Démonok ​Árnyékában 24 csillagozás

Selena B. Lowell: Démonok Árnyékában

A ​történet napjainkban, Minnesota talán legeldugodtabb kisvárosában történik….
Evelin Hartnett egyáltalán nincs elragadtatva a gondolattól, hogy szülei halála után, új családjához kell költöznie. Mint ahogy Josh sem örül leendő mostohatestvérének. Mégis lát valamit a lányban majdnem ugyan úgy, mint osztálytársuk Mike.
A két fiú gyűlöli egymást, de nem ismerik azt a múltbéli titkot, amely magyarázattal szolgálna nekik.
Erre az okra csak hárman tudták a titkos magyarázatot. Az egyikük lassan beleroppan az évek óta ki nem mondott szavak súlya alatt. A másik halott. A harmadik úgy érzi, hogy kész belemenni a játékba. De a játéknak két oldala van, amelyhez sokan csatlakozni fognak akarva, vagy akaratlanul.
Tehát adott…
Egy poros, múltban leragadt kisváros.
Egy idegen újlány, kit természetfeletti események sorozata kísért.
Két fiú, akiket fura dolgok kerítenek hatalmába születésük óta.
Egy hét fős baráti kör, akiknek a barátsága gyilkos… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
NewLine, 2020
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155956904

Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 50

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Kovács_Ági_3 P>!
Selena B. Lowell: Démonok Árnyékában

Emelem a „nem létező” kalapomat! Waoo! Ez egy nagyon jó felépített izgalmas, teli titkokkal íródó történet. Abszolút a legjobb lett. Nem gondoltam volna, hogy ennyire jó lesz, hogy borzongani fogok. Olvasás közben úgy éreztem, mintha megelevenedett volna a történet valóságszerűen hatott.

Voltak olyan jelenetek, ami borzasztóan hatott rám. Hogy melyik azt nem írnám le, mert az erősen spoiler lenne, de azt el kell mondanom, hogy Selena nagy ért ehhez.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2020/10/selena-blowell-demo…

2 hozzászólás
KMHolmes I>!
Selena B. Lowell: Démonok Árnyékában

Nagyon tetszett❣️ Jó, voltak részek, ahol rettegtem, de végig tudtam olvasni :) Ez az első könyvem ebben a műfajban, azt viszont már most tudom, hogy nem az utolsó. Jöhetnek a vérfarkasok!

inci81 P>!
Selena B. Lowell: Démonok Árnyékában

Szeretek horror sztorikat olvasni. Igen, félelmetes, ijesztő, és ha kellőképpen hat az érzékeimre, akkor bizony esténként jóbarátom lesz az éjjelilámpa, már ha el bírok aludni. Mindezek ellenére, vagy pont ezért vonzanak ezek a fajta történetek, valamiért mindig érdekeltek a rejtélyes, titokzatos olvasnivalók.

Számomra akkor igazán jó egy horror sztori, ha képes elérni azt, hogy frászt kapjak tőle.

Ha kicsit részletesebben nézzük, hogy miért is szeretem a horror, a krimi, a thriller, a paranormális történeteket, akkor azt mondanám, hogy azért, mert érdekelnek a titkok, a misztérium, a talányok, az emberi elme rejtélyei.

Mégis miért vagyok ezekre kíváncsi? Erre az a válaszom, mert minden nagyon összetett. Semmi sem csupán fekete, vagy fehér. Rengeteg árnyalat van, ahogy az emberi elme is egy nagyon összetett és bonyolult szerkezet. Nem mindegy ki hogyan jut el oda, hogy rásütik a gonoszság, vagy más egyéb negatívum bélyegét.

Nem mindegy honnan nézünk valamit, vagy valakit, ahogy az sem, hogy milyen információink vannak.

Szerintem sikerült jól megalkotnia a szereplőket az írónőnek. Akadt, akiről sokáig nem bírtam eldönteni, hová is tegyem, melyik oldalon is áll.

