Vakáció ​Mr. Darcyval (Austenland 1.) 333 csillagozás

Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Jane fiatal New York-i nő, aki mintha képtelen volna rátalálni az igazira – talán azért, mert titokban megszállottan rajong Mr Darcyért, ahogyan Colin Firth játszotta a Büszkeség és balítélet BBC adaptációjában.

Ám amikor egy jómódú rokona örökül hagy rá egy Austen-mániás nők számára kitalált, angliai vakációt, Jane ábrándjai arról, hogy megismerkedjen a tökéletes, régensség korabeli úriemberrel, hirtelen valóságosabbá válnak, mint azt valaha is képzelte volna.

Vajon ez a hamis austeni világba tett utazás elég lesz-e ahhoz, hogy Jane mindörökre lerázza magáról megszállottságát? Vagy álmai esetleg valóra válnak, és megleli a maga Mr Darcy-ját?

A történet magával ragadó, elbűvölő és csupa empátia. Shannon Hale mindnyájunkból kihozza a benne szunnyadó Jane Austen rajongót.

Eredeti mű: Shannon Hale: Austenland

Eredeti megjelenés éve: 2007

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
240 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633735466 · Fordította: Palásthy Ágnes
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
236 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633735459 · Fordította: Palásthy Ágnes

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Henry Jenkins · Jane Hayes · Mr. Nobley


Kedvencelte 14

Most olvassa 6

Várólistára tette 137

Kívánságlistára tette 108

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Klodette
Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Ez most lehet, hogy végtelenül szánalmasan fog hangzani, de régen én magam is ilyen elvetemült, elvakult rajongó voltam, mint Jane.
Amikor kijött magyarul az első Alkonyat regény, majd pár héttel később a film, egyszerűen nem tudtam többé türtőztetni magam és odáig meg vissza voltam Edward Cullen-ért.
Számomra ő volt a TÖKÉLETES pasi, az IGAZI, az ÁLOMFÉRFI és még sorolhatnám.
Egyszerűen képtelen voltam elhinni, hogy nem létezik még egy olyan férfi, mint Edward?!
Akkoriban egy Norbi nevű srácba voltam szerelmes, akivel – többek között – pont azért nem jött végül össze a dolog, mert a fiú többször kijelentette: Az elképzelt Edward ideálomhoz és imádatomhoz egyszerűen képtelenség felérni.
Ez az egész Austen korabeli légkör, a ruhák, a környezet és minden más, egyszerűen varázslatos és magam is szívesen kipróbálnám, habár ez a színészek vesznek körül és még rá is játszanak a dolgokra? Na, az viszont kimondottan zavarna, hiszen Jane is pont abba a hibába esett bele, hogy egyszerűen képtelen volt rájönni: Ki az, aki teljesen őszinte és ki az, aki csupán csak megjátssza magát?
Jane maga kezdetben nem volt annyira szimpatikus, de egész szép karakterfejlődést írt le. Sikerült megkedvelnem és megértenem őt, ami már önmagában is sikerként könyvelhető el.
Aztán persze ott volt Mr. Nobley figurája, aki sok mindenben hajazott Darcyra és pont ezért egyszerűen nem tudtam őt nem kedvelni.
Már a filmben is szerettem, ami JJ Feild parádés színészi játékának volt betudható, akit már ismertem a BBC féle Agatha Christie feldolgozásokból is. Többek között, JJ Feild-nek volt köszönhető az is, hogy a Halál a Níluson adaptációban igazán kedvelhető és szerethető figurát varázsolt Simon Doyle karakteréből.
Ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor a film most egy picit jobban tetszett, főleg a végén lévő Nobley ki is valójában? csavarral, ami a könyvben nem így volt.
Ám mindezektől elvonatkoztatva, csak a lényegre koncentrálva, egy igazi csajos, totálisan chick lit történet, ami bájosan vicces és kimérten elegáns.
Itt-ott felfedezhetőek benne a Büszkeség és balítélet legjobb pillanatai, nem mellesleg pedig, kötelező olvasmány a Jane Austen rajongóknak.

