Tomboló ​Erő II. (Tomboló Erő 2.) 23 csillagozás

Sean Williams: Tomboló Erő II.

A ​sötét oldal nem csábíthatta el.
A Birodalom nem irányíthatta.
A halál nem győzhette le.
És most semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy beteljesítse a sorsát…

Darth Vader kegyetlen módszerekkel ismerteti meg titkos tanítványával a sötét oldalt, hogy aztán felhasználja a Sith hatalmi játszma végső céljához: a császár meggyilkolásához. Starkiller kérdezés nélkül szolgál, bűntudat nélkül gyilkol, és minden előjel nélkül beleszeret Juno Eclipse-be, a gyönyörű birodalmi pilótába. Még csak nem is gyanítja, hogy ő csupán egy eszköz a gazdái cselszövéseiben, mígnem aljas árulás áldozata lesz. Juno gyászolja halott szerelmét, de Starkiller visszatér, megtisztulva minden emlékétől, gyilkolásra programozva – és Darth Vadernek ezúttal nem áll szándékában elveszíteni az orgyilkosát. Noha a sors egymás közelébe sodorja Junót és Starkillert, mindkettejükre kemény küzdelmek várnak. Ha Starkiller sikerrel jár, jutalmul elnyeri a szabadságot. Ha kudarcot vall,… (tovább)

Eredeti mű: Sean Williams: The Force Unleashed II.

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Szukits, Szeged, 2015
322 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634973164 · Fordította: Szente Mihály
>!
Szukits, Szeged, 2014
322 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634973164 · Fordította: Szente Mihály

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Darth Vader · Leia Organa · Bail Organa · Wedge Antilles · Juno Eclipse · Mon Mothma · Rahm Kota · Starkiller


Kedvencelte 4

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Saille P
Sean Williams: Tomboló Erő II.

Egy hajszálnyival javult az 1.részhez képest. De hiányzik a humor (kivéve a legvégén Wedge-dzsel), a karakterek (még az ismertek is) 2D-sek, nincs mélységük, a tanítások súlytalanok, egyik action-ből a másikba rohanunk, a főhős még mindig istenszerű, és túladagolt a hihetetlen csodák száma spoiler

Szóval az egész olyan hatást kelt, mint a kezdő szakács műve: elvileg ismeri a hozzávalókat, mégse áll össze a kész étel…

Ellenpéldaként ajánlom olvasni a Battlefront c.könyvet: azt is egy játékból írták, mégis igazi, hősies Star Wars eposz sikeredett belőle!

>!
Captain_Protocol
Sean Williams: Tomboló Erő II.

Nos… tudom, hogy a videojáték cselekménye megkötötte az író kezét. De pont a történettel van bajom… pont mint az első részben, Starkiller egy op karakter, az Expanded Universe-ben kevés ekkora hatalmú erőhasználó szaladgál mint ő, és a legtöbb könyvíró odafigyelt arra, hogy ne legyenek a karakterei istenszerűek. Erre itt rohangál ez a fiúka és olyan dolgokat tesz meg, amiktől néha sírva vágtam volna a könyvet a falhoz, hogy ez így nem jó… És tényleg ott hibádzik az egész, hogy a játékban valahogy teljesíteni kell a küldetéseket, el kell jutni A-ból B-be, és ehhez megvannak a megfelelő ability-k. Játéknak ez élvezetes, de könyvnek – főleg olyanoknak akik a Thrawn-trilógián és a többi nagy hírnevű EU alkotáson cseperedtek fel – ez az egész úgy nem helyes, ahogy van… Remélem mások is éreznek így… Először nem akartam értékelést írni, de ahogy megláttam a borítót megint elkezdtem dühöngeni… meh. :D Alapjában véve tényleg nem rossz, az író megoldotta a dolgot, csak az egész túlságosan meseszerű és hihetetlen, még akkor is ha SW.

2 hozzászólás
>!
PAVideoStudio
Sean Williams: Tomboló Erő II.

Csalódtam (rosszabbra számítottam), ez jobb, mint az első, de még mindig nem igazán jó regény, a Junoról szóló részek jobban tetszettek, de ebben is vannak dolgok, melyek fejfájást okozhatnak.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/tZsQU7ceAds

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

>!
bandy666
Sean Williams: Tomboló Erő II.