Aztán rájöttem, hogy nem is akarom elhelyezni egyik oldalon sem a karaktereket, mert igazából nem is lehet ezt teljes bizonyossággal megtenni. Ezek után már csak élveztem, hogy remekül megalkotott szereplőkről olvashatok.

Emlékszem mennyire vártam a Démonok árnyékában című könyvet, ami azzal keltette fel az érdeklődésem, hogy egy rejtélyes és borzongató sztorit ígért.

Amikor végre hozzám került a kötet, nem volt időm azonnal belevágni, de hajtott a kíváncsiság, így a prológust elolvastam, ami valami brutálisan jó volt. Ütős kezdet egy horrorhoz. Ezek után sokáig nem mertem folytatni, akkor sem, amikor időm lett volna rá, mert egyszerűen annyira belekúszott a gondolataimba, annyira eltelített, annyira ijesztőnek találtam, hogy este tudatosan vetettem el minden gondolatot, aminek ehhez a könyvhöz köze volt. Közben meg persze furdalta az oldalam a kíváncsiság. De pont attól találtam annyira jónak, mert ilyen hatással tudott lenni rám.

Aztán belevágtam az olvasásba, amikor kiderült számomra, hogy a számomra félelmetes kezdet után, azért lágyabb hangvétel jön. Persze ott voltak a….hmm…nem, nem mondom mik, de lényeg, hogy volt ami borzolja az ember idegeit. Ám mégis kevésbé volt ijesztő.

A Démonok árnyékában egy igazán jó idegborzoló horror, aminek voltak keményebb jelenetei. Csupán nappal olvastam, de még így is nagy hatással volt rám.

Szinte oldalról-oldalra lesz egyre izgalmasabb a történet. Az írónő fokozatosan mélyíti a feszültséget, újabb és újabb apró mozzanatok megvillantásával, amelyek a végkifejlet felé terelik a szereplőket, és amelyek lassanként lebbentik fel a fátylat a titkokról.

Lehet, hogy félelmetes, megdöbbentő volt, amiről a könyvben olvastam, ám az írónőnek sikerült még ezt is felülmúlnia a lezárással, ami igazán meghökkentőre sikeredett. Bár azt kell mondjam én valahol ilyesmire számítottam.

Milyen történet a Démonok árnyékában? Egy hátborzongató, lebilincselő, izgalmas horror sztori. Bártan ajánlom a műfaj kedvelőinek.

Részletesebb vélemény a blogomon:

https://konyvszenvedely.blog.hu/2020/08/13/selena_b_low…

2 hozzászólás
Victoria_Green I>!
Selena B. Lowell: Démonok Árnyékában

Drága Írótársnőm!

Köszönöm ezt az utazást! Hát, huh… Hol is kezdjem…
Mint tudod nem szokásom ebben a műfajban olvasni, most mégsem bántam meg, hogy megismertem ezt a történetet. Első gondolatom miután becsuktam a könyvet: Ez érdekes volt.
Fokozatosan vezettél be a Démonok világába, ami erősen fent tartotta az érdeklődésemet. Nagyon érdekelt mi az igazság, ki a jó és ki a rossz, ki az emberi, ki a természetfeletti, és miféle bonyodalmak alakulhatnak ebből majd ki.
Maga a történet jól felépített, és a vége izgalmas (meg brutális).
Az elején megjelenő látomások, nagyon tetszettek, mintha egy Stephen King könyvet olvastam volna, vagy egy jó szaftos 80'-90' évek horror filmjét néztem volna.
U.I.:
Kedveltem Josht, de azért ő is megérdemelte volna azokat a bilincseket.
Nem is értem, Evelint. :D