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.com/2018/07/konyvkritik…

3 hozzászólás
>!
Orsi999
Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Az elején konkrétan azon gondolkodtam, hogy félbehagyom. Annyira gyerekes volt ez egész, de ahogy Jane elutazott és meglátta, hogy milyen is az a világ, amit annyira imád, szépen lassan kiábrándult belőle. Én meg egyre jobban megkedveltem Jane-t. Szerencsére a végére belátta, hogy mire is van szüksége, de eléggé fárasztó és unalmas volt az út mire rájött.

>!
Timcsibaba77
Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Megvallom őszintén bűbájos szórakoztató csajos könyv lett. Kicsit elmerülhetett az olvasó a szerelemben, kicsit a valóságban, kicsit a régi kor bájában. nagyon tetszett, de megvallom, a filmre még inkább kíváncsi leszek. Aranyos könnyed kortalan történet lett.

>!
anikho
Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Ez egy szórakoztató fanfiction.
Jane karaktere megmutatja mi történik egy nővel, ha az álmai rabja lesz. Meg kell mondanom szegénynek tragikus a szerelmi élete, és valljuk be, erről csak maga tehet. Tudom, hogy Mr. Darcy és/vagy Colin Firth igazi toplistás férfi(ak), de hát minden fantáziálásnak meg van a határa.

A fejezetek előtt megismerkedhettünk Jane egy-egy korábbi pasijával, szerelmével, akkori imádata tárgyával. Egyszer azt gondoltam aranyos, hogy ennyire szerelem- és kapcsolatcentrikus a lány, de valamikor meg szántam őt.
Az austen-korszaknak megvolt a maga bája, a ruhákkal és bálokkal. A szereplők nem kerültek közel hozzám, de mégis érdeklődve vártam a cselekmény kibontakozását, ami nem volt meglepő. Ámbár a könyv végén mégis pislogtam néhányat, jobb befejezésben bíztam. De legalább az a férfi lett a szerencsés kiválasztott, akit én magam is választottam volna.

Le tudnám húzni a könyvet, sok-sok negatív megjegyzést fel tudnék sorolni, ha lenne kedvem hozzá. De nincs. És szeretem annyira az eredeti történetet, hogy ez is kedves volt számomra. Pont.
http://anikhomolyol.blogspot.hu/2014/05/austenland.html

>!
brena
Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Csak fogom a fejem,hogy ez meg mi volt?! Jaj én nem értem,nem tetszett, totál flúgos ez a csaj, szerintem ha valaki valamiről le akar szokni akkor nem az a megoldás,hogy 200%-al bele veti magát. Meg milyen gyerekes már,hogy dugdossa a DVD-it?!És még sorolhatnám…de utálok hosszú értékelést írni.
Ahh nagyot csalódtam, de a borítót imádom.
@blankaveronika Köszönöm hogy nem kellett megvegyem!jövök neked egy nagy fagyival!

22 hozzászólás
>!
Arcturus P
Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Aranyos kis könnyed történet, és még rá is vett, hogy elolvassam a Büszkeség és balítéletet, és megnézzem a filmet. Ugyanis totálisan Darcy-szűzként olvastam ezt :D
De ha egy egész regényt szentelnek az utána való epekedésnek, akkor kíváncsi vagyok, mit tud ez a faszi :D

4 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Tulajdonképpen ez a könyv tökéletes délutáni kikapcsolódás, ha valakinek van ideje egyhuzamban elolvasni! (Sajnos a karácsonyi forgatagban ez lehetetlen volt számomra. :))

Az biztos, hogy üdítő könyv egy nagyon kattant nőszeméllyel a főszerepben. Viszont akármennyire szánalmas, nem szánalmas az Austen-imádata és a Mr. Darcy fangörcse – a történet humoros, aranyos, lelkizős. Egyszerűen odáig voltam a beszélgetésekért, néha hangosan felröhögtem Janen és a többieken. Persze mindent vitt, ahogy szívta Mr. Nobley vérét.

A könyv felépítése is nagyon tetszett. Nem fejezetek, hanem beszámozott pasik követik egymást, majd a soros napok következnek. Különleges megoldás, megismertük Jane csalódásait szép sorjában, aztán visszatértünk a fő szálhoz. Bár jelzik, hogy angolul van „folytatása”, de ez önálló regény. Ha kiadják magyarul, akkor elolvasom, tetszik az írónő stílusa. Bájos. Élvezetes. Humoros. Tökéletesen kikapcsol.

