Crownbreaker (Spellslinger 6.) 3 csillagozás

Sebastien de Castell: Crownbreaker Sebastien de Castell: Crownbreaker Sebastien de Castell: Crownbreaker

The sixth – and final – instalment of the inimitable SPELLSLINGER series.

Kellen and Reichis are settling into their new lives as protectors of the young queen and dealing with the constantly shifting threats to her reign and to her life. For the first time in his life, Kellen feels as if he's becoming the kind of man that his mentor Ferius had wanted him to be. Even Reichis has come to appreciate having a noble purpose – so long as no one minds him committing the occasional act of theft from the royal treasury.

But what seems to be a simple card game between Kellen and an old man is soon revealed to be a deadly game of wits in which a powerful mage has trapped the queen's spellslinger in order to kill him.

Perfect for fans of The Dark Tower, Firefly, Guardians of the Galaxy, Terry Pratchett, Ben Aaronovitch and Jim Butcher.

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Hot Key Books, London, 2020
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781471405518
>!
Hot Key Books, London, 2019
546 oldal · ASIN: B07QSB9GZ5
>!
Hot Key Books, London, 2019
528 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781471405495

1 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Kellen · Reichis


Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Ivenn P>!
Sebastien de Castell: Crownbreaker

Napok óta próbálok értékelést írni, de egyszerűen nem tudom szavakba önteni, hogy milyen érzés az, amikor az egyik legkedvesebb sorozatodtól kell elbúcsúznod. Egyáltalán lehet ezt? Kellen története nagyon jókor talált rám és az utóbbi két évben nagyon kevés dolgot vártam annyira, mint ennek a nagyszájú, talpraesett, kissé szerencsétlen, érzelgős, de rendkívül szeretnivaló fiúnak a legújabb kalandjait. Most pedig vége lett, és én meg csak nézek ki a fejemből és próbálom szavakba foglalni, hogy mit is érzek most.

Annyit biztosan kijelenthetek, hogy nem csalódtam. Sok történet az utolsó köteten vérzik el, de a Spellslinger szériáról szerintem bátran kijelenthető, hogy egy teljesen korrekt és egyben baromi jó befejezést kapott. spoiler Szerintem ilyen összeszedett, átgondolt lezárást legutóbb Michael J. Sullivannél láttam: avagy az összes karakternek le lett zárva a története, aki valaha is számított valamit a sztoriban, mindenki megkapta a „méltó” befejezést, amit érdemelt, és úgy alapjában véve egy tök jó szájízzel lehetett becsukni a kötetet. Sőt, ilyet elég kevésszer tapasztalok az olvasmányaim során, de azt hiszem, hogy engem Sebastien utószava érintett meg a legjobban az egészben. Na, ott egy olyan utolsó mondatot kaptam, egy olyan életigazságot, amit köszönök a szívemből a szerzőnek és azt hiszem, még mindig sírni tudnék rajta. Mert annyira betalált és nekem annyira sokat jelentett. Minden benne volt abban az egyetlen mondatban és köszönöm szépen, tényleg!

Azt hiszem, a sorozat azért működött nálam ennyire jól – amellett, hogy egy baromi szórakoztató, kalandos és bűbájos történetet mesélt el –, mert nagyon sok pontjában a saját életemet, tinédzserkori önmagamat láttam vissza. Hiába volt az egész történet egy humoros ifjúsági fantasy, a felszín alatt nekem olyan élettapasztalatok és gondolatok köszöntek vissza, amivel nagyon tudtam azonosulni, még ha régi sebeket is tépett fel. Ez pedig egy olyan élmény, amit nagyon kevés könyvtől kaphatok meg.

