Temetőkert 0 csillagozás

Magyar és külföldi temetők története és művészete. Fejfák, sírkövek, kolumbáriumok. A temetőkert díszítése és ápolása. A tervezés feladatai – jogok és kötelességek. Sírgondozási szolgáltatások. Növényválasztási tanácsok
Seléndy Szabolcs (szerk.): Temetőkert

Az ​ember élete során előbb-utóbb találkozik a temetővel. Az ismeretség először csak felületes, de aztán eljönnek a napok, mikor kikerülhetetlen a találkozás. Az első út alkalmával a ravatal bódulatából még fel sem ocsúdhat. De mikor rádöbben, hogy valaki hiányzik a környezetéből, akkor támad fel a kapcsolat közte és a temető között. A kötődés később csak erősödhet, mert valamit mégis tenni kell a sírral, legalább évenként néhányszor kijárni.
A látogatások képekben rögződnek a sírhantról, kolumbáriumról, a környező temetőkertről. A látottakhoz problémák kapcsolódnak, meg élmények is. Egyszer a korán nyíló virágok meglepetése, a gyakran látott szomszéd tanácsai a temetői szolgáltatásról vagy máskor az útjába kerülő sírkövek fájdalmas, giccses romantikája. A jó szemű megfigyelőnek lassan feltárul ez a külön világ, a békesség kertje, és nem csupán személyekkel ismerkedik, hanem leolvassa róla szűkebb hazájának, múltjának, jelenének kultúráját is.
(tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Mezőgazdasági, Budapest, 1972
258 oldal · keménytáblás

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Hasonló könyvek címkék alapján

Elif Shafak: 10 perc 38 másodperc
Kunt Ernő: Temetők népművészete
Amanda Stevens: A birodalom
Stephen King: Állattemető
Stephen King: Kedvencek temetője
Váli Dezső: Zsidó temetők
Alberto Siliotti: Királyok völgye
Závada Pál – Szüts Miklós: Úton a budaörsi Ótemetőbe
Ottományi Katalin: A pátyi temető római sírjai
Toronyi Zsuzsanna: Egy budapesti kert történetei / The Story of a Budapest Garden