A ​Mesehősök Végzetkönyve (Ever After High 1.) 75 csillagozás

Shannon Hale: A Mesehősök Végzetkönyve

Az Ever After High varázslatos gimi! Itt készülnek fel a híres mesehősök tini gyermekei arra, hogy beteljesítsék előre elrendelt végzetüket, és átvegyék szüleik helyét a mesékben. Belőlük lesz majd a következő Hófehérke, Daliás Herceg vagy éppen Gonosz Királynő – akár tetszik, akár nem. Az örökség napján ugyanis ünnepélyesen el kell fogadniuk a Mesehősök Végzetkönyvében megírt sorsukat, és mindenki tudja, hogy aki ezzel szembeszegül, annak örökre eltűnik a meséje.
A Gonosz Királynő lánya, Raven Queen is hamarosan anyja nyomdokaiba lép, de éppen a kellő rosszindulat hiányzik belőle. Mi lenne, ha átírná élete meséjét?
Az előkelő Apple White a vidék legszebb lánya. Gondosan eltervezte, hogyan él majd boldogan, amíg meg nem hal, de ehhez el kell fogadnia Raventől a mérgezett almát, ahogyan a mese szól.
Ám ha Raven nem írja alá a Mesehősök Végzetkönyvét, mindkettejük számára…

ITT A VÉGE, DE EL NE FUSS VÉLE!

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

>!
Móra, Budapest, 2014
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631197532 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Madeline Hatter · Raven Queen


Kedvencelte 9

Most olvassa 2

Várólistára tette 85

Kívánságlistára tette 86

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Bleeding_Bride IP>!
Shannon Hale: A Mesehősök Végzetkönyve

Azt hiszem be kell látnom, hogy a kedvenc olvasmányaim az utóbbi időben mind a kölyökirodalom tárházából kerülnek ki. A díjnyertes hype-olt thrillerektől elunom az életem, meg mellé billogoztatom magam, hogy kekec vagyok, utána kézbe veszem A mesehősök végzetkönyvét, végig izgulom, jókat derülök a beszólásokon és két olvasás között azon kapom magam, hogy sakkozok, hogy na ebből most mi lesz?
Szóljak a könyvről. Ismert mesehőseink gyerekei elmennek gimibe, ahol rájuk szakad a pályaválasztás kötelezettsége. Igazi tini problémák, elszakadni a szülők örökségétől vagy továbbvinni, mint ahogy elvárnánk tőlük, zsarnok igazgató, sztereotip tanárok.
Most lehet furcsát szólok, de amellett, hogy a hét évesemnek olvastam fel és mind ketten élveztük minden sorát, szerintem nagyon sok 15-17 évesnek adhat útmutatást, vagy legalábbis a kusza gondolataikra gyógyírt, ami rájuk zúdul a hirtelen bekopogó felnőtté váláskor.

Orsi_olvas>!
Shannon Hale: A Mesehősök Végzetkönyve

Jajj hát még egy ilyen csoda aranyos, édes, fanteasztikus könyvet a világon nem találni!
De komolyan: minden sorát végig kuncogtam, pedig úgy sejtem nem én vagyok a célkorosztály, mégis nagyon élveztem!
Mindannyiunknak megvoltak a kedvenc meséi, mesehősei gyerekkorunkban, nos ebben a könyvben az ő gyerekeik sorsát ismerhetjük meg. Hogy mi van a Boldogan éltek után, illetve főhőseink szempontjából, akiknek tovább kéne vinniük szüleik történetét, hogy milyen kalandokat kell átélniük a saját Boldogan éltek befejezésük előtt. Ugyanis nem minden szereplő elégedett a rá kiszabott szereppel és inkább maguk alakítanák a sorsuk meséjét. Fontos kérdést boncolgatunk mesés köntösben bújtatva: járjunk a kiszabott úton vagy vegyünk kezünkbe az irányítást?
Nagyon tetszett a fiatalos beszéldmód és a mi világunk technikai újdonságai, ahogy helyet kaptak Holnemvolt ország lakosainak életében.
Raven (a Gonosz Királynő lánya) lázadó karaktere mellett a csoda-bolondos Maddie (a Bolond Kalapos lánya) lett a kedvenc szereplőm :)
Ajánlom mindenkinek, legyen kicsit vagy nagy, akiben ott él belül egy elveszett királylány, aki még mindig fogékony a mese varázsára!

