csak gyerekeknek ajánlom!

clyme>!
Shannon Hale: Holnemvolt Csodaország

Az első kötettől kezdve nem igazán jött be a mesélővel való társalgás, de olyan elenyésző volt a fejezeteknek a száma, hogy legvégül nem volt kirívóan szembetűnő. Hát most sajnos az volt.
Ennek ellenére jó volt megismerni más szereplőket közelebbről, sokkal értékesebb volt mindenki annál, mint aminek próbálnak látszani. Sajnálom, hogy nem tudhatjuk meg, hogy mi is lesz az igazi vége a történetüknek, de így is úgy érzem kaphattunk egy bizonyos fajta lezárást.
A gruffacsór legyőzése téren is csalódtam, teljesen másra számítottam. Mégis az, hogy a szereplők mennyit fejlődtek általa, hogy lassan mindenki megtalálja önmagát, és megnyílik a másik felé mindent kárpótolt. Gyönyörű világ, csodás szereplőkkel és igazán sajnálom hogy véget ért.

kellyolvas P>!
Shannon Hale: Holnemvolt Csodaország

Lizzie Hearts lett a kedvenc szereplőm az egész sorozatban. Imádtam a beszólásait, meg a kártyáit, nagyon jól szórakoztam ezen a részen is.
Az egész lezárása nagyon érdekes volt. Váratlan. Annyira olvasnám még, kár hogy a szerző nem írja tovább. Csapjátok le a fejét!
Bővebben: http://www.kellylupiolvas.com/2015/09/shannon-hale-holn…

Tímea_Kocsis_2>!
Shannon Hale: Holnemvolt Csodaország

Bolondok napján egy bolond történet, ami kiszakít a hétköznapokból. Ezúttal nem Apple és Raven áll a középpontban, csak a háttérsztori részei. Csodaország kifacsart változatában bolyongnak a szereplők és persze a saját vágyaik között. Mélyebben megismerünk pár eddigi mellékszereplőt és aktívabb szerephez jut a Mesélő.

Marée_Noire>!
Shannon Hale: Holnemvolt Csodaország

Aranyos volt, de ugyanaz a véleményem, mint az első 2 részről: nem nekem íródott. ;)

Fanni_Seilinger>!
Shannon Hale: Holnemvolt Csodaország

Ez a könyv akárcsak az előző kettő megjelenítette előttem a történetet, elvarázsolt.
A kedvenceim amikor Maddie : -„udvariasan kérdezgeti a mesélőt" :D
-„megpróbál csendben figyelni" ;)
+a mesepilógus

Szabella>!
Shannon Hale: Holnemvolt Csodaország

Csapjátok le a fejét!
Kár, hogy vége. Ebben a kötetben más szereplők kerültek előtérbe. Maddie bájos csacsogása a mesélővel és Lizzie belső monológjai nagyon tetszettek. Habár a célközönség már nem én vagyok, kár hogy vége.


Népszerű idézetek

Orsi_olvas>!

Ha nem érdekel, hogy hová érkezel, akkor az sem számít, melyik úton indulsz el.

84. oldal, 9.fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Kitty Cheshire
Orsi_olvas>!

Semmi sem lehetetlen, ezt minden csodaországi tudja.

202. oldal, 19.fejezet

Orsi_olvas>!

– Én, Madeline Hatter, ezennel leteszem a mesélők szent esküjét. Megfogadom, hogy csakis az igazat mondom, és követem a történetet, bárhová vezessen is a cselekményszál. Mindent megfigyelek, de csak a legfontosabb és legizgalmasabb részekről számolok be; tiszteletben tartom a szereplőket mind nagyszerű, mind hibás tetteik sorá; és csakis a mesét és az olvasót szolgálom, senki mást, sem királyt, sem királynőt, sem péket, sem gyertyaöntőt, és soha, de soha, soha, soha nem avatkozom bele a történet alakulásába. Soha.

144. oldal, 15.fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Madeline Hatter
Orsi_olvas>!

Fel a fejjel! Csak vicceltem Csapasd le a fejét!

76. oldal, 8.fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Lizzie Hearts
schesztiஐ P>!

– Békés áttörést! – mondta Lizzie Apple-nek.
– Tessék? – kérdezte Daring értetlenül.
– Úgy érted, kéz- és lábtörést? – suttogta Apple?
– Lehet – mondta Lizzie. – De ennek sincs semmi értelme.

39. oldal

schesztiஐ P>!

– Lizzie! – kiáltott újra Apple, de teljesen feleslegesen, mert Lizzie pontosan tisztában volt a saját nevével, feleslegesnek tűnt ennyiszer ismételni. Lehet, hogy ez is valami holnemvolt dolog. Talán kipróbálhatná ő is, hogy a holnemvoltak otthonosabban érezzék magukat a társaságában.
– Apple! – kiáltott hát Lizzie, és figyelte, hogy Apple az utolsó néhány métert futva teszi meg felé.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Apple White · Lizzie Hearts
emma29>!

– Ez annyira csudijó! – lelkendezett Briar. – Leszünk barátok?
Lizzie nagyokat pislogott, Briarről Cedarra, Maddie-re és Kittyre nézett.
[…]
– Leszünk barátok. Az tök pikk ász.

260. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Briar Beauty · Lizzie Hearts
youlcsi>!

A csoda soha nem tűnik el, csak megbújik a receficékben és dugzugokban.

93. oldal

youlcsi>!

A máshol mindig ott van, ahol éppen nem vagy.

161. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.
Katherine Applegate: Kívánságfa
Patrick Ness – Siobhan Dowd: Szólít a szörny
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Cassandra Clare: Aranylánc
Mary E. Pearson: Tolvajok esküje
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Richelle Mead: A halál csókja