A ​kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása 47 csillagozás

Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Képzelj el egy személyes GPS-t az életedhez amelyik lépésről lépésre mutatná az utat: hogyan juthatsz el a mostani helyzetedből addig a pontig, ahová valóban érdemes megérkezned. Az álmaid, a terveid, a céljaid talán nem is olyan elérhetetlenek…
Sean Covey világsikerű könyve, A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása tizenévesek és fiatal felnőttek milliói számára jelentett iránytűt ahhoz, hogy valóban sikeres legyen az életük. Kézikönyvet arról, amit a fiataloknak tudniuk kell a helyes énképről, az egészséges kapcsolatokról, a csoportnyomásról, az elvek vállalásáról és arról, hogy miképp valósíthatják meg a céljaikat. Mindezt élvezetes stílusban tálalja, sok történettel, vicces retró rajzokkal és híres emberek inspiráló gondolataival

. Ma rengeteg kihívással kell szembenéznie egy tizenévesnek. Szuper, hogy megismerhetik a 7 szokást. Nagy segítség abban, hogy értelmes és elégedett életük legyen. – MICHAEL PHELPS olimpiai bajnok úszó.

>!
Harmat, Budapest, 2018
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632884226 · Fordította: Balázsyné Szucsik Judit · Illusztrálta: Raeber Graphics Inc.
>!
Harmat, Budapest, 2015
342 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632882451 · Fordította: Balázsyné Szucsik Judit
>!
Harmat, Budapest, 2014
240 oldal · ISBN: 9789632882451

1 további kiadás


Kedvencelte 14

Most olvassa 27

Várólistára tette 63

Kívánságlistára tette 73

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Zsuzsanna_Makai>!
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Hát ez a könyv szuper jó volt! Imádtam! Igazából a Covey név tett kíváncsivá, majd a Phelps ajánlás, és a fülhallgató a borítón. (Aki nem értené Phelps egyik szokása a zenehallgatással kikapcsolás verseny előtt)
Nagyon megfogott a könyv annak ellenére is, h kb 20 évvel vagyok túl a célkorosztályon, csak ajánlani tudom mindenkinek, okos, jó tanácsokkal van tele, amiket én pl már tudok, de jó lett volna ha valaki akkor megérteti velem, aki pl nem az anyám, mert ő más bolygón élt mindig is hozzám képest. Mármint szerintem. Miért is hittem volna neki el, h „nem nekem tanulsz”. Hát kinek? Persze most már tudom. Most már értem.
Hát én már megvettem a tesómnak ezt a könyvet, jó lenne, ha többen olvasnák. Megéri.

Lione P>!
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Régebben olvastam a Stephen R. Covey: A kiemelkedően sikeres emberek 7 szokása című könyvet, és már annak az értékelésében is leírtam, hogy igazából mennyivel jobb lenne a világ, ha ezeket az alapelveket iskolában is oktatnák. Milyen jó, hogy Sean megírta a fiataloknak szóló változatát, a Harmat kiadó pedig megjelentette magyarul is! Itt a lehetőség!

Amikor ezt az értékelést írom, a profilképemen fekete topban és kockás ingben vagyok, ami nem véletlen. Bár nem vagyok se tanár, se diák, és még anya sem, de tudom és érzem, hogy a sok-sok, sok-sok-sok tananyag és tesióra helyett mennyivel jobb lenne, ha az életre készítenék fel a fiatalokat, az érdeklődést keltenék fel bennük, ahelyett, hogy a kötelező bemagolandó tananyaggal elvennék a kedvüket…

Ez a könyv egy lehetőség erre. Ahogy a könyv végén ajánlott Életrevaló program is az, ami – bár nincs tapasztalatom róla, de úgy érzem – jó lenne, ha elterjedne itthon az iskolákban. Én minden tininek és fiatal felnőttnek, tanárnak és szülőnek meggyőződéssel ajánlom ezt a könyvet és a 7 szokást! Nekem sokat segítettek… :)

reanadett P>!
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Nem, nem a századik, oldalakon keresztül önmagát ismétlő önsegítő könyvet szeretném az orrotok alá dugni, ami garantált boldogságot ígér Nektek a síron túlra is. Sokkal jobban bírom a gyakorlati megoldásokat, ahol nem kizárólag fejben dől el minden, hanem olykor a testünk többi részét is meg kell mozdítanunk a céljaink elérése érdekében. Na, pontosan ebben segít a Sean Covey által felállított hét szokás. (Egyébként a szerzőnek apjával együtt sikerült felépítenie a világ egyik legnagyobb felnőttképzési vállalatát, szóval csak tud valamit.)

Itt tudhatsz meg többet a hét szokásról: http://realthoughts.hu/7-szokas-amibol-tudni-fogod-merr…

Peni>!
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

„Mire építhetjük az életünket ahhoz, hogy emberi méltóságunk mellett eredményesnek, sőt sikeresnek érezhessük magunkat?”

