Death ​of the Family (Batman (vol. 2) 3.) 10 csillagozás

Scott Snyder: Batman (vol. 2) 3. – Death of the Family Scott Snyder: Batman (vol. 2) 3. – Death of the Family

After having his face sliced off one year ago, the Joker makes his horrifying return to Gotham City! But even for man who's committed a lifetime of murder, he's more dangerous than ever before. How can Batman protect his city and those he's closest to? It all leads back to Arkham Asylum…

This new hardcover collects the critically acclaimed tale DEATH OF THE FAMILY from the superstar #1 New York Times best-selling team of writer Scott Snyder and artist Greg Capullo. BATMAN VOLUME 3 will have repercussions that will affect the Batman universe for years to come!

Collects BATMAN #13-17

>!
DC Comics, New York, 2014
176 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781401246020 · Illusztrálta: Greg Capullo, Jonathan Glapion, FCO Plascencia
>!
DC Comics, New York, 2013
176 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781401242343 · Illusztrálta: Greg Capullo, Jonathan Glapion, FCO Plascencia

Kedvencelte 1

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

CaptainV IP>!
Scott Snyder: Batman (vol. 2) 3. – Death of the Family

Az elmondások alapján egy valamivel fajsúlyosabb és horrorisztikusabb dologra számítottam, amitől még nem hívnám csalódásnak, ha valaki megkérne, hogy ajánljak neki valami beteget, felhoznám, de inkább az ötlet, nem a konkrét olvasmányélmény miatt.
Ugye a sztori nagy mutatványa végül is nem az, hogy Joker lemetéltette a saját arcát – :( –, hanem hogy végiglökdösi Batmant azokon a szörnyűségeken, amiket már egyszer elkövetett. Sok a kapcsolódási pont más történetekkel, úgyhogy a teljes élvezetért mindenképpen megéri egy-két dolgot elolvasni, mielőtt ebbe belekezd az ember – ugyanakkor ha csak pont annyit olvas belőlük valaki, mint én, fájdalmasan kiviláglik az is, hogy ezeknek nagy részében Batman viszont milyen unalmasan egyforma, és én erre itt döbbentem rá. Fura, hogy minden író ugyanazokon a mezőkön lépteti végig, holott mindig kimondatják vele, hogy ha a Joker az ellenfél, muszáj out of the box gondolkodni, szóval ez külön vicces, de mindegy, ezt tegyük félre, valahogy ennek ellenére is eljutnak vele egy Joker elméleteire jól reflektáló lezárásra, szóval ez lehet, hogy csak a személyes csömöröm.

De ez a sztori nem is arról szól, hogy a karaktereknek (akármelyiknek, beleértve Gordont, a családot, bárkit) új oldalát vagy verzióját ismerjük meg, hanem hogy végignézzük, ahogy Joker legkedvesebb nyári élményeiből montázst készít arról, mennyire szereti Batmant. És annak meg tök jó.

Evione>!
Scott Snyder: Batman (vol. 2) 3. – Death of the Family

Amikor legutóbb olvastam a Snyder-Capullo párostól elég durva rémálmaim voltak. A Death of the Family-nél megúsztam rémálmok nélkül, de még így is eléggé rám telepedett. Valahogy mindig annyira szuggesztívre sikerülnek Snyder és Capullo munkái, hogy azok szabályosan beleeszik magukat az ember gondolataiba és egyszerűen nem eresztenek. Ez különösen hatásos, amikor egy olyan őrült figuráról van szó, mint a Joker. Szerintem elég nehéz jól eltalálni az ő karakterét, viszont a Death of the Family-ben ez tökéletesen sikerült. Azt hiszem, hogy ilyen az igazi Joker; hátborzongató, félelmetes és még csak egy kicsit sem poénos. Általában Joker őrületét, akármilyen pszichopata dolgot is cselekszik vagy tervez éppen, enyhíteni szokták egy kis humorral, amikor egy kicsit elröhögheted magad, kicsit felengedhetsz. Na, most itt ezt egyáltalán nem kapod meg. Itt csak a színtiszta őrület van, és ha éppen Joker mond is valami „vicceset”, az csak szimplán hátborzongató. Plusz minderre rátesz egy lapáttal a megjelenése is, ami kifejezetten horrorisztikusra sikerült spoiler. És nekem mindez nagyon tetszett, mert ahogy már említettem, szerintem ilyen az igazi Joker.

