Batman: ​A Fehér Lovag átka (Batman: Fehér Lovag 2.) 62 csillagozás

Sean Murphy: Batman: A Fehér Lovag átka

Ősi átkokat támaszt fel és időtlen idők óta rejtező titkokat leplez le a nálunk is hatalmas kritikai- és közönségsikert arató képregény, a Batman: Fehér Lovag szédületes tempójú folytatásában az író és rajzoló Sean Murphy.

Joker szövetkezik Azraellel, hogy segítsen leleplezni a Wayne-család hagyatékának döbbenetes titkát – és nem mellékesen tönkretenni Gothamet. Batman a város és veszélyben lévő szerettei segítségére siet, ám miután ősei titka napvilágra kerül, kénytelen megkérdőjelezni mindent, amit eddig önmagáról és a Gotham életében betöltött szerepéről hitt.

A végveszély láttán Barbara Gordon amellett dönt, hogy saját kezébe veszi az ügyet – ám úgy tűnik, önállósodásával csak Joker malmára hajtja a vizet.

A kötet a teljes nyolcrészes Batman: Curse of the White Knight sorozatot és a Batman: White Knight Presents Von Freeze különszámot tartalmazza.

>!
Fumax, Budapest, 2021
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634701910 · Fordította: Sepsi László · Illusztrálta: Sean Murphy, Klaus Janson

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Joker · Batman · Harley Quinn (Harleen Frances Quinzel) · James Gordon · Bruce Wayne · Jack Napier

Helyszínek népszerűség szerint

Gotham City


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

fowler P>!
Sean Murphy: Batman: A Fehér Lovag átka

„Pont ez hiányzott Gothamnek, még egy tarka flúgos.”

Le vagyok nyűgözve. Sean Murphy a Fehér Lovag első kötetében a sok jól ismert, és bizony sokszor unalomig ismételt denevéres alapvetést olyan módon kavarta meg, ami egy egészen egyedi elegyet eredményezett. Persze ehhez ki kellett forgatnia a jól ismert karaktereket a megszokott, már-már dogmatikus jellemvonásaikból, eredettörténetükből, de mindezt olyan mesterien írta és illusztrálta egyszerre, hogy minimum nehéz volt nem egyetértenünk Jack Napier szándékaival és céljaival. Abban, hogy az első 8 epizód után mindezen még lehet tovább csavarni, tulajdonképp nem kételkedtem, de a végeredmény, illetve az oda vezető út még így is jobban meglepett, mint számítottam rá.

Amennyire Joker/Jack története volt az első kötet, olyannyira lesz ez Batman/Bruce története. Ami igazán tetszett, hogy ez az első pár füzetben nem is igazán derül ki. Bevallom, az elején kicsit elcsépeltnek tűnt számomra, hogy Muprhy is előveszi a Wayne-örökség és a többszáz éves nemesi család jelentette tradíció kérdését, de aztán rá kellett jönnöm, hogy csak idő kell ahhoz, hogy minden szál felfedje magát, összeérjen, és egy merőben új megközelítést adjon ki. És itt jutok el addig a pontig, hogy ezúttal a megszokottnál is nehezebb spoilermentes értékelést írni erről a kötetről, mert… mert az és kész, na. Nehéz bármelyik karakterről, akár Gordonról, akár Barbaráról, akár Harley-ról, akár Azraelről, akár Bruce-ról úgy írni, hogy ne szaladjunk bele egy komolyabb légterelőbe. A fülszöveg épp elég infót árul el arról, mi is adja a történet alapvető keretrendszerét, és az előzmény ismerete nélkül nem csak, hogy nem élvezhető, de nem is érthető a cselekmény (talán érdemes is újraolvasni, de minimum átpörgetni előtte, hiszen picit több mint egy éve jelent meg magyarul idehaza).

A korábbi kötetben már látott filmes utalások (elég csak magára a Jack Napier névre gondolni, amit a Burton-féle Batman adaptációban használt a Jack Nicholson megformálta karakter) ezúttal is remekül működnek spoiler, ezek így egyszerre áldoznak a fanservice oltárán, és húznak finom szálakat a filmes és képregényes multiverzum között. A képi világ tökéletes folytatása az első kötetben megismertnek, a kiegészítő epizódban pedig Klaus Janson valami egészen érdekeset hozott össze, ami egyszerre jellemző rá, de van valamilyen furcsa Frank Milleres és Neal Adamses mellékíze is – mégis tökéletes, illetve remekül illik a történet szempontjából nagyon fontos epizódhoz.

