Egy ​ártatlan ügyfél (Joe Dillard 1.) 24 csillagozás

Scott Pratt: Egy ártatlan ügyfél

Egy bűntény, amire a bulvárlapok ráharapnak…
Egy ügy, amiről a legtöbb ügyvéd álmodik…
Egy bírósági tárgyalás, ami több életet pusztít el, mint amennyit megment…

Egy prédikátort brutálisan meggyilkolnak egy Tennessee motelszobában. Egy gyönyörű, titokzatos fiatal lányt vádolnak. Ő lenne az az „ártatlan ügyfél”, akire a kiábrándult, pályaelhagyásra készülő ügyvéd vágyik?

Eredeti megjelenés éve: 2008

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kristály pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · ISBN: 9789635610433 · Fordította: Seres József
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · ISBN: 9789635610440 · Fordította: Seres József
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575566 · Fordította: Seres József

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 62

Kívánságlistára tette 64

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Kókuszka>!
Scott Pratt: Egy ártatlan ügyfél

„- De tudod, mit mondok? Az egész rendszer egy őrület. Tíz éve minden áldott nap elutazom ebbe a bizarr világba, ami hazugsággal és csalással van tele. Tisztesség sehol. Egy beteges játék, ahol azok nyerik a legtöbbet, akik a legjobban hazudnak. És ezt hívják bűnügyi igazságszolgáltatási rendszernek. Ezt a roncsot. A vádlottak hazudnak és csalnak, a rendőrök hazudnak és csalnak, az ügyészek hazudnak és csalnak, a védőügyvédek hazudnak és csalnak, és a bírók pedig – Jézus, hadd ne folytassam! Az amerikai jogrendszer nagy szolgálatot tenne magának, ha az aktív bírók felét kivégeztetné ebben az országban, és elölről kezdene mindent újra…”
Joe Dillard hivatalból kirendelt védőügyvéd kifakadása a jogrendszer ellen, az igazságszolgáltatás korrupttá válása, az önző személyes érdekek előtérbe helyezése után csak egy vágya van, végre egy ártatlan ügyfél védelme. Olvasmányos, könnyen követhető, fontos üzenetet közvetít, de a stílusa miatt nálam a hatás elmaradt.

deen>!
Scott Pratt: Egy ártatlan ügyfél

Megint nem értem a női pszichothriler besorolást, de annyi baj legyen. Egy tisztességes, jól megírt krimit kaptam, ami kiválóan bemutatja a védőügyvédek és ügyészek világát. Mindenki csak nyerni akar, bármi áron. Szerencsére a mi főszereplőnk Dillard nem élvezi, amit csinál és ezért már az elején szimpatikussá válik. Tulajdonképpen egyetlen dolga a legtöbb esetben a halálbüntetés elkerülése. Miközben szegény ügyvédünk negyvenedik születésnapjára egy ártatlan ügyfelet kíván, több gyilkost is véd, és egyre inkább szeretne kiszállni. Kívánsága meghallgatásra talált, habár az események nem úgy alakulnak, ahogy igazán szerette volna. Többet nem is szeretnék elárulni, csak annyit, hogy nagyon csavarosan oldódik meg ez az ügy, és tényleg jól szórakoztam rajta. Remélem lesz folytatás, mert szívesen olvasnám.

Nusee>!
Scott Pratt: Egy ártatlan ügyfél

Az ünnepek miatt kicsit elhúzódott az olvasás,de végre végre végre az utóbbi borzalmak után egy jó, és csavaros, egyértelműen nem fekete vagy fehér krimi. Pörgött a cselekmény, belenyúlt mindenbe, amibe lehetett. Belekevert mindenkit, még a jövő hetet is a cselekménybe :D @Calliope kedvéért igyekszem spoiler mentes értékelést írni :D
Nagyon szimpatikus volt az ügyvéd, de még a különleges ügynöknek is meg volt a maga bája. A Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot sorozatra emlékeztetett. Nagyon jól lefesti a képet a bírók és a védőügyvédek közötti viszony, illetve a kerületi ügyészségek és a védőügyvédek között. A politika is belekotyog, és a bírók is elfogultak. Jól leírja ki hogyan kever a másik ellen, és hogy csak okosan a bíróság előtt, mert sose tudni egy családtag mennyire kattan be, és logikailag is rendbe volt a sztori.
Ennél többe nem merek belemenni, mert lehet, hogy elszólnám magam :D
Sose becsülj le egy sztriptízbár tulajdonos, maca kinézetű nőt. Zseniális.
És végülis a kedvenc védőügyvédünk mégis megkapja a hőn áhított ártatlan ügyfelet, csak nem úgy, ahogy elképzelte :)

