Dale ​Cooper naplója 61 csillagozás

Scott Frost: Dale Cooper naplója Scott Frost: Dale Cooper naplója

„Újabb holttestet találtak Washington államban, Diane. Fiatal nő, műanyag lepelbe csavarva. Úton vagyok egy kisvárosba. Hogy is hívják? Twin Peaks.” Dale Cooper, a különleges ügynök magnószalagra mondja naplójegyzeteit, melyekből feltárul véget nem érő küzdelme valamilyen rejtélyes erő, a Gonosz ellen. Elkezdődnek, majd folytatódnak a titokzatos halálesetek. Dale Cooper elindul Twin Peaksbe…

Eredeti mű: Scott Frost: The Autobiography of F.B.I. Special Agent Dale Cooper

>!
Bluemoon Könyvek, Budapest, 2017
208 oldal · ISBN: 9789635297504 · Fordította: Tótisz András
>!
Bluemoon Könyvek, Budapest, 2017
206 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635297498 · Fordította: Tótisz András
>!
Fabula, Budapest, 1992
218 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637885579 · Fordította: Tótisz András

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Dale Cooper · Windom Earle

Helyszínek népszerűség szerint

Twin Peaks


Kedvencelte 6

Most olvassa 4

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Anita_Nánási
Scott Frost: Dale Cooper naplója

2016. február 22. 23:34
Diane, egy új kísérleten dolgozok. Azt akarom kideríteni, hogy mennyire nyerheti el egy Twin Peaks-rajongó tetszését Dale Cooper naplója.

2016. február 23. 00:32
Diane, átverve érzem magam. A fülszöveg alapján arra számítottam, hogy Cooper ügynök magnóra vett kommentárjait olvasom majd a Twin Peaks-i eseményekről. Bevallom, tisztességtelen módon belelapoztam a könyv végébe, és rá kellett jönnöm, hogy ez nem így van. Mindenesetre el kell ismernem, hogy a kiskamasz Dale nagyon cuki volt. Csak tudnám, hogy egyébként mit keres így a hátlapon Audrey Horne fényképe?!

2016. február 23. 07:31
Ismét elfelejtettem, hogy nem szabad késő estig olvasni, ha másnap dolgozni kell. Kávé iránti vágyam megközelíti Cooper ügynök mindenkori kávé iránti vágyát, ez pedig nem semmi.

2016. február 23. 20:00
Diane, tovább olvasom Dale Cooper naplóját. Megállapítottam, hogy kedvenc FBI-ügynököm még nálam is szerencsétlenebb párkapcsolatait illetően. Ugyanakkor az az érzésem támadt, hogy kezdek beszeretni Dale-be.

2016. február 23. 20:02
Most már egészen biztosan tudom, hogy szerelmes vagyok Dale-be.

2016. február 24. 16:43
Diane, kiolvastam Dale Cooper naplóját. Egy kicsit kusza a vége, de jó volt megismernem ennek az utánozhatatlan karakternek az előéletét. Tökéletesen kikapcsolt, most pedig pont erre volt szükségem. Öt csillagot azért nem adok rá, de szerintem erősen újraolvasós kategória.

>!
Fabula, Budapest, 1992
218 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637885579 · Fordította: Tótisz András
>!
Fearzone
Scott Frost: Dale Cooper naplója

Versenyben az iden olvasott legjobb konyv cimeert!
Dale Cooper zsenialis, kisse autista, kisse szocipoata.
Felkeszul: Laura Palmer
(Es nezhetem ujra az elso 2 evadot) :)

>!
Blissenobiarella
Scott Frost: Dale Cooper naplója

Olvasás közben nem értettem, miért adott a többség ilyen magas csillagszámú értékeléseket ennek a könyvnek. Alig vártam, hogy vége legyen, mert ez az Adrian Mole-stílus számomra teljesen összeegyeztethetetlen volt Dale Cooper alakjával. Hiába, hogy a Twin Peaks és maga Dale Cooper nem humortalan, de nem éreztem úgy, hogy ez a humor az a humor volna. Fárasztott, de nagyon.
De aztán a könyv végére eljutottunk ahhoz a részhez, amikor Dale Cooper már FBI ügynökként tevékenykedik, képbe került Windom Earl, Dennis, és mindazok az események, amelyeket a Twin Peaks felcsillantott nekünk önmaga előzményeként. Ezt a részt nagyon élveztem, és alig bírtam letenni.
Kár, hogy a könyv háromnegyede olyan, amilyen, de a végéért határozottan érdemes volt elolvasni.