Ez egy picivel jobban sikerült. Kota mesterre szánhattak volna több időt, Juno rendben volt. Starkiller meg…Starkiller. Infót kap, megtalál, ledarál – ismét. Szívesen olvasnék egy jó játék-adaptációt, eddig nem sokkal találkoztam, ami megérte volna… Ha nem lenne Star Wars, nem kerülne a polcomra a kötet.

>!
Csaba_Tóbi
Sean Williams: Tomboló Erő II.

Sokkal jobb mint az előző rész volt, fordulatos, izgalmas de most jön az a bizonyos de. Számomra nagyon egy síkű volt. Játszottam a játékkal is és érezhető volt hogy ami a játékban működött és hatásos volt itt a könyvben nem érződik át vagy egyáltalán nem működik. Az előző részben azért Starkiller még csak próbálgatta az erejét de ebben a részben mintha egy istenség lenne és ahogy olvastam minden egyes ilyen monumentális megmozdulásánál csak azt tudtam mondani hogy „jaj ne már”. Baromi OP a srác de hogy minden gondját, baját csak is a puszta erőszakkal vagy az Erő segítségével tudja megoldani kicsit gyengének éreztem. Bár ezt a probéma megoldó képességet Vadertől tanulta el.

>!
Hippoforaccus
Sean Williams: Tomboló Erő II.

A játék második részével nem játszottam így nem tudom, hogy ahoz képest milyen, viszont azt tudom, hogy nagyon-nagyon jól sikerült izgalmas alkotás. Egyszerűen nem tudtam letenni. Akciódús, pörgős, kicsit sem unalmas olvasmány.
És még egy utalás is van a kedvenc könyvemből a Galaxis Útikalauz stopposoknak-ból amivel igencsak megleptek :)
http://moly.hu/idezetek/488274

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Saille P

– Szükségem van egy fuvarra! Látod azokat a tornyokat jobb felé? Oda kellene eljutnom!
– Oda, ahol a legerősebb az elhárítótűz?
– Ha nem vállalod, keresek magamnak…
– Hé! Várj csak! – vágott közbe a pilóta. – Senki sem nevezheti Wedge Antillest gyávának! Kapaszkodj, és meglátjuk, mire képes ez a szépség!

Kapcsolódó szócikkek: Starkiller · Wedge Antilles
>!
Saille P

Juno a leereszkedő hajót figyelte, és elfogta a vágy, hogy mihamarabb a kormánya mögé ülhessen. Mint a régi szép időkben – gondolta –, a Birodalom a sarkunkban, előttünk a bizonytalan jövő, a szívünkben a törékeny remény.

Kapcsolódó szócikkek: a Birodalom · Juno Eclipse
>!
Saille P

Leia megnyugtatóan mosolygott, és Junóra mély benyomást tett az az ügyesség, amellyel a fiatal lány kezelte az öreg harcost. A hercegnő egyaránt rendelkezett Garm Bel Iblis katonai szemléletmódjával és Mon Mothma diplomáciai érzékével. Kiderülhet még – gondolta Juno –, hogy Leia képes közös nevezőre hozni a különféle nézeteket és szempontokat, és ennélfogva nem Kota vagy Starkiller, hanem ő lesz az, aki egyesíti a Szövetséget. Csak lenne ideje felnőni…

Kapcsolódó szócikkek: Juno Eclipse · Leia Organa · Mon Mothma · Rahm Kota
>!
Saille P

Aztán megint eszébe jutott az a pillanat, amikor az eredeti Starkiller első ízben párbajozott a mesterével. Ha Vader valaha Jedi volt, akkor miféle Jedi? Minek tartották a többiek: hősnek vagy kudarcnak? Starkiller nehezen tudta volna elképzelni, hogy Vader azért lett ennyire gonosz, mert nem figyeltek rá, vagy mert hiányzott belőle a tehetség, és azt sem tudta elhinni, hogy egy ilyen természetes tehetség észrevétlen marad. Talán az ifjú Darth Vader létezését is titokban tartották. A Sötét Nagyúr talán csak megszokásból viseli a maszkját, és nem azért, mert szüksége van rá.