>!
DC Comics, New York, 2014
176 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781401246020 · Illusztrálta: Greg Capullo, Jonathan Glapion, FCO Plascencia
Best_of_Comics>!
Scott Snyder: Batman (vol. 2) 3. – Death of the Family

Egy igazán kiváló modern Joker sztori. Amikor már azt gondolnád, hogy tényleg nem lehet semmit kihozni a karakterből, akkor Snyder csavart még egyet. Ez a Joker brutális, visszataszító, és már Harley Quinn szerint is túl elmebeteg. (Az pedig nem semmi.)
Ebben a sztoriban a Batfamilyre pályázik, és közben az összes híres (vagy kevésbé híres) Joker történet fontos jeleneteit újra eljátssza Batmannel. Aki szereti a Bvatman-Joker párost, annak kötelező.
Teljes bemutató: https://youtu.be/8I_PVYrFR90

Vladi>!
Scott Snyder: Batman (vol. 2) 3. – Death of the Family

Joker karakterét nagyon unom már, de Snydernek sikerült új életet lehelni bele, és nagyon félelmetessé tennie, ez egy igazi horror képregény.

LoneWolf>!
Scott Snyder: Batman (vol. 2) 3. – Death of the Family

Mivel a hazai, kéthavonta kiadott (6 füzetben, 1 év alatt) verziót olvastam, így eléggé romlott az élmény. A lassúság miatt kissé egyhangú lett és untam, pedig egyébként megközelíti a Baglyok Bírósága szintjét, de Joker már nem tud annyira lekötni, így nem adhattam neki 4-nél több csillagot. Ugyan ez a kötet már szépen haladt a Dark Nights: Metal felvezetésével, spoiler mégis csupán egy megszokottan elborult Joker sztoriról van szó. Persze a karakter szerelmeseinek kötelező darab lehet olyan korábbi történetek mellett, mint a Gyilkos Tréfa, és bőven raktak bele csavart, nem beszélve a teljes 'Bat Family'-ről, de ennek ellenére minden gonosz pályafutásában eljön az a pillanat, mikor az embereknek egy időre elege lesz belőle és bűn bohóca kapcsán nálam ez most érkezett el. (Valószínűleg Thanos lesz a következő…)

budaijoci>!
Scott Snyder: Batman (vol. 2) 3. – Death of the Family

Nagyon sokan mondják, hogy a képregények túl durvák és erőszakosak lettek mostanság, ami igaz is, de ha ilyen jó történeteket eredményez ez a jelenség, akkor én eltekintek ennek a jelenségnek az árnyoldalától.
Snyder és Capullo párosa az egyik legjobb dolog ami Batmannel történt az elmúlt években. És igen, brutális, véres és hátborzongató Joker történetet hoztak létre, amit még véletlenül sem adnék gyerek kezébe. Cserébe viszont egy őrülten izgalmas és feszültséggel teli szuperhős képregényt kaptunk, ami az egyik legjobb a maga nemében.
A rajzok, Capullohoz hűen kissé rajzfilmszerűek, nagyon dinamikusak és élettel teliek. Snyder meg marha jól tud bánni a narrációval, nagyon jól tudja lefesteni a hangulatot. Egyszerűen nagyon egyben van az egész. Ritka az olyan, hogy képregényolvasás közben majdnem kiugrik a szívem a helyéről :)
Egyébként pedig, kisebb csoda számba megy, ha két alkotó sokáig együtt dolgozik egy sorozaton, főleg ha a DC vagy Marvel sorozatairól van szó. Úgyhogy nagyon meg kell becsülni ezt a sorozatot. :)

MoonTiger>!
Scott Snyder: Batman (vol. 2) 3. – Death of the Family

Féltem tőle, hogy csak szimplán gyomorforgató lesz, és mást nem fog adni, de NAGYON kellemeset csalódtam. A rajstílusa remek, a Jokerek közül talán ez az eddigi legegyedibb (legalábbis azok közül akikkel találkoztam képregényekben), és összességében a történet is fenomenális. Amennyire tartottam tőle az elején, a végére megkockáztatom, hogy talán az egyik kedvenc történetemmé nőtte ki magát.


A sorozat következő kötete

Batman (vol. 2) sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. M. DeMatteis: The Amazing Spider-Man (vol. 1) – Kraven's Last Hunt – Fearful Symmetry
Tom King – Tim Seeley – James Tynion IV – Steve Orlando: Batman: Night of the Monster Men
Mark Millar – John Romita Jr.: Hit-Girl
Dot Hutchison: The Butterfly Garden
Emil Ferris: My Favorite Thing Is Monsters
Joe Hill – Gabriel Rodriguez: Locke & Key – Welcome to Lovecraft
Robert Kirkman: The Walking Dead 6. – This Sorrowful Life
Brian Azzarello: Moonshine 1.
Mike Mignola: B.P.R.D. – Plague of Frogs 1.
Todd McFarlane: Spawn Origins Collection 1.