>!
blianhun
Scott Frost: Dale Cooper naplója

Meglepődtem. Valami kis agyzsibbasztó ponyvát akartam olvasni, a sorozatot pedig nagyon szerettem anno, ezért kezdtem bele. (Twin Peaks csak az utolsó mondatban kerül elő!)
Amit kaptam, az egy egészen szórakoztató napló egy FBI-wannabe kiscserkészről, aki mindig kifogja a problémás csajokat, tudományos teszteket végez az alváselvonásról vagy éppen a vizelet-visszatartásról; és persze mindent dokumentál az elmaradhatatlan diktafonján.
A harmadik harmadban volt egy kis hullámvölgy, de egyébként végig lekötött, szívesen olvastam volna még többet róla.

>!
Nauglamír
Scott Frost: Dale Cooper naplója

Elengedhetetlen, ha az ember Twin Peaks hónapot tart, és ahogy az lenni szokott, picit szerelmes is lettem Dale Cooper-be. :)

>!
Virág_Balázs_Face
Scott Frost: Dale Cooper naplója

Dale Cooper akarok lenni
Úgy unom fent a fán
A Szakácsi Sándor hangja kell
S csak az anyám ismer rám
A világra tisztán nézni
Érdeklődni, nem ítélni
Elfogadni, befogadni
Nyitottnak lenni
Kávét és pitét enni
A legnagyobb káosz virágzásban is
Amikor a függöny mögé látok
S a tekintetem teteme tetemes súly
Tudásom a lényemből fakadó megélés
Ami magabiztossá tesz, de sosem erőszakossá
Ennyi a Dale Cooper
Emberibb az embernél
Minden hibájával és tévedésével együtt
Érted?
Nem?
Nem baj. Így is szép.
Köszöntem. :)

>!
Piqlet1977 P
Scott Frost: Dale Cooper naplója

Kellemes meglepetés volt a könyv. A fülszöveg alapján azt hittem, hogy a Twin Peaks-i eseményekhez és a sorozathoz kapcsolódóan olvashatok majd a filmből kimaradt, ahhoz kapcsolódó bejegyzéseket. Ehelyett onnan indul a könyv, hogy a 13 éves Dale Cooper megkapja élete első magnóját, s innen kezdve élvezhetjük kalandjait és gondolatait, meglátásait a világról. A könyv ott végződik, ahonnan a sorozat indul és akit érdekel, hogy vált Dale Cooper az FBI ügynökévé, milyen út vezetett odáig, annak mindenképp érdemes elolvasnia a helyenként humortól sem mentes naplót. Egyedül a kötés/formátum miatt vontam le fél csillagot, mert egyrészt attól tartok, hogy újraolvasásnál ebből is kihullanak majd lapok mint Laura Palmer könyvéből, másrészt adhattak volna neki valami igényesebb külsőt, ha már a nagy sikerű sorozathoz kapcsolódik.

>!
Erika_Kiss_3
Scott Frost: Dale Cooper naplója

23-24 év után ismét nezem a sorozatot, ismét levettem a könyvespolcon lapuló kincset, ismét jót mulattam a naplón…..és ismet szerelmes vagyok Dale Cooperbe…

>!
Janesz79
Scott Frost: Dale Cooper naplója

Twin Peaks nálam örök kedvenc. David Lynch azzal a sorozattal nagyot alkotott…. Ez a hangulat, világ és spiritualitás visszaköszön a könyvebe, igaz korántsem annyira, mint a filmen


Népszerű idézetek

>!
cz_z

Befejeztem iskolán kívüli tanulmányaimat a spárgának a vizeletre gyakorolt hatásáról.

Kapcsolódó szócikkek: spárga
1 hozzászólás
>!
cz_z

1967. december 26. 22 óra

Egész este komolyan gondolkodtam: most, hogy megvan a magnóm, kell hogy legyen valami életcélom. De sajnos egy sem jut eszembe.

