A ​mesemondó titka 5 csillagozás

Sejal Badani: A mesemondó titka

Jayát, a New York-i újságírót egyik csapás éri a másik után. Harmadik terhessége is vetéléssel végződik, és a házassága is menthetetlenül tönkrement. Hogy mély fájdalmát enyhítse, Jaya úgy dönt, Indiába utazik, hátha családjának múltjában válaszokat talál a jelen kérdéseire is.

India maga a csoda. A hangok, a színek, az illatok elkápráztatják Jayát, aki beleszeret ebbe a gazdag, sokrétű kultúrába. Nagymamája egykori szolgálója és egyben bizalmasa, Ravi pedig megismerteti vele a nagymama, Amísá szívszorító történetét, amely az 1930-as évekbe, a britek által megszállt Indiába repít bennünket. Vajon mit tanít Jayának az álmaiért a hagyományokkal is szembeszegülő asszony sorsa?

A mesemondó titka szerelemről, hűségről és a szavak erejéről mesél.

>!
Libri, Budapest, 2019
512 oldal · ISBN: 9789634335917 · Fordította: Borbély Judit Bernadett
>!
Libri, Budapest, 2019
512 oldal · ISBN: 9789634336921 · Fordította: Borbély Judit Bernadett

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 34


Kiemelt értékelések

>!
Tímea_Bernadett_Lőrinczné_Molnár P
Sejal Badani: A mesemondó titka

Gyönyörű mese … lélekemelő, földbe döngölő, szívszorító, érzelmek kavalkádját felvonultató írás. India mesés világa rabul ejtett, az ott élő emberek (lányok, nők) élete elborzasztott, de mégis a történet elvarázsolt, beszippantott. Ott éltem Jayával a nagyszülői házban, hallottam Ravi meséjét, tanítottam Amísával az iskolában, sétáltam a kertben, láttam a virágokat, éreztem az illatukat, s átéltem Amísa minden érzését. Bátor volt főhősünk, hogy megélte az igaz szerelmet egy érzelmeket elutasító világban, vállalva annak minden kockázatát. Sajnáltam Lenát, aki ennek a tiszta, őszinte szerelemnek gyümölcseként kárhoztatva élte életét, az igazságot közelről sem ismerve. S milyen jó, hogy – ugyan a problémái elől menekülve – Jaya elindult megkeresni a gyökereit, megérteni a számára is érthetetlen módon viselkedő édesanyja titkát. Ravi a legnagyobb hős a szememben, aki a kasztrendszer legalján élte életét, de mindvégig kitartott szeretett „barátja” mellett: támogatta mindenben, mellette volt mindig, őrizte a titkát élete végéig. Nagyszerű mesélő volt, s meséje gyógyította be hosszú idők sebeit, s nyitotta fel a szemeket a világ igazán fontos dolgaira, értékeire.

>!
Libri, Budapest, 2019
512 oldal · ISBN: 9789634335917 · Fordította: Borbély Judit Bernadett
>!
cintiatekla P
Sejal Badani: A mesemondó titka

Remek társadalmi- és korrajz a 20. századi Indiáról, mindezt úgy tálalva, hogy ha különösebben nem is érdeklődsz a keleti világ iránt, akkor is magába fog szippantani. Markáns a romantikus vonal is, de mégsem tocsog a nyálban, sokkal fontosabbak azok a mozzanatok, amik vezérlik vagy akár gátolják a karaktereket.abban, hogy kiteljesedhessen a szerelmük. Számomra nagy meglepetés volt A mesemondó titka, azoknak ajánlom leginkább, akik szeretik az elgondolkodtató regényeket, és azt sem bánják, ha fellelhető benne némi romantika.

Bővebben: http://www.teklakonyvei.hu/2019/11/sejal-badani-mesemon…

>!
pattie23 
Sejal Badani: A mesemondó titka

Bővebben:https://avalosagontul.blogspot.com/2019/12/a-mult-arnye…

A 20.század melyben én sem szeretnék élni.

