Tomboló ​Erő (Tomboló Erő 1.) 26 csillagozás

Sean Williams: Tomboló Erő

„A sithek mindig elárulják egymást… Biztos vagyok benne, hogy ezt te is meg fogod tanulni. Hamarosan…”

A Köztársaság megdöntése befejeződött, Darth Sidious uralma alá hajtotta az egész galaxist. Csupán egy maroknyi ellenálló veszélyezteti hatalmát, akik az életben maradt jedi lovagok vezetésével a régi rend helyreállításáért küzdenek. Az utolsó jedik megsemmisítésével a császár Darth Vadert bízza meg, aki azonban időnként saját eltitkolt tanítványával végezteti el a feladatot. Az ifjú sith könyörtelenül leszámol a célpontokkal, és készen áll arra, hogy mestere legnagyobb ellenségével, a császárral is szembeszálljon.
A Sötét Nagyúr összeesküvést sző Palpatine ellen. Az ifjú sith összegyűjti Darth Vader ellenfeleit, hogy azok vívják meg a császár elleni csatát. Vagy talán mégsem ez történik? A sithek álnok világában semmi sem egészen az, aminek látszik; ebben a világban senki sem tudhatja, kik a szövetségesei vagy az ellenségei…

Eredeti mű: Sean Williams: The Force Unleashed

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Szukits, Debrecen, 2011
370 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634972181 · Fordította: Szántai Zsolt

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Saille P
Sean Williams: Tomboló Erő

Kicsit nehéz értékelnem ezt a könyvet. Mert egyfelől nagyon olvastatja magát, nincs egy perc üresjárat sem benne, és a cselszövés része nem rossz, bár kitalálható. Másfelől viszont van egy csomó dolog ami zavar.
Hogy mik ezek? Elöször is zavaró volt, hogy sok helyen eltért az elfogadott storyline-tól: a Lázadás megalakulása, Shaak Ti halála, Organáék elfogása stb.
Másodszor szörnyen érződik rajta, hogy videójátékból írták, így a karakterek ábrázolása kissé felszínes lett, ill.a főhős túl szupermanus. Százasávál irtja az ellent, mindenkin átvág, lekaratélyoz egy csillagrombolót, egymaga felbolydítja az egész Halálcsillagot, állandóan Jediket öldös, és úgy köpi-vágja az Erőt, ahogy még Yoda mester sem – szinte látja az ember a bal felső sarokban pergő számlálót, ami a leölt ellenfeleket mutatja (másik két sarokban pedig az ammo és életerő pontok láthatók)! Haha!
Aztán ott van a kiscsaj Juno, aki semmit de semmit nem csinál egyetlen küldetésen sem, csak ücsörög a gépnél és várja a csatából visszatérő hőst.
Az utalások pedig a fővonalra sajna elég erőltettek lettek, nem olyan viccesen kifinomultak mint pl.a Zsivány Egyesben vagy sok más könyvben. Ilyen pl.amikor Proxy a droid a különböző Jedi mesterek képét veszi fel – nem tudni, ez most vicc akar lenni vagy éppen tiszteletlenség, amikor főhősünk leböki Kenobit, vagy amikor a szemétbolygón rozsdás droidok személyesitik meg a rég halott mestereket…nekem picit kínosnak tűnt. Ne is beszéljünk arról, mikor Anakin Vaderré alakul a hologramban – annyira erőltetett volt!
Emiatt valahogy Organáék szerepeltetésének sem tudtam örülni, pedig kedvenc karaktereim.

Szóval utólag azt tudom mondani, hogy olyan mint a túlízesített snackek: amíg tart a zacsiban nem tudod abbahagyni, mert az ízfokozók pörgetnek, ám rögtön utána, hogy befaltad az egész zacskót, úgy érzed valahogy megfeküdte a gyomrod.
En pedig jobban szeretem az olyan könyveket, amiket nemcsak közben élvezek, de utánuk is megnyalom mind a tíz ujjamat!

3 hozzászólás
>!
Shinzo P
Sean Williams: Tomboló Erő

Hát nem ez volt a legjobb SW regény, amit olvastam, de a körülményekhez képest egész jóra sikeredett. A főbb karakterek és a környezet is megfelelően ki lett dolgozva…. bár a vége szerintem kissé össze lett csapva. De aki szereti az akciódús sztorikat, annak tökéletes kikapcsolódás.

>!
Eszchan
Sean Williams: Tomboló Erő

Az, hogy két év szenvedés kellett ahhoz, hogy befejezzem ezt a könyvet, azt hiszem, mindent elárul.
Egy-két oldal elolvasása után mindig rám tört az álmosság. Annyira unalmas és érdektelen volt az egész, hogy szinte erőszakot kellett elkövetnem magamon, hogy befejezzem.
Pedig lett volna lehetőség a történetben és a karakterekben is, de valahogy nem sikerült túllépni azon, hogy ez bizony egy játék alapján készült.

