A ​titkos mama 129 csillagozás

Shalini Boland: A titkos mama

„Te vagy a mamám?”

Tessa Markham egy kisfiút talál a konyhájában. A gyerek az édesanyjának gondolja.
Tessának azonban nincsenek gyermekei.
Már nincsenek.
Nem ismeri a kisfiút, fogalma sincs róla, hogy került oda.
Miután bejelentést tesz a rendőrségen, meggyanúsítják, hogy ő vitte magával a titokzatos
gyermeket. Teresa élete teljesen felbolydul . És akkor a férje elárul neki egy titkot…
Teresa nem tudja biztosan, mit higgyen el, vagy kiben bízzon.
Valaki ugyanis hazudik.
Ahhoz, hogy eljusson az igazsághoz, az asszony kénytelen szembenézni fájdalmas múltjával.
Az igazság azonban veszélyesebb, mint gondolná.
Az egész élete merő hazugság.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
286 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155760273 · Fordította: Alföldi Zsófia
>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
286 oldal · ISBN: 9786155760280

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Tessa Markham


Kedvencelte 4

Most olvassa 5

Várólistára tette 112

Kívánságlistára tette 72

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
mate55
Shalini Boland: A titkos mama

Egy tragikus múlt, fájdalmasan nyomorúságos jelen és a bizonytalan jövő. Izgalmas pszichológiai krimi, egy elkoptatott területen. Mondhatnám, a története sablonos, mégis (számomra) működő drámát sikerült összehoznia az írónőnek, ami elsősorban az érzelmekre hat. Nem vitás, nem ez lenne az első ilyen történet, de éreztem a haragot, a szomorúságot, a fájdalmat, a tehetetlenséget, a veszteséget, az igazság ismeretének szükségességét, minden érzést, amit a főszereplő, Tessa is átérzett. És mégsem egyértelműen a gyermekeit elvesztett kétségbeesett nő a lényeg, hanem az ő személyes tragédiáján keresztül felvázolt kép a rendőrségről, a megromlott erkölcsről, a sajtó illetve az újságírókhoz való viszonyáról, az egyedül álló nők helyzetéről. Az elszigeteltség érzése, a kétségbeesés, a kétely önmagunkban, majd a remény felcsillanása és annak elvesztése után feltörő kétségbeesés is ráül az olvasó vállára. Az enyémre legalábbis biztosan. Mindezt úgy, hogy a nőn kívülálló eseményeket leszámítva is van cselekmény a könyvben, köztük egy krimi szerű, nyomozgatós szál. A szépen felépített és levezényelt cselekmény utolsó mozaikkockája is jól illeszkedik a felépített egészbe (igaz nem lepődünk meg), egyszerre reményteli, és egyben keserű szájízt hagyva maga után.

>!
Bitten
Shalini Boland: A titkos mama

Régen olvastam már ilyen jó DRÁMÁT!
Nincs benne thriller – ez egy igazi vérbeli dráma.
Faltam a sorokat.
A szereplők , a problémáik, a nézeteik mint az építőkocka illeszkedtek egymáshoz.
Jó volt látni , hogy igenis volt következménye néhány tettnek (S&E). És a vértkívánó énem megnyugvással zárhatta be a könyvet.
Nincs élmény vélemény nélkül. – imádtam.
Már tudtam mikor szárnyra kelt hogy jön magyarul „Olvasnom kell” és telitalálat!
Nincs igazán hiányérzetem, szépen bontogatta és fedte fel a pszichológiai tényeket és feltevéseket. A vélt és a valós lényeget.
*A papírra vetett betűket olvastam, nem hasonlítgattam.
Élveztem és szívesen olvasnék még tőle!
Csudijó volt ;-)

http://bittennonblogger.blogspot.hu/2018/04/shalini-bol…

>!
Anarchia_Könyvblog P
Shalini Boland: A titkos mama

A Titkos Mama az a kategória, amely odaszegez a székhez, és képtelen vagy addig felállni onnan, amíg nem végzel vele. Teljesen mindegy, hogy ebben a stílusban hány hasonló mű jelent meg, ez a történet hozott magával újabb, és újabb izgalmakat, fordulatokat. Az írónő olyan atmoszférát alakított ki, mely által sodorja magával az olvasót, nem hagyja nyugodni, amíg nem derül ki az igazság. És miután már kezded kapiskálni a megfejtést, még akkor is ott lebeg előtted, hogy mi van, ha tévedsz? És mi is ennek a könyvnek a zsenialitása? Az agresszív érzelmek. És hogy mire is gondolok? Düh, megvetés, sajnálat, szomorúság, remény. Ezek az érzések végig uralták a történetet, és nem volt benne egy oldalnyi közöny sem. Az a könyv, ami képes így magába szippantani, megérdemli, hogy elolvassák.
A könyv 16% kedvezménnyel elérhető a BOOK24 online könyváruházban!
https://goo.gl/UyQyvS
Ajánló folytatása a honlapon:
http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/04/25/shalini…

1 hozzászólás
>!
EssentialHencsi P
Shalini Boland: A titkos mama

Jó volt, jó volt, de miért kell minden könyvhöz odaírni, hogy thriller? spoiler Ez inkább egy dráma, de annak nagyon jó. A fülszöveg már megint össze-vissza beszél, de ezt már megszokhattuk. spoiler
Nyugodtan olvashatjátok, mert feszült és izgalmas, kicsit kiszámítható, de egyáltalán nem thriller.

>!
WindStorm P
Shalini Boland: A titkos mama

Fejezd be a gondolkodást, de gyorsan.

