A ​Terápia 944 csillagozás

Sebastian Fitzek: A Terápia Sebastian Fitzek: A Terápia

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nincsenek tanúk, nincsenek nyomok, nincs holttest. A híres pszichiáter, Viktor Larenz lánya, Josy rejtélyes körülmények között eltűnik. Hollétére nem derül fény. Négy évvel később: Viktor egy nyaralóba vonul vissza, hogy feldolgozza a történteket, de egy napon ismeretlen nő kopogtat az ajtaján. A nőt kényszerképzetek gyötrik, melyekben újra meg újra megjelenik egy kislány, aki Josy-hoz hasonlóan nyomtalanul eltűnik. Viktor beleegyezik, hogy kezelni fogja a nőt, de a terápia egyre inkább drámai hangvételű kihallgatássá fajul

Eredeti megjelenés éve: 2006

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Kristály pöttyös könyvek Könyvmolyképző · Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572602 · Fordította: Szakál Gertrúd
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
278 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632451466 · Fordította: Szakál Gertrúd

Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Viktor Larenz


Kedvencelte 189

Most olvassa 20

Várólistára tette 486

Kívánságlistára tette 383

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Sebastian Fitzek: A Terápia

„Időnként még a legintelligensebb emberek is furcsa és nevetségesen logikátlan viselkedést tanúsítanak. Például majdnem mindenkinek, akinek van távirányítója, az a javíthatatlan szokása, hogy erősebben kezdi nyomkodni a gombokat, ha az elemek lemerülőben vannak. Mintha legalábbis ki lehetne préselni az akkumulátorból az energiát, mint a citromból a levet.”

Mondhatnám, hogy egy tucat száz másikat szül, de ez erre a történetre nem lenne igaz.
Először nem igazán volt kedvem olvasni, hisz annyi, de annyi könyvet olvastam már különböző pszichés betegségekről….és megtörtént a csoda, tudott az író újat mutatni.
Sőt nem csak újat hozott, de teljesen rabul ejtett.
Nagyon izgultam, tudtam, hogy egyik szereplővel sem stimmel valami, hol így gondoltam, hol úgy és mikor már azt hittem tudom a megoldást, az legutolsó oldalon olyan arcul csapás ért, hogy alig akartam az államat a földről összeszedni.
Jesszusom, ez nagyon durva volt….és mekkora öröm, hogy kitudott szedni a mélabús állapotomból és újra pezsgett a vérem….ezt hívom kiváló történetnek.
Azonnal kell egy saját példány…kedvenc….

Katalin_V_Tóth P>!
Sebastian Fitzek: A Terápia

Elképesztően jó pszichothriller. Kiszámíthatatlan, csavaros, fordulatos, zseniális.
Egy pszichiáternek különös körülmények között eltűnik a kislánya és ezen nem tud túljutni, ezért elvonul, hogy megpróbálja feldolgozni a történteket. De váratlanul egy nő kopog az ajtaján aki segítséget kér…
Még csak nem is sejtettem, hogy mi lesz a befejezés. Nagyon jó volt a hangulatteremtés, a sok fordulat és az egész történet.

Lanore P>!
Sebastian Fitzek: A Terápia

Milyen is egy jó könyv? Pont ilyen… amilyennek Fitzek megalkotta. Amit egy nap alatt kiolvasol. Amikor nem tudod biztosan eldönteni, ki a jó és ki a rossz. Amikor sejted ugyan az igazságot, de nem akarod elhinni. Amikor nem tudod, megbízhatsz-e Viktorban, mert tudod, hogy valami nem stimmel. Amikor ennek ellenére mégis megkedveled. Amikor jön egy hang a fejedben, hogy Isabellel is van valami, és nem tévedsz. Amikor az utolsó fejezetnél tartasz, de még mindig nem tudod a megoldást. Amikor az utolsó oldalon is van még egy csavar, ami leejti az állad. És amikor még az utolsó sornál sem hiszed el, hogy a történetnek vége van, és ilyen vége van.
Zseniális :)