perpetua P>!
Shannon Hale: A Mesehősök Végzetkönyve

Ez nagyon nagyon nagyon aranyos történet volt. :)
Hiába vagyok már picit idősebb, egyelőre úgy érzem, sose fogok kiöregedni a mesékből. A Disney hercegnők a mai napig a kedvenceim. Egészen őszintén, 9 éves kishúgom hívta fel a figyelmemet az Ever After High tv sorozatra, és nagyon megtetszett az alapötlet. Nagyon megörültem, hogy könyv formában is hozzájuthatunk, ezért mindenképp meg is vettem.
A nyelvezetén érződik, hogy a fiatalabb korosztálynak szánták, de 26 évesen is tudtam élvezni a történetet. Nagyon jó az alapszituáció, a régi megkedvelt szereplőink gyerekeit ismerhetjük meg. A sorsuk viszont ugyanaz, mint szüleiké. Mindenkinek át kell vennie a mesében a szerepet, hogy fennmaradjon a történet. Az iskolában erre készítik fel a diákokat a tanárok. Természetesen nem ilyen egyszerű minden, van olyan aki nincs megelégedve a neki szánt sorssal, de nem lehet tudni, hogy mennyi bonyodalmat okozhat ez. Jól le tudott kötni Raven vívódása, és hogy közben az iskolát is teljesen megismertük. Tetszett, hogy ennyi szereplő velünk van, ennyi mese kerül említésre. Ötletes, hogy a mai fiatalok szóhasználata, mai „vívmányok”vannak beleszőve a történetbe. Még a borító is teljesen megfogott, mert nagyon jól ábrázolja Raven-t, egyből látszik rajta, hogy Gonosz királynő leszármazott, nem csoda, hogy elsőre mindenki megriad tőle.
Már az egész könyv meggyőzött, hogy szeretném folytatni a sorozatot, de az epilógus miatt még biztosabb vagyok ebben. :)

gab001>!
Shannon Hale: A Mesehősök Végzetkönyve

A borító és a cím elvarázsolt, arról nem is beszélve, hogy mennyire szeretem az átdolgozásokat, s még az írónő sem okozott csalódást. Mindez talán túl sok a jóból. Szerencsére egyáltalán nem, mivel kellemes kikapcsolódást jelentett. Sok ismert mese továbbgondolásáról, egyesítéséről szól a könyv; egy olyan világról, ahol a szereplők együtt léteznek. A következő nemzedéket ismerhetjük meg, s a helyet, ahol tanulnak és döntenek a további sorsukról. A főszereplő, Raven a gonosz királynő lánya, aki cseppet sem akar az anyja nyomdokaiba lépni. A mese érdekében mégis muszáj. Nyomozásba kezd tehát, hogy kiderítse a döntése következményeit. Nincs egyszerű dolga, de Hófehérke lánya mindenben támogatja. Míg mások épp ellenkezőleg. Mese a mesékről.

>!
Móra, Budapest, 2014
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631197532 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás
millalilla013>!
Shannon Hale: A Mesehősök Végzetkönyve

Ez a könyv nagyon tetszett. Mondanám, hogy meglepődtem, de nem – olvastam már Hale-től, nagyon szerettem, és amúgyis imádom a mesefeldolgozásokat. off
Kicsit néhol gyerekes volt, máshol felnőttes, egyszer könnyed, máskor súlyosabb, komoly, vicces, izgalmas, aranyos. Jaj, nagyon imádtam, remélem, mielőbb olvashatom a folytatást! Egyetlen szívfájdalmam, hogy nem volt illusztrálva, mert imádom az illusztrációkat, az Ever After High rajzok meg amúgy nagyon szépek szoktak lenni:D

Indie P>!
Shannon Hale: A Mesehősök Végzetkönyve

Shannon elképzelése a folytatásról igazán izgalmas, és egyedi lett. Régi kedvenceik felnőttek, szülők lettek. Most tinédzser gyermekeikkel kapják a főszerepet. Meg ismerhetjük őket közelebbről, és velük együtt vágunk neki a kalandoknak. Szerintem jól ötvözte a jellemvonásokat, felismerhető ki kinek a leszármazottja, de sokat segít benne az Írónő is, kellő ismertetővel, bemutatással szolgál az olvasóknak. Nagyon izgalmas volt a cselekménye is. El se tudnám képzelni milyen lenne, ha beskatulyáznának egy szerepbe, csak azért mert ez van számomra megírva. Nem tehetek ellene semmit el kell fogadnom, és elődeimhez hűen játszani, előadni a mesebeli karakteremet. A rejtély kutatást szintén jól szőtte bele történetbe. Velük izgultam, és alig vártam, hogy megtudjam mi lesz a vég kifejlett.
Bővebben a blogunkon:
http://konyvjelzobloog.blogspot.hu/2015/08/shannon-hale…

kellyolvas P>!
Shannon Hale: A Mesehősök Végzetkönyve

Nem szoktam cukizni a könyveket, de ez nagyon az volt. Humoros, és végig tudtam izgulni Ravenért.
Bővebben a blogon: http://www.kellylupiolvas.com/2015/03/shannon-hale-ever…

KillerCat>!
Shannon Hale: A Mesehősök Végzetkönyve

Nagyon aranyos,teljesen meglepett. Azt hittem,hogy giccses lett,de szerencsére a giccs leghalványabb nyomát sem fedeztem fel benne.

