Tomboló ​Erő (Star Wars: Tomboló Erő 1.) 49 csillagozás

Sean Williams: Tomboló Erő

„A sithek mindig elárulják egymást… Biztos vagyok benne, hogy ezt te is meg fogod tanulni. Hamarosan…”

A Köztársaság megdöntése befejeződött, Darth Sidious uralma alá hajtotta az egész galaxist. Csupán egy maroknyi ellenálló veszélyezteti hatalmát, akik az életben maradt jedi lovagok vezetésével a régi rend helyreállításáért küzdenek. Az utolsó jedik megsemmisítésével a császár Darth Vadert bízza meg, aki azonban időnként saját eltitkolt tanítványával végezteti el a feladatot. Az ifjú sith könyörtelenül leszámol a célpontokkal, és készen áll arra, hogy mestere legnagyobb ellenségével, a császárral is szembeszálljon.
A Sötét Nagyúr összeesküvést sző Palpatine ellen. Az ifjú sith összegyűjti Darth Vader ellenfeleit, hogy azok vívják meg a császár elleni csatát. Vagy talán mégsem ez történik? A sithek álnok világában semmi sem egészen az, aminek látszik; ebben a világban senki sem tudhatja, kik a szövetségesei vagy az ellenségei…

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Szukits, Debrecen, 2011
370 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634972181 · Fordította: Szántai Zsolt

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Galen Marek (Starkiller) · Juno Eclipse


Most olvassa 3

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Shinzo>!
Sean Williams: Tomboló Erő

Hát nem ez volt a legjobb SW regény, amit olvastam, de a körülményekhez képest egész jóra sikeredett. A főbb karakterek és a környezet is megfelelően ki lett dolgozva…. bár a vége szerintem kissé össze lett csapva. De aki szereti az akciódús sztorikat, annak tökéletes kikapcsolódás.

vera313>!
Sean Williams: Tomboló Erő

Érdekelt Starkiller/Galen története, és mivel nem játszom, maradt a könyv formátum. A célnak abszolút megfelelt a regény, nagyon jól szórakoztam! Egyszerű történetvezetésű, nincs túlbonyolítva, és hál'sten hiányzik belőle az az emelkedett, ömlengős hangnem, ami nekem olvashatatlanná tesz sok Star Wars regényt. Szóval egyszeri, kellemes olvasmány!

Ebe_Endocott>!
Sean Williams: Tomboló Erő

Hát hát… Elég gyengén indult, az elején csak egymás után vannak pakolva a bunyók, nagyon darálós jellege van, és az is fura, h még ebben az idősíkban is szinte minden bokor alatt, nem nagy erőfeszítéssel lehet találni kivégzendő Jediket. Aztán a közepe felé, ahogy a fadarab főhősünk kezd kicsit megtelni élettel, úgy kezd a sztori is élvezhetővé válni, a visszaemlékezések, mélyebbre ásás szépen egyensúlyba kerül.
Engem a batármód eltúlzott, az univerzummal nem konzisztens képességek nem zavartak annyira, de azért egy-egy szakasz rohamosztagos vagy egy lépegető megsemmisítése ha legalább egy izzadságcseppet eredményezett volna hősünk homlokán, csak tűrhetőbb lett volna.
Nade aztán jött a teljesen képtelen, mesébe illő, idétlen befejezés, és az megint lejjebb vett a lelkesedésből, de összességében nem mondanám nagyon rossznak, de kicsit kilóg a sorból, lehet, ha játszottam volna vele, könnyebben beveszi a gyomrom.

Alaric>!
Sean Williams: Tomboló Erő

Adaptációt csinálni sosem egyszerű, mindegy milyen médiumból megy milyen médiumba. Sajnos ezen a könyvön is érződik ez a nehézség. Mivel játék alapján készült, ahol folyamatosan akciózol, itt sincs ez másképp. Csata csata hátán, a story ugrál az események között, átmenet nincs, lényegében ugyanaz a séma ismétlődik x fejezetenként. A karakterek felszínesek, hiszen a játék cselekményét kellett követniük, ahol nem fordítottak túl sok gondot erre. Starkiller alakulása megért volna egy rendes kifejtést. Olvastam képregény formájában is, az talán jobban átadja a lényeget, emészthetőbb. Sajnálom ezt a könyvet, mert az alapstory nagyon jó, de a kötöttségek miatt el lett rontva.

