Vakáció ​Mr. Darcyval (Austenland 1.) 316 csillagozás

Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Jane fiatal New York-i nő, aki mintha képtelen volna rátalálni az igazira – talán azért, mert titokban megszállottan rajong Mr Darcyért, ahogyan Colin Firth játszotta a Büszkeség és balítélet BBC adaptációjában.

Ám amikor egy jómódú rokona örökül hagy rá egy Austen-mániás nők számára kitalált, angliai vakációt, Jane ábrándjai arról, hogy megismerkedjen a tökéletes, régensség korabeli úriemberrel, hirtelen valóságosabbá válnak, mint azt valaha is képzelte volna.

Vajon ez a hamis austeni világba tett utazás elég lesz-e ahhoz, hogy Jane mindörökre lerázza magáról megszállottságát? Vagy álmai esetleg valóra válnak, és megleli a maga Mr Darcy-ját?

A történet magával ragadó, elbűvölő és csupa empátia. Shannon Hale mindnyájunkból kihozza a benne szunnyadó Jane Austen rajongót.

Eredeti mű: Shannon Hale: Austenland

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
236 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633735459 · Fordította: Palásthy Ágnes
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
240 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633735466 · Fordította: Palásthy Ágnes

Kedvencelte 14

Most olvassa 6

Várólistára tette 143

Kívánságlistára tette 110

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Timcsibaba77
Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Megvallom őszintén bűbájos szórakoztató csajos könyv lett. Kicsit elmerülhetett az olvasó a szerelemben, kicsit a valóságban, kicsit a régi kor bájában. nagyon tetszett, de megvallom, a filmre még inkább kíváncsi leszek. Aranyos könnyed kortalan történet lett.

>!
Orsi999
Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Az elején konkrétan azon gondolkodtam, hogy félbehagyom. Annyira gyerekes volt ez egész, de ahogy Jane elutazott és meglátta, hogy milyen is az a világ, amit annyira imád, szépen lassan kiábrándult belőle. Én meg egyre jobban megkedveltem Jane-t. Szerencsére a végére belátta, hogy mire is van szüksége, de eléggé fárasztó és unalmas volt az út mire rájött.

>!
anikho P
Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Ez egy szórakoztató fanfiction.
Jane karaktere megmutatja mi történik egy nővel, ha az álmai rabja lesz. Meg kell mondanom szegénynek tragikus a szerelmi élete, és valljuk be, erről csak maga tehet. Tudom, hogy Mr. Darcy és/vagy Colin Firth igazi toplistás férfi(ak), de hát minden fantáziálásnak meg van a határa.

A fejezetek előtt megismerkedhettünk Jane egy-egy korábbi pasijával, szerelmével, akkori imádata tárgyával. Egyszer azt gondoltam aranyos, hogy ennyire szerelem- és kapcsolatcentrikus a lány, de valamikor meg szántam őt.
Az austen-korszaknak megvolt a maga bája, a ruhákkal és bálokkal. A szereplők nem kerültek közel hozzám, de mégis érdeklődve vártam a cselekmény kibontakozását, ami nem volt meglepő. Ámbár a könyv végén mégis pislogtam néhányat, jobb befejezésben bíztam. De legalább az a férfi lett a szerencsés kiválasztott, akit én magam is választottam volna.

Le tudnám húzni a könyvet, sok-sok negatív megjegyzést fel tudnék sorolni, ha lenne kedvem hozzá. De nincs. És szeretem annyira az eredeti történetet, hogy ez is kedves volt számomra. Pont.
http://anikhomolyol.blogspot.hu/2014/05/austenland.html

>!
brena
Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Csak fogom a fejem,hogy ez meg mi volt?! Jaj én nem értem,nem tetszett, totál flúgos ez a csaj, szerintem ha valaki valamiről le akar szokni akkor nem az a megoldás,hogy 200%-al bele veti magát. Meg milyen gyerekes már,hogy dugdossa a DVD-it?!És még sorolhatnám…de utálok hosszú értékelést írni.
Ahh nagyot csalódtam, de a borítót imádom.
@blankaveronika Köszönöm hogy nem kellett megvegyem!jövök neked egy nagy fagyival!

22 hozzászólás
>!
Arcturus
Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Aranyos kis könnyed történet, és még rá is vett, hogy elolvassam a Büszkeség és balítéletet, és megnézzem a filmet. Ugyanis totálisan Darcy-szűzként olvastam ezt :D
De ha egy egész regényt szentelnek az utána való epekedésnek, akkor kíváncsi vagyok, mit tud ez a faszi :D

4 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Tulajdonképpen ez a könyv tökéletes délutáni kikapcsolódás, ha valakinek van ideje egyhuzamban elolvasni! (Sajnos a karácsonyi forgatagban ez lehetetlen volt számomra. :))

Az biztos, hogy üdítő könyv egy nagyon kattant nőszeméllyel a főszerepben. Viszont akármennyire szánalmas, nem szánalmas az Austen-imádata és a Mr. Darcy fangörcse – a történet humoros, aranyos, lelkizős. Egyszerűen odáig voltam a beszélgetésekért, néha hangosan felröhögtem Janen és a többieken. Persze mindent vitt, ahogy szívta Mr. Nobley vérét.