Sebastien de Castell biztosan számíthat ezek után egy ömlengős levélre tőlem és talán angolul írok majd egy értelmesebb, hosszú kritikát is neki, most azonban csak annyival zárom itt a soraimat, hogy olvassátok ezt a történetet, megéri!
Ajánlom a legnagyobb szeretettel mindenkinek, akit érdekel egy hangulatos, pörgős ifjúsági fantasy, ahol a kalandok mellett nagy szerepe van a családnak és a főszereplő személyes fejlődésének, útkeresésének is. A Spellslinger ugyanis nem más, mint egy igazi felnövéstörténet, ami kicsit lehet rólad is szól, a te családodról és a te megpróbáltatásaidról. Talán nem tökéletes, soha nem is lesz az, de csordultig benne van a szerző szíve-lelke, ennél több pedig talán nem is kell.

Köszönöm újra Sebastiennek, ennek a kedves bűbájmesternek, hogy részese lehettem Kellen életének (és bízom benne, hogy nem végleges tőle a búcsú)! Izgatottan fogom várni, hogy újból elvarázsoljon és levegyen a lábamról egy új történetével. Addig is hálásan köszönöm, hogy bebizonyította nekem, hogy nincs szükségem varázserőre ahhoz, hogy képes legyek én is varázsolni. Talán már nem fáj annyira, hogy soha nem érkezett meg az a levél a Roxfortból! ;)


Népszerű idézetek

RVivi P>!

It’s funny how people only ever seem to use my name when they think I’m about to die.

Chapter 26

RVivi P>!

Argosi and Jan’Tep. Tricksters and mages. Opposite sides of the same coin. Flip that coin and how would it land?

Chapter 62

RVivi P>!

‘I think she’s going to pop your eyeball right out, Kellen. Can I have it?’

Chapter 42

Kapcsolódó szócikkek: Reichis
RVivi P>!

‘Yes?’ she asked, without looking up from her papers.
‘Ahem,’ Cerreck coughed. ‘His Most Excellent Royal Tutor of Cards, Kellen Argos.’
The herald, thinking his duty done, began to back away, until Reichis looked up from the floor and gave him a stare that had induced heart failure in many, many rabbits.
‘You better just do it,’ I said to the old man quietly.
A look of spiritual dismay passed over his features. ‘The whole thing?’
‘You know what he’s like. You really want to risk it?’
Cerreck took in a deep breath. ‘And His Most Murderous Lord, Slayer of Mages, Killer of Crocodiles, Destroyer of Dragons – Even the Stupid Metal Ones – Most Beloved of All Sixteen Squirrel Cat God—’
‘Twenty-nine,’ Reichis corrected.
I translated for him.
‘Really?’ the herald asked. ‘I would’ve sworn last week it was sixteen.’
‘Just roll with it,’ I advised.
Cerreck sighed. ‘Most Beloved of All Twenty-Nine Squirrel Cat Gods, and Bearer of … “The Coolest Shadowblack Markings Ever”, Reichis The Terrible!’

Chapter 19

RVivi P>!

I don’t want for there to be gods who sit there choosing the destinies of others. What right does any god have to decide my fate?

Chapter 50

RVivi P>!

‘Ugh …’ He groaned. After a few seconds he looked over at me. ‘It’s okay. I can take it. Tell me more about your … feelings.’

Chapter 17

Kapcsolódó szócikkek: Reichis
RVivi P>!

The problem with reflexes is that other people have them too.

Chapter 11

RVivi P>!

He turned his nose up at me. ‘Bath first. You stink.’
‘We’ve been on the road for over two weeks – what do you expect?’ He stank worse, by the way.

Chapter 16

Kapcsolódó szócikkek: Kellen · Reichis
RVivi P>!

I was still trying to figure out whether she’d just insulted me, complimented me, insulted everyone else in the room or actually said nothing at all. Some puzzles even arta precis can’t solve.

Chapter 24

Kapcsolódó szócikkek: Ferius Parfax

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Empire of Storms
Rick Riordan: The Lost Hero
Kristin Cashore: Graceling
Lily Archer: The Poison Apples
Natalie C. Parker: Seafire
Mary E. Pearson: The Kiss of Deception
Greg Weisman: Traveler
Colleen Houck: Tiger's Quest
Neil Gaiman – Michael Reaves – Mallory Reaves: Eternity's Wheel
Sara Raasch: Snow Like Ashes