Extras (Uglies 4.) 5 csillagozás

Scott Westerfeld: Extras Scott Westerfeld: Extras Scott Westerfeld: Extras Scott Westerfeld: Extras Scott Westerfeld: Extras Scott Westerfeld: Extras Scott Westerfeld: Extras Scott Westerfeld: Extras

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Fame

It's ​a few years after rebel Tally Youngblood took down the uglies/pretties/specials regime. Without those strict roles and rules, the world is in a complete cultural renaissance. „Tech-heads” flaunt their latest gadgets, „kickers” spread gossip and trends, and „surge monkeys” are hooked on extreme plastic surgery. And it's all monitored on a bazillion different cameras. The world is like a gigantic game of American Idol. Whoever is getting the most buzz gets the most votes. Popularity rules.

As if being fifteen doesn't suck enough, Aya Fuse's rank of 451,369 is so low, she's a total nobody. An extra. But Aya doesn't care; she just wants to lie low with her drone, Moggle. And maybe kick a good story for herself.

Then Aya meets a clique of girls who pull crazy tricks, yet are deeply secretive of it. Aya wants desperately to kick their story, to show everyone how intensely cool the Sly Girls are. But doing so would propel her out of extra-land and into… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Simon & Schuster, New York, 2015
ASIN: B015T8S57M · Felolvasta: Joy Osmanski
>!
Simon Pulse, 2011
400 oldal · ISBN: 9781442419780
>!
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781442419780

3 további kiadás


Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Eta IP>!
Scott Westerfeld: Extras

Nagyon érdekesen hegyezi ki az első két részben már megpedzett problémákat. Ha a főhőssel is képes lettem volna együtt érezni, még jobb lett volna, de ahhoz már túlságosan nem-emberi volt, hogy emberi érzelmekkel viszonyuljak hozzá.
Kicsit lehetett volna kevesebb akció, brrr. (Mármint olyan akció, amikor hosszan és részletesen leírják, hogyan történik egy épület elfoglalása, meg ilyesmi. Nem az események mennyiségével volt baj, hanem inkább a néhány leírt esemény túlzott részletességével.)

abstractelf>!
Scott Westerfeld: Extras

Majd megszakad a szívem, hogy ennyire le kell pontoznom ezt a könyvet. Azonban nem hazudhatok magamnak, voltak itt gondok rendesen.
A világ nagyon tetszett, nagyon érdekes volt; különösen ez a reputáción alapuló társadalom. Különleges elgondolás, és bejött.
A történetben vártam valamit… és 350 oldalnak kellett eltelnie, mire rájöttem, hogy nem lesz itt semmi érdemleges. És tényleg nem volt. Ezért felesleges volt ez a könyv, nem zárt le elvarratlan szálakat, semmi.
A legnagyobb gondom a karakterekkel volt – vagyis leginkább Aya-val… egek, de idegesítő volt. Egyáltalán nem tudtam őt megérteni, és ez a fixációja frusztrált. Kiválóan ellettem volna nélküle.
Mindegy… a lényeg, hogy szerintem ez a könyv nagyon nem kellett a sorozathoz, kiválóan ellett volna ez trilógiaként is. Szép és jó a világ, de azon túl semmit nem kínált.

Bárdos_Tamás_Thedy>!
Scott Westerfeld: Extras

Sajnos nem ér fel az első három könyv izgalmához, de ígyis méltó befejezése lett a szeriának. Imédtam.


A sorozat következő kötete

Uglies sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Ruins
Suzanne Collins: Catching Fire
Amy Kathleen Ryan: Spark
James Dashner: The Maze Runner
Lauren Oliver: Delirium (angol)
Lois Lowry: Gathering Blue
Ally Condie: Matched (angol)
Ernest Cline: Ready Player One (angol)
Karen Thompson Walker: The Age of Miracles
Ernest Cline: Armada (angol)