Életed ​6 legfontosabb döntése 5 csillagozás

Tiéd a választás
Sean Covey: Életed 6 legfontosabb döntése

Ma egy tinédzsernek több kihívással kell szembenéznie, mint valaha. Miközben ezek között próbálnak navigálni, olyan döntéseket hoznak, melyek romba dönthetik vagy megalapozhatják a jövőjüket. A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása szerzőjének tanácsai segítenek, hogy bölcs és megfontolt döntések révén ne csupán túléljék, hanem javukra fordítsák életüknek ezt a meghatározó időszakát.

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

>!
Harmat, Budapest, 2018
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632884318

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

Rebbencs>!
Sean Covey: Életed 6 legfontosabb döntése

Egyáltalán nem volt egy rossz olvasmány ez, mondanám inkább azt, hogy nagyon is hasznos. Talán még jobb lett volna, ha valamivel korábban, néhány évvel fiatalabb koromban olvasom, mert akkor biztos, hogy nagy lelkifröccsöt tudott volna nyújtani. Így is sok mindenre rávilágított és tényleg olvasható ez bármilyen korban, de talán akkor, amikor még jobban befolyásolhatók a döntéseink, érdemesebb. Így volt, amit már annyira nem tudtam magamra venni teljes egészében, de azért így is vagy megerősített egy korábbi döntésemben vagy megmutatta, hogyan dönthetek majd még. Így elégedett vagyok, mert fontos és hasznos könyv ez, tele jó és testiközeli példákkal.
Hiába, apukám mindig tudja, mivel kell meglepni… :)

TeresaM>!
Sean Covey: Életed 6 legfontosabb döntése

Ez az a könyv, amit minden tinivel, szülővel, tanárral elolvastatnék. Ezt és a „tesóját”: Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása . Nagyon fontos dolgokra világít rá a szerző, és mondom ezt úgy, hogy már 8-10 évvel kinőttem az elsődleges célcsoportjából. Ezzel együtt is vagy épp ennek ellenére is segített megérteni több dolgot a múltamban többek között. De még a jelen életemben zajló eseményekre is hatással van off.
Nagyon kíváncsi voltam, hogy hogyan fogja a függőségeket kezelni, mivel több könyvet is olvastam a témában, mind a sötét oldal szempontjából, mind pedig abból a szempontból, hogy hogyan lehet megérteni a függőségeket. Úgy gondolom, hogy nagyon jól állt hozzá: se nem sok infó, de elbagatellizálva sincs a téma.
Még az önbecsülés fejezetét emelném ki, amiről szintén úgy gondolom, hogy mindenkinek szüksége lenne rá, akár azért, mert küzd valamivel, akár azért, mert éppen elakadt az életében. Ne feledjük, többek vagyunk annál, mint ahogy ahogy látjuk magunkat és többek vagyunk annál, mint, amit hiszünk magunkról. És nem az a fontos, hogy más(ok) mit akar(nak) elhitetni velünk saját magunkról, hanem az, hogy mi tisztán lássuk önmagunkat.


Népszerű idézetek

TeresaM>!

Sokkal főbb vagy annál, mint amit mások gondolnak rólad. Sokkal több vagy, mint a külsőd, mint ahogy kinézel. Ott rejlik benned a szépség és a legjobb éned, amit senki sem ismer, talán még te sem.

281. oldal

TeresaM>!

A boldogság olyan, mint egy pillangó. Minél jobban kergeted, annál inkább kicsúszik a kezeid közül. De ha csendben leülsz, odaszáll, és a válladra ül.

287. oldal

TeresaM>!

Higgy abban, hogy a körülmények megváltoznak! Lehet, hogy nehéz a szíved, a lelked összetört, a zsebes üres, és senki sincs, aki megvigasztaljon – de tarts ki! Ahogy te is jól tudod, a nap mindig felkel, és azt is tudod, hogy a szomorú napok egyszer véget érnek. Ez mindig is így volt. És így is marad.

111. oldal

TeresaM>!

Egy nő szépsége nem a ruhákban, amiket hord, nem az alakjában vagy a frizurájában rejlik. A nő szépségét a szemében találod, mert a szem bejárat a szívhez, ahol a szeretet lakozik.

299. oldal

TeresaM>!

Eljövök hozzád, elhúzom a függönyt,
Nem rejtőzködhetsz tovább.
Mosd ki az álmot a szemedből,
Nem maradhatsz itt soká.

Hallani sem akarod, hogy eljön a holnap,
De ígérem, újra felkel a nap.
Higy miért a fájdalom az egyetlen út a boldogsághoz,
Nem tudom, de holnap is felkel a nap.

304. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Maviangela Accovis – Federico Taddia: Hogyan legyen vidám a szünidő?
Kaz Cooke: Csajok könyve
Karin Kampwerth: Legyél 4 hét alatt osztályelső!
Rob MacGregor – Trish MacGregor: Az álmok mindentudó nagykönyve
Tom Blackaby – Mike Blackaby – Daniel Blackaby: 7 lépés, hogy megtapasztald Isten vezetését
Yvonne Collins – Sandy Rideout: Tinilányok kézikönyve
Jenny Anticoli – Ellen P. Blooming – Steve Sherwood: Tinédzserkalauz a tartalmas élethez
Laura Ingalls Wilder: Az első négy év
Gimmi Rizzi: Haditervem
Tóth Tihamér: A jellemes ifjú