Velence ​útvesztői 3 csillagozás

Hét séta és egy város
Sediánszky Nóra: Velence útvesztői

Nem száraz útleírást, inkább vallomásos naplót, sajátos „városbújócskát” tart kezében az olvasó – hét séta történetét múlt és jelen, képek és hangok, látható és láthatatlan között. Velencébe kísér minket Sediánszky Nóra, aki rendhagyó, érzelmekkel teli városlátogatásra hív, izgalmas mesékkel, finom hangulatokkal, romantikus emlékekkel, sok-sok művészettel, színekkel, illatokkal, fűszeres ízekkel. Ha láttuk már a városok fejedelmét, akkor azért ragad magával bennünket újra a palazzók, campók, callék, a Canale világa. Ha még nem jártunk arra, a szerző szenvedélyes és szubjektív Velence-vallomása biztosan utazásra késztet. Az emlékeken, anekdotákon, reflexiókon túl ez az egyedi hangvételű városkalauz számos praktikus tanáccsal is szolgál (mit együnk, merre menjünk, hol érdemes vásárolnunk, és így tovább)? hasznos olvasmány lehet első látogatóknak, tapasztaltabb utazóknak, rövid időre érkezőknek, és hosszabb időtöltésre vágyódóknak egyaránt.

>!
Saxum, Budapest, 2014
288 oldal · ISBN: 9789632482415

Kedvencelte 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

korkata>!
Sediánszky Nóra: Velence útvesztői

Sediánszky Nóra: Velence útvesztői Hét séta és egy város

A szerző hét Velencében töltött napjáról szól ez a könyv.
Az már az elején kiderül, hogy nem a megszokott útleírást kapjuk. Olvasmányos, részletes. Nekem most még tömény. Elsősorban nem a fő látnivalókra helyezi a hangsúlyt. Ennél sokkal többet kapunk. Sok helyen történelmi áttekintést is. Még magyar vonatkozásút is. Az épületek, szobrok, festmények szinte megelevenednek előttünk. Külön örültem az irodalmi vonatkozások említésének.
Az hogy mennyire volt hasznos számomra a könyv holnap kiderül Velencében.

3 hozzászólás
katacita I>!
Sediánszky Nóra: Velence útvesztői

Sediánszky Nóra: Velence útvesztői Hét séta és egy város

Lány egyedül Velencében, pont ez kellett nekem, sajnos a lány és az én preferenciáim a turistáskodás terén eléggé különbözőek, így egy csomó részt kihagytam a 600 éves festményekről meg a még régebbi templomokról, modern csaj vagyok, szóval jobban örültem volna egy kis Guggenheimnek vagy más modern művészeti múzeumnak, de ezt igazán nem hozhatom fel a könyv ellen.

A lelkesedés és szerelem átüt a szövegen, mindig meglepődöm, amikor azt látom, hogy más is ennyire szerelmes ebbe a városba.
Az E/2-es elbeszélést hamar megszoktam, ehhez a műfajhoz valamiért passzol, ettől még személyesebb lett az egész.

Csak elvadult Velence-rajongóknak ajánlom, akik azért nagyjából ismerik a várost a Szent Márk téren túl is.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Gerard-Sharp: Velence
Ferenczy Anna – Murányi Szabolcs: Velence
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Szerb Antal: A harmadik torony
Szerb Antal: Utas és holdvilág
Erdődy János: Velencei karnevál
Dan Brown: Inferno
Marina Fiorato: A muránói üvegfúvó
Kosztolányi Dezső: Velence