Idézetek 20

>!
Nymeriaa

Tökéletes megkönnyebbülés nem lehetséges, legfeljebb csak az idő múlásával.

>!
Nymeriaa

-Háború közeleg, Abraham – mondta. – Nem ember háborúja, de ember ontja majd vérét, miközben megvívja – mert a szabadsághoz való jogáért vívja meg azt.

>!
ReniK

…," de ha valakinek nincsenek barátai, akikkel magányos óráit megosztaná, mit számít, hogy legjobb vagy legrosszabb kedvében van-e?"

>!
Treszka

E két princípium, a jó és a rossz között örök harc folyik világszerte. Az idők kezdetétől fogva ez a két princípium áll egymással szemben, és mindörökké harcolni is fognak egymással.

71. oldal

>!
Treszka

Csak arra az igazságtalanságra tudtam gondolni, amit egy másik élőlénnyel tettem, s a félelemre, amit a szemében láttam, midőn az élet ígérete tovaillant.

29. oldal

Hirdetés
>!
Treszka

Nem beszélhetek mindarról, amit láttam, és vigaszt sem lelhetek fájdalmamra. Ha megtenném, az ország téboly áldozatául esne, vagy azt hinné, elnöke bolondult meg. Tartok tőle, hogy az igazság a papírt és a tintát túl nem élheti. Rejtve s titokban kell maradnia mindaddig, míg az itt megnevezettek porrá nem lesznek valahányan.
Abraham Lincoln naplóbejegyzése
1863.december 3-án

11. oldal

>!
Treszka

Az életet a haláltól elválasztó határ
homályos és bizonytalan.
Ki a megmondhatója, hol végződik az egyik,
és hol kezdődik a másik?
EDGAR ALLAN POE

>!
Bluebell

Arra a meggyőződésre jutottam, hogy az életben egyedül a vég hozza el a békét. […] Amit csak szeretek, az mind odaát van, a halál után. Legyen annyi bátorságom, hogy kinyissam végre a szemem.

193. oldal