A történet vége pedig egy akkora cliffhanger, hogy azt még Gabe Walker is megirigyelné a Függő játszmában. Pont amikor azon gondolkoztam, hogy vajon lehet-e, és ha igen, hogyan lehet trilógiává tenni a Fehér Lovagot, akkor ott van az az utolsó 7 képkocka, ami nyitva hagyja a kiskaput. spoiler Újabb remek kiadvány a Fumaxtól, bónusz pont jár a kötet végi borítógaléria miatt!

5 hozzászólás
chibizso>!
Sean Murphy: Batman: A Fehér Lovag átka

A Fehér Lovag átka ebből a mélységből és identitásválságból építi fel új Batmanjét. Azt a Bruce-t, aki önnön jogán Gotham lovagja, nem az az alak, aki ilyen vagy olyan alapon formált jogot erre.

Sorra dönti le szuper alteregójához köthető tabukat és szokásokat, hogy ezzel bizonyítsa, nem ez teszi hőssé, hanem az, ahogyan érez és bánik az emberekkel.

Első ránézésre ez a folytatás olyan volt, amire nem feltétlen volt szükség, de mégis örülünk, hogy létezik. Sőt, A Fehér Lovag átka csak ezután válik igazán érdekessé. Ezzel a karakterúttal Murphy nem csak a Batman imázst rombolja le, és teszi új alapokra, hanem számtalan új kérdést is nyit: Milyen lesz Gotham az új Batman védelme alatt? Sean Murphy többször bizonyította, hogy érti és tudja is, hogyan lehet újraformálni egy 80 éves, már-már kőbevésett toposzokkal rendelkező univerzumot, egy olyan ikont, mint amilyen Batman. Érdemes követni, hiszen régen láttunk ilyet a Batman képregényekben.

https://www.roboraptor.hu/2021/07/23/batman-a-feher-lov…

ftamas>!
Sean Murphy: Batman: A Fehér Lovag átka

Jokert sose szerettem. AZ alternatív világokat sem igazán. Valahogy mindig a fősodorhoz ragaszkodok. A rajzok sem jönnek be, ugyanis inkább torzak sejtelmesek, mint sem kidolgozottak.
És akkor a történet. A történet Batmanról szól, vagy mégsem. Joker ugyanis háttérfigura, de mégis ő mozgatja a szálakat. Teljesen kiforgatja a Waynek eredetét és Batman jelenét is. A karakterekkel kíméletlen, mind a jókkal és a rosszakkal. De ami a legfontosabb, a kötetnek van hangulata, a történet pedig érdekes. Annyira lekötött, hogy agy idő után már nem zavartak a rajzok és kifejezetten tetszett.

theodora>!
Sean Murphy: Batman: A Fehér Lovag átka

Sean Murphy új Batman-univerzumot teremtett a Fehér Lovagban, amit majdnem egy éve olvastam. Már az a kötet is tetszett: meglepett a történetvezetése, megfogott ahogyan új nézőpontot adott a megszokott karaktereknek.
Ezt a cselekményalakítást viszi tovább a folytatásban is: Joker után, most Batmanen van a fókusz.

A cselekmény az előző kötet után játszódik, Joker a börtönben van és a városnak, Batmannek meg kell küzdenie azzal a helyzettel, amit Jack Napier okozott. Felderíteni a korrupciót, megfelelő ügyeket és szervezeteket támogatni és leleplezni több személyt…
Kapunk egy új gonoszt (?), aki megnehezíti Batman dolgát. Sok mindenre fény derül, ami alapjaiban rengeti meg Bruce Wayne világát – a múltjáról, családjáról.
Érdekes volt megismerni Gotham múltját, nekem kimondottan tetszett a 17. századi történetszál a városalapítókkal – átkokkal, cselszövéssel.

A vége pedig… folytatást ígér, amire ismét vevő leszek! :)

A kötet végén megismerhetjük Von Freeze történetét, akit korábban nem ismertem, de egy érdekes 20. századi őrült tudós sztorit kapunk.