Csaba_Tóbi>!
Sean Williams: Tomboló Erő

Alapjából egy egész jó kis történet. Pörögnek itt az események és nincs megállás, de még is hiányzik belőle az a plusz ami miatt nyomot hagyna az emberben. Nagyon izgalmas és elég sok ismerős karekter felbukkan. Starkiller érdekes karakter ugyan úgy mint a videójátékban azonban ahogy a játékban is, nem érzem át a szenvedését. Az egész történet eléggé átlátható és könnyen kitalálható, hogy mi is történik. Talán egyszer ha meglepődtem az olvasása közben. Kicsit vérszegénynek éreztem a történetet ami betudható az egész történeten végig futó szaladgálásnak.

yeahtzin>!
Sean Williams: Tomboló Erő

Úgy olvastam, hogy előtte nem játszottam a játékkal, ergo fogalmam sem volt a történetről.
Nem volt rossz, egy kis kikapcsolódásra teljesen megfelel.
A befejezés pedig a (viszonylag) sok és emiatt unalmassá váló fénykard párbaj után kimondottan jóra sikeredett.

PAVideoStudio>!
Sean Williams: Tomboló Erő

Az alapötlet jó, de a megvalósítás már nem annyira, vannak benne hajmeresztő húzások.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/Iy3XuTCmJms

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

Mr_Koxi>!
Sean Williams: Tomboló Erő

Számomra kellemes volt a könyv, nem vagyok star wars náci így nem érdekel hogy mit hogyan kell írni helyesen meg hogy milyen logika van egy képzelt világba, csak élveztem, olvasmányos bár tele van szóismétlésekkel ami miatt lwvontam a pontot de amúgy egy fantasztikus sw könyv ami végig pörög.

TheFallGuy I>!
Sean Williams: Tomboló Erő

Egész jó leírás, kellemes kiegészítés a játékhoz. Kedvem lett újra játszani vele :D
Tetszett, hogy jobban megismerhettem belőle Starkiller belső gondolatait, vívódásait, ahogy Juno hátterét is.
Bár néhol, mintha a leírtak különböztek volna a játékban történtektől…

Trillian>!
Sean Williams: Tomboló Erő

Szerintem jó könyv volt. (A játékot nem ismerem, úgyhogy teljesen ismeretlen volt a cselekmény.) A történet tetszett, bár az elején elég egyhangú volt, de a végére izgalmasabb lett. Kissé túlzónak éreztem Galen erejét, ez eléggé zavaró volt. Juno és Proxy is szimpatikus volt. Kíváncsi vagyok hogy alakul a szövetség sorsa a következő részben.


Népszerű idézetek

Near>!

Az emberek vagy ragadozók, vagy prédák. Ez az élet egyik alapvető szabálya.

Near>!

…ha kitartóan próbálkozik, ha nem adja fel, egyszerűen nem létezik olyan dolog, amit ne lenne képes végrehajtani.

Ebe_Endocott>!

Ahogy keresztültaposott az arc nélküli rohamosztagosokon, mint a wampa a havon, nem érezte azt az örömöt, […]. Recsegtek a Sith-villámok; testek roppantak össze a félelmetes telekinetikus támadások során. Az elméje erejével befolyást gyakorolt a döntéshozó tisztekre, akik parancsba adták katonáiknak, hogy mészárolják le egymást. Senki sem maradhatott állva előtte, senki sem élhette túl a vele való találkozást.

192. oldal, 22. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Galen Marek (Starkiller)
Ebe_Endocott>!

A hajó ugyan csak egy órán keresztül volt a látóterén kívül, de ennyi idő alatt is éppen elég nagy kárt lehetett tenni benne, például át lehetett állítani a belső csillapítórendszert, aminek az lehetett a következménye, hogy a kritikus pillanatban felmondja a szolgálatot, és a fedélzeten tartózkodók szétlapulnak a hiperugrással együttjáró gyorsítás során. A pajzsokat is nagyon könnyen tönkre lehetett tenni, márpedig megfelelő védőernyők nélkül a hajó még az interstelláris porfelhőkkel való ütközés során is sebezhetővé válik. A nullkvantum mezőgenerátorok időzítőjét úgy is be lehetett állítani, hogy a rendszer a nagy semmi kellős közepére vigye a hajót. Juno tucatnyi olyan módot fel tudott sorolni, amellyel Vader – minden eshetőségre felkészülve – megakadályozhatta a szökésüket.

328. oldal, 36. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darth Vader · Juno Eclipse

A sorozat következő kötete

Star Wars: Tomboló Erő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Miller: Külső űr
Daniel Wallace: A Jedi útja
Drew Karpyshyn: Revan
Jack Campbell: Vakmerő
Aaron Rosenberg: A Pengék Királynője
Kevin Shinick: Az Erő nyomában
Steven Barnes: A Cestus csapda
Jack McDevitt: Elveszett kolónia
Buzz Aldrin – John Barnes: A csillagok fiai I-II.
Tim Lebbon: Távoli csillagok