Scott Snyder (szerk.)

Dark ​Nights: Metal: Dark Knights Rising (Dark Nights: Metal  2.) 3 csillagozás

Scott Snyder (szerk.): Dark Nights: Metal: Dark Knights Rising

Seven ​nightmarish versions of Batman from seven dying alternate realities have been recruited by the dark god Barbatos to terrorize the World's Greatest Heroes in our universe. They threaten life across the Multiverse, and the Justice League may be powerless to stop them! Now in paperback!

Dark Nights: Metal: Dark Knights Rising introduces:

The Batman Who Laughs: a lunatic driven mad by his world's Joker.
The Red Death: a thief who stole his reality's Speed Force power.
The Drowned: a female, amphibious Batman.
The Dawnbreaker: a twisted Green Lantern.
The Murder Machine: a deranged, deadly cyborg.
The Merciless: a warrior who wears the helmet of Ares.
The Devastator: a part-human, part-Doomsday monster.

Featuring stories from Scott Snyder, James Tynion IV, Peter J. Tomasi, Grant Morrison, Joshua Williamson, Ethan Van Sciver, Philip Tan, Tyler Kirkham, Francis Manapul, Riley Rossmo, Tony S. Daniel, Howard Porter, Doug… (tovább)

A művek szerzői: Joshua Williamson, Frank Tieri, James Tynion IV, Sam Humphries, Dan Abnett, Peter J. Tomasi, Scott Snyder, Grant Morrison


Kiemelt értékelések

>!
LoneWolf
Scott Snyder (szerk.): Dark Nights: Metal: Dark Knights Rising

Ebben minden benne volt, amit a fő kötetből hiányoltam. Kevesebb multiverzumos bla-bla, 100% 'Nightmare Batmen', miáltal sokkolt, szinte elejétől a végéig.
Ahogy a leírásban is szerepel, ebben jobban megismerhetjük a Metál történetének eltorzult Batman-jeit, honnan jöttek és mi sodorta őket át a sötét oldalra. „Elég egyetlen rossz nap, hogy a világ legjózanabb emberét teljes őrületbe taszítsa…” – Lényegében ezt a hírhedt mondatot járjuk körbe bővebben, hisz a multiverzum ezen bukott hősei mind más és más tragédiát szenvedtek el küzdelmeik során, miközben az alap változatlan maradt. Egy-két változattól a hideg futkosott a hátamon, annyira zseniálisan lett tálalva, ahogy a 'mindig' törvényesen eljáró, kikezdhetetlen logikájú, minden akadályt legyőző Bruce Wayne egyszer csak feladja az elveit és azzá válik, aminek az elpuszítására fölesküdött. Mindez 7 (HÉT!) különböző, rövid, mégis brutálisan velős történetben elmesélve, ezzel pedig maga a METÁL sztorija is igencsak felértékelődött bennem. Ebből is látszik, mennyit számít, hogy tisztában legyél az ellenség motivációival és eredetével. Most nem is tudnék dönteni, melyiken döbbentem meg legjobban. A Devastator, a Murder Machine és Merciless is hátborzongató eseményeket tudhat maga mögött, de persze a „borító sztárja” sem panaszkodhatott.
Rajzok terén változó sémát követ, de egyik történet ábrázolására se mondanám, hogy csúnya, így ezzel szerencsére nem rontottak az összképen, plusz a hangulat végig sötét és reményvesztett maradt, így nem kell attól félni, hogy valami rosszul elhelyezett humoros beszólás elrontaná ezt az egyedi élményt. Spoilerezni ezúttal még jelölve sem szeretnék, mert ezt egyszerűen minden DC / Batman / Justice League kedvelőnek el kell olvasnia, akár belekezd végül a METÁL-ba is, akár nem.


A sorozat következő kötete

Dark Nights: Metal  sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Christopher Priest – Benjamin Percy: Titans 2,5 – The Lazarus Contract
Neil Gaiman – Brian K. Vaughan – Garth Ennis: Vertigo Resurrected – Winter's Edge
Mike Carey – Christopher Yost – Christos Gage – Peter David: X-Men: Endangered Species
Dan Abnett – Andy Lanning: Nova 6. – Realm of Kings
Warren Ellis: StormWatch – A Finer World
Dan Abnett – Andy Lanning – Keith Giffen: Annihilation: The Complete Collection 1.
Adam Glass – Dan Abnett: Suicide Squad (vol. 4) 2. – Basilisk Rising
Daniel Way – Mike Carey: Wolverine by Daniel Way: The Complete Collection 3.
Dan Abnett: Aquaman (vol. 7) 8. – Out of Darkness
Christopher Priest: Justice League (vol. 3) 7. – Justice Lost