Skulthur P>!
Sean Murphy: Batman: A Fehér Lovag átka

Imádtam az első kötetet, így nem is volt kérdés, hogy a folytatást is rögtön be kell szereznem, amint lehet. Nem kellett volna. Se füle, se farka sztori, a vége felé akkora logikai bakival (mintha hiányozna 1 oldal), mint egy ház. A rajzok legalább szépek, főleg Azrael. Azrael menő. Meg persze a ’89-es Batmobil. Ezért adok 3 csillagot neki, meg mert volt 1-2 király pillanat benne. spoiler A bónusz Von Freeze-t meg inkább nem is méltatom, annyira fájdalmasan felesleges és klisés volt.

mohapapa I>!
Sean Murphy: Batman: A Fehér Lovag átka

Ismételten egy képregény. Vagyis a bevezető mondandóm a szokásos: ha a képekre kiváncsi vagy, és hogy ne lennél, akkor érdemes a bejegyzés eredeti helyén, a blogomon elolvasnod az értékelésemet.
https://mohaolvasonaplo.blog.hu/2022/06/24/sean_murphy_…

*
Nem is tudtam, hogy A fehér lovagnak van folytatása…

A könyvtárban egy éltesebb korú hölgy (értsd, velem egykorú) emelte le előttem a polcról, aztán visszatette. Ezt csinálta a Dűne – Atreides ház 2-vel is. Szerencsére. Amint odébb lépett, kapkodtam is lefelé mindkettőt, saját zsákmánynak. (Kiegészülve a Zagor harmadik részével és a Klaus-szal, meg két átlagos méretű és súlyú egyéb kötettel máris piszok nehézzé vált hazafelé is a hátizsákom. Különösen, hogy előtte még volt a Könyvudvarban is, elvileg csak rukkolás könyveket leadni.

Szóval egyből magamhoz ragadtam ezt a folytatást. Már a borítóról kiderült, hogy az alkotója ugyanaz mint az előző köteté. Ami egyfajta garanciának tűnt.

Másfelől a folytatások sajátsága, hogy semmiképpen sem tölthetnek el akkora elégedettséggel mint az első rész. Mármint ha az első rész elégedettséggel töltött el. Vagy ha újat hozott. Vagy ha kiléptetett a komfortzónából.

A folytatás nem tehet mást: felhasználja a sikeres első rész eszközeit. Így, tetszik, nem tetszik, a második rész óhatatlanul önismétlővé válik. Ha nem ezt teszi: sikertelen lesz.

De mert ezt teszi: a hatása persze, hogy nem lehet olyan frenetikus mint az elődjéé. Róka fogta csuka. (Ha nem jut eszedbe erre példa, gondolj a Mátrix első részére, meg az azt követő kettőre. A harmadik részen konkrétan elaludtam. Míg az elsőt mindenféle szempontból alapműnek tartom. )

A nagyérdeműnek meg az sem jó persze, ha nincsen folytatás… Semmi se jó…

De egyébként voltak kétségeim, kell-e nekem ez a folytatásosság? Éppen a fentiek miatt. Meg azért, mert (jaj, de unalmas már, annyiszor mondtam), egyáltalán nem szeretem a szuperhősös dolgokat. Sosem is szerettem. Ennek a Batman-nek az első részét viszont minden szempontból kiemelkedőnek tartom.

*
S akkor itt a folytatás… Izgulsz már?

A fehér lovag zsenialitása abban állt, hogy felrúgta a játékszabályokat. Szinte minden szempontból. Mind a rajztechnikájában, mind a történetvezetésben, mind a történet erkölcsi vonatkozásaiban. Ahogy az értékelésében írtam, Sean Murphy kifordított kesztyűként kezelte a Batman-alapokat. Nem hagyott el semmit, ami Batman, de nagyjából semmit sem a megszokott módon használt fel.

Nem vagyok otthon a Batman-univerzumban. Elsősorban azért nem, mert annyira nem érdekel, hogy az otthonosságig sokat foglalkozzak vele.

Ahogy én látom: a denevérember kuporog a város felett valami fémtraverzen, jő az aktuális gonosztevő, a rendőrség tehetetlen, nem tesz mást, csak kullog Batman nyomában, a sajtó nyávog, hogy miért vannak mindenki feletti jogai a denevérembernek, James Gordon egyensúlyoz és lavírozik a törvényesség és Batman között. Bruce Wayne meg jófiúként fogadásokra járkál, amikor nem batmankedik. S a végén mindig lerombolnak egy városrészt, hogy pusztuljék a gonosz. (Zseniális, mulatságos ötlet Murphytől a Gothamban létrehozott Batman-alap, amit a pusztítások heyreállítására hoztak létre. Hahaha!) S úgy nagyjából ennyi egy-egy Batman-történet. Mármint az én olvasatomban.