A sok romantikus után egy kis krimire vágytam, így hát merészen belekezdtem ebbe a történetbe. Sajnos, ez messzemenőleg nem krimi, inkább dráma. Szóval aki erős krimi-thrillerre vágyik az ne ebben a könyvben keresse!
Maga a cselekmény nem lapos, az elején még kifejezetten felkelti az ember kíváncsiságát, csak a közepétől kezd az olvasó rájönni, hogy: „ezt a történetet máshol, máshogyan, de biztos olvastam”.
Na, igen, kicsit unalmas, elcsépelt. A vége pedig átlagos, valahogy nem csattan akkorát, mert szinte egész végig az arcodba löki az igazságot.

A szereplők borzalmasak, egyikükben sem találtam semmi szerethetőt, de még csak szimpatizálásra sem méltóak. Szerintem az írónő túl elhamarkodott volt velük kapcsolatban.

Ennek ellenére nem volt olyan rossz könyv, egyszer mindenképp elolvasható.

>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
286 oldal · ISBN: 9786155760280
>!
smetalin
Shalini Boland: A titkos mama

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én az olyan könyveket (krimiket) szeretem, ahol a történet csavaros, váratlan fordulatokkal van tele. Ez nem az a könyv. Már az elejétől kezdve, ahogy belemerülünk a cselekménybe, mintha csak egy jelző rakétát lőtt volna fel az írónő, minden kiszámítható. A főszereplő de főleg a szomszéd és a volt férj, rettenet idegesítő, a történet pedig, bocs Shalini de lerágott csont. Szerintem a párbeszéd is darabos, nem gördülékeny, néhol a hónaljstift is jól jött volna. Felejtős………….

7 hozzászólás
>!
ap358 P
Shalini Boland: A titkos mama

Egyszerű, könnyen haladós, olvasmányos könyv. A karakterek nagyon szerethetőek. Tessa nem az a tipikus személy, aki bátran nekikezd a rejtély felgöngyölítésének, inkább noszogatásra szorul. A kezdeti bonyodalmak után főleg Tessa életébe, a mindennapjaiba tekinthettem be, maga az idegfeszítő krimi szál csak a végén jelenik meg újra.
Nincs túlbonyolítva, inkább az emberi, mintsem a bűnügyi oldalát mutatja be a dolgoknak.
Utazáshoz tökéletes.

>!
Zanit
Shalini Boland: A titkos mama

Érdemes volt pár órát lecsípni az alvásból az olvasás miatt :)
Azonnal a dolgok sűrűjébe vágtunk, nem volt semmi felesleges bevezető. Szinte egy percre sem lassultak be az események. A végső csavart olyan 63% körül sejtettem, de nem akart teljesen összeállni a kép. Imádom az ilyen történeteket, ahol végig furdalja a kíváncsiság az ember oldalát, hogy egészen pontosan mi is történhetett?
Izgalmas, érdekes, ajánlom!

>!
Renszih
Shalini Boland: A titkos mama

Első könyvem volt az írónőtől, de nem az utolsó :)
Nagyon izgalmas volt, szépen, egymásra épültek az események és a szereplők is. Voltak olyan részek amik kiszámíthatóak voltak,de sok meglepetés is volt az olvasó számára. A végére nem találtam szavakat csak pislogtam, ugyanis mindenre gondoltam csak erre a végre nem. Eszméletlen. Nagyon tetszett a történet, szívesen olvastam volna még legalább vagy 200 oldalt, de sajnos vége lett. Remélem a következő könyve az írónőnek legalább 400 oldalas lesz és legalább ennyire jó :)

>!
KMReni P
Shalini Boland: A titkos mama

Nem az én stílusom ez a könyv, – gondoltam az elején, merthogy thrillert nem olvasok – de amikor megláttam és elolvastam a fülszöveget azt éreztem, hogy ezt el kell olvasnom mindegy mi a címkéje. És nem volt thriller!
És azt kell mondjam magával ragadott, alig tudtam letenni, és alig vártam, hogy újra olvashassam. Nagyon jó stílusban ír, nagyon fenntartja az érdeklődést szinte a könyv minden oldalán a végéig. Legalábbis velem így járt, beszippantott és szó szerint sajnáltam ha ki kellett szakadnom a képzeletből. Olyan atmoszférát teremt, hogy az olvasó beleképzeli magát a történet közepébe. Járt az agyam akartam tudni mi lesz a v
Tessa borzalmakon ment át, érezni lehet minden mozdulatán, megnyilvánulásán az elkeseredettséget, szomorúságot, bánatot, reménytelenséget.
De mégis nem csak ez a szál volt érdekes a könyvben, mert Tessa új, alakuló életének legalább annyira szorítottam mint annak, hogy végre megnyugvást leljen.
Szívesen olvasok még az írónőtől a jövőben.


Népszerű idézetek

>!
mate55

A pislákoló utcai lámpák megvilágítják a piszkos hótól maszatos, fekete jégfoltokkal tarkított szürke járdát.

(első mondat)

>!
ap358 P

Nem omolhatok össze. Nem dagonyázhatom az önsajnálatban. Főzök valami vacsorát, valami finomat és vigasztalót. Pedig nem is vagyok éhes.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: önsajnálat · Tessa Markham
>!
asosevoltnyar

Vasárnap van: a hét utolsó lehelete. A hétfőt megelőző kellemetlen megtorpanás, mielőtt elölről kezdődik a magányosan színlelt élet.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ryan Gattis: Közel a tűzhöz
Ingar Johnsrud: Kalüpszó
Michael Connelly: A költő
Nelson DeMille: A kubai affér
Karin Slaughter: Az eltűnt lány
Kristina Ohlsson: Lotus blues
John Grisham: A súgó
Agatha Christie: Tíz kicsi néger
Jane Harper: Aszály
Agatha Christie: Tíz kicsi néger / Gyilkosság az Orient expresszen