Buddha ​élete és tanítása 6 csillagozás

Schmidt József: Buddha élete és tanítása Schmidt József: Buddha élete és tanítása Schmidt József: Buddha élete és tanítása Schmidt József: Buddha élete és tanítása

E ​könyv különös szellemi kaland, megjelenése óta a házikönyvtárak féltett kincse, antikváriumokban reménytelenül előjegyzett tétel. Eredeti, s valószínű mai sikerét egyaránt az elfogulatlan megközelítéssel párosuló fölényes anyagismeret eredményezi.
Szerzője Schmidt József (1868-1933) egyetemi tanár, az MTA levelező tagja, aki tudományos, írói és műfordítói munkásságának jelentős részét szentelte a klasszikus indiai irodalom, filozófia és vallás bemutatásnak. Könyvet írt többek között az ó-ind epikáról, a szanszkrit irodalomról, önálló kötetben foglalta össze az indiai filozófia irányzatait, és egyebek mellett máig az ő fordításában olvasható a Pancsatantra.
E kiváló művek sorába illeszkedik az 1920-ban megjelent Ázsia világossága című tanulmánya, amelyben közérthető és jól áttekinthető összefoglalását adja a buddhista vallásnak. Ír benne a vallásalapító életéről és tevékenységéről, ismerteti a buddhizmus tantételeit, fő parancsolatait, fontosabb… (tovább)

>!
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637310002
>!
Impresszum, Budapest
288 oldal · ISBN: 9638589914

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 6


Hasonló könyvek címkék alapján

Friderick Lenz: Szörföltem a Himaláján
Őszentsége a XIV. Dalai Láma: Út a nyugalomhoz
Sunrjú Szuzuki: Zen szellem, a kezdő szellem
Seung Sahn: A zen iránytűje
Tsai Chih Chung: Beszélő Zen
Andrew Skilton: A buddhizmus rövid története
Csögyam Trungpa: A szellemi materializmus meghaladása
Anagarika Govinda: Fehér felhők útja
Pressing Lajos: Hová tűntek a csodák?
Nyogen Senzaki – Paul Reps (szerk.): 101 zen történet