8 hozzászólás
Törpillaa P>!
Sebastian Fitzek: A Terápia

Az író végig feszültségben tartja az olvasóit, odaszegezi a könyv felé, amitől a könyv letehetetlenné válik, és csak falni lehet a lapokat. Én is így jártam. :D Alig elkezdtem olvasni, már a felén túl is voltam, egyszerűen elvesztettem az időérzékem tegnap olvasás közben, és már a 100. oldalon is túl jártam, pedig ez nagyon ritkán fordul elő mostanság. De Fitzek egyszerűen elképesztő módon lekötötte a figyelmemet fejezetről fejezetre, és már rettentő kíváncsi voltam az igazságra, ami lassacskán ki is derült. Egyrészt meglepő, de számítottam rá, pedig az a sok információ, igyekezett tévútra vezetni, és eleinte teljesen másra gyanakodtam, de a vége mindent vitt. :D

link

Madama_Butterfly>!
Sebastian Fitzek: A Terápia

Ó Te Jó Ég!!!!
A pszichés betegségekkel foglalkozó könyvek mindig is érdekeltek, nagyon szeretem a témával foglalkozó, jól megírt könyvek hangulatát. Ez pedig egy jól megírt könyv, zseniálisan egyensúlyoz a valóság és a kényszerképzetek, a jó és a rossz, az igazság és a valótlanság határán… az olvasása alatt szinte végig nem tudni, hogy az előbbiek közül mégis melyik van a szemünk előtt, és pont emiatt rendkívül olvastatja magát, szinte kényszeres olvashatnék tör az emberre.
Ajánlom! spoiler

3 hozzászólás
cicus61 P>!
Sebastian Fitzek: A Terápia

Jó volt, de! Most fogom kicsit hanyagolni az ilyen pszichiáteres történeteket. Lehet, hogy az volt a baj, hogy mostanában elég sok ilyen könyv jutott a kezembe. Nem volt azért borzasztó. Az összes szereplőnél éreztem, hogy van valami probléma velük. Az tetszett, hogy ahogy éreztem, hogy na ebből lesz valami, puff és nem :) A vége érdekes volt, bár nekem is egy kicsit összecsapottnak tűnt.

WindStorm>!
Sebastian Fitzek: A Terápia

A remény olyan, mint egy üvegszilánk a talpadban. Amíg a húsodba vág, addig minden lépésnél fájdalmat okoz. De ha kihúzzák, vérzik ugyan egy darabig, és az is eltart egy ideig, amíg begyógyul, de a végén ismét tudsz járni. Ezt a folyamatot gyásznak is nevezik. És úgy vélem, ideje lenne elkezdened gyászolni.

Az idei évem eddigi legjobb olvasása! Imádom a pszicho-thrillereket, csak az a baj, hogy nagyon kevés történet van, ami jó is. Na, ez a regény számomra feltette az i-re a pontot. Hihetetlenül élveztem! Fhu, nem is tudom hol kezdjem az áradozást… :D
A sztori izgalmas, érdekfeszítő, s számomra borzongató is volt egyben. Az utolsó oldaláig feszültséggel teli, gyors cselekményű, mégis minden érthető. Vagyis nem, de pont ez a lényege. A végén pedig egy olyan nagy arculcsapást kap a kedves olvasó, hogy hirtelen azt sem tudja merre van jobbra. Én is, mint sokan mások, csak bámultam ki a fejemből, s pislogtam. Nem tudtam hova tenni, hogy-hogyan tudott az író ennyire az orromnál fogva vezetni… egyszóval: Lehengerlő!

Fitzeknek sikerült az, ami nagyon sok írónak nem: kétszáz oldalas regényben egy tökéletes, zseniális történetet írt meg. 5/10*

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572602 · Fordította: Szakál Gertrúd
dagikám>!
Sebastian Fitzek: A Terápia

Szeretem az olyan könyveket,amikor azt se tudom hányadán is állok. Oldalról oldalra vesztettem el a fonalat,mire már azt hittem mindent értek. Nem lehetett tudni sosem,hogy most ki hazudik és ki képzelődik csak. Nekem nagyon tetszett a történet a meglepő fordulattal a végén.

Infierno>!
Sebastian Fitzek: A Terápia

Rengeteg könyvet olvastam a műfajban, de ehhez foghatót még egyszer sem. Nehéz is róla írni most, amikor éppen végeztem vele. Azt hiszem, még nem sikerült feldolgoznom.