Még egyszer köszönöm, hogy olvashattam Evelin, Mike, és Josh történetét. ♥

Üdv.: Victoria Green

1 hozzászólás
Anonim_Könyvfüggő>!
Selena B. Lowell: Démonok Árnyékában

Izgalmas, és titokzatos történet, ami végig arra késztetett, hogy megpróbáljak rájönni a titkokra, és megsejteni a közelgő történéseket, miközben véres jelenetekből sem volt hiány.
Olvasás közben az elejtett fél mondatok és utalások között botorkálva próbáltam rájönni, hogy hová is tart a történet, mi fog történni, kiről mi fog kiderülni, milyen titkokra fog fény derülni, és hová fog kifutni a sztori… de nem és nem tudtam leleplezni az írónőt.
Voltak halvány és nagyon bizonytalan sejtéseim, de nem mertem hitelt adni nekik.
Folyamatosan fenntartotta a figyelmemet, és folytonos gondolkodásra ösztönzött, nagyon meg akartam fejteni a sztorit, és nagyon vártam a válaszokat a kérdéseimre, amikből sok, és egyre több lett menet közben.
Nem vagyok egy nagy horror fogyasztó, de nekem ez a történet tetszett, és ha bírod a horrort (ha nem, akkor is) csak ajánlani tudom, hogy olvasd el a Démonok árnyékában-t.
Bővebben a blogon írok róla: link

1 hozzászólás
Mert_olvasni_mindig_jó>!
Selena B. Lowell: Démonok Árnyékában

Na ettől a könyvtől kirázott a hideg!!!

Figyelem ez nem egy tündér mese!!!!!!

Tegyük hozzá én nagyon félős vagyok és bár az eléjen kissé rettegtem tőle és azt hittem, hogy nem fogom tudni végigolvasni, nagyon élveztem az egészet. Kiváló és nagyon izgalmas történet, amit nagy élvezettel olvastam!

Voltak benne hátborzongató részek, amikor becsuktam a könyvet és azt mondtam, hogy oké most egy kis szünet következik. Vagy amikor már este felé nem olvastam inkább.

De összességénen nagyon élveztem mert kellően pörgős és fordulatos volt, valamint mind maga a cselekmény, mind a szereplők baromi jók voltak! Tetszett, hogy az a misztikus háttér és a mélyben megbújó sötétség sosem halványult el, valahogy mindig ott volt minden mozdulatban, minden pillanatban.

Ráadásul ez az írónő első könyve, ami ezen egyáltalán nem érződik.

Innen is köszönöm az írónőnek a fantasztikus sorokat és a hihetetlen élményt, valamint a könyvet.

Kedvenc idezétem a könyvből:

„ Mindhárman viaskodtak saját kis fantomjukkal, mit sem sejtve, hogy ők már véglegesen a démonok árnyékában vannak."

2 hozzászólás
Tanila>!
Selena B. Lowell: Démonok Árnyékában

Nagyon köszönöm az írónőnek, hogy elolvashattam a könyvét. Már régóta felkeltette a figyelmem a csodaszép borító, s ebből sejtettem, hogy egy jó kis sztorit tartogatnak a lapok. Nem csalódtam. :) A könyv feléig a romantikus szál dominál, titokzatossá téve néhány jelenetet, amire a végén fény derül. Nagyon tetszett, ahogy Selena felépítette ezt a történetet. Jó volt a cselekmény levezetése, egyszerűen faltam a sorokat, hamar ki is olvastam. A végén aztán jó kis csattanóval zárta a történetet, ami totál levett a lábamról. Nekem való könyv, többször is el fogom olvasni. :)
Köszönöm Selena! Gratulálok. :)