*
Ja, Joker mint gonosz, na az valami überperverz zsenialitás. Persze nem mindegy, miben és hogyan. Bármennyire szeretem, amit Jack Nicholson művel, ő például egyáltalán nem nyűgözött le. Heath Ledger Joker-figurája viszont mindent vitt! Valami elképesztő, amit Ledger a figurával tett, amivé alakította. Vagy amivé a rendező, Tim Burton tette. Egészen más volt, de hasonlóan zseniális a 2019-es Joker filmben Joaquin Phoenix. És nagyon pöpec Murphy fehér herceg-Jokere is.

[Képek odaát]
https://mohaolvasonaplo.blog.hu/2022/06/24/sean_murphy_…

Murphy képregényének, s most az első részről beszélek, a zsenialitása abban állt, hogy bátran túllépett a képregény történeteinek a kliséin, elvárásain. S alapjaiban tette ezt. Gondolt egy merészet és egy szempillantás alatt Joker lett a jó, Batman a megkérdőjelezhető. S közben remekül érzékeltette, hogy ezt a váltást persze egy pillanatig sem szabad elhinnünk. Akkor sem, ha még maga Batman is bizonytalanná válik. De az érvek, minden lebegtetett bizonytalanság ellenére ülnek, Jack Napier-nek sok mindenben teljesen igaza van. Aztán persze mindenki visszatér a maga foga fehérjéhez.

*
Innen indul A fehér lovag átka. Amelyből kiderül, hogy Sean Murphy sem veszítette el a gátlástalanságát. Mert immár nem csupán Batman személye és szerepének a kérdésessé válása a kérdés, hanem a családjának, a Wayne-famíliának Gothamban betöltött szerepe is. Sőt, még az is hogy… De csitt, már, erről mégsem, akkora spoiler lenne!

De ez a második rész még inkább az identitás-keresés története. Meg annak boncolgatása, hogy a lényeg vagy a látszat a fontosabb?

Batman is eljut a kérdésig: mi határozza meg az ő batmanségét, a ruha, a családi hagyományok vagy a saját döntése az erkölcs mellett? Vagy mindhárom? Vagy az egész Batman-dolog úgy hibás alapjaiban, ahogyan van?

Batman válaszra is talál.

[Igen, itt is van kép ott]
https://mohaolvasonaplo.blog.hu/2022/06/24/sean_murphy_…

*
Kellett-e a folytatás, tesz-e hozzá érdemben A fehér lovaghoz, falat kenyér, vagy mindössze ügyes/ügyetlen újabb bőrlehúzás?

Szerintem minden egyszerre. Vagyis nem annyira zseniális ,mint az első rész. Mert annak esetében a kérdés sem volt kérdés. Természetesen ennél a második résznél is érvényes mindaz, amit a bevezetőben fejtegettem. Az első rész újításai, Batman-szabály felrúgásai a második részben már nem jelentettek frenetikus újdonságot. Tény ami való: Murphy kitett magáért, nem tisztel se Istent, se embert, se Batman-világot, gátlástalanul kiforgat mindent, öli a szereplőket, olyanokat is, akikre végképp nem számítanál, még magát Batmant is sokkal jobban kiforgatja önmagából, mint az első részben.

[Igen]
https://mohaolvasonaplo.blog.hu/2022/06/24/sean_murphy_…

De nekem aztán éppen ez a sok-sok forgatás lett egy picit sok. Olyan kis „jóvanmárpersze”-érzésem volt. Ami érdeklődés veszteséggel járt. Miközben az olvasást nem tudtam abbahagyni, a történet érdekelt, mindvégig lekötött, faltam és együltőmben elfogyasztottam. De a végén nem elégedetten, hanem némi csömörrel csuktam be. S még Batman vs. Bruce Wayne önidentitás-keresése sem hozott túlságosan lázba, inkább csak némi erőltetett nyavalygásnak tűnt.

[A többit már elhallgatom]
https://mohaolvasonaplo.blog.hu/2022/06/24/sean_murphy_…

A szereplők jelentékeny elfogyása lehetetlenné teszi a folytatást. Ha meg mégis visszahoz valakit, az meg olyan lesz, mint amikor az új Dallas-sorozatban feltámasztották Bobby Ewing-ot.

