Melyiket ​ismered? 6 csillagozás

Schmidt Egon: Melyiket ismered?

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

>!
32 oldal · ISBN: 9633161770 · Illusztrálta: Budai Tibor, Topálovits Pál

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Tarja_Kauppinen IP>!
Schmidt Egon: Melyiket ismered?

Egy aktuális olvasmányom kapcsán eltűnődtem életem identitásformáló könyvein, megpróbálván összeszedni mindet, a kezdetekig visszamenőleg. Nos, a kezdet alighanem ez. Azt már nem tudnám megmondani, mennyi tudatosság volt abban, hogy legifjabb éveimben oly nagy mennyiségben adtak a kezembe természettel kapcsolatos könyveket az őseim (érdekes módon még a nagyszüleimmel kapcsolatos felolvasós emlékeim is jobbára ilyen természetbarát könyvekről szólnak); lehet aztán, hogy voltak másmilyenek is, csak nekem ezek maradtak meg leginkább. Olvasd ezt a gyerekeddel, illetve add ezt a kezébe olvasás-gyakorlási céllal, és nagyjából biztos lehetsz abban, hogy menthetetlenül nécsörfrík – oké, ide ez stilisztikailag nem passzol, maradjunk hát annál, hogy természetimádó – válik belőle.

Aminek vannak azért előnyei is. Például olcsó hobbijai lesznek. Csak akadjon a közelben valami erdőféleség, ahová kijárhat futni.

Nagyon szép, igényes, érdekes és fa alakú (!!!!!!) könyv. Csillagos ötös.

2 hozzászólás
eeszter>!
Schmidt Egon: Melyiket ismered?

Gyerekkorom könyve, de csak a formájára emlékszem, szerintem nem olvastam annak idején. Most viszont nagyon jó volt elővenni gyerekeimmel. Talán még kicsik hozzá, de a madarakkal való ismerkedést nem lehet túl korán kezdeni. Sajnos szerintem mi már nem tudunk olyan gazdag madárvilágot megfigyelni a kertünkben, mint a könyv keletkezése idején tudtak az emberek, épp ezért nagyon fontos, hogy legalább azt megőrizzük a természetből, amit még lehet!

anitha P>!
Schmidt Egon: Melyiket ismered?

Nagyon ötletes a könyv, tartalmilag és külalakra is. Ugyan arra nem emlékszem, hogy gyerekkoromban csak belelapozgattam vagy végig is olvastam, de sokszor járt a kezemben. off
Dupla laponként, bal oldalon van egy-egy kis történet, jobb oldalon pedig a fákon csücsülnek a madarak méretarányosan és kinagyítva is (illusztrációban, nem fényképen).
A különálló történetekben még a szereplők sem ugyanazok, hiszen nem is ők a lényegek, ők csak a körítés, hogy ne száraz ornitológiai ismereteket kapjunk. Élveztem nézegetni a madarakat, egyet-egyet csak nehezen találtam meg, pedig a nagyított kép jelezte, hogy merre keressem.

>!
32 oldal · ISBN: 9633161770 · Illusztrálta: Budai Tibor, Topálovits Pál
Hotama P>!
Schmidt Egon: Melyiket ismered?

Gyerekkorom egyik kedvenc könyve. Mindig is szerettem a madarakat, és akkoriban még lakótelepen lakva is többféle madarat láttam. Kedves kis történeteken keresztül ismerhetjük meg a különböző madarakat és hasznos információkat tudhatunk meg róluk. Próbáltam kedvencet választani, de nem sikerült.

Amrita I>!
Schmidt Egon: Melyiket ismered?

jaaaaaaaaaaaj. :) jó, hogy ezt megtaláltam itt. talán az első könyv, ami rémlik gyerekkoromból. nagyonnagyon szeretem.

update 2018.06.15.

Gyakorlatilag a férjemmel folyamatosan olvassuk, elő-elővesszük. Kicsi, könnyen szállítható, nem kemény borítós és megunhatatlan. A saját példányomon van némi zsírkréta nyom (ez én voltam) és gyöngybetűkkel a képek alá írva tollal a madarak nevei (ez anyu volt). Valahol ezzel a könyvvel kezdődött a minden: hogy anyukámnak a GYES alatt új hobbija lett, az Oxigén című rádióműsornak és Schmidt Egonnak köszönhetően, az én sorsomat meg a dolog megpecsételte. :D
A könyv ma már retronak számít, a történetek kissé egy kaptafára íródtak, vad izgalmak nincsenek bennük. Zsuzsika jön a kis vödörrel, megcsodál egy állatot, és az öreg, bölcs, bajuszos bácsi megmondja a tutit. Kb ennyi. De mi szeretjük ennek a világnak a békéjét, és a sok-sok ismeretet amiért érdemes újra és újra elolvasni, nem lehet mindent megjegyezni egyszerre. Imádom hogy minden meséhez van egy fa, kedvencem az égkék hátterű, sárga fagyöngyös rajz. Ettől mindig kirándulhatnékom támad.


Népszerű idézetek

>!

A szép nagy nyírfa a kert sarkában állt, lehajló karjai túlnyúltak a kerítésen, az utcára is. Amikor Panni az iskolából hazafelé igyekezett, észrevette, hogy nagy csapat madár lepi el a fehér törzsű fa ágait. Sárgászöld színűek voltak, jóval kisebbek, mint a verebek és miközben jóízűen eszegették a termést, halkan beszélgettek egymással.

31. oldal, Csízek a nyírfán


Hasonló könyvek címkék alapján

Keve András: Madarak 1.
Haraszthy László: Énekesmadarak
Sterbetz István: Vízivad
Vas Zoltán – Fuisz Tibor – Privigyei Csaba – Tóth László: Hazai ragadozó madaraink felismerése, vedlése, kor-és ivarhatározása
Bankovics Attila – Sós Endre: Túzokok
Böhm András – Kalotás Zsolt: Madarak a Tisza mentén
Sterbetz István: Amerre a madár jár
David Attenborough: Élet a Földön
Lawrence Anthony – Graham Spence: Elefántsuttogó
Orbán Zoltán: Madárbarátok nagykönyve