A ​karmazsin lobogó (Az úri csirkefogó 2.) 60 csillagozás

Scott Lynch: A karmazsin lobogó

Miután kegyetlen harcot vívtak Camorr alvilágával, Locke és Jean Tal Verrar távoli partjaira menekülnek, hogy begyógyuljanak a sebeik. Ám hamarosan visszatérnek ahhoz, amihez a legjobban értenek – rabolnak a gazdagoktól, és megtartják a bevételt. Most azonban a létező legnagyobb díjat szemelték ki maguknak: a Bűntornyot, a világ legzártabb körű, legerősebben védett játékbarlangját, amelynek egyetlen szabálya van: a csalásért halál jár.

A szégyentelenül vakmerő Locke és Jean alaposan kitervelték, hazugságaikkal és trükkjeikkel hogyan furakodhatnának a Bűntorony kincsekkel teli páncéltermének közelébe, valaki azonban ismeri kettejük titkát, és szándékában áll felelősségre vonni őket a bűneikért…

Hihetetlenül sikeres első regényében Scott Lynch szédítő kalandra invitált minket egy csapat vakmerő tolvaj társaságában, akiket nem más, mint a hihetetlen Locke Lamora vezetett. Locke most visszatér, új terve megvalósításához pedig csodára lesz szüksége…

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Delta Vision, Budapest, 2018
784 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633952474 · Fordította: Sárpátki Ádám

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Locke Lamora · Jean Tannen · Ezri Delmastro


Kedvencelte 8

Most olvassa 5

Várólistára tette 53

Kívánságlistára tette 76

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Rodwin>!
Scott Lynch: A karmazsin lobogó

Az idei év az új megjelenések olvasásáról szól számomra. Ami nálam ritkaság, mert van, hogy évekig a polcon nézelődnek a frissen megvett könyveim. De Sanderson után, Lynch könyvével sem tudtam várni. Külön köszönet a kiadónak, hogy elhozta nekünk a folytatást.

Locke – apád után Lamora kalandjai folytatódnak, ebben a korántsem kellemes világban. Bár az előző részből halovány foszlányok vannak meg a fejemben. Köszönhetően a remek memóriámnak, hogy teljesen csak azokra a könyvekre emlékszem, amik igazán megfogtak.
Locke és világi cimborája Jean, Tal Verrarban próbálják kiheverni a Camorrban szerzett sebeiket. Itt is hamar megtalálják a számításaikat, és ki tudja hanyadik álcájukat felvéve, a város ékét, a Bűntornyot szemelték ki maguknak. Requin, mint a Bűntorony feje, illetve Stragos a város arkhónja személyében megkapjuk az úri csirkefogóink legnagyobb ellenfeleit. Mindketten fenekestül forgatták fel Locke, és Jean életét.
A könyv eleje erősen visszaemlékezős, itt nagyon kell figyelnünk, mert minden apró mondatnak, és elejtett emlékfoszlánynak jelentősége lesz a későbbiekben. Valamelyik morzsa csak a könyv vége felé nyer értelmet.
Mikor úgy látszik, hogy hőseink egyenesben vannak akkor jön egy váratlan fordulat, és máris a lábos alján találják magukat, ahonnan úgy tűnik, hogy a nyílt tengeren lesz lehetőségük kimászni.
Mert valaki még náluk is ármányosabb volt, és igazából innen indul be a történet. Megszűnnek a visszaemlékezések, és egy alapos tengeri kiképzésen vehetünk részt.
Egy jó tanács leendő kalózoknak, macska mindig legyen a fedélzeten!
Útjuk során a Bronztenger méltán híres aljanépével sikerül szoros barátságot kötniük.
Ezt a részt már nagyon élveztem. Persze imádom a svindlit is, de kalózkodni minden fiúgyermek álma!
Drakasha a Bronztenger királynője igazán sziporkázó karakter, a Mérgező Orchidea egész legénységével. Szinte már a mi arcunkba is belecsap a sós hullám annyira átjön ez a tengeri hangulat. Locka-al együtt csáklyázhatjuk meg az ellent, vagy épp egy csónak alján ringatózhatunk a semmibe. A tenger néha a legjobb barátunk, de olykor a legnagyobb ellenségünk is lehet.
A hangulat kedvéért szóljon egy imádott muzsika: https://www.youtube.com/watch…
Tal Verrar városát pedig nem hagyjuk örökre a hátunk mögött. A könyv végére visszakapjuk a zsivány Lamorát, akit az első részben annyira megszerettünk. A nagy svindli sem maradhat el, és a csavarok, a csavarok hátán. Voltak azért meglepő fordulatok, Köszönöm Scott az élményt!
Aki egy pörgős olvasmányt vár az azért csalódni fog, mert alaposan bő lére van eresztve, néhol azt éreztem, hogy már nekem is sok. De elnézve a folytatást ez nem változik, mert az még terjedelmesebb lesz.
Mindenesetre nagyon várom a folytatást.
Tengeri csatákra fel, svindlikre fel! Ajánlom mindenkinek aki szerette az első részt.