1 hozzászólás
Calogero84>!
Selena B. Lowell: Démonok Árnyékában

Tisztában voltam vele, hogy ebben a témában nagyon nehéz valami újat hozni. Olvastunk már számtalan démonos könyvet, láttunk jó néhány a témával kapcsolatos filmet. Éppen ezért nehéz „klisé puffogtatás” nélkül írni erről a témáról. Sajnos ebben a könyvben sem sikerült. Minden benne van, ami kell egy démonos könyvhöz. Előjelek, lappangás, titkok, sötétség, halál. A könyv mégsem „működik”. Izgalom, félelem nincs, eléggé kiszámítható, a romantikus szál meg annyira vámpírossá, „kiscsajossá”, „twilight-ossá” teszi, hogy szinte bántó. Mást és többet vártam. Műfaját tekintve inkább mondanám rá, hogy „tinithriller” (ha lenne ilyen szó… :D ), de semmiképpen sem horror. Nem tudom, hogy ki volt az eredeti célközönség, de ha démonocskákra, szerelmecskékre, meg tucatklisékre vágysz akkor ez a Te könyved, ha másra akkor csalódni fogsz.

1 hozzászólás
Balázs_Németh>!
Selena B. Lowell: Démonok Árnyékában

Kedves Írónő!
Hát, nehéz szavakba öntenem érzéseim, gondolataim a könyv kapcsán. Olyan történetet teremtettél, ami egyszerre hátborzongató, izgalmas, olykor felkavaró. Sorolhatnám még a többi érzést, ami olvasás közben kavargott bennem, de ha mindezt leírnám, itt ülnék holnap estig. Egyszerűen fantasztikus világot, történetet, szereplőket és mindent alkottál, mihez hasonlót mostanában nem olvastam. Nagyon jó könyv volt egyszerűen. Nagyon kritikus szoktam lenni a magánkiadásban megjelent magyar szerzőkkel műveikkel, mert úgy gondolom, ezzel fejlődésüket segítem elő. Sajnos jelen kiadónál megjelent könyvek közül nem aratott mindegyik osztatlan sikert nálam, de ez majdnem közel áll a tökéleteshez. Szívem szerint 4,75 csillagot adnék rá, de azt itt sajnos nem lehet. Le is írom a levonás okát. Magánkiadásban „dolgozok” én is, és tudom, hogy egy könyvek nem csak a belseje, hanem a külseje, szerkesztése, korrektúrázása is sokat ad a kész nyomdatermékhez, nem elég egy jó történet. A szerkesztés nagyjából rendben volt, egy-két helyen lehetett volna dolgozni rajta, mert előfordult pár nyakatekert, hosszú mondat. A nagyobb baj a korrektúrával, nyelvhelyességgel volt. RENGETEG elütés, vesszőhiba…. Amikor úgy benne van az ember a törtében, nagyon feltűnő, ha egy oldalon akad 3-4 elütés. Nem ártott volna még pár átolvasás nyomdába küldés előtt (azért aki a félkész korrektúrához a nevét adta, hát dolgozhatott volna rendesen is, ez lett volna az elvárt). Tördelés kis nagyon egyszerű, de véleményem szerint nem ártott volna az illúziós részeket mondjuk dőlt betűvel, vagy valahogy elválasztani a többi résztől. Néha nem tudtam hol vagyok. A borító, hát so-so, összességében elmegy. Az előlapon a címet én felcseréltem volna a szerző nevével. Kicsit eldől az egyensúly, mint a libikóka, ha egyik oldalán nagyobb gyerek van. A hátlap elrendezése és tördelése viszont nagyon ronda, zsúfolt és a 3-4 betűtípus váltakozása számomra zavaró. Nem célom lehúzni a kiadó munkatársait, de azért elvárható szerintem pár alap dolog. Nekik is ezt építő jellegnek szánom, hogy legközelebb jobban figyeljenek oda, mi is kerül ki a kezeik közül.
Írónő, Neked gratulálok, mindezek ellenére kedvencnek veszem. Csak így tovább. Elő is rendeltem az új könyved. Remélem, hasonló jó élményekben lesz ott is részem. :)

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Darren Shan: Démonmester
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
Stephen King: Éjszakai műszak
Clive Barker: A vér evangéliuma
Richard A. Knaak: A Vér Szava
Stephen King (Richard Bachman): A rendcsinálók
Justin Cronin: A tükrök városa
Stephen King: A búra alatt