ribizli0414>!
Shannon Hale: A Mesehősök Végzetkönyve

Éppen írni akartam, hogy ha nem ilyen Monster High jellegű karakterek lennének a borítón, akkor valószínűleg többen is kézbe vennék a könyvet, amikor is kiderült, hogy még sorozat is fut ilyen címen, ahol már túlcsordul nálam minden, ami a borítón is sok volt, és örülök, hogy még ezen információk hiányában olvastam el a történetet.
A könyv a legismertebb mesehősök gyermekeiről szól, akiknek gimi másodikban alá kell írniuk a Mesehősök végzetkönyvét, hogy beteljesítsék szüleik sorsát és folytassák az előre kitaposott útjukat. Nagyon tetszett ez az alaptörténet és sok kérdést is felvet a következő generáció szabad választásáról, mit kezd az új nemzedék a szülők örökségével, csak egy út van-e, ami járható? A karakterek nagyon tetszettek és a kedvencem Madeline volt, a Bolond Kalapos lánya; mosolyogni való volt mindig, hogy mit elő nem tudott szedni a kalapjából, ahogy hallotta a mesélő gondolatait és egyszerűen az egész lány csuda mókás, aranyos volt.
A fordítás fantasztikus, sokat mosolyogtam a szóvicceken, a mesebeli kontextusok szókreálmányain. Aki szereti a meséket, a Disney hercegnőket, biztos hogy szeretni fogja. Olvassátok! ;)
Bű-bye!

schesztiஐ P>!
Shannon Hale: A Mesehősök Végzetkönyve

Ez elképesztően tündéri volt, imádtam!!! :)))

Aki a meséket szereti, rossz ember nem lehet! :D És nekem az is nagyon tetszik, amikor előszedik a régi meséket, és aztán kihoznak belőle valami egészen újat. Nálam ezekkel nem nagyon lehet mellélőni, és bizony hihetetlen nagy erőt és kikapcsolódást ad az átdolgozott napok után. :)

A szereplők nagyon édesen vannak megálmodva, bár némely neveket kevertem, és el-el kellett gondolkodnom, hogy ő most épp ki fia-borja is…? :) Raven-t és Maddie-t imádtam a legjobban, és rém kíváncsi vagyok, mi a nagy titka Piroska lányának, mert szerintem ő is cuki! :))

A daliás hercegektől nem voltam elájulva – kivéve Dex, aki nagyon szimpatikus volt, és Hunter, akin meg marha nagyokat kacagtam. :D spoiler

És persze én is kérek egy Nevermore-t!!! :)

@Sheila_7, ez nem az első könyv, amit a Te ajánlásodra szereztem be, és most sem csalódtam! Köszönöm! ♡

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Orsi_olvas>!

Te nagyon tehetséges vagy, sok minden rejlik benned. Ne fecséreld el az adottságaidat! Fogadd el a sorsod!

47. oldal, 5.fejezet

16 hozzászólás
Orsi_olvas>!

Amikor először próbálok megcsinálni valamit, akkor általában sikerül is, mert még nem tudom, hogy lehetetlen.

35. oldal, 5.fejezet

1 hozzászólás
millalilla013>!

Apple délceg édesapja a felesége mellett állt, kezét a kardja markolatán nyugtatta, mintha készen állna a harcra. Nem mintha egyszer is harcolt volna életében. Ő attól lett híres, hogy beleszeretett egy kómában fekvő lányba. De akkor is nagyon daliásan festett a karddal.

19. oldal

perpetua P>!

Tudod, hogy a szereped készen vár rád,
tudod, hogy kőbe véstek minden szót.
Fogadd el ezt a mesét hálás szívvel,
hiszen már régen tudod, miről szól

298. oldal

Mariann_Czenema P>!

Nem tudom pontosan, hogy mit csináltam – válaszolt a Bolond Kalapos lánya –, de ez van, ha valaki mindig csinál valamit. És én ezt csinálom. Mert ha mindig csinálok valamit, akkor előbb-utóbb meg fogom csinálni azt is, amit csinálni akarok. Vagy nem?

29. oldal, 3. fejezet - Ha nem kellene

Kapcsolódó szócikkek: Madeline Hatter
Mariann_Czenema P>!

Ha nem kellene suliba járnom, végre délig alhatnám az álmom!

30. oldal

Mithrel>!

Figyu! Ki vagy te, te hang?

Ó! Te tényleg hallasz engem?

Persze hogy hallak.

Hát… én vagyok a mesélő.

Maddie cseveg a hanggal 32. oldal

Orsi_olvas>!

Nem baj, ha a többiek az igazi énedet látják.

141. oldal, 13.fejezet


A sorozat következő kötete

Ever After High sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Elizabeth Lim: Ez hát a szerelem
Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája
Serena Valentino: Ki a legszebb?
Rick Riordan: A kígyó árnyéka
Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Cynthia Hand: Angyalsors
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Edith Pattou: Északfi