A ​kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása 30 csillagozás

Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Képzelj el egy személyes GPS-t az életedhez amelyik lépésről lépésre mutatná az utat: hogyan juthatsz el a mostani helyzetedből addig a pontig, ahová valóban érdemes megérkezned. Az álmaid, a terveid, a céljaid talán nem is olyan elérhetetlenek…
Sean Covey világsikerű könyve, A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása tizenévesek és fiatal felnőttek milliói számára jelentett iránytűt ahhoz, hogy valóban sikeres legyen az életük. Kézikönyvet arról, amit a fiataloknak tudniuk kell a helyes énképről, az egészséges kapcsolatokról, a csoportnyomásról, az elvek vállalásáról és arról, hogy miképp valósíthatják meg a céljaikat. Mindezt élvezetes stílusban tálalja, sok történettel, vicces retró rajzokkal és híres emberek inspiráló gondolataival

. Ma rengeteg kihívással kell szembenéznie egy tizenévesnek. Szuper, hogy megismerhetik a 7 szokást. Nagy segítség abban, hogy értelmes és elégedett életük legyen. – MICHAEL PHELPS olimpiai bajnok úszó.

>!
Harmat, Budapest, 2018
266 oldal · puhatáblás · Fordította: Balázsyné Szucsik Judit · Illusztrálta: Raeber Graphics Inc.
>!
Harmat, Budapest, 2015
342 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632882451 · Fordította: Balázsyné Szucsik Judit
>!
Harmat, Budapest, 2014
240 oldal · ISBN: 9789632882451

1 további kiadás


Kedvencelte 9

Most olvassa 16

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 47

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Zsuzsanna_Makai
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Hát ez a könyv szuper jó volt! Imádtam! Igazából a Covey név tett kíváncsivá, majd a Phelps ajánlás, és a fülhallgató a borítón. (Aki nem értené Phelps egyik szokása a zenehallgatással kikapcsolás verseny előtt)
Nagyon megfogott a könyv annak ellenére is, h kb 20 évvel vagyok túl a célkorosztályon, csak ajánlani tudom mindenkinek, okos, jó tanácsokkal van tele, amiket én pl már tudok, de jó lett volna ha valaki akkor megérteti velem, aki pl nem az anyám, mert ő más bolygón élt mindig is hozzám képest. Mármint szerintem. Miért is hittem volna neki el, h „nem nekem tanulsz”. Hát kinek? Persze most már tudom. Most már értem.
Hát én már megvettem a tesómnak ezt a könyvet, jó lenne, ha többen olvasnák. Megéri.

>!
Lione
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Régebben olvastam a Stephen R. Covey: A kiemelkedően sikeres emberek 7 szokása című könyvet, és már annak az értékelésében is leírtam, hogy igazából mennyivel jobb lenne a világ, ha ezeket az alapelveket iskolában is oktatnák. Milyen jó, hogy Sean megírta a fiataloknak szóló változatát, a Harmat kiadó pedig megjelentette magyarul is! Itt a lehetőség!

Amikor ezt az értékelést írom, a profilképemen fekete topban és kockás ingben vagyok, ami nem véletlen. Bár nem vagyok se tanár, se diák, és még anya sem, de tudom és érzem, hogy a sok-sok, sok-sok-sok tananyag és tesióra helyett mennyivel jobb lenne, ha az életre készítenék fel a fiatalokat, az érdeklődést keltenék fel bennük, ahelyett, hogy a kötelező bemagolandó tananyaggal elvennék a kedvüket…

Ez a könyv egy lehetőség erre. Ahogy a könyv végén ajánlott Életrevaló program is az, ami – bár nincs tapasztalatom róla, de úgy érzem – jó lenne, ha elterjedne itthon az iskolákban. Én minden tininek és fiatal felnőttnek, tanárnak és szülőnek meggyőződéssel ajánlom ezt a könyvet és a 7 szokást! Nekem sokat segítettek… :)

>!
Nojcsi8
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

„Mire építhetjük az életünket ahhoz, hogy emberi méltóságunk mellett eredményesnek, sőt sikeresnek érezhessük magunkat?”

Sean Covey szerint 7 szokásra. Ha azonban szokásaink belülről fakadó, beidegződött cselekvések, képesek vagyunk-e újakat elsajátítani? A könyv számos példán keresztül mutatja be azt, hogy kellő elszántsággal és kitartással bárki képes a változásra, s egy régi szokás megváltoztatása egy új szokás kapujához vezet.

Az író sorai motiválnak, bíztatnak céljaink elérésében, de egyben figyelmeztetnek is, nehogy elszalasszuk a lehetőséget, amely csupán egy karnyújtásnyira lebeg előttünk.

