Randevú ​a Broadwayn 17 csillagozás

Selmeczi Mari: Randevú a Broadwayn

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jack ​Strimmer, a középkorú, sikeres Broadway-rendező egy új musical bemutatására készül, amelyben Thomas Banks, a körülrajongott bonviván és a színház új üdvöskéje, a gyönyörű Fanny Caron játsszák a főszerepet. Jack boldogan éli kétlaki életét: otthon szerető, szép, fiatal feleség és két aranyos gyerek várja, egyébként pedig egyik színésznő követi a másikat az ágyában. Fannyt is kiszemelte már magának, ám ekkor borzalmas dolog történik: Thomast megmérgezik – csak a gyors orvosi beavatkozás menti meg az életét –, és a fiatal színésznőt is támadás éri. A rendőrség nyomozni kezd a két gyilkossági kísérlet ügyében. A szálak a távoli múltba és távoli országokba vezetnek, és a hősöknek mélyen eltemetett, megrázó családi titkokkal kell szembesülniük. De vajon elégtételt lehet-e venni a múltért?

Selmeczi Mari eddig megjelent könyveiben elsősorban újszerű látásmódjával és ellenállhatatlan humorával hódította meg az olvasókat. A humor ebből a színház bennfentes világát… (tovább)

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
ISBN: 9789632546841
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632546056

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 2

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Petrus601
Selmeczi Mari: Randevú a Broadwayn

Örültem, hogy egy akció során sikerült beszerezni… Az eleje kb 30-50 oldal tetszett, mert még új volt, gondoltam szeretni fogom, de nem igazán jött be.
Tény, hogy vannak benne jó részek, és néhol fordulatos is, de valami miatt, lassan haladtam vele az én tempómhoz képest, de nem is akartam vele haladni, mindig a kezembe vettem inkább egy másik könyvet…nálam ez annak a jele, hogy nem rajongok az éppen olvasottért.
A szereplők pedig furák voltak, némelyik párbeszéd tök szájbarágós volt, nem az a „sima”, laza, úgymond jól megszokott.
De azért olvassátok csak el, hátha nektek tetszik majd. :)

>!
nero P
Selmeczi Mari: Randevú a Broadwayn

A regényben minden adott a ma divatos chick lit műfajához. Elegáns, a Central Parkra néző New York-i lakás, egy másik a legendás nagy alma művésznegyedében, milliomos apuka magánrepülővel, szolgákkal és nagy vidéki birtokkal, okos házőrzők és egy fegyelmezetlen zsebkutya, városi kalandok itt és saját lovakkal teli istálló ott, végül pedig egy sokak által irigyelt szakma, a színházi, amibe sokan örömmel látnak bele. A Broadway – akár az eredeti, akár a pesti – világában természetesen jelen kell lennie a nőcsábász rendező és szerepvadász áldozatai mellett a valódi magánéletét titkoló meleg színésznek is.
Selmeczi Mari könyve a műfajon belül a legjobbakhoz mérhető. A történet szórakoztató, még ha a rutinos olvasó számára kiszámítható is. Persze ezektől a kötetektől kikapcsolódást és nem világmegváltó újdonságokat várunk. A szereplők szerethetőek, jól kidolgozott, nem egysíkú figurák, megvannak a szerethető tulajdonságaik éppúgy, mint a hibáik.
A Randevú a Broadwayn nem korszakalkotó irodalmi újdonság. Nem több, de messze nem kevesebb, mint aminek látszani akar. Egy kellemesen szórakoztató történet, amit magunkkal vihetünk a medence partjára, egy tavaszi wellness hétvégére vagy olvashatunk a tömött metrón, elfelejtve, hogy mellettünk a világ legbüdösebb hajléktalanja ül. Bár a szerző kirándulásnak tekinti ezt a kötetét ebbe a könnyed múfajba, csak remélhetjük, hogy ír még néhányat, amelyek méltán szárnyalhatják túl néhány jelenlegi magyar „sikerszerző” eladott példányszámait. Sőt, egy kissé kevésbé pesti névvel méltán felvehetné a versenyt angolszász testvéreivel is.

5 hozzászólás
>!
alexa19900726
Selmeczi Mari: Randevú a Broadwayn

Tömegtörténet. Igazából Kb olyan strandkönyvnek tudnám elképzelni a dolgot…..

