A ​kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása 45 csillagozás

Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Képzelj el egy személyes GPS-t az életedhez amelyik lépésről lépésre mutatná az utat: hogyan juthatsz el a mostani helyzetedből addig a pontig, ahová valóban érdemes megérkezned. Az álmaid, a terveid, a céljaid talán nem is olyan elérhetetlenek…
Sean Covey világsikerű könyve, A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása tizenévesek és fiatal felnőttek milliói számára jelentett iránytűt ahhoz, hogy valóban sikeres legyen az életük. Kézikönyvet arról, amit a fiataloknak tudniuk kell a helyes énképről, az egészséges kapcsolatokról, a csoportnyomásról, az elvek vállalásáról és arról, hogy miképp valósíthatják meg a céljaikat. Mindezt élvezetes stílusban tálalja, sok történettel, vicces retró rajzokkal és híres emberek inspiráló gondolataival

. Ma rengeteg kihívással kell szembenéznie egy tizenévesnek. Szuper, hogy megismerhetik a 7 szokást. Nagy segítség abban, hogy értelmes és elégedett életük legyen. – MICHAEL PHELPS olimpiai bajnok úszó.

>!
Harmat, Budapest, 2018
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632884226 · Fordította: Balázsyné Szucsik Judit · Illusztrálta: Raeber Graphics Inc.
>!
Harmat, Budapest, 2015
342 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632882451 · Fordította: Balázsyné Szucsik Judit
>!
Harmat, Budapest, 2014
240 oldal · ISBN: 9789632882451

1 további kiadás


Kedvencelte 15

Most olvassa 26

Várólistára tette 63

Kívánságlistára tette 57

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Zsuzsanna_Makai>!
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Hát ez a könyv szuper jó volt! Imádtam! Igazából a Covey név tett kíváncsivá, majd a Phelps ajánlás, és a fülhallgató a borítón. (Aki nem értené Phelps egyik szokása a zenehallgatással kikapcsolás verseny előtt)
Nagyon megfogott a könyv annak ellenére is, h kb 20 évvel vagyok túl a célkorosztályon, csak ajánlani tudom mindenkinek, okos, jó tanácsokkal van tele, amiket én pl már tudok, de jó lett volna ha valaki akkor megérteti velem, aki pl nem az anyám, mert ő más bolygón élt mindig is hozzám képest. Mármint szerintem. Miért is hittem volna neki el, h „nem nekem tanulsz”. Hát kinek? Persze most már tudom. Most már értem.
Hát én már megvettem a tesómnak ezt a könyvet, jó lenne, ha többen olvasnák. Megéri.

Lione P>!
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Régebben olvastam a Stephen R. Covey: A kiemelkedően sikeres emberek 7 szokása című könyvet, és már annak az értékelésében is leírtam, hogy igazából mennyivel jobb lenne a világ, ha ezeket az alapelveket iskolában is oktatnák. Milyen jó, hogy Sean megírta a fiataloknak szóló változatát, a Harmat kiadó pedig megjelentette magyarul is! Itt a lehetőség!

Amikor ezt az értékelést írom, a profilképemen fekete topban és kockás ingben vagyok, ami nem véletlen. Bár nem vagyok se tanár, se diák, és még anya sem, de tudom és érzem, hogy a sok-sok, sok-sok-sok tananyag és tesióra helyett mennyivel jobb lenne, ha az életre készítenék fel a fiatalokat, az érdeklődést keltenék fel bennük, ahelyett, hogy a kötelező bemagolandó tananyaggal elvennék a kedvüket…

Ez a könyv egy lehetőség erre. Ahogy a könyv végén ajánlott Életrevaló program is az, ami – bár nincs tapasztalatom róla, de úgy érzem – jó lenne, ha elterjedne itthon az iskolákban. Én minden tininek és fiatal felnőttnek, tanárnak és szülőnek meggyőződéssel ajánlom ezt a könyvet és a 7 szokást! Nekem sokat segítettek… :)

reanadett>!
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Nem, nem a századik, oldalakon keresztül önmagát ismétlő önsegítő könyvet szeretném az orrotok alá dugni, ami garantált boldogságot ígér Nektek a síron túlra is. Sokkal jobban bírom a gyakorlati megoldásokat, ahol nem kizárólag fejben dől el minden, hanem olykor a testünk többi részét is meg kell mozdítanunk a céljaink elérése érdekében. Na, pontosan ebben segít a Sean Covey által felállított hét szokás. (Egyébként a szerzőnek apjával együtt sikerült felépítenie a világ egyik legnagyobb felnőttképzési vállalatát, szóval csak tud valamit.)