>!
Delta Vision, Budapest, 2018
784 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633952474 · Fordította: Sárpátki Ádám
4 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Scott Lynch: A karmazsin lobogó

Nagyon tetszett az első része, izgalmasan zárta le a szerző, ami pont ellentétben állt ennek a résznek az elejével. Nehezen lendültem bele az olvasásba, de aztán felgyorsultak az események. Lock és Jean egy másik városban, újabb álnevek alatt immár két éve terveznek egy nagyszabású akciót, de aztán valaki beleköp a levesükbe, és nemsokára már a Bronztengeren találják magukat kalózok között. A kalózos részek voltak a kedvenceim. Főhőseinknek összekellett szedniük minden furfangjukat, hogy kivágják magukat, és a megfelelő emberek/asszonypk bizalmába férkőzzenek. Aztán az író a végére szerintem már maga sem tudta, hogy mire akar kilyukadni, mert annyi fordulatot tett bele, hogy elsikkadt a lényeg. Hőseink megint nem azt kapták, amire számítottak, és persze én sem, mert nem tetszett a befejezés. Ahogy a goodreadson olvasom a szerző hét részt tervez, és a negyedik is csak jövőre fog megjelenni. Remélem nem még egy Rotfuss, mert a kommentek szerint nem ír túl gyorsan a fickó.

6 hozzászólás
Wiggin77>!
Scott Lynch: A karmazsin lobogó

Nem találkoztam még olyan íróval, aki annyira mesterien keveri lehetetlen helyzetekbe a hőseit, mint Scott Lynch – aztán virtuóz módon ki is húzza őket a csávából. Hasonlóan az első kötethez, ez is okos, alaposan végiggondolt, fordulatos, izgalmas olvasmány.
A csavaros, aprólékosan kidolgozott, átverős-kirabolós történetekért rajongok, ez pedig még kalózos is, ami szintén kedvelt műfajom.
Minden oldalát élveztem! A Locke és Jean páros immár megrendíthetetlenül a kedvencem.

Dominik_Blasir>!
Scott Lynch: A karmazsin lobogó

Alapvetően szerettem, és – aminek még jobban örültem – jobban, mint az első részt. Ugyanakkor még jobban szerettem volna, ha úgy 150-200 oldallal rövidebb.
Szerintem Lynch legnagyobb erőssége a főszereplő duóban rejlik, ebben az iszonyúan szórakoztató, zseniális párbeszédekkel és tettekkel kápráztató, de alapvetően hagyományos fantasy-toposz kalandozó-párosban – akikre ugyan bátran mer építeni, ezt valahogy mégsem érzem elégnek ilyen terjedelemben (vajon kedvenc kortárs buddy párosomnak ezért tűnt erősebbnek a hajós kalandja?). Mer a kapcsolatuk árnyoldalaira is rámutatni, meri boncolgatni az őket egymáshoz fűző szálakat, meri akadályok elé állítani őket, ami nagyon jó, de mintha még mindig a felszínt karcolgatná (ennek a legdühítőbb esete a prológus cliffhangerének feloldása, amiért komolyan elgondolkodtam egy rosszabb osztályzatban).
És sajnos másodjára sem tudom azt mondani, hogy a cselekmény vagy a háttér kárpótolt volna. Bár nem ma volt (2012, huhh), de mintha az első résszel is hasonló problémáim lettek volna: a heistokat nem érzem nem elég lenyűgözőnek és csavarosnak, az események sorozata nagyon túlnyújtottnak, kiszámíthatónak és ad hoc szerveződőnek tűnik, túl sok a kihagyható jelenet, amit olykor még nem annyira izgalmas karakterek is nehezítenek. Túl generikus az egész, nem tud érdemben meglepni.
A pozitívumok még mindig megvannak – néha tényleg szenzációs a tempó, a hangulat, a párbeszédek, az események –, amikor elkap, akkor nagyon működik, szóval összességében tényleg élveztem, de a folytatásról már nem vagyok meggyőződve. Főleg, hogy az még hosszabb.

