American ​Vampire 1. (American Vampire 1.) 11 csillagozás

Scott Snyder – Stephen King: American Vampire 1. Scott Snyder – Stephen King: American Vampire 1.

From ​writers Scott Snyder and Stephen King, AMERICAN VAMPIRE introduces a new strain of vampire – a more vicious species – and traces the creatures' bloodline through decades of American history.

This first hardcover volume of the critically acclaimed series collects issues #1-5 and follows two stories: one written by Snyder and one written by King, both with art by future superstar Rafael Albuquerque.

Snyder's tale follows Pearl, a young woman living in 1920s Los Angeles, who is brutally turned into a vampire and sets out on a path of righteous revenge against the European monsters who tortured and abused her. And in King's story set in the days of America's Wild West, readers learn the origin of Skinner Sweet, the original American vampire – a stronger, faster creature than any vampire ever seen before.

Don't miss out as Snyder and King set fire to the horror genre with this visionary, all-original take on one of the most popular monster… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Vertigo, New York, 2011
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781401229740 · Illusztrálta: Rafael Albuquerque
>!
Vertigo, New York, 2010
200 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781401228309 · Illusztrálta: Rafael Albuquerque

Kedvencelte 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Balázs_Erőss>!
Scott Snyder – Stephen King: American Vampire 1.

Nem vagyok Vámpir rajongó, de Kinget szeretem és ez sokat javított az értékelésemen.
Az időzítése nagyon jó, mert eléggé elhanyagolt időszakokban játszódik (1909 és 1925), de az alapötlet annyira nem új, hiszen ott van nekünk már évek óta Penge, a fényben járó. Aki ugyanúgy vámpírokat öl, csak menőbb cuccai vannak és tud karatézni (vagy mi).
King ügyesen kerekítette a mellékszálat, az öreg mesélővel, az számomra sokkal szórakoztatóbb volt mint a fővonal, a maga kliséivel.
Még a következő részt elolvasom, aztán eldől, hogy érdemes e folytatnom.

littlelinda P>!
Scott Snyder – Stephen King: American Vampire 1.

Az eleje picit átlagos vámpír sztoriként kezdődött, de ahogy egyre több minden kiderült Pearlről és Skinner Sweetről, úgy lett egyre érdekesebb a történet is. A képregény egyébként két, különböző idősíkban játszódó történetszálból áll, az egyik Pearlt követte, a másik Skinner múltját mutatta be. Nagyon érdekes volt ez az új fajta, amerikai vámpír, amit az írók teremtettek, talán még jobban is illik ez a vérszomjasság a vámpír definícióba. Sok helyen eléggé véres és gore a rajzolás, de nekem kifejezetten tetszettek ezek a részek, nagyon beleillettek a képregény hangulatába és a történetbe is. A vége egészen jó függővéget hagyott, valamikor biztosan folytatni fogom :)

budaijoci>!
Scott Snyder – Stephen King: American Vampire 1.

A vámpír őrület ugyan már lecsengőben van, hiszen baromira unalmassá vált, de mindig lehet még egyet csavarni rajta. A legtöbb ilyen próbálkozás általában viszonylag rövid életű, vagy épp az olvasók fogadják fanyalogva, nem túl nagy sikerrel kecsegtetve. Persze lehet ellenpéldát is mondani,(pl. Twilight) és ott a sok sok vámpíros könyv is a könyvesboltokban. Mindenesetre a vámpíros téma nagyon sok rossz és jó feldolgozást élt már meg, és ez a tendencia nem is akar megváltozni, így nem csoda hogy elsőnek én is kicsit ferde szemmel tekintettem az American Vampire-ra. Az alapötlet ugyan tetszett, és az első kötetetben még Stephen King is írt, de valamiért csak nem akartam belekezdeni.
Aztán rájöttem, egyéb írásain keresztül hogy Scott Snyder milyen jó író, és végül belevágtam a vámpír képregényébe. És milyen jól tettem. Stephen King nem hiába társult az első kötet megírásához. A szerzőknek feltett szándékuk volt, hogy a vámpírokat újra félelmetesé tegyék, hogy az a cukormáz ami az elmúlt néhány évben rájuk került eltűnjön róluk. Ami sikerül is, itt a vámpírok szörnyetegek, akik csak alig tudják kordában tartani magukat. Vannak változtatások is a vámpírmítoszban, de egyrészt ez indítja el a cselekményt, másrészt az írók tisztelettel bánnak a korábbi vámpírmítosszal, sőt klasszikus vámpírok is megjelennek a történetben.
Mindezek mellé a rajzok is jól illeszkednek a történethez, szépek, hangulatosak.
De hogy ne csak dicsérjek. A vicc az egészben, hogy Snyder eredetileg csak egy előszót akart Kingtől, de Kingnek annyira megtetszett az alapötlet, hogy végül ő írta az egyik karakter eredettörténetét. És a képregények nyelvén nem feltétlenül ír egyből jól egy normál író, és ez látszik is, King történetében sokkal több a szöveg, rengeteg a szövegbuborék és a narráció, King szokása szerint túlírta azt a történetet. Snyder sokkal ügyesebben bánik a képregény nyújtotta lehetőségekkel, persze biztos nem bánta, hogy egy ilyen nagy név megdobta az eladásokat.
Végezetül, ez egy nagyon ütős és durva vámpír sorozat, amelyet mindenképpen érdemes követni.

2 hozzászólás
negoti P>!
Scott Snyder – Stephen King: American Vampire 1.

Na, ez érdekes volt! Stephen King közreműködése (a két részből álló sztorik felét ő írta) sokat nyomott a latban, hogy elkezdjem. Nem bántam meg, vámpírokról szóló történet, rendhagyó módon, helyen és időben elmesélve. Kíváncsi vagyok a többi kötetre is (immár King nélkül).

Natasha>!
Scott Snyder – Stephen King: American Vampire 1.

Mindig is ódzkodtam a vámpíros történetektôl (fôleg mostanában), de adtam a könynek egy próbát. És nagyon nem bántam meg, hogy így tettem!


A sorozat következő kötete

American Vampire sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joe Hill – Gabriel Rodriguez: Locke & Key – Welcome to Lovecraft
Neil Gaiman: The Sandman 4. – Season of Mists
Marcin Batylda: The World of the Witcher
Evan Dorkin – Sarah Dyer: Beasts of Burden – Neighborhood Watch
Ransom Riggs – Cassandra Jean: Hollow City – The Graphic Novel
Stjepan Šejić: Death Vigil 1.
Neil Gaiman: Death – The Deluxe Edition
Joshua Williamson: Birthright 2. – Call to Adventure
Neil Gaiman – Rafael Albuquerque – Rafael Scavone: A Study in Emerald