Azt hiszem, az utolsó két kép némi magyarázatra szorul. A kötetben teszünk némi utazást a múltba, és ami a múltban történt, igen vastagon befolyással van a jelenre. Tudom, közhely. De ez a Batman-sztori erre épít. Sajnos az elvi megoldása is eléggé közhelyessé válik. A probléma is, a megoldás is az önazonosság környékén található.

*
Mint látod, a képi megfogalmazás ezúttal is több mint pöpec. A könyvet érdemes elolvasni, nézegetni, majd újra nézegetni és még nézegetni is érdekes. Miután már megnézegetted. Mondom, nekem nagyon bejött, hogy a képi világ nem az a megszokott Batman-es. Pedig nem mindig vagyok az újítások híve.

Például tizenöt éve szeretem Szerelmetesfeleségtársamat, és bár voltak, vannak komoly nézeteltéréseink, amik újabban a szőnyeg alá kerülnek. Néha féltréfásan azt mondom neki, tudja, hogy mennyire a részem, mennyire szeretem, és ezzel visszaél.

Mégsem jutott még eszembe valaki mást beújítani.

De ez a képi világ roppantul megragadott. Ha jól belegondolok, emiatt bocsátottam meg magamban minden mást A fehér lovag átkának. Mert egy képregény végső értékét, spanyolviasz, végső sorok a képek adják és mutatják meg. Azzal pedig ismétlem nagyon nincsen semmi baj.

Még akkor sem, amikor amerikaiul teátrálissá válnak az események.

Egyszóval jó ez a képregény, ez a Batman-sztori, de közben önnön ötleteinek a foglyává válik, és két köteten belül kliséket gyárt, mert a felforgatás alapeleme. S a végén akkora az ebből adódó kupi, hogy besokall az embergyereke olvasó. Miközben a rajzokért továbbra is rajong.

*
2022 júniusának a háromnegyede. Tegnap csapatépítettünk az Olajágban. Nóri, a főnöknénink szervezte. Remekül. Az első program egy nyílttéri szabadulószoba volt: a Bazalika-Szabadság tér tengelyen kellett megtalálnunk Piros Pepit. 1914-ben voltunk, amikor pesti utcákat még egészen más néven hívták. Öten voltunk, két sofőr, két titkárnő és a főnöknéni. Miközben munkatársként voltunk ott, a végén már nem munkatársként voltunk együtt. Hanem mert jó volt együtt lenni. Miután végigjártuk az utunkat Pepi után, elmentünk bowlingozni a Sugárba. Csuda jól éreztük magunkat. Szemben azzal, ahogyan reggel fáradtan, álmosan ébredtem. De spongyát rá!

A_S1M0N P>!
Sean Murphy: Batman: A Fehér Lovag átka

Na, így kell folytatást csinálni!

Az előző kötet spoiler.

A történetről nem írnék túl sokat, de végig imádtam, kellően zavaros és fordulatos, Murphy pedig senkit sem kímél!
A karakterek továbbra is nagyon emberiek, a gonosz oldalt sem lehet teljes szívből utálni, mert az ő szavuknak, tetteiknek is van igazságtartalma (persze az általuk elkövetett szörnyűségeket ezek sem teszik indokolttá).

Batman/Bruce vívódásai továbbra is érzelemdúsak, bár szerintem túl lett gondolva az spoiler.
Ezt a számomra apróbb zavaró tényezőt leszámítva viszont hamar magával ragadott a kötet, remélem lesz folytatása, mert remek kezekbe került Batman, vele együtt pedig Harleen (a karakteréhez számomra rengeteget adott Šejić Harleen című kötete), akit itt is nagyon kedveltem.
A rajzok továbbra is gyönyörűek, nagyon tetszik ez a stílus, kétoldalas képekből lehetne több, mert megint csak egy ilyet kaptunk talán (bár az újfent zseniális, a szemnek és az események tengerébe veszett léleknek egyaránt adott egy plusz löketet), de ez csak szőrszálhasogatás! :D

A Von Freeze különszám ennyire már nem fogott meg, tényleg elég klisés történet, de a Fehér Lovag történetéhez ad egy kis extrát.

Várom a folytatást! :D
(Mert lesz. Ugye lesz?)

2 hozzászólás
zsof>!
Sean Murphy: Batman: A Fehér Lovag átka

Húha!
Az előző kötet is nagyooon tetszett, és ez is!
A történet izgi, a rajzok szépek, a monológok jók.
Még több ilyet!!