>!
pakita
Selmeczi Mari: Randevú a Broadwayn

Maga a sztori jó volt. Szórakoztató olvasmány volt annak ellenére, hogy többször nem annyira tetszett a nyelvezete, olyan erőltetettnek éreztem. Zavar az, ha valaki csak úgy bedob kifejezéseket, amiket nem sikerül helyesen leírnia, ez is erősíti bennem azt, hogy erőltetettnek érezzem. A végén kifejezetten idegesítő volt az, ahogyan Fannyról írt.
Kicsit sajnálom, mert gyengeségei ellenére is elég jól szórakoztam rajta.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632546056
>!
Eszter_Somogyi
Selmeczi Mari: Randevú a Broadwayn

Véletlenül találtam a könyvre, de nem bántam meg, hogy belekezdtem. Az alapstory nem volt olyan nagyon különleges, nekem inkább az írónő stílusa és humora tetszett nagyon. Könnyed és kellemes volt olvasni.

>!
Pöfivonat P
Selmeczi Mari: Randevú a Broadwayn

Nem èrtékelem. Nagyon ígéretesnek véltem az elején, míg nem ismertem teljesen a főhőst. Egyszerűen képtelen vagyok elviselni. Én elhiszem, h a férfiak sokszor gondolnak a szexre, de ez még nekem is túlzás volt. Ehhez a könyvhöz nem ilyen karakter kell. Kár érte.

>!
Rézangyal
Selmeczi Mari: Randevú a Broadwayn

Asszta… szóval ez most egy chick lit-hez képest egész kalandosra sikeredett. De nyilván ez az én hibám, hiszen csajos műfajban nem vagyok túl jó, de úgy gondolom, hogy a könyv is inkább a krimi műfajába tartozik, sem mint FÉ barátai és üzletfelei körébe.
Aggódtam ugyan először, mert a főszereplő annyira unszimpatikus f… volt, hogy szinte fájt olvasni, aztán helyükre kerültek az erőviszonyok és bár nem szerettem meg a végére sem, de a szimpátiámat elnyerte. Kicsit ugyan sajnáltam, hogy a végén nem ismerte fel Julie-t, de talán jobb is így.
Tetszett továbbá, hogy a magyar limonádékkal ellentétben, nem csak címben találkozunk New York-kal, hanem a szereplőkkel együtt benne is mozgunk, élünk. Együtt járjuk velük a Broadway-t és NY utcáit.
Egyértelműen többet kaptam tőle, mint vártam. Tudom, hogy a chick lit továbbra sem az én műfajom, de most legalább már tudom, hogy itthon is van olyan írónő, aki képes ezt a műfajt jóval magasabb szinten művelni, mint hmmmm… néhány más kollégája.

6 hozzászólás
>!
kucrek P
Selmeczi Mari: Randevú a Broadwayn

Én vmi csöpögős, nyálas sztorit vártam, ezért az elején lassan mertem haladni vele. Aztán azt tapasztaltam, hogy elég gyorsan a feléhez értem, onnan meg nem volt megállás.
Nagyon könnyed, könnyen emészthető. Váratlan fordulatok nem voltak, tényleg kiszámítható volt a befejezés egy idő után. Ettől függetlenül jól esett most ezt a könyvet a kezembe venni.
A főszereplőkkel volt kis bajom, nem voltak szimpatikusak… Szegény Julie esetét sajnáltam csak, meg azt hogy nem mert bemutatkozni Jacknek, arra a reakcióra még kíváncsi lettem volna.

>!
Virzit
Selmeczi Mari: Randevú a Broadwayn

Én nem találtam benne kivetni valót. A sztori szerintem pont kellőképp csavaros, a szereplők hihetők, a problémák valósak! Szerintem ebben a műfajban pont ilyennek kell lennie egy jó könyvnek. Engem lekötött, és még a végén sajnáltam is, hogy már vége :)


Népszerű idézetek

>!
kucrek P

A showbiznisz nem az öregségről, bajokról és a ráncokról szól."

15. oldal

>!
kucrek P

Az iskolában a többiek hősként tekintettek rá, és nem győzte elégszer elmesélni a barátnőinek, hogy s mint történt az eset, ami aztán a hónapok, majd az évek múlásával egyre színesebb és kalandosabb lett, kiegészülve óriásokkal és tengeri szörnyekke, míg már maga sem emlékezett rá egész pontosan, hogy valójában hogyan is történt.

