Beismerő ​vallomás (Ártatlanságra ítélve 3.) 5 csillagozás

Scott Turow: Beismerő vallomás

Kindle ​County, ahol szinte folyton szürke az ég s csak ritkán derül fény az igazságra, a kortárs amerikai regényirodalom egyik leghíresebb és legelbűvölőbb helyszíne. Scott Turow a Beismerő vallomás című regényében ide vezeti olvasóját egy lenyűgöző alakokkal benépesített és izgalmas, fordulatokban gazdag történet segítségével.
Mack Malloyt, az ötvenes éveiben járó volt rendőrt, egykori nagyivót, aki Kindle County egyik legmenőbb jogi irodájának, a Gage & Griswellnek dolgozik, kényes feladattal bízza meg a Felügyelőbizottság. Arról van szó, hogy Bert Kamin, a Gage & Griswell tehetséges, ám szeszélyes, kitűnő kombinatív képességekkel megáldott sztárügyvédje hetek óta nem kerül elő. Miként az az 5,6 millió sem abból a pénzalapból, melyet a Gage & Griswell legnagyobb ügyfele, a TransNational Airlines számára hozott létre egy légi katasztrófa miatti perben. A Bizottságnak szüksége van Mackre, hogy mielőbb megtalálják Bertet és a pénzt…
Mack szeretetre méltó és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
GABO, Budapest, 2001
446 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639237795 · Fordította: Rácz Péter

Most olvassa 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Calogero84>!
Scott Turow: Beismerő vallomás

Az íróval Az utolsó tárgyalás című könyve kapcsán „ismerkedtem” meg. Imádtam azt a könyvet. Izgalmas, gyors tempójú és fordulatokkal teli alkotás. Rá is kerestem hát a többi magyarul megjelent művére. Így „botlottam bele” a Beismerő vallomás-ba. Nem tudtam, hogy miről is szól ez a könyv, csak annyit, amennyit a borító sejtet. Pénz, ügyvédek, sikkasztók, zsaruk…csak a szokásos. Olvasás közben kellett rájönnöm, hogy ez merőben más lesz, mint Az utolsó tárgyalás. Sokkal lassabb „lefolyású” írás, nagyon aprólékosan felvázolt szituációkkal, részletesen bemutatott karakterekkel. Közel sem olyan izgalmas és letehetetlen, de mégsem tudom azt mondani, hogy unalmas lenne vagy ne lett volna érdekes. Egy kevésbé akció és vérdús nyomozás a pénz világában.


A sorozat következő kötete

Ártatlanságra ítélve sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nora Roberts: Tünékeny szerelem
Nora Roberts: Szent bűnök
Karin Slaughter: Sikoly
Kathy Reichs: Minden napra egy halott
Karin Slaughter: Kegyetlen kötelékek
John Scalzi: Bezárt elmék
John Sandford: Csábító préda
Nora Roberts: Mámor
Nevada Barr: Ördögkatlan