BBarb>!
Sean Murphy: Batman: A Fehér Lovag átka

Teljesen véletlen volt, hogy a kezembe került ez a kötet. A könyvtárba bóklásztam és úgy döntöttem ez most velem jön. Itthon jöttem rá, hogy én ennek olvastam az első részét. off Az előző kötet történései folytatódnak, a hangulatot továbbviszi és megint a karakterek közötti kapcsolaton van a hangsúly. A múltbeli nyomozás is érdekes volt.


Népszerű idézetek

Razor P>!

Batman: Idegesnek tűnik.
James Gordon: Szerinted ki tudsz húzni belőle bármit, mielőtt hívja az ügyvédjét?
Batman: Persze.

Kapcsolódó szócikkek: Batman · James Gordon
Fumax KU>!

Gordon felügyelő: Lehet, hogy Jack Napiernek igaza volt az Arkhammal kapcsolatban. Titokban az elit irányítja, ami hagyja, hogy megszökjenek az ápoltak és feldúlják Gothamet.
Batman: Majd a Rombolás után felvásárolják az olcsó ingatlanokat, és hasznot húznak a Batman-káralapból.
Gordon: Először őrült összeesküvés-elméletnek hittem, amit Napier talált ki, hogy rossz hírét keltse a rendőrségnek, de mi van, ha rátapintott valamire?

Kapcsolódó szócikkek: Gotham City · Jack Napier
Razor P>!

Joker: Kalapos, várj! Add át neki üdvözletem. Ha nagyon sokat iszol egy olyan üvegből, amelyikre az van írva: „méreg”, akkor előbb vagy utóbb rosszul leszel.
Jervis Tetch / Őrült Kalapos: Ne merészelj nekem Lewis Carrollt idézni!

Kapcsolódó szócikkek: Joker · Lewis Carroll
Razor P>!

Batgirl: Gotham ilyen hely. Mindenféle fura baromság előfordul!

Kapcsolódó szócikkek: Gotham City
Razor P>!

Harley Quinn: Nem tudom még egyszer végigcsinálni. A szívem nem bírná. Ráadásul van más bajom is. (Előbukkan Harley hatalmasra nőtt hasa.)
Batman: Gyereket vársz?
Harley Quinn: A világ legnagyobb detektíve.

3 hozzászólás
Razor P>!

Harley Quinn: ADJ GYÓGYSZERT!
Batman: Harley, próbálj lazítani--
Harley Quinn: MOST! KÜLÖNBEN ESKÜSZÖM, MEGVEREKSZEL EGY TERHES NŐVEL!

Razor P>!

Harley Quinn: Ti nem egy család vagytok, csak egy csapat kettyós sztreccsnaciban.
Batman: Ha árva az ember, bármilyen családdal megelégszik.

Razor P>!

Bruce Wayne: Batman teljesen eluralkodott az életemen. Még kezet sem tudok fogni valakivel anélkül, hogy ne arra gondolnék, háromféleképp törhetném el a könyökét.

Kapcsolódó szócikkek: Batman · Bruce Wayne
Razor P>!

Bruce Wayne: Mert nélkülem nem tudnak pénzt csinálni a Batman-káralapból. Szükségük van Batmanre… Vagy egy változatára, aki együttműködik velük…
Duke Thomas: …vörös köpenyben és egy batár karddal.
Harvey Bullock: Pont ez hiányzott Gothamnek, még egy tarka flúgos.

Kapcsolódó szócikkek: Bruce Wayne · Gotham City
Apocalypto>!

[Bullock]: Rohadtul nincs ehhez türelmem… Földszerződések? Vallási szekták? Egy Laffy nevű vámpír? Mellé fenekedő oldalak meg valami víz alatti Scooby-doo rejtély ezerhatszáztudjatökömből? Hogy segít ez nekünk megtalálni Azraelt?


Hasonló könyvek címkék alapján

Dennis O'Neil: Batman: Sámán
Scott Snyder: Batman – A Baglyok Bírósága
Brian Michael Bendis: Fenegyerek 9. – Tízparancsolat
Frank Miller: Batman: Az első év
Brian Michael Bendis: Jessica Jones: Alias 2.
Gerry Conway – Paul Jenkins – J. M. DeMatteis – Stan Lee – Tom DeFalco – Tony Isabella: A hihetetlen Pókember – Gwen Stacy halála
Brian Augustyn: Batman: Gotham gázlángfényben
Mark Waid: Fenegyerek: A harag hangja
Brian Michael Bendis: Oltalmazók 1.
Geoff Johns: Batman: Föld-1 2.