Kapcsolódó szócikkek: Dale Cooper
>!
cz_z

Néhány gondolat a rács mögött töltött órákról. Soha nem tapasztaltam ennyi bajtársiasságot, mint most. Miután sikerült cellatársaimat meggyőznöm, hogy nem besúgó vagyok, kellemesen töltöttük az időt, népdalokat énekeltünk, jógáztunk és a kormány elsöprését tervezgettük.

>!
cz_z

Újabb holttestet találtak Washington államban, Diane. Fiatal nő, műanyag lepelbe csavarva. Úton vagyok egy kisvárosba. Hogy is hívják? Twin Peaks.

utolsó mondat

Kapcsolódó szócikkek: Dale Cooper · Twin Peaks
>!
cz_z

Bradley Schlurman Stingrayét tegnap ellopták. A 24. utcai banda tette. Két okból gyanúsak. Egy, Bradley látta őket, amikor elvették tőle a bringát. Kettő, azt mondták neki, hogy az mostantól a 24. utcai bandáé.

1 hozzászólás
>!
blianhun

Azt hiszem, a televízió ugyanúgy kiüríti az agyat, mint egy forgó tibeti imakerék.

Kapcsolódó szócikkek: televízió
>!
cz_z

1970. május 2. 23 óra

Írtam egy verset. Megpróbáltam megtalálni benne az egyensúlyt a magasztos és az erotikus között.

Egyedül a mellekkel teli sátorban
amelyek angyalokként lebegnek felette
szentjánosbogarakról piramisokról álmodik
és csillagok alszanak a sziklákon.

Azt hiszem, ez elég lesz.

1970 május 3. 16 óra

April rájött, hogy a költészet mégsem nekem való.

>!
ancsr

Január 10. 11 óra 15
Lenézek a sánc tetejéről, és olyan lelki béke száll meg, amilyet még soha nem éreztem. Elképzelem az egész ugrást. A hosszú, kecses lesiklást a sáncon, ahogyan elrúgom magam, amikor a sílécek a sánc végéhez érnek. Aztán a lágy, virágsziromszerű leérkezést. Készen állok. Testem és agyam eggyé váltak.

Január 10. 15 óra
Az embert nem repülésre teremtették. Felépítésünkben elég kevés olyan elem található, amelyről bárkinek is a repülés jutna eszébe. Aztán hiszem, a testem és az agyam egysége megszűnt abban a pillanatban, amikor a lécek elhagyták a sáncot. Technikailag elmondható, hogy repültem, és valóban egy pillanatig semmihez nem hasonlítható szabadságot éreztem. De nem hiszem, hogy bárki is oly módon akarna elugrani egy sísáncról, ahogyan fejest ugrik egy medencébe. Nem úgy érkeztem le, mint egy virágszirom. Bár még mindig nem világos számomra, hogyan értem talajt, arra halványan emlékszem, hogy háromszor is a földhöz verődtem. A magnóm, amelyet a hátizsákomba tettem, szintén túlélte az esést. A sílécekért viszont hatvan dollárral tartozom Larsnek. Kísérleteimet a jövőben ezentúl a talajon folytatom, és a levegőt hagyom a madaraknak, meg a norvégoknak.

>!
ReniK

Még csak nem is teszek úgy, mint aki érti a világot. A nap fölkel. A nap lenyugszik. Jelenleg mindössze ennyi tűnik bizonyosnak.

>!
Anita_Nánási

Volt egyszer egy ügynök, ki Doverből jött.
Kék volt az ég a feje fölött.
Szaladt mint a nyúl
Míg nem jött a nyíl.
És az ügynök, ki Doverből jött.
Meghalt.

Tudom, hogy a vége nem egészen tökéletes, de annyira illik a költemény szelleméhez, nem, Dale?

203-204. oldal (Fabula, 1992)

Kapcsolódó szócikkek: Dale Cooper · Windom Earle

Hasonló könyvek címkék alapján

Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Elveszett emlékek
Jennifer Lynch: Ki ölte meg Laura Palmert?
Charlaine Harris: Vérszag
Jeff Lindsay: Dexter dühödt démonai
Elizabeth Hand: X-akták – A jövő a tét
Klaus Kilian: Jolly joker
J. H. Marks: Összeesküvés-elmélet
Robert Tine: Gyilkos donor
Richard Stark: Visszavágó
Dan Wells: Nem akarlak megölni