1 hozzászólás
BBetti86>!
Scott Pratt: Egy ártatlan ügyfél

A jogi thrillereket kifejezetten szerettem, erre a regényre is lecsaptam, és el is nyerte a tetszésem. Mert jó a története: az ügy egyszerűnek tűnik, de aztán persze kiderül, hogy annyira nem az. Egyszerre nyomoznak a tárgyalásra készülve, és látjuk a bírósági csatározásokat is. Ezeknek egy része a színfalak mögött zajlik, amibe szintén beleleshetünk, és bennfentesnek érezhetjük magunkat az ügyben.Én kifejezetten élveztem is, bár általában jobban szeretem az ügyészek oldalát a védők helyett.
Megnyert magának a főhős is. Van egy rész benne, amikor a felesége azt mondja neki, hogy nagyon jó ember, ezért választotta még kamaszkorukban őt, lett a felesége és szereti még mindig. Ahogy a gyerekeik is. Joe tényleg ez, egy jó ember. Akinek lehet drukkolni. Aki gyűlöli, hogy gonosztevőknek segítsen, de képes volt áldozatot hozni a családjáért. Példamutató családja van, és bár ők kevesebb árnyalást kaptak, megkedveltem őket is.
Jó benne, hogy felfedi a szerző Joe mozgatórugóit. Az valami szívet tépő, amin a testvérével keresztül mentek. Pszichésen kifejezetten izgalmas, ahogy ez a gyerekkori trauma mennyire másként hatott rájuk.
Olvasmányos, visz magával az E/1 elbeszélés. Észre se vettem, hogy a könyv végére értem, annyira olvastatta magát. De elvileg ez egy sorozat nyitánya, én szívesen tenném fel Joe következő ügyét is a polcomra!

Marcsy_mnry_>!
Scott Pratt: Egy ártatlan ügyfél

Most kicsit úgy értékelek, mint kívülálló, ugyanis kb. soha nem olvastam még hasonló témában, egyáltalán pszichothrillert is csak egyet, de nekem ez nagyon is tetszett! :D
Nem azt mondom, hogy ezentúl csak ilyet olvasok, de ez a könyv meggyőzött, hogy többször kéne kimozdulnom a komfort zónámból. Ezért is nagyon figyelemre méltó írás, hisz erre nem minden könyv képes :)
Nem tudom mit várjak egy ilyen témájú műtől, de számomra minden tökéletes volt. Az elején sem éreztem azt, hogy fhuu de uncsi ez a bevezetés, és ez az izgalom a végéig kitartott, de leginkább a legutolsó oldalakon tetőzött. Akkor csak úgy forogtak a kerekek az agyamban hogy mi a szösz. *.*
Egyáltalán nem volt kiszámítható szerintem, bár lehet ezt egy ebben jártasabb személy nem így gondolná. ":D
A karaktereket is könnyen megszerettem, főleg Erlenet, aki rendesen meglepett a talpraesettségével. Mondjuk amikor Landers szemszögéből olvashattunk kinyílt a bicska a zsebemben xd
Jogászati részekben is bővelkedett, és meg kell mondjam, nekem azért tanított egyet s mást. :D
A cselekmény (nyomozás) is fordulatos volt, és ami nekem külön plusz pont, hogy nagyon ügyesen ki volt tervelve minden egyes részlet, amiknek csak a könyv végén tudhattuk meg a miértjét.
Nekem nem volt egy 2 napos olvasmány, de csak mert egyszer az életben nem rohantam végig a könyvön, hanem inkább a részletekre fektettem a hangsúlyt.
Csak ajánlani tudom, még annak is, aki nem az ilyen témákhoz szokott! :) Mindenképpen megér egy próbát. :)