Itt tudhatsz meg többet a hét szokásról: http://realthoughts.hu/7-szokas-amibol-tudni-fogod-merr…

Peni>!
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

„Mire építhetjük az életünket ahhoz, hogy emberi méltóságunk mellett eredményesnek, sőt sikeresnek érezhessük magunkat?”

Sean Covey szerint 7 szokásra. Ha azonban szokásaink belülről fakadó, beidegződött cselekvések, képesek vagyunk-e újakat elsajátítani? A könyv számos példán keresztül mutatja be azt, hogy kellő elszántsággal és kitartással bárki képes a változásra, s egy régi szokás megváltoztatása egy új szokás kapujához vezet.

Az író sorai motiválnak, bíztatnak céljaink elérésében, de egyben figyelmeztetnek is, nehogy elszalasszuk a lehetőséget, amely csupán egy karnyújtásnyira lebeg előttünk.

Saleszter24>!
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Nagyon tetszett. Érdekes, fiatalos nyelvezet, és egyáltalán nem unalmas! Vannak benne gyakorlati feladatok is, ami szerintem nagyon jó. Elég sok mindent tanultam belőle, igyekszem is minden tanácsot megfogadni, amit a könyvben olvastam. De a legfontosabb: Tartsd életben a reményt!

Sophie_Muldoom>!
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Nem túlzok ha azt mondom megváltozott tőle az életem. Szerencsére még időben a kezem ügyébe került és az összes szokást elsajátítva Pál forduláson mentem keresztül. Ennek a könyvnek köszönhetem, hogy megtanultam az önszeretetet és egyéb értékes kincset, ami ma már a személyiségemet képezi. Köszönöm!

subkleez>!
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Nagyon jókor talált meg ez a könyv. Sean Covey humorát, amely átölelte az egész művet, nagyon bírtam.
Minden kamasznak és fiatalnak tudom ajánlani és ajánlom is, nem okoskodó, de van mondanivalója, remek tanácsadó.

Paránytrilla>!
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Nagyon inspiráló könyv! Sok élethelyzetben idézek belőle, hivatkozom rá. Főleg a középiskolás/egyetemista korosztálynak ajánlom, de felnőttként is hasznosítható.


Népszerű idézetek

Peni>!

Tartsd magad tisztán és fényesen: te vagy az ablak, melyen keresztül a világot nézheted.
(George Bernard Shaw)

Paradigmák és alapelvek

1 hozzászólás
Lione P>!

Figyeld meg annak az éneknek a szövegét, amelyet leggyakrabban hallgatsz! Vajon összhangban van-e azokkal az alapelvekkel, amelyekben hiszel?

47. oldal

csucsorka P>!

„Ha látnád, hogy milyennek szánt téged Isten, felkelnél, és már nem lennél ugyanaz.”

31. oldal

Lione P>!

Ha az vagyok, amim van, és mindenem elvész, akkor én ki leszek?

35. oldal

Lione P>!

A fenekeden ücsörögve nem hagyhatsz nyomot az idő homokjában. Vagy ki akarna fenéknyomot hagyni?

333. oldal

Krenai>!

„A jellem nem más, mint önfegyelem, hogy elhatározásainkat véghezvigyük még akkor is, amikor a hangulat, amelyben születtek, már rég a múlté.”

136. oldal

1 hozzászólás
Lione P>!

Szerencsére te erősebb vagy a szokásaidnál, és képes vagy változtatni rajtuk.

23. oldal

pankasztikus>!

Mindig saját magad első osztályú kiadása légy, ne valaki másnak a másodosztályú változata.

50. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Shawn Achor: A boldogság mint versenyelőny
Henry Cloud – John Townsend: Határaink
Gay Hendricks: A nagy ugrás
Spencer Johnson: Ki vitte el a sajtomat?
John Hagee: Bibliai sikerkalauz
Michael Breus: A mikor hatalma
Gabrielle Bernstein: Szupervonzás
Spencer Johnson: Hová lett a sajtom?
Muriel James – Dorothy Jongeward: Nyerni születtünk
M. R. Kopmeyer: Hogyan érhetjük el céljainkat?