>!
Dominik_Blasir 
Sean Williams: Tomboló Erő

Igen erős csalódás a Tomboló erő, bár lehet, hogy csak én nem hallgattam az előzetes véleményekre, ezért a negatív összkép.
Pedig ha jobban belegondolok, a regény nem ígér mást, csak töménytelen akciót egy még viszonylag érdekes korban, ezt pedig maradéktalanul be is tartja. Nem telik el 20 oldal egy fénykardpárbaj nélkül – ha kell, akkor egy edződroidot vetnek be a mozgalmasság érdekében, nehogy véletlenül ellaposodjon kicsit a hangulat, mégis végül pont emiatt lesz unalmas. A karakterek többsége kidolgozatlan, konfliktusaik túlságosan sablonosak, valamivel több eredetiséget vártam volna el.
Sokkal többet érdemelt volna a történet, így csak egy „B-filmes” hatású regény született, melyben ugyan valóban akadtak érdekes és izgalmas pillanatok is, de összességében nagyon közepes maradt. Jól jelzi a belőlem kiváltott érdektelenséget, hogy még a fordítói következetlenségeken sem tudtam megrökönyödni.
Bővebben az ekultúrán.

>!
PAVideoStudio
Sean Williams: Tomboló Erő

Az alapötlet jó, de a megvalósítás már nem annyira, vannak benne hajmeresztő húzások.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/Iy3XuTCmJms

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

>!
Trillian26 
Sean Williams: Tomboló Erő

Szerintem jó könyv volt. (A játékot nem ismerem, úgyhogy teljesen ismeretlen volt a cselekmény.) A történet tetszett, bár az elején elég egyhangú volt, de a végére izgalmasabb lett. Kissé túlzónak éreztem Galen erejét, ez eléggé zavaró volt. Juno és Proxy is szimpatikus volt. Kíváncsi vagyok hogy alakul a szövetség sorsa a következő részben.

>!
Csaba_Tóbi
Sean Williams: Tomboló Erő

Alapjából egy egész jó kis történet. Pörögnek itt az események és nincs megállás, de még is hiányzik belőle az a plusz ami miatt nyomot hagyna az emberben. Nagyon izgalmas és elég sok ismerős karekter felbukkan. Starkiller érdekes karakter ugyan úgy mint a videójátékban azonban ahogy a játékban is, nem érzem át a szenvedését. Az egész történet eléggé átlátható és könnyen kitalálható, hogy mi is történik. Talán egyszer ha meglepődtem az olvasása közben. Kicsit vérszegénynek éreztem a történetet ami betudható az egész történeten végig futó szaladgálásnak.

>!
yeahtzin
Sean Williams: Tomboló Erő

Úgy olvastam, hogy előtte nem játszottam a játékkal, ergo fogalmam sem volt a történetről.
Nem volt rossz, egy kis kikapcsolódásra teljesen megfelel.
A befejezés pedig a (viszonylag) sok és emiatt unalmassá váló fénykard párbaj után kimondottan jóra sikeredett.

>!
Gábor_Hernádi 
Sean Williams: Tomboló Erő

Tudtam, hogy ez a könyv egy videójátékból született, de arra nem számítottam, hogy ennyire rossz lesz. Mert ez a konyv rossz. A cselekmény minden túlzás nélkül így foglalható össze: megérkezés egy bolygóra – harc – előrehaladás – harc – előrehaladás – főellenség. A karakterek nevetségesen kétdimenziósak, a két főszereplő kapcsolata illetve a konyv végen a Vaderrel ÉS a Császárral való harc valami döbbenetesen hiteltelen és nem realisztikus. Tudom, hogy létezik a könyvnek második része is, de erősen kétlem, hogy el fogom olvasni.

>!
TheFallGuy
Sean Williams: Tomboló Erő

Egész jó leírás, kellemes kiegészítés a játékhoz. Kedvem lett újra játszani vele :D
Tetszett, hogy jobban megismerhettem belőle Starkiller belső gondolatait, vívódásait, ahogy Juno hátterét is.
Bár néhol, mintha a leírtak különböztek volna a játékban történtektől…


Népszerű idézetek

>!
Near

Az emberek vagy ragadozók, vagy prédák. Ez az élet egyik alapvető szabálya.

>!
Near

…ha kitartóan próbálkozik, ha nem adja fel, egyszerűen nem létezik olyan dolog, amit ne lenne képes végrehajtani.


A sorozat következő kötete

Tomboló Erő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Raana Raas: Árulás
Raana Raas: Hazatérők
Raana Raas: Elágazó utak
Raana Raas: Kiszakadtak
On Sai: Lucy
Raana Raas: Ellenállók
Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Raana Raas: Az ogfák vöröse
Orson Scott Card: Végjáték
Dan Simmons: Hyperion