Egy világ melyről keveset tudsz.

Egy lány kinek álmai vannak.

Egy szerelem, mely nem teljesülhet be,

Egy kislány, kit mindenki okol.

Egy apa ki nem tud róla semmit.

Egy másik apa, ki nem tudja elfogadni.

Egy élet melyet mégis megad neki.

Egy ígéret melyet a végén beteljesít.

Egy másik lány, aki mindenről tudni akar.

Egy szolgáló ki addig őrzi,

míg végre neki el nem mondhatja.

Egy világ, egy élet, két nő,

Egy könyv mely nekünk mindent elmesél.

Egyszerűen fantasztikus könyv. Teli érzelemmel, vívódással és egy ország történelmével.


Népszerű idézetek

>!
pattie23 

– Nem kell szabadkoznia – nyugtatta meg a férfi. Megvárta, míg Amísá a szemébe néz. – Lehet, hogy fontos megtanulnom a tánca lépéseit.

179. oldal

>!
pattie23 

– Szerettem. Most is szeretem – helyesbített. Elrúgott egy kavicsot, és nézte, ahogy bepattan a bokrok közé. – Az ilyesmi nem ér véget a halállal. – Nagy levegőt vett, majd folytatta : – Nem is tudom, mondtam-e neki valaha. – A fejét ingatta. – Most már késő.

195. oldal

>!
pattie23 

-A hadnagy el tudja hitetni velem, hogy többet érek annál, aki vagy ami a körülményeim okán vagyok. – Stephen társaságában okosnak és értékesnek érezte magát. A férfitól kapott lehetőségnek köszönhetően bármi elérhetőnek tűnt a számára. – Amikor távol van, felmerül bennem, hogy mindez talán csak illúzió.

204. oldal

>!
pattie23 

Amikor már nem tudok beszélni a könnyektől, vonalban marad, és hallgatja, ahogy sírok. Vigaszt nyújt nekem óceánok és országok távolából, és a fájdalom jelentkezése óta most először közel engedem őt magamhoz.

426. oldal

>!
pattie23 

Menekülni akart a sorsa elől, és a halál tűnt számára az egyetlen megoldásnak.

277. oldal

>!
pattie23 

Az ő küzdelmei és elszántsága megtanított arra, hogy minden áldott nap becses, s hogy a szerelmet óvni kell, mert felbecsülhetetlen kincs, amely csak a szerencséseknek adatik meg.

473. oldal

>!
pattie23 

– Elmondhattam volna neki, hogy van más út is.
– Van? – vette fel Stephen Amísá elhajított kavicsát. – Gyerekkoromban órákig eljátszottam egy karddal meg egy pajzssal. Apám megkérdezte, kivel harcolok. Készülök a rosszakra, feleltem. Mire ő, hogy néha önmagával vívja az ember a legkeményebb csatáit.

278. oldal

>!
pattie23 

– És akkor a nagymamája emlékei, a hagyatéka mindörökre megsemmisül.

215. oldal

>!
pattie23 

– Utána el kell majd mesélnie, mit tapasztalt – mondta Amísá. Egyikük sem tette szóvá, hogy ha a férfi egyszer elhagyja Indiát, utána aligha fog már visszatérni. – Hogy olyan világ van-e ott, ahol boldog lehetne a lányom.
– Megígérem.

300. oldal

>!
pattie23 

Remény – csakugyan könnyű szó, mégis mély jelentést hordoz.

217. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Danielle Steel: Áldott teher
Novák Éva: Játékok
Maeve Binchy: Változások éve
Domenico Starnone: Hurok
Dorothea Benton Frank: Első feleségek klubja
Ángela Becerra: A megtagadott szerelmekről
Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love – Ízek, imák, szerelmek
Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?
Anne Tyler: Az alkalmi turista
Garaczi László: Hasítás