A ​megvalósítás 7 csillagozás

Hogy az ötlet valóra váljon
Scott Belsky: A megvalósítás

Scott Belsky a kreatív szakma egyik jelentős platformjának, a Behance-nek az alapítója, éveken keresztül különböző módszerekkel azt vizsgálta, mi lehet a titka a produktívan kreatív egyéneknek és csapatoknak, hogyan tudják megvalósítani hihetetlen ötleteiket a leginnovatívabb vállalatok, mint az IBM, az Apple vagy a Disney. Bármilyen meglepő, a sikertörténetek egyértelműen azt igazolták, hogy csupán 1% az ötlet és 99% a megvalósítás. Vagyis legyen szó akár egy hétköznapi problémáról, vagy egy világraszóló merész ötletről, sokkal nagyobb hangsúlyt kell helyeznünk a megvalósításra. A szerző rendkívül sok konkrét gyakorlati példán keresztül, élvezetes stílusban összegzi, mit kell tennünk, hogy ötleteink valóra is váljanak, hogyan szervezzük ehhez a munkánkat, hogyan használjuk fel a közösségben rejlő erőt, és hogyan alakítsuk ki vezetői szokásainkat és magatartásunkat.

>!
HVG Könyvek, Budapest, 2011
300 oldal · ISBN: 9789633040690 · Fordította: Garamvölgyi Andrea

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

szati>!
Scott Belsky: A megvalósítás

Scott Belsky: A megvalósítás Hogy az ötlet valóra váljon

Kicsit amcsi a stílusa, ezért nagyon gyorsan végig lehet rajta rohanni. Néha érdemes elolvasni egy-egy ilyen könyvet még ha nincs is benne túl sok forradalmi gondolat, mert inspirációt sokat ad. Apró, hasznos gondolatok.

2 hozzászólás
PontHogy P>!
Scott Belsky: A megvalósítás

Scott Belsky: A megvalósítás Hogy az ötlet valóra váljon

A könyv első harmada (lehet, hogy több, de itt tartok) a GTD módszerről szól. Ezt itt teljesen felesleges volt megismételni, hiszen a megalkotója írt már róla egy könyvet.
https://moly.hu/alkotok/david-allen/konyvek
Remélem lesz még valami hasznos is. Majd frissítek, ha a végére értem.

frankysilver P>!
Scott Belsky: A megvalósítás

Scott Belsky: A megvalósítás Hogy az ötlet valóra váljon

Nagyon sokat tanultam ebből a könyvből. Pont erre volt szükségem. Egészséges arányban van benne lelkesítés és konkrét adatok. Minden kreatív embernek és kezdő vállalkozónak ajánlott elolvasni.

zadonics>!
Scott Belsky: A megvalósítás

Scott Belsky: A megvalósítás Hogy az ötlet valóra váljon

A könyvvel az a problémám, hogy viszonylag kevés gyakorlati tanács és részletezett történet található meg benne. A történeteket általában érintőlegesen mutatja be és eléggé tárgyilagosan ami nem lenne baj, de így egy kicsit élvezhetetlen. Gyakorlati tanácsokat ebben a könyvben már találhatunk, de számuk a könyv egészét tekintve meglehetősen csekély. Ennek ellenére bátran ajánlom olyan embereknek, akiknek az ötleteik megvalósítása kudarcba fullad. Itt most felhívnám a figyelmet a könyv címében található ötlet szóra. Ez a könyv valóban az ötletek megvalósulását helyezi előtérbe, mást nem. Én az önmegvalósítást és karrier ötleteket kerestem és nem azt kaptam (a könyv nem is állította ezt). Ennek ellenére én reménykedtem, hogy ennél többet is kapok.


Hasonló könyvek címkék alapján

Aaron Shapiro: Felhasználók, nem vevők
Anthony R. Pratkanis – Elliot Aronson: A rábeszélőgép
Mérő László: A pénz evolúciója
Giles Lury: Inspiráló innovációk
Matthew E. May: Elegáns megoldások nyomában
Antalovits Miklós – Süle Margit (szerk.): Termékmenedzsment
Chris Anderson: Kreátorok
Philip Kotler – Nancy Lee: Vállalatok társadalmi felelősségvállalása
Eric Ries: Lean startup
Eric Ries: A startup módszer