A borító: gyönyörű. Elsőre az fogott meg és csak utána aktiválódott a Büszkeség és balítélet-mániám. Jó döntés volt ezt a borítót átvenni.

Szánalomfaktor a blogonhttp://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2014/12/shannon-hal…
Mozizó: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/05/mozizo3.html

>!
Violet_Finch_PMónika
Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Pár éve láttam a filmet és az nem fogott meg igazán. Bíztam benne,hogy a könyv majd jobb lesz (mindig jobb) :),de sajnos azt kell,hogy mondjam….nem,nem jobb.
Unalmas volt. Sokszor abba hagytam és elkezdtem valami mást helyette.
Ma rávettem magam,hogy azért is elolvasom.
Jane aranyosan elveszett 33éves nő. Sajnáltam is az elején,hogy egy álom világban próbál élni. Aztán elment erre a vakációra. (Számára ez volt az utolsó dolog és kigyógyul a Mr. Darcy imadatból és boldog független nő lesz)Három hét színtiszta unalom egy két érdekes dologgal…mivel tudtam a végét a film miatt így nem ért sok meglepetés.
Örülök ,hogy végig tudtam olvasni….(tiszta mazochista vagyok)
Holnap első dolgom visszavinni a könyvtárba.
Jah amúgy tök szép a borítója :)

>!
Kovács_Mesi
Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Hirtelen felindulásból kölcsönöztem ki a könyvtárból, de nem bántam meg. Könnyed kis történet, ami teljesen kikapcsolt. Jane egy megszállott nő, aki a szerelmet keresi. A többi szereplő is szimpatikus volt, bár végig Nobleynak szurkoltam. Összességében egy aranyos sztori.

>!
Babó_Buca
Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Szeretem a történetet, nem is igazán csak a könyvet. Szerintem a filmmel jól kiegészítik egymást. Ahol az egyik bukdácsol, ott a másik remekel. Mindig is különleges helye lesz a polcomon. És az az ajánlás…

www.egy-lany-blogja.blogspot.com/2017/07/ahol-az-almok-…


Népszerű idézetek

>!
inka0507

Colin Firth-nek
Maga remek fickó, de én férjnél vagyok,
úgyhogy szerintem legyünk inkább csak barátok!

(ajánlás)

Kapcsolódó szócikkek: Colin Firth
2 hozzászólás
>!
inka0507

A vénlány csak egy régies kifejezés a karrierista nőre.

15. oldal

>!
shiyouya28

Miért olyan értékes mindig annak a véleménye, aki nem kedveli az embert? Ki mondta, hogy az ő véleményük értékesebb, mint az általában kedves embereké?

137. oldal

1 hozzászólás
>!
Guinevere

De azt csak a jó ég tudja, hogyan fordul a te történeted. Úgyhogy tegyél meg mindent a boldog befejezésért!

3 hozzászólás
>!
anikho 

Ha nem reménykedik az ember, nem tud ábrándozni sem.

80. oldal

>!
BubbleTea

Nincs értelme valaki más történetére hagyatkozni egész életedben.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jane Hayes
>!
BubbleTea

– Mi a titok? Áruld el! Honnan tudod, hogy Philip az igazi?
(…)
– Ő… elhiteti velem, hogy én vagyok a legszebb nő a világon. Minden áldott nap.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jane Hayes · szerelem
>!
Reelka

Szerette a szobanövényeit, de úgy tűnt, meghaladja a képességeit, hogy életben tartsa őket.

9. oldal

10 hozzászólás
>!
anikho 

– Sosem értettem azokat a nőket, akik ide jönnek, és maga is közéjük tartozik. Egyszerűen képtelen vagyok megérteni ezt az egészet.
– Nem hiszem, hogy meg tudnám ezt magyarázni egy férfinak. Ha nő volna, elég lenne annyit mondanom: „Colin Firth vizes ingben”, és rögtön azt mondaná: „Ááá”. Úgy értem: „Áhááá!”

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Colin Firth

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Julianne Donaldson: Edenbrooke
Julianne Donaldson: Blackmoore
Cassandra Clare: A hercegnő
Lisa Kleypas: Ősszel történt
Diana Gabaldon: Az idegen
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú
Charlie N. Holmberg: A mestermágus