Nuwiel P>!
Scott Lynch: A karmazsin lobogó

Nagy összegben mernék fogadni arra, hogy ha valaki feltenné a kérdést Scott Lynchnek, kiről mintázta Locke Lamorát, azt válaszolná, hogy önmagáról. Ahogyan Locke és Jean játszadozik a célpontjaikkal, úgy játszadozik Lynch is az olvasóval és annak érzéseivel, és ezt rögtön az első oldalon elkezdi, a prológussal.

Nem csak az érzelmekkel zsonglőrködik a szerző, hanem a történet szálaival is. A regény első felének folyását rendszeresen megszakítják a visszaemlékezések, amik elmesélik a lényeges tudnivalókat az első kötet vége, és a második kötet eleje közti időszakból. Megtudjuk, hogyan jutottak el Locke-ék Tal Verrarba, hogyan heverte ki Locke az eseményeket, egyes visszaemlékezések pedig a történet későbbi részéhez kapcsolódnak, a könyv vége felé derül ki, miért is volt fontos egy-egy jelenet. Meg hogy egyáltalán miért is akarták ténylegesen kirabolni a Bűntornyot.

A könyv első fele kevésbé volt emlékezetes: többé-kevésbé ugyanaz a játszma a gazdagok és hatalmasok ellen, mint Camorrban. A fele előtt nem sokkal azonban belép Tal Verrar arkhónja, és alaposan felforgatja a két Úri Csirkefogó terveit. Egy gyors tengerészeti gyorstalpaló után (mindig legyen macska és nő a fedélzeten például) elküldi őket a Bronztengerre, hogy hajtsák végre nagyravágyó tervét, ami által némiképp fényezheti magát és több hatalomra tehet szert. A tervek azonban csak a Szupercsapatban válnak be mindig, Locke és Jean nagyobb pácba kerül, mint szerették volna, és végre elindul az igazán érdekes része a könyvnek, a kalózkodás (még jobban felértékelte a könyvet a szememben az, hogy szombat este megnéztük a Karib-tenger lúzereinek kalózainak ötödik részét, ami finoman szólva már annál is rosszabb volt, hogy kínunkban nevessünk rajta. Hol van ilyenkor egy Scipio, hogy porig rombolja a Disney-t, és sóval szórja be a helyét?).

Túl mélyen szerencsére nem megy bele Lynch abba, mi micsoda egy vitorláson, úgyhogy elég azt a pár fogalmat megjegyezni, amit a kiképzés során Locke és Jean is kénytelen. A kalózkapitányok és legénységük úgyis elviszi a hátán a sztorit, az meg szinte már csak ráadás, hogy Locke végül megtalálja a megoldást szinte minden problémájára, és ki tud mászni a szennyből amibe lökték, a maga lehengerlően szórakoztató módján. Úgy tűnik tehát, hogy nem volt elég a Tal Verrarig vezető út, hogy Locke kiheverje a Camorrban elszenvedett veszteségeket, szinte csak a könyv legvégére kapjuk vissza azt a pimasz, zseniális tolvajt, akit az első részben megszerettünk.

Egy valamit nem bánnék, ha rövidebb lenne kicsit a következő könyv, de az angol kiadás oldalszáma alapján ez csak egy szép álom.