Váraljai_Virág>!
Scott Pratt: Egy ártatlan ügyfél

Nem volt rossz, de nekem ez olyan egyszer olvasós, „egynek elmegy” könyv. Szerintem azzal volt a gond, hogy a jogi szál nem kötött le, és a karaktereket se tartottam kiemelkedőnek. Rossznak nem mondanám, mert nagyon szeretem a pszichothrillereket, és ebben is volt izgalom azért, meg fantázia is, mert nem egy sablon sztori volt, de valahogy mégsem lett a kedvencem ez a történet.

Kriszta789 P>!
Scott Pratt: Egy ártatlan ügyfél

Nagyon szeretem a kristály pöttyös könyveket, viszonz úgy érzem, hogy ez nem igazán nekem íródott. Az elejét kifejezetten untam, utána ugyan kezdett igazán beindulni, de mégsem érzem úgy, hogy újra a kezembe venném ezt a könyvet. Bár kitudja, lehet előveszem még
;)

Bidatta>!
Scott Pratt: Egy ártatlan ügyfél

Én valahogy nem tudom hova tenni ezt a könyvet. Tetszett is meg nem is. unalmas is volt meg nem is. Legjobban talán Erlene karaktere fogott meg. Főleg ami a végén kiderült róla. Joe karaktere engem nem nagyon fogott meg.
Életem első jogi thrillere volt, de szerintem az utolsó is.


Népszerű idézetek

Kókuszka >!

De Baker úgy osztogatta a halálbüntetési indítványokat, mint az élelmiszerboltok a vásárlói kuponokat.

105. oldal

pribrgre P>!

Elmosolyodtam ezen az ironikus helyzeten: egy mesemondó központ ilyen közel egy bírósághoz… Hatalmas sztorik hangozhatnak el mindkét helyen.

Első rész

tamii>!

-Ma éjjel megmentetted az életemet – mondtam, miközben a homlokomat simogatta.
– Tényleg? Hogyan?
-Amikor lezuhantam a töltésről, beütöttem a fejemet a kormánykerékbe. Nem voltam magamnál, de egy hang folyton azt mondta, hogy ébredjek fel. A te hangod volt. Felébresztettél, mielőtt megfulladtam volna.
Hozzám hajolt, és gyengéden megcsókolt.
– Mindig ott leszek, ha szükséged lesz rám, kedvesem – mondta. – Mindig.

161. oldal

pribrgre P>!

A lelketlen bíró engem jelölt ki a védelmére. Az óradíjam egy százas volt, nagyjából annyi, mint egy sarki prostituáltnak.

Első rész

t_jeanette>!

Ez volt a nagyvenedik születésnapom, és nekem Johnny Wayne Neallel kellett foglalkoznom.

(első mondat)

t_jeanette>!

Az utolsó képem Johnny Wayne-ről az, hogy végigvonszoltatja magát a termen, a könnyei patakokban folynak az arcán, rá a száját lezáró ezüstszínű ragtapaszra. De az még ennél is kellemetlenebb lehetett, hogy az őrökkel folytatott küzdelemben rettenetesen összegyűrődött a kezeslábasa.

25. oldal

BBetti86>!

A törvényszéki pszichiáter, akit felkértem, hogy vizsgálja meg, azt mondta, narcisztikus, kórosan hazudozó, szociopata, és ezek még a jobb tulajdonságai.

9. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Karin Slaughter: Az eltűnt lány
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Darcey Bell: Egy kis szívesség
Stieg Larsson: A tetovált lány
Karin Slaughter: Kegyetlen kötelékek
Kristina Ohlsson: Mostohák
Erik Axl Sund: Bomlás
Lakatos Levente: Aktus
J. P. Delaney: The Girl Before – A lány a múltból
Paula Hawkins: A víz mélyén