Nem száraz útleírást, inkább vallomásos naplót, sajátos „városbújócskát” tart kezében az olvasó – hét séta történetét múlt és jelen, képek és hangok, látható és láthatatlan között. Velencébe kísér minket Sediánszky Nóra, aki rendhagyó, érzelmekkel teli városlátogatásra hív, izgalmas mesékkel, finom hangulatokkal, romantikus emlékekkel, sok-sok művészettel, színekkel, illatokkal, fűszeres ízekkel. Ha láttuk már a városok fejedelmét, akkor azért ragad magával bennünket újra a palazzók, campók, callék, a Canale világa. Ha még nem jártunk arra, a szerző szenvedélyes és szubjektív Velence-vallomása biztosan utazásra késztet. Az emlékeken, anekdotákon, reflexiókon túl ez az egyedi hangvételű városkalauz számos praktikus tanáccsal is szolgál (mit együnk, merre menjünk, hol érdemes vásárolnunk, és így tovább)? hasznos olvasmány lehet első látogatóknak, tapasztaltabb utazóknak, rövid időre érkezőknek, és hosszabb időtöltésre vágyódóknak egyaránt.
Velence útvesztői 8 csillagozás

Sediánszky Nóra: Velence útvesztői Hét séta és egy város
A szerző hét Velencében töltött napjáról szól ez a könyv.
Az már az elején kiderül, hogy nem a megszokott útleírást kapjuk. Olvasmányos, részletes. Nekem most még tömény. Elsősorban nem a fő látnivalókra helyezi a hangsúlyt. Ennél sokkal többet kapunk. Sok helyen történelmi áttekintést is. Még magyar vonatkozásút is. Az épületek, szobrok, festmények szinte megelevenednek előttünk. Külön örültem az irodalmi vonatkozások említésének.
Az hogy mennyire volt hasznos számomra a könyv holnap kiderül Velencében.

Sediánszky Nóra: Velence útvesztői Hét séta és egy város
Az ügyes könyvmoly még a legrosszabb helyzetből is kihozza a maximumot. :D Például, ha nem tud utazni, akkor könyvet ragad, és máris a világ egy másik pontján találja magát. :D Én most Velencébe látogattam el, köszönhetően ennek az olvasmányos, és kifejezetten részletes könyvnek. Nagyon jól összeszedte a szerző a látnivalókat, annak pedig külön örültem, hogy nem a sablonos, megszokott nevezetességekre helyezte a hangsúlyt. Érződik a szövegen, hogy a szerző imádja a várost, így én is szívesebben olvastam a sorait. Jólesett ez a kis kirándulás, és alig várom, hogy végre a való életben is sétálhassak ezeken a szűk utcácskákon. :)

Sediánszky Nóra: Velence útvesztői Hét séta és egy város
Szép, hasznos. persze ez nem „hét nap” története. A szerző visszajár Velencébe, és tényleg nagyon sokat tud róla.A rokokó Velencét ebből a könyvből lehet megismerni, ahogy Bánkiéból a középkort.

Sediánszky Nóra: Velence útvesztői Hét séta és egy város
Tartalmas, szép, élvezhető. Kicsit mintha hadilábon állna a szerző a középkori olasz történelemmel. Pl. mikor csodálkozik, miért van annyi épület, tér az Orseolókról.

Sediánszky Nóra: Velence útvesztői Hét séta és egy város
Nagyon szeretem ezt a várost, és így a könyv tartalmát elolvasva nagy reményekkel kezdtem neki a könyvnek. Velence egy csodálatos, nem mindennapi város. Ebben a könyvben olyan részeivel találkozhatunk a városnak, amivel egy átlagos turista, egy rövid városlátogatás alatt nem tud megismerkedni. Szívesen elmennék egyszer úgy Velencébe, hogy végigjárjam a könyv alapján azokat a helyeket, amik megjelennek a könyvben, amerre a szerző jár.
Addig is marad az álmodozás, akár a könyv újraolvasása során… :)