marcipáncica P>!
Scott Lynch: A karmazsin lobogó

Amikor réges-régen (annyira nem, csak 4 éve, bár egy örökkévalóságnak tűnik) befejeztem a Locke Lamora hazugságait, borzasztóan vágytam a folytatásra, imádtam azt a könyvet. Valahol elvesztem félúton, és sosem szereztem be angolul a folytatást, viszont annál nagyobb volt az örömöm, hogy végre magyarul is megérkezett. Kicsit tartottam is tőle, hogy felér-e az évek alatt felgyülemlett elvárásaimnak A karmazsin lobogó, de szerencsére már az első 50 oldal elolvasása megnyugtatott, a színvonal változatlan, az Úri csirkefogó kalandjai pedig újfent maximális sebességen pörögnek.
Locke és Jean maguk mögött hagyták Camorrát, és nem csak a várost, hanem az ott átélt tragédiák emlékét is igyekeznek minél inkább elfelejteni. Az új helyszín, Tal Verrar üdítő kontrasztja az előző regény helyszínének, a virágzó és gazdag művészeti és kereskedelmi központ rengeteg teret ad Lynch számára, hogy eszméletlenül agyafúrt átveréseket/rablásokat agyaljon ki, ezzel kalamajkák özönvizét engedve szereplőire. Nagyon élveztem, hogy bármikor, amikor azt hittem, már követni tudom Lynch nyakatekert gondolatmenetét, mindig újabb csavart vetett be, mégsem éreztem egy percig sem azt, hogy hülyének nézne, nagyon szépen, logikusan építgette fel ezt a baromi komplex, éveken átívelő szélhámosságot. Az információkat apránként, okosan elrejtve, részletekben tárja fel, és sokszor csak fejezetekkel később kezd felderengeni a kép – Lynch megtiszteli az olvasót azzal, hogy gondolkodó, értelmes személynek gondolja, akit bátran invitál erre a sokrétű utazásra, az olvasó pedig hálás, és könnyedén engedi magát vezetni.
Ezt a bonyolult ördögi tervet tetőzik Lynch élénk, gazdag leírásai, remek párbeszédei, és a zseniális szereplőgárda. Bátran és ügyesen játszik a sztereotípiákkal, a mellékszereplők is színes, változatos karakterek, a főszereplők és a fontosabb új arcok pedig kellő mélységet kaptak. Nem csak a cselekmény apró összetevőibe fektetett energiát, hanem a felvonultatott rengeteg szereplő megalkotásába is, akik megismerésének kulcsa ismét a részletekben rejlik. Nem meglepő, hogy Locke és Jean párosának dinamikája továbbra is tökéletesen működik, kettejük karaktere folyamatos fejlődésben és változásban van, a cselekmény súlya erősen hat rájuk. Ami viszont már kellemes meglepetés volt, az az, hogy hasonlóan nagy figyelmet fordított a további szereplőkre is, akiknek személyisége élesen elkülönül egymástól, és folyamatos mozgásban tartják a történetet.
Lynch stílusára sem lehet panaszom, jól ír, élvezetesen vezeti a szálakat, jól bánik mind a helyszínekkel, mind a szereplőkkel. Kellően keveredik az akció és a karakterfejlődés, teret enged a humor mellett a sötétebb, drámaibb pillanatoknak is, amik mind nagyon jól működtek.
A lényeget majdnem elfelejtettem, hát a tengert. A kalózokat. Az új kalandokat. Kezdetben kicsit tartottam tőle, hogy Lynch milyen módon tereli a történetet ebbe az irányba, de bátran állítom, remekül oldotta meg a problémát. Nem csak ez az új felállás, az egyszerre végtelen távlatokat megnyitó, mégis nagyon kötött helyszín adtak egy erős löketet a történetnek, hanem a kalózcsapatokkal behozott szereplők is príma lehetőségeket hoztak magukat, amiket Lynch szerencsére bátran ki is használt.
Remek stílus, élő, dinamikus karakterek, hosszúsága ellenére is végig izgalmas és jól ütemezett történet, váratlan fordulatokkal, és a szórakoztató humorral. Kívánni nem lehet többet, hacsak nem a folytatás mihamarabbi magyar megjelenését.

mezei P>!
Scott Lynch: A karmazsin lobogó

Huhh…
Egy grimdark, amit egy kölyök macska ment meg…

Ha rövid és pozitív, csak a jókat kiemelő akarok lenni, akkor egy csillag Locke és Jean barátságára, egy csillag a szellemes párbeszédekre (nagyon kevés volt belőlük, sokkal több kellett volna), és fél csillag Felségért, a kölyök macskáért.

Most jön a hosszabb, kritikusabb verzió.

Nagyon ritkán pontozok le könyveket. Ha nem tetszik valami, elsősorban magamban keresem a hibát, ebben profi vagyok. A hibáim természetesen most is megvannak, no de a könyvnek is. Számos.

1. Ez a könyv nem szólt semmiről, nem volt története. Volt egy kiindulópont, és aztán…. aztán elsodródott, messze-messze, és teljesen máshol kötött ki, mint ahol kellett volna. (Hogy stílszerű legyek.)

2. Ha mégiscsak létezett a főszál, teljesen elveszett a sok lényegtelen, és érdemtelenül hangsúlyozott jelenet között. Számomra erőltetett volt sok konfliktus, érthetetlen és sok esetben hiteltelen volt több szereplő motivációja, cselekedete.