Sean Covey szerint 7 szokásra. Ha azonban szokásaink belülről fakadó, beidegződött cselekvések, képesek vagyunk-e újakat elsajátítani? A könyv számos példán keresztül mutatja be azt, hogy kellő elszántsággal és kitartással bárki képes a változásra, s egy régi szokás megváltoztatása egy új szokás kapujához vezet.

Az író sorai motiválnak, bíztatnak céljaink elérésében, de egyben figyelmeztetnek is, nehogy elszalasszuk a lehetőséget, amely csupán egy karnyújtásnyira lebeg előttünk.

Saleszter24>!
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Nagyon tetszett. Érdekes, fiatalos nyelvezet, és egyáltalán nem unalmas! Vannak benne gyakorlati feladatok is, ami szerintem nagyon jó. Elég sok mindent tanultam belőle, igyekszem is minden tanácsot megfogadni, amit a könyvben olvastam. De a legfontosabb: Tartsd életben a reményt!

Sophie_Muldoom>!
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Nem túlzok ha azt mondom megváltozott tőle az életem. Szerencsére még időben a kezem ügyébe került és az összes szokást elsajátítva Pál forduláson mentem keresztül. Ennek a könyvnek köszönhetem, hogy megtanultam az önszeretetet és egyéb értékes kincset, ami ma már a személyiségemet képezi. Köszönöm!

subkleez>!
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Nagyon jókor talált meg ez a könyv. Sean Covey humorát, amely átölelte az egész művet, nagyon bírtam.
Minden kamasznak és fiatalnak tudom ajánlani és ajánlom is, nem okoskodó, de van mondanivalója, remek tanácsadó.

eszterbalics>!
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Egyetértek Bagdy Emőke pszichológussal, aki azt mondta erről a könyvről, hogy „Ha tehetném, minden tíz és húsz év közötti fiatal (és szülei) számára ajándékba adnám: hadd erősödjék az életbátorságuk!”. Egy nagyon hasznos, mégis fiatalosan és szórakoztatóan megírt könyvről van szó. Az egyetlen dolog, ami engem zavart benne, az volt, hogy úgy éreztem, az író sokszor túlmagyarázza és szájbarágós módon írja le a tanácsait, éppen emiatt azt gondolom, a fiatalabb korosztály számára ideális olvasmány. (A viszonyítás kedvéért: én tizenhat éves vagyok :) )

Paránytrilla>!
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Nagyon inspiráló könyv! Sok élethelyzetben idézek belőle, hivatkozom rá. Főleg a középiskolás/egyetemista korosztálynak ajánlom, de felnőttként is hasznosítható.


Népszerű idézetek

Peni>!

Tartsd magad tisztán és fényesen: te vagy az ablak, melyen keresztül a világot nézheted.
(George Bernard Shaw)

Paradigmák és alapelvek

1 hozzászólás
>!

„Ha látnád, hogy milyennek szánt téged Isten, felkelnél, és már nem lennél ugyanaz.”

31. oldal

Lione P>!

Figyeld meg annak az éneknek a szövegét, amelyet leggyakrabban hallgatsz! Vajon összhangban van-e azokkal az alapelvekkel, amelyekben hiszel?

47. oldal

Lione P>!

A fenekeden ücsörögve nem hagyhatsz nyomot az idő homokjában. Vagy ki akarna fenéknyomot hagyni?

333. oldal

Lione P>!

Ha az vagyok, amim van, és mindenem elvész, akkor én ki leszek?

35. oldal

Krenai>!

„A jellem nem más, mint önfegyelem, hogy elhatározásainkat véghezvigyük még akkor is, amikor a hangulat, amelyben születtek, már rég a múlté.”

136. oldal

1 hozzászólás
Simbelmynë >!

»Mondjak valamit? Mielőtt az egész [egy repülő-szerencsétlenség] történt velem, tízezer dolgot csinálhattam. Mostanra kilencezer maradt. Tölthetném a hátralévő életemet azzal, hogy az elveszett ezer fölött siránkozom… De én azt választom, hogy a megmaradt kilencezerre összpontosítok.«

69. oldal, első bekezdés

Lione P>!

Szerencsére te erősebb vagy a szokásaidnál, és képes vagy változtatni rajtuk.

23. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Shawn Achor: A boldogság mint versenyelőny
Henry Cloud – John Townsend: Határaink
Gay Hendricks: A nagy ugrás
Spencer Johnson: Ki vitte el a sajtomat?
John Hagee: Bibliai sikerkalauz
Michael Breus: A mikor hatalma
Gabrielle Bernstein: Szupervonzás
Spencer Johnson: Hová lett a sajtom?
Muriel James – Dorothy Jongeward: Nyerni születtünk
M. R. Kopmeyer: Hogyan érhetjük el céljainkat?