Batman ​– The Black Mirror 11 csillagozás

Scott Snyder: Batman – The Black Mirror

A NEW YORK TIMES #1 Bestseller and Amazon Best Book of 2011
In „The Black Mirror,” a series of brutal murders pushes Batman's detective skills to the limit and forces him to confront one of Gotham City's oldest evils. Helpless and trapped in the deadly Mirror House, Batman must fight for his life against one of Gotham City's oldest and most powerful evils!

Then, in a second story called „Hungry City,” the corpse of a killer whale shows up on the floor of one of Gotham City's foremost banks. The event begins a strange and deadly mystery that will bring Batman face-to-face with the new, terrifying faces of organized crime in Gotham.

>!
DC Comics, Burbank, 2014
304 oldal · ASIN: B009POHHQM · Illusztrálta: Jock
>!
DC Comics, New York, 2013
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781401232078 · Illusztrálta: Jock, Francesco Francavilla
>!
DC Comics, Burbank, 2011
304 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781401232061 · Illusztrálta: Jock, Francesco Francavilla

Kedvencelte 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

CaptainV IP>!
Scott Snyder: Batman – The Black Mirror

A fülszöveg alapján azt hittem, van egy Black Mirror fősztori, és extraként rádobják a Hungry City c. kisebb történetet, de ehhez képest benne volt a Gordonék családi drámáját feldolgozó, tök más hangulattal és képi világgal megkülönböztetett, a Black Mirrorhoz hasonlóan szintén három részes darab is, és most nem teljesen vágom, hogy ezt az egészet hívjuk a Black Mirror arc-nak, vagy csak kellett egy cím egy Dick Greyson-gyűjteménynek. Mindegy is, aki tartalomra vágyik, az kap is rendesen.
(A Hungry Cityről és a Gordon-gyerek sztorijáról nem szeretnék írni, nem akartam őket elolvasni, megtettem, de annyira felületesen, hogy holnapra már semmire sem fogok emlékezni belőlük, utóbbira talán egyszer visszatérek.)
Ami a Black Mirrort illeti: én nem bántam Dick Greysont Batmanként, sőt, ez volt a hívószó, emiatt kezdett el érdekelni, miről lehet szó. A legutóbbi Batmanemnél, a Death of the Family-nél írtam link, hogy Bruce Wayne hajlamos ugyanazokat a köröket lefutni, úgyhogy örültem is egy kis vérfrissítésnek. Persze azt is szívesen néztem végig, ahogy Dick Greyson is tulajdonképpen ugyanazokat a köröket futja le – csak ő talán egy kicsit kevésbé vérkomolyan és misztikumba burkolózva. A történet teljesen jó, lendületes, bár a vége eléggé le lett csapva, piff-puff, nyertünk, de lehet, hogy ha nem kiragadva, hanem a sorozat részeként olvassa az ember, ez nem tűnik ilyennek.

Szóval készséggel elismerem, hogy ez most nem jól, nem a megfelelő előismeretekkel olvastam, de valahogy ettől függetlenül is úgy hiányoltam belőle az extra muníciót. De Gotham és Batman pazar palástja még mindig adja.

Evione>!
Scott Snyder: Batman – The Black Mirror

A The Black Mirror megkerülhetetlen darabja a Batman képregényeknek; ez most számomra is bebizonyosodott. Egyértelműen alapmű, igaz, hogy nekem erre már Snyder neve is garancia volt. A történet szokásosan sötét, komor és depresszív pont ahogy szeretem :D. A rajzolás+színezés tökéletes összhangban van a sztorival. Kedvencem amikor Jim Gordon beszélget a lányával, később meg a fiával az étteremben, azzal a lila-piros kombóval nagyszerűen átjött a nyomasztó hangulat.

fowler P>!
Scott Snyder: Batman – The Black Mirror

Minden, amit negatívumként tudnék felhozni ezzel a sztorival kapcsolatban, az egyben pozitív is (Dick kezdő Batmankedése, Tim háttérbe szorulása, a félig kimondott, utalgatás-jellegű megjegyzések, …) – és pont emiatt tetszett annyira. Snyder nagyon eltalált itt valamit.

MoonTiger>!
Scott Snyder: Batman – The Black Mirror

Őszintén megmondva, nem igazán jött be. Nem túl sok dolog történik benne, Dick elég amatőr Batmanként viselkedik, Jokert totál fölös volt behozni (bár aranyos volt látni hogy várja vissza Brucet a városba és észrevette a különbséget a két Batman közt), Red Robin kb. semmit nem szerepelt benne.. Jim és Barbara jók voltak, James Jr. meg… eh. Nehéz lehet egy pszichopatát ábrázolni, főleg ha a képregény 3/4-ig titkolni akarják, hogy valóban az, számomra lassan kibontakozó story volt, de a 2. felére kifejezetten javult.

CrazyTeddy P>!
Scott Snyder: Batman – The Black Mirror

Úgy egy éve, mikor elkapott a Batman mánia és az alapműnek számító képregényeket kerestem lépten-nyomon bele botlottam a Black Mirorrba és mivel Snyder Court of Owls történetszála nagyon tetszett, gondoltam ezzel is teszek egy próbát…. és nem is bántam meg :)
Egyszerűen imádtam Gordon felügyelő fiának karakterét és a közte és a család többi tagja között kibontakozó konfliktust. Batman ügyei is érdekesek voltak, de nekem egyértelműen Gordonék családi drámája vitte a pálmát a sztoriban. spoiler Nagyon szeretem egyébként, ahogy Snyder horror elemeket csempész a történeteibe.

budaijoci>!
Scott Snyder: Batman – The Black Mirror

Scott Snyder hihetetlenül jó Batman szériájának a kezdete. Húsba vág!!


Hasonló könyvek címkék alapján

Brian Michael Bendis: The Underneath
Brian K. Vaughan: Ex Machina 1. – The First Hundred Days
Bill Finger – Gardner F. Fox – Whitney Ellsworth: Batman: The Golden Age 1.
John Layman – Rob Guillory: Chew 1. – Taster's Choice
Brian Azzarello – Eduardo Risso: 100 Bullets 3. – Hang up on the Hang Low
Jason Aaron – R. M. Guéra: Trail's End
Jim Starlin: Batman: A Death in the Family
Frank Miller: A Dame to Kill For
Greg Rucka: Whiteout
Jason Aaron: Men of Wrath