3. Míg az az első kötetben – amely nem mellesleg nagyon tetszett – érthető és élvezhető, no meg indokolt is volt a két idősík, a jelen és múlt történéseinek váltakozása, addig itt zavaró, és teljesen felesleges volt időnként 2 évre visszamenni az időben. Lehetett volna simán ott folytatni, ahol az első rész abbamaradt. Megakasztotta az egyébként is lassan döcögő történetet.

4. Ami a legfájdalmasabb: a két főszereplő bénázása. Úri Csirkefogók? Camorr Tövise? Mire? Még az első részben felfogtam, hogy egy megkötő varázslatával szemben szinte lehetetlen volt cselekedni, és mégis, ha iszonyú veszteségek árán is, de győztek. Ha a túlélést győzelemnek vehetjük. De itt…..??? A csaknem 800 oldalon talán csak 2-3 trükk jött be. Locke és Jean csak pattogtak, mint egy pingpong labda a többi szereplő csapásai között. Fájó kimondani, de igazi lúzerek voltak.

5. Szerintem borzasztóan túlírt volt, rengeteg fölösleges részlettel. Körülbelül a 450. oldalnál tartottam, túl unalmasabbnál unalmasabb részeken, amikor elhatároztam, hogy márpedig én 1, azaz egy csillagot fogok adni erre a könyvre, annyira frusztrált, hogy semmi lényeges nem történt. És csak akkor indultak be igazán az események. Megjelent egy macska.

Felettébb kiábrándító volt az első rész után.

TiaManta>!
Scott Lynch: A karmazsin lobogó

Jól van itt is vagyunk ahol a túúúúúlírtság már olyan zavaró, hogy csak akkor bocsátanám meg, ha vele kellően arányosan kapunk eseményeket, lényeges infókat, ötleteket. Ehhez képest kisebb nagyobb változtatásokkal ugyanazt a csirkefogó tervet kapjuk meg, kb ugyanennyi köpönyeg színváltással, kaméleonozással, kb mindenki részéről. Az írónak el kell engednie egy két dolgot, és végre mondania valami mást az általa szeretett recepten kívül, továbblépni.
Ami van az jó lenne kb 300 oldalon. Még adok esélyt neki. Csak ne kerüljön a képbe a NŐ, meg tessék új dolgokat kitalálni.

2 hozzászólás
Dávidmoly>!
Scott Lynch: A karmazsin lobogó

– Maga úgy beszél, ahogy a kártyával trükközik, Kosta úr. Túlságosan is nyájasan. Attól tartok, a szavaival még a kezénél is ügyesebben rejt el dolgokat.
*
– Tudod, Locke – kezdte Jean könnyed, csevegő hangon –, szeretem azt gondolni, hogy egyes tolvajok mindig tökéletesen hétköznapi, egyáltalán nem bonyolult kalandokban vesznek részt. Valamikor megkereshetnénk őket, és megkérdezhetnénk, mi a titkuk.
*
– Komoly problémánk van.
– Igazán? Nekünk? Problémánk? Vajon mire gondolsz?
*
– Ó! – sóhajtott Jean. – Milyen tudálékos kis rohadék vagy.
– Ami azt illeti, mindhárom igaz rám.
*
Valami hülye barom miért gondolta mindig, hogy büntetlenül keresztbe tehet egy camorrinak?

Úgy hiszem, az mindenképpen jó jel, ha egy könyvet befejezve rögtön olvasni akarod a következő részt is. Szóval, kedves @DeltaVision, mikorra is várható a Tolvajok köztársasága?
Camorr Tövise ezúttal a Tal Verrar nevű városállam (cseppet sem) békés életét készül még érdekesebbé tenni hű barátja, Jean Tannen társaságában, amikor ismét beavatkozik egy harmadik fél a kis játszmába, hogy kényszerpályára terelje kedvenc tolvajom életét. Kaszinótulajdonosok, katonák, kalózok, kémek és orgyilkosok között, és egyéb veszélyes vizeken manőverezve Locke és Jean nem csak az évszázad rablását kell végrehajtani, de elkerülni a pengéket, méregpoharakat és a mélyben úszó, éhes és kíváncsi dolgokat.
Töredelmes vallomás: szeretem a szélhámosokat, szeretem a heist-történeteket, és szeretem, ahogy Scott Lynch ír. Sziporkázó és szellemes párbeszédek, könnyed és lendületes cselekményvezetés, széles ecsetvonásokkal végzett, élénk és izgalmas világépítés, érdekes karakterek, és egy korsónyi tömény őrület a főszerepelők személyében. Locke és Jean kapcsolata újabb mélységekkel bővült, remekül működik köztük a csapatdinamika. Persze messze nem hibátlan a mű (például nem sikerült teljesen harmonikussá tenni a két cselekményszál spoiler viszonyát), de engem a kisebb-nagyobb aránytalanságok dacára ez a rész is teljesen beszippantott és magával ragadott. Még, még, még!
A magyar kiadásra viszont ráfért még volna egy környi szöveggondozás spoiler, és bár érteni vélem az alternatív címadást, de azért remélem, hogy nem lesz belőle rendszer.
Összességében négy és háromnegyed vitorlázattal haladunk egy új helyre.

