Kígyófészek (Kalandorkrónikák 2.) 5 csillagozás

Shane Carrson: Kígyófészek

A Quiron-tenger déli partjának legnagyobb városában, Ifinben különös megbízással keresnek fel téged. Atyád, Doran megbecsült magisztere a te segítségedet ajánlja fel a Szövetségnek: kézre kell kerítened a sötét Tharr isten szolgáját, akit évek óta hiába hajszolnak Észak legkiválóbbjai. Veszedelmes játszma veszi kezdetét, amelyben az életeden túl egy ártó hatalom megfékezése a tét…

Ez a könyv nem olyan, mint a többi: itt te vagy a főszereplő! Inkább egy játékot tartasz a kezedben, amelyben te dönthetsz, hogyan alakul a történet. S miközben olvasod, megismerheted a legnépszerűbb hazai fantasy, a M.A.G.U.S., avagy a kalandorok krónikája világát…

>!
Delta Vision, 2010
226 oldal · ISBN: 9789639890558 · Illusztrálta: Nóthof Ferenc

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Noro >!
Shane Carrson: Kígyófészek

Kidolgozott hátterű, hangulatos kalandjáték, amelynek a cselekményén azonban még érdemes lett volna finomítani. Már az első fejezetpontoktól érződik, hogy nem egy random fantasy világban játszódik, és kihasználja a háttér nyújtotta lehetőségeket is. Érdekes megoldás továbbá, hogy a megbízókkal többször is fel kell vennünk a kapcsolatot, nem csak megkapjuk a küldetést, aztán megyünk, amerre látunk. A nyomozás azonban nagyon lineárisan van megoldva. A legtöbb hasonló könyvben (persze azokban, amik nem csak a nyomozás illúzióját adják) szabadon lehet nyomokat keresgélni, és csak a végén kell összetenni, amink van. Ennek a sztorinak az a legnagyobb hibája, hogy ha nem találjuk meg a soron következő nyomot, akkor végleg elakadunk, és egyáltalán nem tudunk továbbmenni. Ez pedig az eleve sem túl hosszú kalandot egészen kurtára szabhatja. Plusz van benne egy extra szemétség is: spoiler Végül a finálé – bár a szerző itt érezhetően valami újat akart kipróbálni – egészen összecsapottra sikerült.

El kell mondjam, hogy a könyvet eredetileg azért vettem meg, mert a Kalandorkrónikák szabályrendszerére voltam kíváncsi. A továbbiakban tehát ennek hosszabb elemzése következik.
off
off
off
off

Krekács_Zoltán_Ferenc>!
Shane Carrson: Kígyófészek

A MAGUS könyvkiadótól ez a kedvencem.A könyvbeli illusztrációk jók,játékszabálya egyszerű,az oldalak rendezettek,a történet jó.Aki szereti a szerepkönyveket annak tudom ajánlani.


A sorozat következő kötete

Kalandorkrónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jonathan Graves: Mágusok tornya
Varró Dániel: A szomjas troll
Ian Livingstone: A varázsló kriptája
Raoul Renier: Acél és Oroszlán
Wayne Chapman: Karnevál
John Caldwell: A Káosz Szava
Kornya Zsolt (szerk.): Kráni krónikák
Wayne Chapman: Garmacor címere
Boruzs Gergely Gábor: A korona árnyékában
Ian Russel: Egyezség