Dark ​Nights: Metal (Dark Nights: Metal  1.) 4 csillagozás

Scott Snyder: Dark Nights: Metal

The ​New York Times bestselling BATMAN writer and artist team of Scott Snyder and Greg Capullo re-unite in the epic event graphic novel DARK NIGHTS: METAL!

The Dark Knight has uncovered one of the lost mysteries of the universe…one that could destroy the very fabric of the DC Universe! The dark corners of reality that have never been seen till now! The Dark Multiverse is revealed in all its devastating danger—and the threats it contains are coming for the DC Universe!

With appearances from heroes, villains and faces long forgotten, DARK NIGHTS: METAL will examine every choice a hero doesn’t take and every path they don’t walk, and open up worlds that are forged by nightmares.

Together on a single title for an outstanding fifty issues, Snyder and Capullo’s award-winning stories BATMAN VOL. 1: THE COURT OF OWLS, BATMAN VOL. 3: DEATH OF THE FAMILY and BATMAN VOL. 7: ENDGAME turned generations of Batman fans into a global horde of Batman superfans. With DARK… (tovább)

>!
DC Comics, Burbank, 2019
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781401288587 · Illusztrálta: Greg Capullo, Jonathan Glapion, FCO Plascencia, Howard Porter, Jorge Jimenez, Dough Mahnke, Jaime Mendoza, Yanick Paquette
>!
DC Comics, Burbank, 2018
216 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781401277321 · Illusztrálta: Greg Capullo, Jonathan Glapion, FCO Plascencia

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Altarus P
Scott Snyder: Dark Nights: Metal

Kizárólag Batman who Laughs miatt olvastam el, mert azt hittem itt tűnik fel először,de rá kellett jönnöm, hogy nem. Na mindegy. Kicsit nehezen rázódtam bele a sztoriba, a batmaniumnál meg legszívesebben bekuporodtam volna a sarokba és előre hátra dülöngélek, de inkább folytattam és nem bántam meg. Már csak a fentebb említett úriember miatt se, mert imádtam. Olyan, mintha Batman (+Joker egyben) cenobitává válna. Hát lehet ilyen ötletet nem imádni? Na ugye.

>!
LoneWolf
Scott Snyder: Dark Nights: Metal

Érdekes lett, bár kevésbé sejtelmes és izgalmas, mint azt a 'Road to Metal' alapján vártam. Arra is rá kellett itt döbbennem, hogy nem csupán Constantine és Swamp Thing lett az alap DC univerzum része, de az Álmok Istene (The Sandman), vagyis Neil Gaiman Vertigo-s teremtménye is ide tartozik már, ráadásul ebben a történetben elég fontos szerepet kapott.
Ez nem is csoda, hiszen a főellenségünk ezúttal a Rémálmok Ura, a nagy 'Denevér Isten', kinek neve Barbatos, terve pedig, hogy teljes sötétségbe borítsa hőseink univerzumát és ennek legfontosabb eleme maga Gotham lovagja, Batman. Miként? Nos, ezt nem árulom el.
Azt viszont igen, hogy ezt az eseményt is egy kalap alá vehetjük a többi kozmikus / kataklizmikus sztorival, melyekkel a DC és Marvel egyaránt előszeretettel dobálózik, lásd. a Végtelen Hatalom, a Végtelen Háború, vagy a Végtelen Világok Krízise. Itt is repkednek olyan kifejezések, mint az alternatív valóságok, repedések a tér és idő szövetén, meg bla-bla-bla, de ezeknek már sosem érzem súlyát, ahogy itt sem, bár jobban élveztem, mint az említett darabokat, hiszen minden hibája ellenére egy igazán darkos DC történet, rengeteg apróbb meglepivel, (Számomra már az is meglepő mondjuk, hogy itt Damien mennyivel szerethetőbb és mennyit aggódik Batman-ért.) emlékezetes momentummal, (spoiler) plusz az alap ligán kívül sok-sok extra szereplővel, (Ha csak 1-2 kockára is bukkannak föl.) mint mondjuk Black Manta, Black Adam, vagy pl. személyes kedvenceim: Deathstroke és Swamp Thing.
Összességében egy elég kacifántosan felépített történetről van szó, ami tényleg visszanyúlik a New 52-es DC reboot elejéhez, hiszen maga a Baglyok Bírósága is Barbatos érkezését készítette elő a kezdetektől fogva. Ehhez pedig azt is hozzátenném, hogy ez NEM a teljes 'event'. Létezik még a 'The Resistance' kötet, amely az invázió kezdete és WW / Superman felébredése közti időszakot taglalja részletesebben, hogy miként is próbálták leverni a kisebb hősök a Nightmare Batman-ek támadását, illetve a 4. könyvből elvileg megtudhatjuk az összes rémség háttérsztoriját is.
Ami a rajzolást illeti, többnyire szép, egységesebb, mint az előzmény kötetben, a 'Nevető Batman' design-ja pedig egyszerűen hátborzongató, a láncra vert zombi Robinokkal együtt.
Ajánlom-e tehát a kötetet? Igen, de csakis a többi kiegészítőjével együtt és főként olyanoknak, akik már járatosabbak DC fronton, mivel ez eléggé hardcore darabnak mondható.


A sorozat következő kötete

Dark Nights: Metal  sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brian K. Vaughan: Runaways (vol. 1-3) 2. – Teenage Wasteland
Dan Abnett – Andy Lenning: Guardians of the Galaxy (vol. 2) 3. – War of Kings 2.
Ed Brubaker: Winter Soldier 3. – Black Widow Hunt
Geoff Johns: Batman: Earth One 2.
Brian Michael Bendis: Daredevil Ultimate Collection 1.
Evan Dorkin – Jill Thompson: Beasts of Burden – Animal Rites
Javier Grillo-Marxuach – Dan Abnett – Andy Lanning: Annihilation: Conquest 2.
Warren Ellis: The Authority – Relentless
J. Michael Straczynski: Superman: Earth One 2.
G. Willow Wilson: Ms. Marvel 1. – No Normal