>!
reakovats
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Nem, nem a századik, oldalakon keresztül önmagát ismétlő önsegítő könyvet szeretném az orrotok alá dugni, ami garantált boldogságot ígér Nektek a síron túlra is. Sokkal jobban bírom a gyakorlati megoldásokat, ahol nem kizárólag fejben dől el minden, hanem olykor a testünk többi részét is meg kell mozdítanunk a céljaink elérése érdekében. Na, pontosan ebben segít a Sean Covey által felállított hét szokás. (Egyébként a szerzőnek apjával együtt sikerült felépítenie a világ egyik legnagyobb felnőttképzési vállalatát, szóval csak tud valamit.)

Itt tudhatsz meg többet a hét szokásról: http://realthoughts.hu/7-szokas-amibol-tudni-fogod-merr…

>!
Saleszter24
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Nagyon tetszett. Érdekes, fiatalos nyelvezet, és egyáltalán nem unalmas! Vannak benne gyakorlati feladatok is, ami szerintem nagyon jó. Elég sok mindent tanultam belőle, igyekszem is minden tanácsot megfogadni, amit a könyvben olvastam. De a legfontosabb: Tartsd életben a reményt!

>!
Krenai
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Voltak benne hasznos tanácsok, de… nem is tudom, mintha valami hiányzott volna, valahogy kevés volt. Nem szerettem, hogy állandóan előre és hátra utalgat és értem én, hogy jobban megmarad az emberben egy-egy információ, ha sokszor elismétli, de egy idő után kerestem az új információkat és az nem sok volt…. Oh és a stílus! Ez az „én mindent tudok, mindenkinél jobban, régen követtem el hibákat, de tanultam belőlük és már a fejlődés csúcsán vagyok” (legalábbis ez jött le) nos, szerintem sose érhetünk el maximumot, nem válhatunk tökéletessé, mindig tanulunk, emiatt elég ellenszenvessé vált az író, de éreztem közben, hogy csak a javamat akarja, ezért átlendültem a dolgon.
De ettől függetlenül hasznos volt és örülök, hogy elolvastam.

>!
Paránytrilla
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Nagyon inspiráló könyv! Sok élethelyzetben idézek belőle, hivatkozom rá. Főleg a középiskolás/egyetemista korosztálynak ajánlom, de felnőttként is hasznosítható.


Népszerű idézetek

>!
Nojcsi8

Tartsd magad tisztán és fényesen: te vagy az ablak, melyen keresztül a világot nézheted.
(George Bernard Shaw)

Paradigmák és alapelvek

>!
Lione

Figyeld meg annak az éneknek a szövegét, amelyet leggyakrabban hallgatsz! Vajon összhangban van-e azokkal az alapelvekkel, amelyekben hiszel?

47. oldal

>!
Lione

Ha az vagyok, amim van, és mindenem elvész, akkor én ki leszek?

35. oldal

>!
Lione

A fenekeden ücsörögve nem hagyhatsz nyomot az idő homokjában. Vagy ki akarna fenéknyomot hagyni?

333. oldal

>!
csucsorka

„Ha látnád, hogy milyennek szánt téged Isten, felkelnél, és már nem lennél ugyanaz.”

31. oldal

>!
Krenai

„A jellem nem más, mint önfegyelem, hogy elhatározásainkat véghezvigyük még akkor is, amikor a hangulat, amelyben születtek, már rég a múlté.”

136. oldal

1 hozzászólás
>!
Lione

Szerencsére te erősebb vagy a szokásaidnál, és képes vagy változtatni rajtuk.

23. oldal

>!
Tray

Ahogyan a fizikai világot törvények irányítják, úgy az emberi életet is bizonyos szabályok, alapelvek vezérlik… Ha szerintük élsz, jeleskedni fogsz. Ha megszeged őket, kudarcot vallasz.

41. oldal, 2. fejezet - Paradigmák és alapelvek

>!
timcsigirl

Tarts ki! Az élet jobb lesz, megígérem. Kincset érsz, szükség van rád. A rossz idők elmúlnak. Mindig elmúlnak.

316. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Shawn Achor: A boldogság mint versenyelőny
Demi Lovato: Légy erős!
Michael Breus: A mikor hatalma
Zig Ziglar: Viszlát a Csúcson!
Jack Canfield: A siker alapelvei
Jack Canfield – Mark Victor Hansen: Erőleves a léleknek – 4. porció
Robin Sharma: Ki fog majd érted sírni?
Muriel James – Dorothy Jongeward: Nyerni születtünk
M. R. Kopmeyer: Hogyan érhetjük el céljainkat?
David Kessler: Muszáj annyit enni?