Szinte letehetetlen, minden egyes oldalon történik valami, ami kicsit is közelebb vihet a rejtélyhez, hogy kicsoda is Anna, mit akarhat, mi történt Josy-val. Amikor azt hinnéd, hogy sikerült kibogoznod a szálakat, történik valami, ami felülír mindet, és te kezdheted az egészet elölről. Sejthetsz valamit, de kitalálni úgysem fogod.

Így jellemezném ezt a tökéletesen felépített történetet. Megforgatja az agytekervényeidet, hogy aztán valami teljesen váratlant nyomjon a képedbe. Fantasztikus volt, új kedvencet avattam. Filmvásznon is teljes mértékig el tudom képzelni.

ZsúésKrisz_Olvas>!
Sebastian Fitzek: A Terápia

Szoktuk mondani a hazug emberekről, hogy „még azt sem hiszem el neki, amit kérdez!”
Ha ezzel a mondattal fel lehetne ruházni egy könyvet, akkor azt hiszem ez lenne az egyik olyan kötet, amire tökéletesen illeszkedne.
Imádtam a történetet. Folyton mellékútra vezet, nincs benne egyetlen biztos pont sem, minden és mindenki gyanús, és amikor azt hinnéd, megállapodtunk, hát ne hidd, visszavan még néhány utolsó pofon, hogy hangosan mond ki:"Na neeee".
Régen olvastam olyan könyvet ami ekkorát ütött.
Utoljára azt hiszem, mikor Dennis Lehane Viharsziget-ét olvastam. Igen, talán azzal kapcsolatban éreztem így legutóbb.
Ha valaki tud még hasonlót a műfajban, kérem ne tartsa magában!

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

csartak P>!

A remény olyan, mint egy üvegszilánk a talpadban. Amíg a húsodba vág, addig minden lépésnél fájdalmat okoz. De ha kihúzzák, vérzik ugyan egy darabig, és az is eltart egy ideig, amíg begyógyul, de a végén ismét tudsz járni. Ezt a folyamatot gyásznak is nevezik. És úgy vélem, ideje lenne elkezdened gyászolni.

70. oldal

ashtraygirl>!

Időnként még a legintelligensebb emberek is furcsa és nevetségesen logikátlan viselkedést tanúsítanak. Például majdnem mindenkinek, akinek van távirányítója, az a javíthatatlan szokása, hogy erősebben kezdi nyomkodni a gombokat, ha az elemek lemerülőben vannak. Mintha legalábbis ki lehetne préselni az akkumulátorból az energiát, mint a citromból a levet.

198. oldal, 37.fejezet

Kapcsolódó szócikkek: akkumulátor · távirányító
csalókás>!

A felismerés nem más, mint egy olyan kirakójáték, melynél nem tudjuk előre, hány darabból áll majd. És csak akkor nyerjük meg a játékot, ha a teljes mozaik összeállt.

190. oldal

Destinee>!

„A sejtés és a tudás között van az élet és a halál.”

56. oldal

Rencsu>!

Igen. Egy rémálom. Az a címe, hogy „Az életem”.

Angele>!

Köszönetnyilvánítás
Először is – és ez nem holmi közhely – Önnek mondok köszönetet. Az olvasásért. Ön és én – van bennünk valami közös. Mert az írás és az olvasás magányos, és ezáltal intim tevékenység. A legértékesebb ajándékot kaptam Öntől, amit csak adhat: időt az életéből. Mégpedig nagyon sok időt, ha most még az utószón is átverekszi magát.

Törpillaa P>!

– Próbáljunk meg logikusan gondolkodni!

14. oldal

Blissenobiarella>!

Tulajdonképpen miért settenkedek itt, ha közben hangosan kiabálok? – kérdezte önmagától.

Törpillaa P>!

– Kénytelen vagyok ezzel a kockázattal élni… és meghalni.

268. oldal

Gothic01>!

Még szerencse, hogy nem szoktam rosszul lenni, ha autóban ülve olvasok.

235. oldal

3 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Coffey a halálsoron
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 3.
Ilona Andrews: Magic Strikes
Andrew Gross: Egy kém Auschwitzban
Don Winslow: A kartell
Agatha Christie: Tíz kicsi néger
Agatha Christie: And Then There Were None
Lars Kepler: A bosszúálló
Gregg Hurwitz: Kíméletlen
Sienna Cole: Elmejáték