Kapcsolódó szócikkek: Darth Vader · Starkiller
>!
Saille P

– Helyes! Akkor irány lefelé!
– Tessék? Az nem fog menni. Odalent…
– Van egy lehetőség – vágott közbe Starkiller. – A telep oszlopokon nyugszik. Keressünk egy elég nagy nyílást az alapokon, és lemegyünk a telep alá! Aztán már csak találni kell egy másikat a tornyok közelében, amin visszajövünk. Érted?
– Várj egy kicsit, az életem épp most pereg le a szemem előtt! – felelte Antilles, majd felnevetett, és hozzátette: – Rendben, benne vagyok! Az unalmas részeket ki szoktam hagyni. Kapaszkodj! Indulunk!

Kapcsolódó szócikkek: Starkiller · Wedge Antilles
>!
Saille P

– Hát, a Halálcsillag továbbra is létezik – felelte a hercegnő. – A Császár ugyan ügyesen rejtegeti, de túl nagy ahhoz, hogy sose találjunk rá. Előbb vagy utóbb rábukkanunk, és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy véget vessünk az építkezésnek. Ez az első számú célkitűzésünk, mert ha egyszer működőképes lesz, a Galaxis összes élőlénye veszélybe kerül. – Elhallgatott egy pillanatra, majd megvonta a vállát, és hozzátette: – Ezt leszámítva, az élet megy tovább. Egyetem, tanulás, a nemesi családok képviselőinek ostoba locsogása. Ha a nénikéim megtehetnék, még ebben az évben hozzáadnának valami buta alakhoz, és azzal minden esélyem elszállna arra, hogy valaha valami komoly dolgot csináljak.
Ez a kijelentés nyomatékosan emlékeztette Junót arra, hogy Leia milyen fiatal még. Párkapcsolati gondok, szülői elvárások, tervek és csalódások – ezen problémák a világegyetem valamennyi tizenévesét utolérték, még egy galaktikus felkelés idején is. A hercegnő a fiatalkori önmagára emlékeztette Junót – nem is volt olyan régen…

Kapcsolódó szócikkek: Halálcsillag · Juno Eclipse · Leia Organa
>!
Saille P

– Valamennyi teremtmény a tapasztalatainak és a tetteinek összessége – szólt közbe Bail Organa, aki ezekben a pillanatokban ért oda hozzájuk. Ledobta a búvárruháját Juno felszerelése mellé, és hozzátette: – Néha nem tudjuk, hogy mi vezérel vagy vezérelt minket, amíg nem éltünk eleget ahhoz, hogy visszanézhessünk az életünkre.

Kapcsolódó szócikkek: Bail Organa · Juno Eclipse
>!
Saille P

– Egy kicsit túlképzett ehhez, nem? – kérdezte köszönés gyanánt. Őfelsége Bail Prestor Organa herceg, az Alderaan elnöke és kormányzója megveregette olajfoltos öltözetét, és mosolyogva visszakérdezett:
– Mihez, a szállítmányozáshoz, vagy ahhoz, hogy meggyőzzem a Dac ellenállóit, hogy csatlakozzanak a Szövetséghez?
– Talán mindkettőhöz…
– Hát, valaha munkát ajánlottam önnek, és azt mondta, gondolkodik rajta – mondta Organa.
– Annak idején lelkiismeretes pilótának nevezett – válaszolta Juno. – Sosem dolgoznék annak, aki ilyen pocsék emberismerő. – Egymásra vigyorogtak, és kezet ráztak.

Kapcsolódó szócikkek: Alderaan · Bail Organa · Juno Eclipse

Hasonló könyvek címkék alapján

Pierce Brown: Hajnalcsillag
Frank Herbert: A Dűne
Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Dan Simmons: Hyperion
Matthew Stover: A Sith-ek bosszúja
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
John Scalzi: Vének háborúja
Dan Simmons: Ílion
Frederik Pohl: Az átjáró
Michael Reaves – Maya Kaathryn Bohnhoff: Az utolsó lovag