Krisztus-legendák 32 csillagozás

Selma Lagerlöf: Krisztus-legendák Selma Lagerlöf: Krisztus-legendák Selma Lagerlöf: Krisztus-legendák Selma Lagerlöf: Krisztus-legendák Selma Lagerlöf: Krisztus-legendák Selma Lagerlöf: Krisztus-legendák Selma Lagerlöf: Krisztus-legendák Selma Lagerlöf: Krisztus-legendák Selma Lagerlöf: Krisztus-legendák Selma Lagerlöf: Krisztus-legendák Selma Lagerlöf: Krisztus-legendák

„Ötéves ​koromban nagy bánat ért. Azóta sem éreztem annál nagyobb szomorúságot. Meghalt szegény nagyanyám, aki napont szobájában ült a kanapén, és mesélt nekem… A meséket, a dalokat vele együtt fekete koporsóba zárták, hogy soha többé vissza ne térjenek. Akkor valami végleg eltűnt az életünkből. Bedördült előttünk annak a bűvös világnak kapuja, melyen át ki-be jártunk, és nem akadt többé senki, aki megnyitotta volna. Negyven esztendő múlva, hogy összeszedegetem a Napkeleten gyűjtött Krisztus-legendákat, ismét eszembe jut az az egyetlen, a Jézus születéséről szóló. Valami belülről bíztat: mondjad el… Nos, hát legyen.” Így kezdi a „názáreti próféta” személyéhez fűződő történeteit Selma Lagerlöf, a fiatalabb nemzedékek körében is népszerű, kedvelt írónő, a Nils Holgersson csodálatos utazásának szerzője. Az ebben a kötetben csokorba gyűjtött nyolc tündérien naiv „szent történetben” kirajzolódnak a legendás helyek, elevenen kibontakozik a gyermek Jézus, Júdás, a bölcsek, Szent Péter,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1904

Tartalomjegyzék

>!
Digi-Book Magyarország, Budaörs, 2019
140 oldal · ISBN: 9789634748687 · Fordította: Leffler Béla
>!
174 oldal · ISBN: 9789634171836 · Fordította: Leffler Béla
>!
Palatinus, Budapest, 2015
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632741574 · Fordította: Tóth Sándor

9 további kiadás


Most olvassa 1

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Virágszépe>!
Selma Lagerlöf: Krisztus-legendák

Történetek Jézus gyermekkorából, rövid elbeszélések, visszaemlékezések. Emberközeli megható események, melyek után visszagondolhatunk arra, hogy milyen saját gyermekkori emlékeink vannak az evangélium megismerésével kapcsolatban. A Krisztus legendák szeretetről, tisztességről, bűnről, megbocsájtásról mesélnek, szereplői valódi emberek.

Piintyő>!
Selma Lagerlöf: Krisztus-legendák

azt hiszem, inkább gyerekeknek íródhatott. olyan igazi kis mesés történetek, ahol a jó mindig győz.

lenne P>!
Selma Lagerlöf: Krisztus-legendák

A karácsonyra való tekintettel kezdtem el, és mert kíváncsi voltam, a Nils Horgenson írónője hogyan ír ilyen témában. Annyiban csalódtam, hogy bár szép kis történetek, de igazából, evangéliumi szempontból nem sok értelmük van. A feltámadással kapcsolatban például nincs is legenda, holott ez a lényeg! Mivel aranyos kisgyerekek és szépen meghaló emberek mindig voltak, mindig lesznek, no de feltámadni azt nem mindenki tud.

Citadella>!
Selma Lagerlöf: Krisztus-legendák

Kedves történetek, inkább gyerekekhez szólók. Lehet, a fordítás nem volt a legjobb, de összehasonlítva a Gösta Berlinggel, a Nils Holgerssonnal és A halál kocsisával, nekem ez a válogatás nagyon gyengécske. Talán a Veronika kendője az, ami kiemelkedőbb.

eriksa>!
Selma Lagerlöf: Krisztus-legendák

Elsőáldozásom alkalmából kaptam egy ismerős nénitől, később hasznát vettem vallás órán.

Niki4>!
Selma Lagerlöf: Krisztus-legendák

Gyönyörű, szívmelengető történetek, ami különösen megható az írónő nagyanyjára való emlékezése. Kicsit olyan, mint amikor Szabó Magda nyilatkozta, hogy a Tündér Lala és a Sziget Kék azokon a meséken alapul, amiket kislánykorában az édesanyjától hallott.

tgorsy>!
Selma Lagerlöf: Krisztus-legendák

Azt hiszem valami fertelmesen rossz fordításban olvashattam.


Népszerű idézetek

FORTUNATA P>!

A szamár meg onnét kapta a hosszú füleit, hogy elfelejtette a nevét. Alig ment néhány lépést a paradicsom mezején, máris elfelejtette és háromszor jött vissza, hogy megkérdezze, mire a Mi Urunk türelmetlen lett és megfogva a két fülét, így szólt hozzá:
– A te neved szamár, szamár, szamár!
És míg ezt mondta, meghúzta a fülét, hogy jobb legyen a hallása és eszébe jusson, amit mondott.

A vörösbegy


Hasonló könyvek címkék alapján

Anatole France: Thaisz és más elbeszélések
Salkaházi Sára: Ének és sóhaj
Mika Waltari: Az ország titka
Lőrincz Zoltán: Jézus példázatai a magyar festészetben
Gárdonyi Géza: Arany, tömjén, mirha
Biblia
Henryk Sienkiewicz: Quo vadis?
Emanuel Swedenborg: Menny és Pokol
Varga Lajos: Verses Szentírás vagy Biblia
Henryk Sienkiewicz: Őt kövessük!