A könyv felépítése is nagyon tetszett. Nem fejezetek, hanem beszámozott pasik követik egymást, majd a soros napok következnek. Különleges megoldás, megismertük Jane csalódásait szép sorjában, aztán visszatértünk a fő szálhoz. Bár jelzik, hogy angolul van „folytatása”, de ez önálló regény. Ha kiadják magyarul, akkor elolvasom, tetszik az írónő stílusa. Bájos. Élvezetes. Humoros. Tökéletesen kikapcsol.

A borító: gyönyörű. Elsőre az fogott meg és csak utána aktiválódott a Büszkeség és balítélet-mániám. Jó döntés volt ezt a borítót átvenni.

Szánalomfaktor a blogonhttp://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2014/12/shannon-hal…
Mozizó: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/05/mozizo3.html

>!
Violet_Finch_PMónika
Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Pár éve láttam a filmet és az nem fogott meg igazán. Bíztam benne,hogy a könyv majd jobb lesz (mindig jobb) :),de sajnos azt kell,hogy mondjam….nem,nem jobb.
Unalmas volt. Sokszor abba hagytam és elkezdtem valami mást helyette.
Ma rávettem magam,hogy azért is elolvasom.
Jane aranyosan elveszett 33éves nő. Sajnáltam is az elején,hogy egy álom világban próbál élni. Aztán elment erre a vakációra. (Számára ez volt az utolsó dolog és kigyógyul a Mr. Darcy imadatból és boldog független nő lesz)Három hét színtiszta unalom egy két érdekes dologgal…mivel tudtam a végét a film miatt így nem ért sok meglepetés.
Örülök ,hogy végig tudtam olvasni….(tiszta mazochista vagyok)
Holnap első dolgom visszavinni a könyvtárba.
Jah amúgy tök szép a borítója :)

>!
Kovács_Mesi
Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Hirtelen felindulásból kölcsönöztem ki a könyvtárból, de nem bántam meg. Könnyed kis történet, ami teljesen kikapcsolt. Jane egy megszállott nő, aki a szerelmet keresi. A többi szereplő is szimpatikus volt, bár végig Nobleynak szurkoltam. Összességében egy aranyos sztori.

>!
Babó_Buca
Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Szeretem a történetet, nem is igazán csak a könyvet. Szerintem a filmmel jól kiegészítik egymást. Ahol az egyik bukdácsol, ott a másik remekel. Mindig is különleges helye lesz a polcomon. És az az ajánlás…

www.egy-lany-blogja.blogspot.com/2017/07/ahol-az-almok-…

>!
BubbleTea
Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Eleinte nagyon furcsa volt Jane karaktere. Egy harminc éves nő, aki dugdossa a Büszkeség és balítélet DVD-jét és egy álomvilágban él. A történet haladtával megértettem és sikerült is azonosulnom vele. Számomra nem ismeretlen az, hogy egy könyv olvasása során beleszeretek valamelyik férfi karakterbe. Persze, nem leszek megszállottja, de azért egy-két napig ábrándozok róla, hogy besétál az életembe.

Összességében nekem nagyon tetszett ez a kis könyv. :) Könnyed volt, csajos és elragadó. Mindenkinek tudom ajánlani, szerintem remek választás egy nyaralásra vagy egy standra.


Népszerű idézetek

>!
inka0507

Colin Firth-nek
Maga remek fickó, de én férjnél vagyok,
úgyhogy szerintem legyünk inkább csak barátok!

(ajánlás)

Kapcsolódó szócikkek: Colin Firth
2 hozzászólás
>!
inka0507

A vénlány csak egy régies kifejezés a karrierista nőre.

15. oldal

>!
shiyouya28

Miért olyan értékes mindig annak a véleménye, aki nem kedveli az embert? Ki mondta, hogy az ő véleményük értékesebb, mint az általában kedves embereké?

137. oldal

1 hozzászólás
>!
anikho P

Ha nem reménykedik az ember, nem tud ábrándozni sem.

80. oldal

>!
Guinevere

De azt csak a jó ég tudja, hogyan fordul a te történeted. Úgyhogy tegyél meg mindent a boldog befejezésért!

3 hozzászólás
>!
Reelka

Szerette a szobanövényeit, de úgy tűnt, meghaladja a képességeit, hogy életben tartsa őket.

9. oldal

10 hozzászólás
>!
BubbleTea

Nincs értelme valaki más történetére hagyatkozni egész életedben.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jane Hayes
>!
BubbleTea

– Mi a titok? Áruld el! Honnan tudod, hogy Philip az igazi?
(…)
– Ő… elhiteti velem, hogy én vagyok a legszebb nő a világon. Minden áldott nap.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jane Hayes · szerelem
>!
Theana

– Miss Hayes, megfordult már a fejében, hogy esetleg fordítva látja ezt a dolgot? Hogy valójában maga az én ideálom?

231. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Henry Jenkins · Jane Hayes

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Henry Jenkins · Jane Hayes · Mr. Nobley


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Joy Fowler: A Jane Austen könyvklub
Mary Robinette Kowal: Tünékeny illúziók
Julia Quinn: Ma éjjel táncolnék
Tammara Webber: Easy – Egyszeregy
J. A. Redmerski: A soha határa
Gayle Forman: Csak egy nap
Kate Quinn: A császár szeretője
Gina L. Maxwell: Elcsábítani Hamupipőkét
John Green: Csillagainkban a hiba
Veronica Roth: A beavatott