1 hozzászólás
ftamas>!
Scott Lynch: A karmazsin lobogó

Egy jó és szórakoztató könyv a tolvajok és kalózok világában. Annak ellenére nem rossz, hogy a könyv rengeteg kiaknázatlan részt tartalmaz. Kicsit olyannak éreztem, mintha a főhősök ki akarnák kerülni a misztikumot, holott a világ telis-tele van vele.
A két főszereplő tolvaj ezúttal is nagyvadra megy, mert hát kit kellene kirabolni, ha nem a leggazdagabbat és legnehezebbet. Fura módon mindketten becsületes tolvajok, akik náluk sokkal rosszabbal találkoznak. Kalózkodni nem akarnak, de belekényszerülnek. A kalózok környezete nagyon nagyon érdekes, szívesen olvastam volna róla részletesebben mondjuk a kalózok többi szigetéről.


Népszerű idézetek

Rodwin>!

– Szerintem a kalózkodás egy kicsit olyan, mint az ivás – mondta
Jean. – Egész este folytatni akarod, de másnap megfizetsz érte.

667. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jean Tannen
Rodwin>!

– (..). Épp elég rossz, hogy a fedélzeten egyetlen asszony se lesz,
amíg a Szellemviharra nem érünk, de ha a macskák is hiányoznának,
az egyenesen borzasztó lenne.

385. oldal

ViraMors P>!

– Tolvajok vagytok. Lehetőséget adok nektek arra, hogy magát a történelmet lopjátok el.

ViraMors P>!

– Nagyon-nagyon ki kellett volna vallatnunk az egyik rohadékot, mi?
– Egen – felelte Jean.
– Attól függetlenül állati jó lövés volt.
– Igen.
– Jean?
– Hmm…?
– Rohadtul menekülnünk kellene.
– Ja. Tényleg. Gyerünk!

ViraMors P>!

– Az istenekre, mikor jöttünk rá, milyen könnyű kegyetlenkedni egymással?

ViraMors P>!

– Ha ma este bármikor igazi békére és csöndre vágynál, akkor azt csak a hajó valamelyik végétől két-háromszáz yardnyira találnád meg.
– Nem, kösz. Nem tudom, cápául hogy mondjuk, hogy „ne egyél meg”.

No_Amy>!

– Fondorlatok Ura! – kezdte Locke –, az emberek hülyék. Védj meg minket magunktól. Ha nem tudsz, legyen gyors és fájdalommentes.

267. oldal, 5. fejezet - Az óraműfolyón (Delta Vision, 2018)

ViraMors P>!

– Szeretném a harcot még délelőtt a nyakunkra hozni. Csak így nyerhetünk, amikor valaki nálunk nagyobb és keményebb üldöz bennünket. Fordulj egyenesen felé, üsd ki a fogait, és reméld, hogy az istenek kedvelnek téged.

ViraMors P>!

– Hazudtam, Selendri. Van egy ilyen rossz szokásom.


A sorozat következő kötete

Az úri csirkefogó sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Michael J. Sullivan: A Smaragdvihar
Jennifer A. Nielsen: The Runaway King – A szökött király
Mark Lawrence: A Széthullott Birodalom
Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványa
R. F. Kuang: Sárkányköztársaság
Seth Dickinson: Kormorán Baru, az áruló
Robert Jackson Bennett: Csodák városa
Joe Abercrombie: Miután felkötötték őket
Anne Bishop: Vörös betűkkel
George R. R. Martin: A Hét Királyság lovagja