Uffizi ​Firenze 1 csillagozás

Sergio Negrini (szerk.): Uffizi Firenze

Firenze ​különleges kulturális missziót teljesítő város, Athén és Róma örököse. Itt van a világ egyik leghíresebb múzeuma, az Uffizi. Már a XVI. század második felében az épület adott otthont a kormányhivataloknak és a nagy mecénás család, a Mediciek gyűjteményének. Az Uffizit tehát eleve múzeumnak tervezték; különlegessége épp az, hogy nem tépték meg a történelem viharai úgy, ahogy a párizsi Louvre-t vagy a madridi Pradót. Gyűjteménye folyamatosan gyarapodott, s napjainkra a XIII.-tól a XVIII. századig szinte minden jelentős itáliai festő és iskola képviselve van a kollekcióban, amely német, németalföldi és francia remekművekkel is kiegészült.
A kötet színes reprodukciói úgy kalauzolják végig az olvasót a festőművészet történetén a korai itáliai primitívektől kezdve a reneszánsz híres nagymesterein (Botticelli, Raffaello, Tiziano) át Rubens és Rembrandt legendás remekműveiig s a francia rokokó festészet alkotásaiig, hogy a képzeletbeli múzeumlátogatás végeztével a művészet… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: A világ nagy múzeumai

>!
Corvina, Budapest, 1992
98 oldal · ISBN: 9631336085 · Fordította: Sárközy Ágota

Hasonló könyvek címkék alapján

Kiss György – Krasznahorkai Géza: Küzdelem és megbékélés / Struggle and Reconciliation
Kósa László – Kocsis Elemér – Nagy László: Áldás, békesség
Vinzenz Oberhammer: A Bécsi Képtár I-II.
Bodnár Éva – Csap Erzsébet – Genthon István (szerk.): A Ferenczy-család
Majoros Valéria: Ferenczy
Kieselbach Tamás (szerk.): Nagy István
Farkas Zsuzsa – Őriné Nagy Cecília (szerk.): Körösfői-Kriesch Aladár (1863-1920) festő- és iparművész monográfiája és oeuvre katalógusa
Solymár István (szerk.): A Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményei
Pigler Andor (szerk.): A régi képtár katalógusa
Bosnyák Viktória: Elképesztő!