310. oldal

>!
Judit_Krisztina

Jól nézne ki, ha a show-bizniszben töltve az életét, nem hatnának rá a női bájak, miközben az egész műfaj alapvetően az erotikáról szól. Arról, hogy a kívánatos idomú, férfiak és nők népesítették be a színpadot, akik hangjukkal és mozgásukkal felkorbácsolják a nézők alantas ösztöneit. Ha nem így volna, ki a csudát érdekelne ez a műfaj, ahol tulajdonképpen teljesen mindegy, miről szól a darab. A lényeg a csillogás, a kecses mozgás és az idealizált szépség. Az emberek tündérmeséket akarnak látni, mert csak ezekre hajlandók kifizetni a csillagászati összegű jegyárakat.

15. oldal

>!
Judit_Krisztina

… Jack sosem volt monogám típus. Az ő vágyát csak az újdonság varázsa képes igazán feltüzelni.

18. oldal

>!
Judit_Krisztina

Fürdőruhában csak az emberek alakját látod, a pénztárcájuk tartalmát nem. Az csak akkor derül ki, amikor visszaöltöznek utcai ruhába; elegáns bundába vagy agyonhordott steppelt dzsekibe. És egyáltalán nem biztos, hogy akit odabent szebbnek találtál, az idekint a bundában pompázó, elegáns hölgy lesz.

43. oldal

>!
Judit_Krisztina

Kamaszkorban az igazik úgy járkálnak ki-be az ember életébe, mint a gyorsvonatok. Ifjúság, bolondság…

60. oldal

>!
Judit_Krisztina

… ők ketten immár véglegesen és visszavonhatatlanul összetartoznak. Nem csak az elemi erővel rájuk törő szilaj szexuális vágy, hanem minden egyéb miatt is. Mert jól esett egymásra nézni, és beszélgetni, vitatkozni, vagy csak némán összesimulni. Összekacsintani, összenevetni, közösen tevékenykedni, bizseregni egymás érintésétől, beszívni egymás illatát, látni a másikat kócosan, izzadtak kocogni, vagy elegánsan, új frizurával színházban, moziban, fogni egymás kezét, bosszankodni, ha piszmog valamin, érezni a szíve dobbanását, szeme színéből megállapítani, hogy álmos-e, közösen vele felfedezni a világot, élvezni minden egyes együtt töltött percet, és belehalni a hiányába.
Egyikük se hitt semmilyen megmagyarázhatatlan, emberi agy által felfoghatatlan eleve elrendelésben, de akkor és ott a kis lakban eldőlt, hogy ők ketten ezentúl végérvényesen egy pár, és ez megmásíthatatlan tény.

127. oldal

>!
Judit_Krisztina

A nagyvárosokban azért van olyan nagy keletjük a pszichológusoknak, mert a természetellenesen égbe nyúló felhőkarcolók közt élő ember mákszemnyinek érzi magát alattuk. New York, Chicago és a többi nagyváros házai közé nem süt be a nap, még az égbolt is alig látszik. A gigászi méretű épületek összenyomják, kisebbrendűségi komplexusba sodorják az ott élőket, akik anélkül, hogy érzékelnék, lassanként elvesztik kapcsolatukat a természettel.

220. oldal

>!
Judit_Krisztina

Amikor.. eljutott álmai városába, Las Vegasba.. olyan extázis lett úrrá a minden napszakban elsötétített játéktermek süppedő szőnyeges, villódzó, egész személyiséget beszippantó ölelésében, mint amikor egy nincstelen gyerek beszabadul a trónörökös terem nagyságú játszószobájába, és maga se tudja melyik kisautóhoz, legohoz, villanyvonathoz kapjon elsőként.

282. oldal

>!
Judit_Krisztina

A szülők megoldatlan problémáit megöröklik a gyerekeik.

301. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Gaston Leroux: Az operaház fantomja
Simon Brett: Gyilkosság nyílt színen
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Karen Rose: Sikíts értem
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Agatha Christie: Tíz kicsi néger
Ohba Tsugumi: Death Note: A halállista 2. – Találkozás