Tolvajok ​köztársasága (Az úri csirkefogó 3.) 8 csillagozás

Scott Lynch: Tolvajok köztársasága

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miután életük talán legnagyszerűbb játszmája rosszra fordul, Locke-nak és régi barátjának, Jeannak menekülnie kell. Nem úszták meg sértetlenül korábbi kalandjukat: Locke-on lassan úrrá lesz Tal Verrar arkhónjának halálos mérge, amit se alkimista, se kirurgus nem semlegesíthet. Ám ahogy közeleg a vég, egy titokzatos megkötő, Karthain egyik mágusa olyan lehetőséget ajánl fel nekik, amely vagy megmenti Locke életét, vagy egyszer és mindenkorra végez vele.

Locke Lamora nem akarja elfogadni az ajánlatot, de meggyőzi Jean könyörgése, na meg az, amikor a mágus megemlít egy nőt a múltjukból: Sabethát, Locke örök szerelmét, akinek furfangja és ügyessége vetekszik az övével.

Locke még ifjú árvaként szeretett bele Sabethába, ám egy eseménydús kapcsolat után elszakadtak egymástól. Most újra összehozza őket a sors, Locke-nak pedig el kell döntenie, harcoljon-e.

>!
Delta Vision, Budapest, 2020
804 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633953068 · Fordította: Sárpátki Ádám

Most olvassa 5

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 67


Kiemelt értékelések

>!
Wiggin77 
Scott Lynch: Tolvajok köztársasága

Locke Lamora a kedvenc fantasy hősöm. A sorozat első része abszolút kedvenc volt, eddig kétszer olvastam el, minden sorát élveztem. A folytatás is öt csillagot kapott, igaz, azt már kedvencnek nem jelöltem. Nagy várakozásokkal ültem neki a harmadik kötetnek. Még mindig szeretem ezeket a csirkefogókat, de ez a rész sajnos kicsit csalódás lett.
Kevesebb az izgalom, kevesebb igazán elmés átverés, kevésbé izgalmas fő feladat.
Igazán örültem, hogy előkerült Sabetha, akinek sok olyan tulajdonsága van, ami kell egy izgalmas női karakterhez, de sajnos rengetegszer egy idegesítő, hisztis liba szerepét veszi fel. A fentiek ellenére is szerethető, csak hiányérzetem van. Mintha a chilis babomba* normális szósz helyett csak Erős Pistát raktak volna. :)

*: pl. https://chilimania.hu/2018/09/26/az-utolso-kenet-chili-szosz/# :)

3 hozzászólás
>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
Scott Lynch: Tolvajok köztársasága

Úri Csirkefogók múlt és jelent valahol barátok valahol vetélytársak.
Úri Csirkefogók valahol színészek valahol politikai tanácsadók.
Úri Csirkefogók igazából sehol sem nyernek de nem is veszítenek de az biztos, hogy jól megkeverik az eseményeket.
De az egész nagy csalódás lett
MIÉRT ?
A színészkedést halára untam.
Sabethát eddig kedveltem de most egy hisztis kis p……. csináltak belőle, Locke talán még nála is szánalmasabb volt. Az igazi átverések helyet mind a két említett szereplő folyamatosan picsogott, siránkozott.
Hatalmas fujj ennek a résznek.-
azért a végén volt egy kis reménység a jövőre nézve egy régi ellenség újra ébred, talán majd ott újra ébred a sorozat talán majd ott magára talál.

1 hozzászólás
>!
donzella
Scott Lynch: Tolvajok köztársasága

Megadom az öt csillagot, ahogy az előző részeknek is. Mégis másra számítson az ember…
Megérkezik az a szereplő, akire már az első kötet óta vártunk – természetesen az ellentétes oldalon, és megkezdődik a csatározás az Úri Csirkefogók között.
Mégsem ez a része kötött le, hanem a visszatekintés, amikor még együtt voltak és hiánytalanul. Ismerjük a sorsukat, és ez volt számomra az a csapás, amit az előző részekben megszokott, váratlan, tragikus fordulatok jelentettek.

Igazán örülnék, ha a következő rész nem lenne ilyen keserédes, jó lenne most már egy olyan kötetlezárás, amikor kényelmesen hátradőlnek egy kicsit, élvezve a jól elvégzett munka gyümölcsét… még akkor is ha tolvajok… és csalók… és… stb.

2 hozzászólás
>!
peterboy
Scott Lynch: Tolvajok köztársasága

Elég csalódott vagyok a regény miatt. Sokkal izgalmasabb történetre számítottam. Az előző két rész a kedvenceim között szerepel, de ez valahogy nem nekem íródott. Tele van romantikával és mind a két idősík olyan dolgok körül forog, amik teljesen érdektelenek számomra. Nem írok többet a könyvről, mert nem akarok senkit elriasztani, lehet valakinek tetszeni fog. Nem vagyunk egyformák! Nem azt kaptam amire számítottam sajnos. :(


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer A. Nielsen: The Runaway King – A szökött király
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
George R. R. Martin: Kardok vihara
Robert Jackson Bennett: Csodák városa
Anne Bishop: Holló a hollónak
Brian McClellan: A birodalom bűnei
Robin Hobb: Bolond kötelesség I-II.
Mark Lawrence: A Széthullott Birodalom
Ilona Andrews: Áradó hold
Greg Keyes: Született Királynő